Eurocup Çeyrek Final 1. Maç: Bayern Münih: 99 - Galatasaray Odeabank: 89

Dünkü maç için sevinsem mi üzülsem mi bilemedim açıkçası. Dün Bayern bizi 20 sayı farkla da yenebilirdi, bizde kazanabilirdik. Hatta Mccolumn son 1 dakika kala Sinan'a verse, belki üçlük atıp farkı 1 sayıya indiricez, bir sonraki pozisyonda Sinan o top kaybını hiç yapmayacaktı. Neyse, ben ümitliyim ama açıkçası şanslar %50 %50. Ümidimin olmasının nedeni Bayern'in hiç savunma yapmaması, bizim ise özellikle kendi sahamızda dehşet üzeri bir savunma yapabilmemiz... Bu arada burası Eurocup, Euroleague değil. İki maçlı eliminasyon sistemlerinde deplasman maçını kazanmak her zaman zordur. Gene tarih dersi vermek istemiyorum, o yüzden örnekleme yapmıycam. İsteyen Koraç'ın, Uleb'in tarihine girer büyük takımların kimlere yenildiğine bakar. 10 sayı kötü bir sonuç değil, iyi bir sonuç da değil. Herşeyi İstanbul'daki konsantrasyon belirleyecek. Umarım Bayern bu sene tek savunma yaptığı maç olan F.Ülker maçı gibi yine İstanbul'da savunmayı hatırlamaz.

Biz 30 üçlük denemesi yaparken Bayern yarısı kadar denemiş. İç dış dengesini de başaramadığımızın kanıtı olmuş. Ne savunma yapabiliyorsun ne de hücum sırasında içeri bol top indirebiliyorsun. Ergin hoca bu sorunları mutlaka çözmeli.

Lokomotif kuban, zalgiriz kaunas, bayern munih iki uzatmaya giden cska deplasmanı, aek. Ayrıca bizle 3 senede bir şampiyonluk bir final, bir türkiye kupası finali, iki sezon üstüste top 16 ve bir sezon final 8. Ayrıca bu sene şu anda eurocup son 8 ve belki yarı final. Eleştirmek hepimizin hakkı, örneğin bence dün gece akışa kapıldı ve son dakikada geç mola aldı, 1 dakika kala sayı yiyip fark 6 olduğunda mola almalıydı. Ama bu yukardaki gerçekleri değiştirmez. Ataman şu anda en iyi yerli koç vede avrupanın en iyi 10 koçundan birisi.
Bu başlık altında lütfen bu konu kapansın, bir hafta sonra hoca oyuncular taraftar hep beraber münihi eleyelim. Sadece taraftarla olsaydı takım kurmaya falan gerek olmazdı zaten ama taraftarsızda olmadığı bir gerçek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konu hoca konusu değil bence de. Ergin hoca da hata yapabilir ayrıca. Ama radikal bir hatadan bahsedeceksek sezon başı takımı kurarken uzun rotasyonunda Dorsey'e bel bağlamak en büyük hata olmuş. Elbette bunu da yaşayıp gördük. İzzet, Duşan, Dorsey ve Lasme dörtlüsünden Lasme insanüstü oynadığı için bu noktalara gelebildik. Bence Bayern koçu bizim takımın zaaflarını çok iyi çözmüş. Tamam seyirci desteğiyle falan belki turu geçeriz ama bu bizim ideal bir takım kadrosuna sahip olduğumuz anlamına gelmiyor.

Ergin Ataman iyi bir koç. Bunu tartışmaya gerek bile yok. Ancak zaman zaman hataları olmuyor değil. Dünkü maçta bence 3 bariz hatası vardı.
1- Göksenin ' i hiç kullanmaması büyük hataydı. (Acaba Göksenin ' de sağlık ile ilgili bir sıkıntımı vardı?)
2- Lasme' yi süre olarak çok kötü kullandı.
3- Son çeyrekte yerinde molalarla gidişatı kendi lehimize kontrol altında tutamadı.
Buna rağmen İpekçi' de Bayern' i elememiz son derece mümkün. Hakemleri etki altına alacak bilinçli bir basket seyircisi desteği gerekiyor. Bu bizde var. Ön sıralara şık şıkır giyinip gitmek ve jestlerle mimiklerle pozisyonları göstermek lazım. %80 olasılıkla geçeriz diye düşünüyorum.

Sene başında saf 1 numara almamamız hariç Dorsey dahil her transferimiz doğruydu bence. Dorsey bildiğimiz gibi oynasaydı ligde de Eurocupta da daha rahat olurduk ama karakter sorunları varmış arkadaşın

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bayern bizim kadro olarak iki gomlek asagimizda bir takim dun aksam cok net goruldu bu. Biz ozellikle savunma anlaminda kotu bile degildik, hucumda da Lasme'nin ekstra oynamasi bizi 89 sayiya cikardi ama turu orada da birakabilirdik, bazi anlarda gercekten sansliydik mac kopmadi.

Takim maca iyi hazirlanmamis, Bayern'den 99 yemek skandal otesi, ustelik Djedovic yoktu Bryant cok erken faul problemine girdi. Ipekci'de muhtemelen geceriz turu ama bu laubalilikle Gran Canaria bizi eleyebilir.

Terör olaylarının yarattığı üzüntü ve kahırdan sonra bu maça pek motive olamadım maalesef, anne karnında yeni can bulmuş bebenin, hayatının baharındaki gençlerin, Umut'u izlemeye giden babasının vatan haini teröristlerce katledildiği bir haftada maç izlemek, sevinmek ya da üzülmek içimden gelmedi. Takımın da morali bozulmuştur mutlaka.

Dediğim gibi büyük bir dikkatle izleyemedim maçı ama Bryant'ın Lasme'ye indirdiği dirsekten sonra maçın tüm gidişatı değişti sanki. Sahaya karakter koymaya başlamışken, Lasme'nin dörtlemesi+kanın durmaması dolayısıyla mecburen kenara alınması işin seyrini değiştirdi. Sinan ve Green de çok kötüydüler maalesef. Şutları girmedi, olmadık top kayıpları yaptılar, ribaund çekemediler, savunmada şutlara el gösteremediler vs vs.

Abdi İpekçi atmosferinde Bayern'i sindireceğimize inanıyorum. Bryant'ın üzerine özellikle oynamalıyız hem takım hem tribün olarak.

Çok ribaunt verdik. Dorsey'nin gitmesinin dezavantajını gördük. Eğer Dorsey olsaydı bu kadar fark olmazdı. Hep 2. sayı şansından basket yedik. Olacak şey değil. Bir Dorsey'i göndermek bize yarı finale mal olabilir. Hem Lig için artık Bernard James'i muhakkak getirmeleri lazım. Chuck Davis ve Caleb Green'in bu maçta hiç bir katkısı olmadı.

bence de ataman iyi hoca değil. FB'nin Efes'in 3 katı bütçesi var kullanamıyor. Kendisi Obra'dan İvkoviç'ten 2 kat fazla ücret alıyor ona rağmen yetersiz. Ligde sondan ikinci, Eurocup'tan da ilk turda elendi. Sclibb gibi, Micov gibi, Lasme gibi adı sanı duyulmamış 2. sınıf oyuncuları da getirdi takıma. Önüne gelenden 20 sayı fark yiyoruz. Şubede para bolluğundan geçilmiyor ama o maaşları ısrarla ödetmiyor ki oyuncular antrenmana çıkmasın. Sırtımızdan bıçaklıyor yani.

Basketboldan anlamıyorsanız yorum yapıp da komik duruma düşmeyin. 99 sayı yedik doğru, ilk devre çember dövmemize rağmen 89 sayı attık bunu kimse konuşmuyor.Kötü savunduk bu da doğru, en az 4 tane el üstü üçlük sayarım size mucize denecek. Bayern'i 20 ile yenemez mişiz!! Yirmiyi ilk devrede bulursak kimse şaşırmasın. Bayern kolay takım mı elbette değil. 4 kez maçı koparma aşamasına geldiler. Hepsinde yakaladık. Son topları kötü kullandık bunu kimse inkar etmiyor. Djedovic yoktu vs. Şu teneke çalarak gönderdiğimiz Djedoviç mi? Keşke olsaydı. Bryantın faulu dışında hatası yok hakemlerin? Lasme nin de Micov'un da 2 şer faulu bedavadan. Topa baskı yapan Bayern guardları her topa el kol sokarken Micov'a çalınanlara nasıl faul diyebilirsiniz?

En büyük bomba da "Yine atmosfere kaldık, seyirci olmadan kazanamıyor" Tabii ki. zaten Barca, Bayern, CSKA, Fener filan seyircisiz salonda oynuyorlar. O yüzden bizim seyircili oynamamız Ataman'a büyük bir kıyak. Adil değil aslında bizim dolu salonda oynamamız. İsterseniz boykot edelim maçı. Böyle adaletsizlik mi olur? 12.000 kişi salona gidecek, takımı destekleyecek, takım da rakibine 25 sayı fark atacak. Ben olsam KSK, FB ve Sassari'nin yerine Avrupa insan hakları mahkemesine gider maçların seyircisiz tekrarını isterim.
Ben de eleştirdim Ataman'ı da takımı da. Ama bu şekilde yazdıklarınız eleştiri filan değil. Kin kusuyorsunuz. Şu maçta salonu dolduralım. Takım da gereğini yapacaktır. Ondan sonra ne isterseniz yazın. Kimsenin galibiyet inancını da köreltmeyin. Bu bir oyun, spor. Futbol takımının nal topladığı, rezilliğin ayyuka çıktığı dönemde Hamit Altıntop ile Olcan Adın'ın yıllık ücretine oynuyor bu adamlar. Koca sezonda bize bugüne kadar yaşattıkları az mı? FB'li dostarımız kah kah kih kih halimize gülerken 17 sayıyı çakıp geçtiğimiz günleri ne çabuk unuttunuz. Pardon o gün salon doluydu değil mi?

Kesinlikle katılıyorum. Özellikle bu kadar kısıtlı bütçeyle yapılanlar yine de başarı sayılır. Ergin Hoca'nın sadece bazı ufak inatlaşmalardan uzak durması lazım mesela bu maçta Göksen'ni oynatmaması gibi. En azından belki Renfroe'nun başına verebilirdi.

bence de ataman iyi hoca değil. FB'nin Efes'in 3 katı bütçesi var kullanamıyor. Kendisi Obra'dan İvkoviç'ten 2 kat fazla ücret alıyor ona rağmen yetersiz. Ligde sondan ikinci, Eurocup'tan da ilk turda elendi. Sclibb gibi, Micov gibi, Lasme gibi adı sanı duyulmamış 2. sınıf oyuncuları da getirdi takıma. Önüne gelenden 20 sayı fark yiyoruz. Şubede para bolluğundan geçilmiyor ama o maaşları ısrarla ödetmiyor ki oyuncular antrenmana çıkmasın. Sırtımızdan bıçaklıyor yani.

Basketboldan anlamıyorsanız yorum yapıp da komik duruma düşmeyin. 99 sayı yedik doğru, ilk devre çember dövmemize rağmen 89 sayı attık bunu kimse konuşmuyor.Kötü savunduk bu da doğru, en az 4 tane el üstü üçlük sayarım size mucize denecek. Bayern'i 20 ile yenemez mişiz!! Yirmiyi ilk devrede bulursak kimse şaşırmasın. Bayern kolay takım mı elbette değil. 4 kez maçı koparma aşamasına geldiler. Hepsinde yakaladık. Son topları kötü kullandık bunu kimse inkar etmiyor. Djedovic yoktu vs. Şu teneke çalarak gönderdiğimiz Djedoviç mi? Keşke olsaydı. Bryantın faulu dışında hatası yok hakemlerin? Lasme nin de Micov'un da 2 şer faulu bedavadan. Topa baskı yapan Bayern guardları her topa el kol sokarken Micov'a çalınanlara nasıl faul diyebilirsiniz?

En büyük bomba da "Yine atmosfere kaldık, seyirci olmadan kazanamıyor" Tabii ki. zaten Barca, Bayern, CSKA, Fener filan seyircisiz salonda oynuyorlar. O yüzden bizim seyircili oynamamız Ataman'a büyük bir kıyak. Adil değil aslında bizim dolu salonda oynamamız. İsterseniz boykot edelim maçı. Böyle adaletsizlik mi olur? 12.000 kişi salona gidecek, takımı destekleyecek, takım da rakibine 25 sayı fark atacak. Ben olsam KSK, FB ve Sassari'nin yerine Avrupa insan hakları mahkemesine gider maçların seyircisiz tekrarını isterim.
Ben de eleştirdim Ataman'ı da takımı da. Ama bu şekilde yazdıklarınız eleştiri filan değil. Kin kusuyorsunuz. Şu maçta salonu dolduralım. Takım da gereğini yapacaktır. Ondan sonra ne isterseniz yazın. Kimsenin galibiyet inancını da köreltmeyin. Bu bir oyun, spor. Futbol takımının nal topladığı, rezilliğin ayyuka çıktığı dönemde Hamit Altıntop ile Olcan Adın'ın yıllık ücretine oynuyor bu adamlar. Koca sezonda bize bugüne kadar yaşattıkları az mı? FB'li dostarımız kah kah kih kih halimize gülerken 17 sayıyı çakıp geçtiğimiz günleri ne çabuk unuttunuz. Pardon o gün salon doluydu değil mi?
Tebrik ederim kardeşim. Ağzına sağlık. Anlayabilecek kadar zekası olan herkese için çok güzel bir yazı olmuş. %100 katılıyorum. Her fırsatta elimizdeki değerlere zarar vermek isteyen, adeta rakip takımların istediklerini yapanlara çok güzel bir mesaj olmuş. Atalarımız boş söz söylemez. Ne kadar güzel söylemişler. "Anlayana Sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az."

Bütçe konusuna katılmıyorum ben. Şu anki bütçe Eurocup şampiyonu olunabilecek bir bütçe. Ligde şampiyon olursak o zaman eyvallah. Eurocup şampiyonluğu büyük başarı tabi onun için söylemiyorum bu arada

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Israrla geçen seneye vurgu yapmanızın sebebi, geçen sene eleştirilmediği kadar, bu yıl eleştiriliyor olması. Ben geçen yıl bile bu kadar eleştirildiğini hatırlamıyorum. El üstü, bacak arası, kafa arkası şut sokmuş diye bir şey yok. Sen ön alanda baskı yapmazsan rakibe güven gelir atar. Bu bu kadar basit. Bayern Münih zaten kötü savunma yapan bir takım. Ama savunmada ellerini arkaya bağlayıp gezersen 100 sayı da yersin. Lasme-Micov gibi 1.sınıf oyuncuları varken bu kadar sorumsuz olmasının sebebi ekonomik nedenler mi acaba?

Hangi deplasmanı kazanacağız şampiyon olmak için? Her seferinde 21 yiyip 20 atmayı, 21 atıp 20 yemeyi mi kovalayacağız? Ne kadar daha gidecek böyle? Galatasaray'ın skorer bir takım olduğunu sağır sultan biliyorken Bayern gibi kötü savunmacı bir takıma karşı 89 sayı atması da gayet normal bir durum.

20 yemiş 21 atmış, 21 atmış 20 yemiş bu artık olayın başka tarafı ben işe saygı istiyorum artık. FB'yi 17 sayı yendik, geçti gitti bu kadar basit. Strasbourg 20 sayıyla yendi FB'yi. Övünüp geriliyor mu. Kapattı defteri önüne bakıyor.

Ayrıca, takımın iç saha performansının eleştirildiği bir gün yokken, ısrarla neden FB galibiyetini vurguluyorsunuz ki. FB'yi yenmenin, deplasman performansımıza katkısı ne?

Maçta koçun en büyük hatası molalar konusunda oldu. Her zaman mola alma noktasında sorunlar olabilir, tarzıdır da deriz ama son 1.5 dakikada 4'ten 10'a çıkan fark bu seviyelerde olmaması gereken bir acemilik. Oyuncular duygusal davranarak bu acemiliği yaptı, orada koçun dur demesi gerekirdi. Üst üste McCollum ve Sinan'ın hızlı hücum denemeleri kabul edilebilir gibi durmuyor.
Deplasmanda bile 12 sayı farktan dönmüşlüğümüz varken burada turu geçme ihtimalimiz yüksek. Umarım maç kazandırdığını düşünen taraftar salonu doldurur, taraftarın attığı her üçlük girer.

Ben , Arda , Murat bide forumdan birini alıp Lasme'yi eklesek şu takımdan bizde 99 yerdik zaten. Maç seçiyorlar , inşallah 10 sayı fark fazla gelmez içeride.

Ben , Arda , Murat bide forumdan birini alıp Lasme'yi eklesek şu takımdan bizde 99 yerdik zaten. Maç seçiyorlar , inşallah 10 sayı fark fazla gelmez içeride.

Ben maç seçildiğini düşünmüyorum. Hücumda boş şutları kaçırmamıza rağmen gayet iyiydik mesela. Şimdi herkes 10 sayı fark yedik diye böyle konuşuyor ama son 1 dakika kala Mccolumn Sinan'a pas verse belki üç sayıyı atıcağız ve fark 2'ye inecekti. Sinan sonraki top kaybını da yapmamış olacaktı. Kısacası maç 2 sayı fark ile de bitebilirdi...

2. maçın biletleri satışa çıkmış.Maçın önemini düşünerek maç başlığı şimdiden açılsa ve yukarıya sabitlense iyi olmaz mı.Ne kadar çok gündemde ve göz önünde olursa o kadar iyi

Tepkini küfretmeden dile getirmeyi öğren önce bir sen. Noldu biriciğine laf mı söyledik çok mu zoruna gitti. Ergin Ataman'ı sevmiyorum başarılı da bulmuyorum bu kadar basit. Bugünkü yönetimi de kötüydü. Turu geçersek gene iç saha atmosferiyle geçicez . Bunu kabullenmek sende sinir yapıyorsa benim problemim değil .

Turlar teker teker geçilince pek sesi çıkmamış arkadaşın :)