EuroCup | 6. Hafta | Galatasaray 76-82 Neptunas Klaipeda

hiç günümüzde değildik. rakip te acayip üçlük attı. bizim çok kolay atışlarımız bile girmedi. Dorsey kredisini tüketme noktasına geldi. belkide piyango çıktı olympiacos talip olursa. bence iyileşince duşan bile daha çok katkı verir. shilb ve greende de form düşüklüğü var. inşallah çabuk toparlarız.

Her mac sonrasi 'rakip cok yüzdeli üclük attı ' serzenişinde bulunmamiz tesadüf mü ? 8 kisilik rotasyondan bugun 6 kisiden maksimum katkı alabildik . Haliyle savunma falan yapamadik .. Nihiny macında kıl payı kurtulmuştuk . Papaz bu kez pilav yemedi .

Takım çok kötü defans yapıyordu bir kaç maçtır,hücumda da istenen setlerden ve set temposundan uzaktık.Belki bir önceki Eurocup maçı gibi son anda kazansak yine her şeyin üstüne sünger çekilecekti.Belki de hayırlı bir mağlubiyet olmuştur

Mc collum'un yanina D.j Cooper tarzi tarzi bir skorer şart. Bu takımın zorlanmadan skor üretebilecek bir kısa oyuncuya ihtiyaci var. Sadece Mc collum ile olacak gibi görünmüyor .. Shlibb'den her mac Fenerbahce macinda gosterdigi performansi beklemek hayalcilik olur .. Ki bugun ilk günlerinden esintiler sundu . Dorsey bey 'in akli Olimpiakos'da .. Geldiginden beri kafasına göre takılıyor ..

Bizde Micov, Sinan ve Schilb potayı döverken adamlar el üstünden yağmur gibi şut soktu. Kötü mücadele ettiğimizi düşünmüyorum ama sinir bozucu bir maçtı. Çizgi gerisinden bu kadar şut kaçırmamalıydık... Ceza şutlarında bile kötüydük...

Bu arada taraftarın maç sonu takımı soyunma odasına giderken bağrına basması ve oyuncuların da taraftarı alkışlamak için geri dönmesi çok güzel bir görüntüydü. Vasat geçen bir maçta bile takımımız kazanma hırsını sahaya yansıtıyor bence. Ve taraftar da hissediyor bunu...

Her kaybedilen maç sonu "Şu açıkça görüldü.", "Şununla olmayacak.", "Çok geçmeden şöyle olsun." lafları geliyor. Daha sezonun başından bu kadar aceleci davranmaya gerek yok. Kaldı ki sezon başından beridir herkesin kendince fikirleri var. Herkesin Galatasaraylı olduğu ortamda Schilb veya Lasme iyi oynayınca daha önce eleştirenlere laf sokmak gibi lüzumsuz davranışlar da geçtiğimiz haftalarda hoş olmayan durumlardı. Şimdi de kimseyi yerin dibine sokmaya gerek yok bence.

McCollum hücumda tek başına takıldığından dolayı diğer oyuncuların maça girmesi biraz zaman alıyor. Özellikle de kenardan gelen oyuncular zaman zaman ellerine top değmeden yine kenara gidiyorlar. Açıkçası ben burada Dorsey den ziyade koçun problem yaşadığını düşünüyorum. Dorsey e pozisyon yaratamıyoruz ve bu durum da onun alışma süresini etkiliyor. Bugün mesela her şeye rağmen Lasme den daha iyi göründü ama yine kenarda unutuldu ve soğudu maçtan. En kolay maçta bile rotasyona gidemeyişimiz ve kazanmak için gençleri oynatmadığımız maçı kaybetmemiz tam bir sıfır durumu ortaya çıkardı. Oyuncularımızın hemen hepsi içeriyi zorlayabiliyor. İlerleyen zamanlarda ritim buldukça daha akıcı oynayacağımızı tahmin ediyorum.

Sonuçta çok da önemli bir maç değildi ama keşke maçı kaybederken bir şeyler kazansaydık. Neptunas daha önce de yanılmıyorsam Nizhny yi de deplasmanda yenmişti. Kaybedecek şeyleri olmadığından ve bizim de maçı koparamayışımızdan dolayı maçı aldılar. Umarım grupta bu tip sürprizlere devam ederler.

Sağlam bir guard alırsak Schilb'de düzelir,Dorsey'de,Lasme'de bol bol smaç yapar sadece 1 transfer yapalım o da guard olsun,bütün takımın verimi artar,keşke huertas'ı alabilseydik ama imkanlar işte ...

McCollum guard değil,Schilb'de değil,Sinan'da kim guard Şafak !

Savunmamız tam anlamıyla çöktü.Neptunas içeriden, dışarıdan istedikleri gibi sayı buldu.Rahat pozisyonları da sayıya çeviremeyince kaybettik.
Hücumda topu doğru bir şekilde dolaştırıp boş oyuncuları bulacak organizasyonların oluşmasını sağlayacak bir guard gerekiyor.Bu oyuncu tam olarak Huertas'tı.Ama şu takımda McCollum yerine Huertas olsa bu defa da skorer sıkıntısı çekecektik.
Dorsey'in Olympiakos'a gidişi bizim için hayırlı mı olur acaba.Dorsey'in kontratı yıllık 650 bin dolar.Hem onun kontratından çıksak hem de 100 150 bin dolar Olympiakos'tan koparsak ne iyi olur.Onun yerini Oğuz Savaş'la doldurup playmaker guarda da yabancı kontenjanı açılır, böylelikle bir taşla iki kuş vurulabilir.
Bu arada İzzet'le Dusan'ın kontratlarını çok merak ediyorum.Eğer ikisinin kontrat bedeli yıllık 500 bin dolardan fazlaysa bu çok ciddi bir eleştiri konusu olur.

O istediğimiz guard gelirse
1-Sinan'ın yükü azalacak
2-McCollum'u joker olarak kullanabileceğiz,oyun sıkışınca bir şekilde skor bulacak
3-Lasme ve Dorsey pota altında daha çok uygun pozisyon bulacak
4-Micov ve Schilb'e daha çok ceza atışı şansı doğacak
5-Takım daha derli toplu olacak ve bu kadronun hakkı verilmiş olacak

Ama bütçemiz yokmuş,doğrudur,utanması gereken taraftar değil,Ergin hocada değil,bizim zenginlerimiz böyle işte Galatasaray'a vermezler ama Galatasaray'dan almak isterler,800-900 bin dolar bulamazlar şube için,sağlık olsun ...

O istediğimiz guard gelirse
1-Sinan'ın yükü azalacak
2-McCollum'u joker olarak kullanabileceğiz,oyun sıkışınca bir şekilde skor bulacak
3-Lasme ve Dorsey pota altında daha çok uygun pozisyon bulacak
4-Micov ve Schilb'e daha çok ceza atışı şansı doğacak
5-Takım daha derli toplu olacak ve bu kadronun hakkı verilmiş olacak

Ama bütçemiz yokmuş,doğrudur,utanması gereken taraftar değil,Ergin hocada değil,bizim zenginlerimiz böyle işte Galatasaray'a vermezler ama Galatasaray'dan almak isterler,800-900 bin dolar bulamazlar şube için,sağlık olsun ...
Imza. Kesinlikle ayni fikirdeyim su bransa sahip cikmayan yöneticilere ragmen kuruldu bu kadro defosu belli.
Birde oguz falan diyen var yapmayin gözünüzü seveyim :)

Herkes hem fikir konularda. DOrseyin formsuzluğu, ergün hocanın rotasyonu kullanamaması, mcccolumun oyunu yönlendirememesi vs. ama gerçekten bunların içinde belki de içimizi en çok acıtan Dorsey in formsuzluğu. oyuncu formsuz olabilir, sayı kaçırabilir, sakatlanabilir ama bu kadar lakayıt oynamayaz. Dünkü maçta bir sayı kaçırdı ki söylediğimi gibi kaçırabilir ama gülmesi, mimik hareketleri ve geriye koşmaması artık canımızı sıkmaya başladı.

İsmini hatırlamıyorum ama buradaki birkaç arkadaş forvetlerimizin kötü oynama, gününde olmama lüksü olmadığını ve onların 10+ sayı 5+ asist yapamadığı maçları kazanamayacağını söylemişti. Bugün haklı olduğunu gördük.

Bizim için çok kötü bir maçtı. Çember dibinden bomboş ve smaçlanabilecek bir çok pozisyon kaçtı. Çoğunlukla Lasme Dorsey ve Schilb tarafından. Adamlarsa el üstü, uzaktan boş demeden yağmur gibi üçlük soktular. İstatistiklere bakmadım ama sanırım maçı üç sayılık basket atamadan tamamladık. Emin değilim belki ilk çeyrekte bir tane atmışızdır.

Ayrıca rakip faul yapmaktan hiç çekinmedi, sert oynadı, ritim bulmamıza asla izin vermedi. Ama biz o kadar rahattık ki son çeyrekte 2 dakika kalaya kadar sanırım faul yapmamıştık veya 1 faulumüz vardı. Tamam rakip ekstra oynadı ama biz de oynamadık, Mccollumun aldığı fauller sebebiyle bizi oyunda tutması olmasa erken kopardı maç.

Dün kendi kendime eğer galatasaray taraftarı olmasaydım galatasarayın maçlarını izler miydim diye sordum mesela. Sorma sebebim de, guard yok, şutör yok, post oynayabilen pota altı yok, yedek yok, rotasyon yok toplamda 6-6,5 kişilik bir takım. Cevabım da sanırım izlemezdim oldu. Bu takıma bana göre kesinlikle dorsey yerine post oynayabilen ve işe yarayan bir pota altı ile bir oyun kurucu lazım. Yoksa takımda bir kişinin bile özellikle forvetlerin ve sinanın gününde olmama, kötü oynama lüksü yok.

Takım çok formsuz.Nedense bu kadar şutöre rağmen üçlük yüzdemiz çok kötü sürekli.Büyük hedefler için bir guard vede bir pota altı oyuncusu şart gibi duruyor.

Mevcut kadro yapımızla olmazsa olmaz oyuncumuz blake schlib. Onun iyi oynadığı gün herkesi yenebilir ama kötü olduğu gün de herkese yenilebiliriz. Dorsey konusunda benim şahsen umudum pek yok, olmıyacak duaya amin demenin alemi yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neptunas maçının kaybedilmesinin ardından Ergin Ataman maç sonrası sabah 07.00'da oyuncularına ceza antrenmanı yaptırdı.