EuroCup 3. Hafta | Buducnost Voli 87-78 Galatasaray Odeabank

7DAYS EuroCup'ta Üçüncü Hafta!

Budocnost Voli -
Galatasaray Odeabank

Tarih: 25 Ekim Çarşamba
Saat: 20:00
Salon: Moraca Arena
Yayın: Tivibu Spor

Buducnost Voli sezona iyi bir başlangıç yaptı, Aleksandar Dzikic'in çalıştırdığı Karadağ ekibi Eurocup'ta ilk maçında sahasında Reggio Emilia'yı 82-74, ikinci haftada deplasmanda Hapoel Jerusalem'ı 86-81 mağlup etti. Adriyatik Ligi'nde oynadıkları beş karşılaşmada 4 galibiyet ile lider durumdalar. Adriyatik Ligi'nde tek mağlubiyetlerini deplasmanda Igokea karşısında 98-94 ile aldılar, ligin en güçlü ekiplerinden Kızılyıldız'ı deplasmanda 79-75 mağlup etmeyi başardılar.

Budocnost Voli'de Nemanja Gordic, Nikola Ivanovic, Kyle Gibson, Kyle Landry ve Filip Barovic ön plana çıkan isimler.

Takımımıza Buducnost Voli karşısında başarılar diliyorum, inşallah Karadağ deplasmanında ilk galibiyetimizi alırız.

Son düzenleme:
Öncelikle maç yayınları hem S Sport hem Tivibuspor'da olacak arkadaşlar. Bu maç ve Fb maçını bir paket olarak düşünüyorum ve maalesef mağlup olacağımızı düşünüyorum. Takım da hiçbir şey oturmuş durumda değil. Bu durumu en iyi ifade eden Ksk maç sonu Summers oldu. Takımda roller ve kimlik belli değil bunların belirlenmesi lazım dedi. Bu maçı kaybedersek Eurocup'a tarihi bir hezimet ile başlayıp aynı zamanda da elenmiş olacağız... Umarım bir şekilde kazanırız...

Edit: Maç yayını sadece Tivibu spor olarak güncellenmiş. S Sport 1 maç Tivibu spor 2 maç yayınlayacak şekilde.

Son düzenleme:
Ben 11 sene basketbol oynadım. Profesyonel ve Amatör maçlara çıktım. Artı hep insan ilişkileri olan işlerde çalıştım. Bir nebze basketbol ve insandan anlarım yani . Şimdi şu açıklamaları okuyup kim bu maç için bir ümit besleyebilir? Yani bu kadar isteksiz bu kadar keyifsiz ve large açıklamalar yapmak ne demek ya ? Kimse sizi takip etmiyor mu ? Bu branşın başındaki adam ve adamlar size demiyor mu bu ne diye? Sizde okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sorun maç kazanmak ya da kazanmamak değil sorun Galatasaray Ruhunu kaybetmiş olmak . Ergin Ataman ile taraftarın arası niye açıldı ? Maksadını şan cümleler kullandı taraftara. E şimdi bu Erman Kunter isimli kişi ince ince konuşmalarda . Maç içindeki hamlesizliğiyle bu takıma zarar veriyor. Neden hala ısrar ediliyor anlamış değilim. Ben ne Ergin'ciyim ne Erman'cıyım ama Ergin Ataman bundan 10 kat daha Galatasaraylı ruhuyla maçlara çıkıyordu (son 1 sene haric). Bu arada açıklamalar da bunlar bi okuyun bakalım siz ne düşünüceksiniz?

Erman Kunter: “Eurocup’ta ilk iki maçımızı kaybettik, bu yüzden elimizde kazanmaktan başka bir seçenek bulunmuyor. Buducnost deplasmanı zorlu bir deplasman ama elimizden gelenin en iyisini yapıp kazanmaya çalışacağız. Ancak bu şekilde evimizde aldığımız mağlubiyeti telafi edebiliriz.”

Emir Preldzic: “Bizim için çok önemli bir maç olacak. İlk iki maçımızı kaybettik, şimdi deplasmanda kazanmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor. İyi bir takımın karşısına çıkacağımızı biliyoruz ancak biz de her maç daha iyiye gidiyoruz. Bu yüzden Çarşamba günü iyi bir şansımız olduğunu düşünüyorum.”

Ege Arar: “Geçen hafta Reggio Emilia’ya karşı kötü bir mağlubiyet aldık. Bu hafta deplasmanda kazanmak zorundayız, Eurocup’ta hala galibiyete ulaşamadık. Umarım ilk galibiyetimizi alacağız.”

Grup aşamasında Eurocup takımlarını takip edemiyorum. Ne yazık ki Avrupa basketbolu için istatistik bulmak zor olduğundan ve olan istatistikler de yetersiz olduğundan dolayı rakip hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Zaten maçlarımızı bile geriye sararak maçtan sonra izleyebildim.

Ancak rakibimiz bütün maçlarında iki turnuvada da 80 bandına yaklaşmış veya aşmış. Eurocup'da iki maçta %50 civarı ikilik bulurken, %40 civarı 3lük atmış. Aslında bir çıkarım yapmak çok yanlış olur ancak benim tahminim tempoyu arttırmaya çalışacaklar ve hücum miktarını yukarı çekmeye çalışacakları yönünde. Zira çok uçuk bir yüzde ile 80li sayılara ulaşmamışlar.

Geçen haftaki Emilia maçının sonunda maçı kaybetmek için ne gerekiyorsa yaptık. Savunmamız güveniyordum ancak ne yapacakları bariz olmasına rağmen tehditlerine önlem alamadık. Maçın sonunda bir skorer aradık bulamadık. Takımın hep bir karar verme sıkıntısı yaşadı.

Takımımızı daha iyi özümseyebilmiş, daha iyi gözle izleyebilmiş ve aynı zamanda rakibi tanıyan arkadaşlar bu maç için ne düşünüyor merak ediyorum. Nasıl bir maç olacak sizce.

Bu sene bu şube kapansa kimse üzülmez Galatasaray'ın basketbol forumunda bile bu denli az konuşuluyorsa ve böylesine bir fark oluyorsa ilk iş istifa olmalı!

Belliydi böyle olacağı Erman Kunterın artık evinde oturup maç izlemesi gerek geldi bizim gerizekalilar filipovski varken arkadaslarını takimin başına getirdiler.

Erman Kunter'i göreve getiren Can Topsakal idi. Başarısızlık karşısında en önce o istifa etmeli.

Ataman'ı seven birisi olarak ben de kendisinin gitmesini istemiştim ancak o adam böylesi saçma kadro kurmazdı çünkü kurmamıştı!
Bu kadroda Emir dışında oyun aklı olan hiç kimse yok...