Eurocup l 1.Hafta l Neptunas Klaipeda: 90 - Galatasaray Odeabank: 94

İnsan gibi üçlük atmadılar. Öyle üçlük savunması da kötü değildi. Ama takımda bir hava var ki bir an olsun maçı kaybedeceğimizi düşünmedim. İstediğimiz zaman kemerleri sıkabiliyoruz.

Neptünas çok sakat takım.Hep üçlük atıyorlar ve sokuyorlar.Çok zevksiz bir maç oldu.Böyle takımlara set oynamakta zor.Neyse bu maç aradan çıktı.Saçma sapan oynayan bir takıma karşı oynadık yendik.Hepsi bu...

Bence güzel maç oldu. Schilb filan zamanla katkı verecektir ama as oyunculara bu kadar bağımlı kalmak ilerisi açısından biraz korkuttu beni. Duşan-Ege-Şafak-İzzet ten en az ikisi her maç toplam 15-30 dakika arası oynamalı diye düşünüyorum. Bu oyuncuları da onlardan verim alabilecek şekilde rotasyona dahil ederiz herhalde, bu maç iyi bir başlangıç yapmak önemli olduğundan dolayı bu durum ikinci plana atılmış gibiydi.

Green in koşan bir oyuncu olması sayesinde resmen iki sene sonra bedava sayı filan atınca çok mutlu oldum. Yıllardır bu tip sayıları hep rakip bulurdu. Dorsey de biraz daha iyi gibi. Beş hafta içinde toparlayıp forma girer diye düşünüyorum, ancak yerden pek havalanamıyor gibi oluşu ve smaç basmaması benim de garibime gitmiyor değil. Young sonrası pek alışamadım bu duruma.

Deplasmanda da olsa bu tempo için fazla sayı yememiz-ekstradan attıkları 6-7 sayı ve üçlük yüzdelerini saymazsak normal-haricinde olumlu bir sınav oldu.

TRT de nasıl bir kaynak israfı olduğunu yine gösterdi sağ olsun! Bunlara para gitmesin diye mum yakıyorum :D

Bence 4-5 dk kala Dorsey oyunda kalsaydı daha iyi olabilirdi. Lasme Grant'e karşı bir az ribauntlarda zatıf kaldı. Dorsey ile pota altında üstünlük bize geçmişken Lasme tercihi bence hatalıydı. Çünkü maç sonu topları zaten Mccollum oynuyordu yanındaki uzunun hücum ribauntlarında etkili olması gerekirdi bence. Bir de takımın bu kadar duş şuta ihtiyacı olduğu bir günde Şafak'ın hiç düşünülmemesi bence yanlış bir tercihti. Bunun yanında maçın ortasında guardı sakatlanmış bir takıma karşı Göksenin ile baskı yapmayı daha fazla düşünebilirdik.

İnanılmaz üçlük yüzdesine rağmen kazanmayı bildik.
Eric tam zamanında devreye girdi.
Schilb de devreye girerse çok değişik bir takım olacağız.
Zor da olsa kazanmak güzel.

Pota altında çok zorlandık zaman zaman, özellikle Grant e bi dur diyen olmadı. Micov yine makine gibi attı çok cool ve çok zeki oynadı. Mccollum u goudelock gibi kullandık ve o da cevabı verdi rakibe.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adamlar müthiş yüzdeli attı, 4-5 tanesi de el üstüydü. Buna rağmen önce Trabzon sonra da Litvanya'dan iki deplasman galibiyeti tahmin ettiğimizden de değerli.

Tebrikler yenilmez armada!

öncelikle zorlansakda çok önemli bir galibiyet oldu kazanma alışkanlığını kazanmamız açısından,takım birbirinle oynamaya alıştıkca çok heyecan verici olucak bizim açımızdan burası kesin,abdi ipekçide dolu tribünler önünde performansı bir tık artacak oyuncularımız var dorsey mccoolum gibi,sadece shilbd'in performansı ve sanki zorla oynatıyorlarmış gibi olan görüntüsü ürküttü 2 maçtır,umarım oda bir an önce beklentilerimizi karşılar duruma gelir ve bu duruşu yapısı gereğidir.

Neptunas'ın böyle üçlük atması sürpriz değildi. Geçen sene de böyle oynamışlardı. Lakin biz buna önlem alamadık. Hazırlık maçları başladığından beri dış atış zaafiyetimiz var. Üçlük atan her takım bizi zora sokuyor. Bu soruna derhal çözüm üretmemiz lazım. Maç özelinde ise galibiyetle başlamak güzeldi. İlk maçlar her zaman zordur.

Bu takım tempolu hücum dışında bir şeyi oynayamaz. Hızlı hücumlarda ne kadar iyisek, sette o kadar kötüyüz. Topu Mccollum'a vermekten başka bir şey yapamıyoruz. O da atmaktan yoruluyor artık.

Neptunas fena üçlük soktu belki ama bizde de Mccollum efsane bir son periyot oynadı. Yani Litvanyalılar da şu anda Mccolum biraz insan gibi oynasa maçı almıştık diye yanıyorlar.Set hücumunda üretken olabilmemiz için Schilb'in efektif oynaması gerek ki o da kaçak oynuyor.

Çaresizlikten Dorsey'e post up yapsın diye top veriyoruz ki ben Dorsey'in bu kadar küçük düştüğünü görmedim. Ancak burada kabahat Dorsey'de değil, ona sırtı dönük top veren kısalarda.Ama diyorum ya o kadar üretemiyoruz ki toplar sırt dönük Dorsey'e geliyor. Bu arada Neptunas sahasında en az iki galibiyet alır

Collum - Şafak - Sinan
Ergin Hoca böyle düşünüyor 1 numarayı ama hep söyledik bu şekilde olmaz.

Sete set kaldık mı Collum dışında opsiyon yok. Bir gün Green ve Collum'u kitlerseler yanarız.

Sinan yerine direkt bir guard alsaydık 6-7 dakika olsa bile süre alan bize çok faydası olurdu.

Koş koş basketbolunu çok iyi oynarız ama kritik maçlarda sorun yaşarız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3 sayı savunmamız da kesin sıkıntı var sadece Neptunas değil diğer takımlara karşıda bunu yaşıyoruz.
Pota altımız atletik falan dedik ama Grant'a dur diyemedik adam şov yaptı resmen
Schilb ise toparlanması gerekiyor acillll.!
Keşke koç Şafakı da oyuna soksaydı en azından Mccollum dinlene bilirdi

Her şeye rağmen 2 deplasman galibiyeti aldık ve biliyoruz ki bu takım daha potansiyelli

Savunma SOS verdi ama sezonun ilk maçları ve takım daha çok yeni, bu yüzden iyi başladık diye düşünüyorum.
Sinan dışındaki Türk oyuncuların katkısı bu sezonun gidişatını belirleyecek...

Yağızer Uluğ'u Trabzonspor maçındaki performansıyla tebrik ettik.Fakat bu maçta oyunu çok da iyi okuyamadı bence.İkinci periyotta Schilb'i oyunda unuttu.McCollum'un ilk yarıda oyuna giremediği anlarda Şafak tercihini hiç denemedi.Ayrıca McCollum'un 5 faulle oyundan çıkmasını önleyecek bir hamle yapmadı.Misal farkın 9'a çıktığı anlarda McCollum'u Neptunas hücumunda kenara alıp hücum bize geçtiğinde tekrar oyuna sokarak bir önlem alabilirdi.

McCollum çok enteresan bi oyuncu.İlk yarıda o kadar düşük yüzdeyle oynayıp 2. yarıya top kaybıyla başlamışken bir anda sazı eline alması insana hayret ettiriyor.
Dorsey İsmail Şenol'un dediği kadar bitik değil ama kendi standardında da değil.Şu 3 haftalık periyotta hem 6 maç oynayacak hem de Abdi İpekçi atmosferiyle tanışacak.Mental anlamda kendisini bulacaktır
Litvanya deplasmanını kayıpsız geçmek iyi iş.Kendi adıma umutsuz olduğum bir kadro için şahane bir sezon başlangıcı oldu.İnşallah böyle sakatlıksız devam eder.

Şafak acaba sakat mı bir problem var sanırım yoksa oynardı diye düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşımla maçtan önce McCollum'un 30 sayı atıp/atamayacağına bahse girdik. Yüzümü kara çıkartmadığı için teşekkür ediyorum McCollum'a. :)

Maça bakacak olursak ben de özellikle Şafak'ın ve Schilb'in daha fazla süre almasını beklerdim. Micov basketbol zekası o kadar müthiş bir adam ki; yürüyerek rakip savunmayı dağıtıp rahatça potaya gidebiliyor. Sinan da her zaman olduğu gibi iyiydi. Lasme'nin bize Efes'e verdiğinden çok daha fazla katkı vereceği kesin. Dorsey de formunu bulacak.

Erceg'ten sonra atletik, tempolu ve savunma yapabilen bir uzun forvet görmek ise müthiş bir olay. Green'i izlerken gözyaşlarımı zor tuttum. Çok mutlu etti beni sağolsun. :)

Set oyununundan da mutlaka vazgeçmeliyiz. Tempolu oyuna alışmamız şart. Atletizm olarak gayet iyi seviyedeyiz ve bunu kullanmalıyız. Guard konusuna gelirsek şimdilik böyle idare edeceğiz. Yalnız Schilb daha fazla sorumluluk almalı. Errick de böyle attıkça skor olarak pek sıkıntı çekmeyiz fakat savunmamızı daha yukarı çekmeliyiz. Zamanla olacak elbet..

Serbest atışlarda 27/29 isabet bulmamız da beni ayrıca mutlu etti.