EuroCup | BC Donetsk 88 - Galatasaray MP 81

Ülker maçına bir ders olur umarım. Son çeyrek Fischer bizi tek başına yıktı. İstatistiklerini merak ediyorum. 10 sayı önde götürdüğümüz maçı 88-81 kaybettik. Son çeyrek adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya hücum ettiler. Savunma, baskı v.s. hak getire. Lider bitireceğimiz grubu ciddiyetsizlik yüzünden ikinci bitirdik. Yönetim de transfer gerekliliğini anlar umarım artık.

Ayrıca biz hep bireysel oynuyoruz, tamam Ergin hoca bireye daha çok özgürlük veriyor onu anlamadım ama hiç mi ikili oyun olmaz. Varsa ben takip edemedim. Guard eksikliğinin etkisi midir bu?

Bu yenilgiyle 2.turdaki rakipler Kazan, Kızılyıldız ve Ulm oldu. 2. tur için grup liderliği çok da önemli değildi ama sonrası için yolumuz zorlaştı.

#oleyoley #ErginAtaman ve tüm maç boyunca ya üç sayılık atış denememiz ya da Ersin Dağlı'nın yüksek post atışına bakmamız. Cenk yanmasa ağır fark yerdik...

Açıkçası yenilgiden daha farklı durumlara üzüldüm bu gece..arkadaşında dediği gibi son bölümlerde çoğu hucumda el bile göstermedik atışlara,songalia'nın tek yapabildiği orta mesafe şutu atabilmekken ersin'in elini bile kaldırmaması belkide bugünun özeti gibiydi,çok basit hatalar yaptık adam paylaşımında..ama en çok üzen sanki maçta değil gibiydi oyuncular,dediğim gibi gordon mental olarak hiç yok,özgüven sorunu yaşıyor fazlasıyla..hawkins konusundada anlayamıyorum ya kendisi düşüşte yada biz onu yeterince kullanamıyoruz,açıkçası son topta onun potaya gitmesi belkide faulle sonuçlanacakken ender'in hucumu şaşırttı beni..ne olursa olsun koç mutlaka gereken önlemleri alıcaktır,göksenin'in de takıma dönmesi gerekiyor bu çok net...

Bugün Fischer'in bizi ne hale soktuğunu görünce uzunda mı almamız gerekiyor acaba diye düşünmedim değil.

Ersin'in Songalia'ya yaptığı (daha doğrusu yapamadığı) berbat savunmaya ben de çok kızdım. El kaldırmadı, maçın en kritik hücumlarından biriydi.

Cenk muhteşem oynuyor, Hawkins ve Macvan son maçlarda kayıp, Ersin hücumda iyi savunmada kötü.

Şutör transferi yapmalıyız.

Bugün Fischer'in bizi ne hale soktuğunu görünce uzunda mı almamız gerekiyor acaba diye düşünmedim değil.

Oldu olacak takımı baştan yaratalım.
Ergin Ataman egolarından arınmadığı sürece biz daha çok maç kaybederiz. Takım bilmem kaç sayılık seri yiyip geriye düşüyor. Bizim Ergin Atamandan daha müdahale yok. Transfer yapsan neye yarar ki bu ciddiyetsizlikle.

Oldu olacak takımı baştan yaratalım.
Ergin Ataman egolarından arınmadığı sürece biz daha çok maç kaybederiz. Takım bilmem kaç sayılık seri yiyip geriye düşüyor. Bizim Ergin Atamandan daha müdahale yok. Transfer yapsan neye yarar ki bu ciddiyetsizlikle.

Mola almamak ile Ergin Ataman'ın egosu arasında nasıl bir ilişki var? Hoca mola almamakla hata yapıyor bence de ama ego ile ne ilgisi var onu çözemedim.

Gökhan Alabıçak... Merak etme sen rahat ol çoğu maçı salonda izliyorum deplasmanları da televizyondan yada bugün kü gibi link yoluyla. Sen izledin mi peki? Sürekli üçlük denemek ve Dudley'e yüksek post atışı hazırlamaktan başka ne yaptık hücumda? Savunmayı hiç açmıyorum zaten evlere şenlik.

Mola almamak ile Ergin Ataman'ın egosu arasında nasıl bir ilişki var? Hoca mola almamakla hata yapıyor bence de ama ego ile ne ilgisi var onu çözemedim.

Selamlar.. Soruya soruyla cevap verilmez ama Karşıyaka maçında 15 dakika soyunma odasında kalan bir takımın ısınma hakkını kullandırmadan maça başlatmakla ego arasında bir ilişki var mı sence?

Selamlar.. Soruya soruyla cevap verilmez ama Karşıyaka maçında 15 dakika soyunma odasında kalan bir takımın ısınma hakkını kullandırmadan maça başlatmakla ego arasında bir ilişki var mı sence?

Selam, sizin kastetmeye çalıştığınız şeyi ben anlayamadım. Ego kişinin "ben"liğidir ve kısmen rasyonel tarafıdır. Şimdi Ergin hoca mola almayınca veya takımı idmana çıkarmayınca nasıl egoyu tatmin ediyor onu çözemedim. Olayı metodolojik bir tartışmaya getirmek istemiyorum ama kavramlarla ne anlatmaya çalıştığımız arasında kaymalar var. Ergin Hoca hata yapıyor dense anlayacağım. Ama egolardan arınmak ne oluyor? Hatasında ısrar ediyor, dik kafalı mı denmek isteniyor?

15 dakika 45 sayı.İkidir sezonun sonucuna aman aman etki etmese de sezonun karakterini belirleyecek deplasmanları kaybediyoruz.Haftaya bugün onlardan birine ve görece en önemlisine çıkacağız.Bu görüntü hayra alamet değil.Belirleyici 10 dakikada 27,yarattığınız 5 dakikada 18 sayı yerseniz anlarda boğulamazsınız.

Gökhan Alabıçak... Merak etme sen rahat ol çoğu maçı salonda izliyorum deplasmanları da televizyondan yada bugün kü gibi link yoluyla. Sen izledin mi peki? Sürekli üçlük denemek ve Dudley'e yüksek post atışı hazırlamaktan başka ne yaptık hücumda? Savunmayı hiç açmıyorum zaten evlere şenlik.

Görkem Eroğlu...soruna cvp istiyorsan aynı sayfada bir kaç satır üzeride yaptığım yorumla izleyip izleyemediğimi anlayabilirsin...sürekli 3'lük denenmedi maçta sanırım sen yanlış maçı izledin,Cenk akyol üzerinden atışlar kullandık ozellikle 4.cü periyotta ve oda yüzdeli oynayınca insiyatif kullandı..ayrıca Dudley üzerinden yüksek post atışı kullanmak bence gerekli,sonuçta pivotlarımız içinde eli en düzgün ve post atış yüzdesi en isabetli oyuncumuz kendisi..sen önyargılısın bunu senden başka herkez anlayabiliyor..eleştirmek herkezin hakkı buna kimse birşey diyemez fakat önyargılı olup bir takımın koçunun karakterini sevmeyip ona göre yorum yapmak çok abest kaçıyor..!

Selam, sizin kastetmeye çalıştığınız şeyi ben anlayamadım. Ego kişinin "ben"liğidir ve kısmen rasyonel tarafıdır. Şimdi Ergin hoca mola almayınca veya takımı idmana çıkarmayınca nasıl egoyu tatmin ediyor onu çözemedim. Olayı metodolojik bir tartışmaya getirmek istemiyorum ama kavramlarla ne anlatmaya çalıştığımız arasında kaymalar var. Ergin Hoca hata yapıyor dense anlayacağım. Ama egolardan arınmak ne oluyor? Hatasında ısrar ediyor, dik kafalı mı denmek isteniyor?

Evet kısmen kavramsal bir karmaşa yaşıyoruz. Molaları bir süredir alması gerektiği zamanda almamasıyla ve en olmayacak anda almasıyla hatasında ısrar ediyor. Ama karşıyaka maçındaki soğuma sonrası ısındırmadan maça başlamak (sanırım basketbol oyununun kuralını bilen herkes o an dehşete düşmüştür) yada eli en soğuk adamı maçın en kritik anında sokmak gibi basketbol temeline ters düşen ütopik davranışlar olası bir galibiyette kendisini kameralar önünde ön plana çıkartacaktı. Sanırım Ergin hocamızın kamera sevgisi konusunda hepimiz hem fikirizdir.