Eurocup Çeyrek Final 1. Maç: Bayern Münih: 99 - Galatasaray Odeabank: 89

Her topun değerli olduğu, her savunmanın turun kaderine etki edeceği bir maç daha. Yarı final yolunu açmak için Almanya'da deplasmana gidiyoruz.

Tarih; 15 Mart Salı.

Bayern Münih, Euroleague'den elendikten sonra Eurocup'ta kendi evinde oynadığı 4 maçta ortalama 83 sayı atarken, potasında ortalama 74 sayı gördü.

Takımımız, Eurocup'ta deplasmanda oynadığı 9 maçta ortalama 78,3 sayı atarken, potasında ortalama 76,3 sayı gördü.

Bayern Münih'in kadrosunda 2011-12 sezonunun son kısmında formamızı giyen Nihad Djedovic ve üç sezon Efes forması giyen Dusko Savanovic de bulunuyor. Yine ayrıca atletik oyun kurucu Alex Renfroe ve kalıplı pivotları John Bryant da takımın öne çıkan isimlerinden. Alex Renfroe Eurocup macerasında 28 dakika - 14,4 sayı - 4,6 asist ile süre ilk öne çıkan isim. Djedovic 24 dakika - 14,4 sayı - 1,2 asist ile hemen ardından geliyor. Savanovic ise 26 dakika - 10,6 sayı - 4,6 ribaund istatistikleri tutturmuş durumda. (Tüm istatistikler için; http://www.eurocupbasketball.com/eu...wteam?clubcode=MUN&seasoncode=U2015#!U2015_8F )

Almanya'daki maça Türk taraftarların ilgisi ve takımımıza verecekleri destek de belirleyici olacak. Özellikle her dakikanın değer taşıdığı rövanş usulü elemelerde deplasman baskısının kırılması için gurbetçilerin salona gelmesi çok mühim.

Abdi İpekçi'deki rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor almamız oldukça değerli olur. Tüm ekibimize yürekten başarılar!

Karşıyaka'dan daha çok çekiniyordum açıkcası. Green ve Davis forma giriyor, Mc Collum formunun zirvesinde genel olarak iyi durumdayız 4-5 sayı yenilgi olsa bile burada eleriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

En büyük endişem içeride nasılsa fark atarız deyip deplasman da gerekli direnci koyamamamız, fakat takım ve hoca hem Karşıyaka hemde fener maçlarında gerçekten bu düşüncemi çürütecek şekilde performans gösterdi. son dönemde ki deplasman performanslarımızı da dikkate alınca tura yakın olan taraf kesinlikle biziz. hocaya ve takıma güveniyorum.

Arkadaslar son macinada Bayern´in(Alba Berlin´le oynanan) Nihad Djedovic oynamamisti.Acaba sakatlik veya baska bir problemi var mi?

Evet, Furkan yazmıştı galiba. 10 şubattan beri sakatlığı sebebiyle oynamıyor. Bu seride de olmayacak diye biliyorum.

Bizim icin uygun bi eslesme aslinda. Ben en goz onunde olan oyunculari Renfroe, Bryant ve Savanovic'ten ziyade Zipser ve Gavel'den cekiniyorum.
Ergin Hoca'nin savunmada aldirdigi riskleri cok iyi degerlendirecek duzgun stilli bi sutor Zipser. Bu tarz oyuncular bize karsi 4-5 ucluk buluyorlar genelde. Umarim oyle olmaz.
Gavel de asiri formsuz ama yine bu tarz oyunculara bizim maclarda bir seyler oluyor.
Bahsettigim 2 adam x faktor olarak canimizi sikamazlarsa geri kalaniyla kolayca bas edebilecek kadromuz var.

Djedovic bu tura yetişemezse çok ciddi bir avantaj yakalarız. Bayern Münih için çok önemli onun penetreleri ve ritm bulunca kaydettiği dış isabetler.

Parke Ataman ve öğrencilerine emanet. İsterlerse ne kadar verimli olabileceklerini hep beraber gördük salı günü akşamı.

Benim asıl değinmek istediğim nokta; Abdi İpekçi´de oynamak büyük avantaj ama bu avantajı elimizde tutmalıyız. Almanya´daki maçta rakip tribünler ve polis ortamı ne kadar gererse gersin sakin kalmalı gurbetteki taraftarımız. Alınacak ceza kupaya mal olabilir..

Öncelikle uzun süredir takip ettiğim foruma bu yazdığım ilk mesajla katılıyorum. Bayern'e karşı ikili oyunlardan Lasme sayesinde Bryant'ın üstünden çok sayı bulacağımızı düşünüyorum.Ama burda da Bayern ikili oyunları eğer Mc Collum-Lasme ikilisiyle oynarsak alttan geçerek savunabilir ,tıpkı milli takımın Avrupa Şampiyonasında Schröder'e yaptığı gibi ,işte burada da Mc Collum umarım bugüne kadar yapamadığı şekilde 3 sayılık atışlarda başarılı bir yüzde yakalayabilir.Eğer Mc Collum yükselen performansına dış atışlarını da geliştirerek devam ederse rahat bir maç çıkaracağımızı düşünüyorum.

Benim tek korkum Bayern ile son maçımızı da hatırlayınca en büyük avantajımız diye yazılıp çizilen Almanya'daki seyircimiz. Çok kolay tahrik oluyorlar ve neredeyse ilk tepkileri de sandalye fırlatmak oluyor. sonrada gelsin seyircisiz oynama cezaları. Almanlar ne yaparlarsa yapsınlar sağduyu galip gelmeli, sadece takıma destek verilmeli. İnşallah bu sefer sorun yaşanmaz.

Karşıyaka serisinde ve dünkü Uşak maçında çok fazla hücum ribaundu verdik.
Münih serisinde buna bir çözüm bulmak gerekiyor.
Yoksa başımız çok ağrıyacak Allah korusun...

Öncelikle Bryant'ın savunmadaki hareket zaafiyetini Lasme'nin orta mesafeleri üzerinden değerlendirmeliyiz. Bryant'ın faul problemine girmesi ya da oyunda kalmasının zararlı olması bizim işimize gelir .
İkinci olarak da savunmamız olabildiğince dışa açılmalı özellikle Bryant oyunda değilken. Bayern'in iç sahada yılardır iyi bir grafiği var ve çabuk havaya girebiliyorlar.
Zipser ve Gavel bazen olduğundan da iyi üçlük bulabiliyor. O yüzden böyle dönemlerde tempoyu düşürmek iyi olur bizim için.
Valla bana 7-8 sayıyla mağlubiyet deseler hiç gitmem bile Almanya'ya . Burada 15 yapar göndeririz zaten bir sonraki maçta. Yeter ki bu maçta serilere izin vermeyelim. İlla eski Pana - Oly derbileri gibi 1 tokat ben 1 tokat sen usülü oynamak zorunda değiliz ancak yine de gereksiz tempo bizim için can yakıcı olabilir.

Bayern rakip taraftarı almasa keşke. Gurbetçilerin büyük çoğunluğu taraftarlığı holiganlık sanıyor. Ceza riski var.

Maçın kilit noktası bizim konsantrasyon seviyemiz olacak. İstersek kazanırız. 5 sayıya kadar yenilgi de kabul edilebilir.