EuroCup | BC Donetsk 88 - Galatasaray MP 81

Görkem Eroğlu...soruna cvp istiyorsan aynı sayfada bir kaç satır üzeride yaptığım yorumla izleyip izleyemediğimi anlayabilirsin...sürekli 3'lük denenmedi maçta sanırım sen yanlış maçı izledin,Cenk akyol üzerinden atışlar kullandık ozellikle 4.cü periyotta ve oda yüzdeli oynayınca insiyatif kullandı..ayrıca Dudley üzerinden yüksek post atışı kullanmak bence gerekli,sonuçta pivotlarımız içinde eli en düzgün ve post atış yüzdesi en isabetli oyuncumuz kendisi..sen önyargılısın bunu senden başka herkez anlayabiliyor..eleştirmek herkezin hakkı buna kimse birşey diyemez fakat önyargılı olup bir takımın koçunun karakterini sevmeyip ona göre yorum yapmak çok abest kaçıyor..!

Son 2 maçı gerçekten izlemek için değil de sistematik olarak inceleyen her kişinin kabulleneceği bir durum mevcut şu anda takımda : Bu takımın şu anki en formsuz halkası Ergin Ataman'dır. Bunu kabul etmeyen kişiyle tartışmam bile. Özellikle son 2 maçta en gerekli anlarda savunma yapmadan "kaos" basketbolu oynuyor bu takım. Maçın istatistikleri geldiğinde söylemimi anlayacaksınız.

Selam, sizin kastetmeye çalıştığınız şeyi ben anlayamadım. Ego kişinin "ben"liğidir ve kısmen rasyonel tarafıdır. Şimdi Ergin hoca mola almayınca veya takımı idmana çıkarmayınca nasıl egoyu tatmin ediyor onu çözemedim. Olayı metodolojik bir tartışmaya getirmek istemiyorum ama kavramlarla ne anlatmaya çalıştığımız arasında kaymalar var. Ergin Hoca hata yapıyor dense anlayacağım. Ama egolardan arınmak ne oluyor? Hatasında ısrar ediyor, dik kafalı mı denmek isteniyor?

O "ben"liğinden kurtulsa molayıda alır zaten. Bariz bi şekilde oyundan düşmüşüz , 9 - 0 lık seri yiyoruz fakat Hocamızın umrunda değil sanki. Hiç molaya falan gerek duymuyor , molasızda alırım ben bu maçı ne gerek var havasında izliyor halâ kenarda . Sencede burda bi ciddiyetsizlik , kendini tatmin etme durumu yokmu ?.

Evet kısmen kavramsal bir karmaşa yaşıyoruz. Molaları bir süredir alması gerektiği zamanda almamasıyla ve en olmayacak anda almasıyla hatasında ısrar ediyor. Ama karşıyaka maçındaki soğuma sonrası ısındırmadan maça başlamak (sanırım basketbol oyununun kuralını bilen herkes o an dehşete düşmüştür) yada eli en soğuk adamı maçın en kritik anında sokmak gibi basketbol temeline ters düşen ütopik davranışlar olası bir galibiyette kendisini kameralar önünde ön plana çıkartacaktı. Sanırım Ergin hocamızın kamera sevgisi konusunda hepimiz hem fikirizdir.

Renktaş, fikirlerine katıldığım noktalar mevcut fakat mağlubiyetlerden sonra özellikle içine girdiğimiz şu zor süreçte daha sağduyulu olmakta fayda var. Eleştiri elbette olacak, olmalı zaten fakat bunu biraz daha ölçülü ve zamanı gelince yapmalıyız. Biraz daha zaman, sabır kelimeleri hiç de fena olmaz zira 2012 yılını bile daha yeni bitiriyoruz..

İsim vermeyeceğim ama bazı oyuncuların değişmesi ve artı takıma ek yapılmalı . Bu şekilde sezon başındaki formumuzun çok altında kalmaya devam ederiz...

Renktaş, fikirlerine katıldığım noktalar mevcut fakat mağlubiyetlerden sonra özellikle içine girdiğimiz şu zor süreçte daha sağduyulu olmakta fayda var. Eleştiri elbette olacak, olmalı zaten fakat bunu biraz daha ölçülü ve zamanı gelince yapmalıyız. Biraz daha zaman, sabır kelimeleri hiç de fena olmaz zira 2012 yılını bile daha yeni bitiriyoruz..

Selamlar Turgay, ben öyle bakmıyorum pek olaya. Benim burada bir şeyler yazma sebebim aynı renge gönül vermiş insanların arasında fikirlerimi dile getirebilmek. Yoksa tartışma (tatsız manada) , kavga etme, bir arkadaşımın imayı bırak direk yüzüme dediği gibi kendimi ön plana çıkarma gibi bir durum kesinlikle yok. Çünkü beni bununla suçlayan arkadaş azıcık düşünse benim yazılarım ne Ergin Ataman'ın hocalığını küçültür ne de takımın işleyişini değiştirir. Forum mantığı budur zaten. Değişik fikirler okumak ve kendi fikrini ifade edebilmek.

Benim içinde hayal kırıklığiyla geçen bir maç oldu. Galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyordum ama nerden bilebilirdim ki ilk 30 dakikada sadece 43 sayı yiyen takımımız,son periyat 27 sayı uzatmalarda 18 sayı olmak üzere sadece 15 dakikada 45 sayı yiyecek. Acaba bilerek mi yenildik bu yol daha mı iyi diye koç savunma yapmayan takımı uyarmadı ? Cîdden çok kötü oynuyoruz.

Sorun diğer taraftan değil mi Murat Özyer ne yapabilir ki?

"Murat Özyer istifa" diyen arkadaşların derdi, "İstifa etsin de biz bir sebep buluruz."
Ne yapsın adam karşı taraf LigTv ile anlaşamıyorsa.
Siz LigTv'yi protesto etmek için dekoderleri iade ediyor musunuz?
Her lig maçına Anti_Galatasaray'lı spiker ve yorumcu veriyorlar. Tepki gösteriyor musunuz?
Merve Toy LigTv'den Galatasaray'a giydirirken kimler tepki verdi?
Ama Murat Özyer'e giydirme olunca giydirin.
Murat Özyer'in elbette hataları vardır, yanlışları vardır, ama şu dünkü maç ile uzaktan yakından alakası yok.

Bu yenilgi beklenmedik bir yenilgi değildi bana göre. İki nedenle değildi. Birincisi bizim bu maçı kazanmamız şart olsaydı eminim kazanmak için oynar ve kazanırdık. Dünkü maçta hoca Macvan'ı ve Engin'i dinlendirdi. Furkan az süre aldı. Daha çok Dudley ile oynadı. Dün de yazdığım gibi fazla zorlamadan, yıpranmadan bir maç oynadık.
İkinci neden de Donetsk düşünüldüğü kadar sıradan bir takım da değil. Euroleague elemeleri için kurulmuş, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Perkins'in dönüşüyle de oldukça güç kazanmışlar. İstanbul'daki maçta da bizi çok zorlamışlar ve ben maçtan sonra umarım bu üç takım 3'er galibiyetle son haftaya girmezler yoksa kendi sahamızda aldığımız 4 sayılık galibiyet deplasmanda yetmeyebilir endişemi dile getirmiştim. Allahtan Sopot maçını kötü oynadılar ve sürpriz bir yenilgiyle bizi rahatlatmış oldular.
Şimdi 2. tur maçları için önümüzde yaklaşık 1 aylık bir zaman var. O zamana kadar muhtemel bir transfer ve takımdaki taşların daha da yerine oturmasıyla önümüze daha sağlam bakma olanağı elde etmiş olduk.

beni donetsk maçı enterese etmiyordu önemli olan gruplara kalmaktı,

gordon hakkında ise izlediğim kadarıyla oyunu yavaşlatan durup durup garip üçlük atmaya çalışan bir oyuncu,bu arada domercant'ın yokluğu ancak jaycee carroll ile dolar.

Benım anlamadığım her macı kazanacağiz dıye bı kural mı var? her takım kotu gununde olabılır. Dun aksam macı kazanabılırdık. Sonucta kaybettık. Ama onemlı olan gruptan cıkmaktı bunuda basardık. Takımda eskık yerlerı mutlaka ıdarı kadro goruyordur. En buyuk sorun LAKOVIC'ın durumu galıba ben sahsen GALATASARAY'da aldığı parayı hıcbıyerde alacağını sanmıyorum.

ergin hoca iyi hoşta şu dar rotasyon takıntısı bazen ters tepiyor.Dün dudley 39:56,hawkins 30:38,ender 35:36, cenk:37:31 süre almış.Birde maç uzatmaya gidince iyice yorgunluk başgöstermiş.Asıl ilginç olan Maçvanı çok az kullanmış olması.

Ender'in üst üste zorlama hücumları sıkıntıya soktu takımı, savunma zaten 2-3 maçtır son bölümlerde çok düşüyor, hücumlarda gelmeyince tıkanıyor iş.
Hawkins sorumluluk almamaya başladı ki bizim için sıkıntı.
Donetsk zaten kötü bir takım değildi ama iş buraya gelmişken kazanmamız gerekliydi.

Dudley 23/5/1
Cenk 20/3/2
Hawkins 15/5/3
Ender 10/1/3
N'Dong 6/6/1
Furkan 5/3/1
Gordon 2/2/3
Macvan 0/1/0
Engin 0/1/1

Rakipte D'or Fischer 19 sayı 9 ribaund, Ramel Curry 18 Sayı 3 Ribaund 5 Asist,Songaila 16 Sayı 4 Ribaund, Doron Perkins 10 Sayı 7 Ribaund 8 Asist

Sadece 7 oyuncu skor üretebilmiş.

Yaşını da hesaba katarsak Ersin Dağlı'nın 39 dakika süre alması normal bir şey mi? Ayrıca bu kadar olumsuzluğun yanında hakkını vermemiz gereken bir adam var. 2-3 haftadır takımı tek başına ayakta tutmaya çalışıyor. Cenk Akyol...

Dudley 23/5/1
Cenk 20/3/2
Hawkins 15/5/3
Ender 10/1/3
N'Dong 6/6/1
Furkan 5/3/1
Gordon 2/2/3
Macvan 0/1/0
Engin 0/1/1

Rakipte D'or Fischer 19 sayı 9 ribaund, Ramel Curry 18 Sayı 3 Ribaund 5 Asist,Songaila 16 Sayı 4 Ribaund, Doron Perkins 10 Sayı 7 Ribaund 8 Asist

Sadece 7 oyuncu skor üretebilmiş.

Helal olsun Cenk'e.bu sene altın çağını yaşıyor. MaşaAllah deyip Allah nazarlardan saklasın diyelim. Ersin hücumda müthiş ama savunma da yoktu. Songalia'yı macın adamı yaptı malesef. Gordon zaten facia. Ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Doron Perkins ne istatistik yapmış öyle be. Keşke transferi mümkün olsa...

Maçın sadece 2. yarısını izledik malum yayıncı kuruluşlardan dolayı. 2. çeyreğin sonunda yaptığımız atakla 33-25 önde kapattık. 2. yarıda farkı 10'lara kadar çıkarmıştık. Adamlar 3 defa geri döndü bu skorlardan. Ergin Hoca üçünde de fark erirken 1 kez mola aldı. O da rakip 2 sayı öne geçtikten sonra. Adamlar 1 kere öne geçti maçı da kopardılar. Bunu KSK maçında da gördük. Ergin hoca gerekli yerlerde mola almalı.

Ergin hocanın hatalarının yanında çok önemli iki oyuncuyu kaybettiğimizi de göz önünde tutalım: Domercant ve Göksenin.