Eurocup l 1.Hafta l Neptunas Klaipeda: 90 - Galatasaray Odeabank: 94

Bu takımın başarı formülü Schilb acilen gönderilsin,takımı oynatan bir guard alınsın,zaman zaman mac collum'la beraber 2 guardlı oynayalım,Schilb'den fayda yok,henüz erken gereken yapılsın vakit kaybı olmadan

En iyi transferimiz
C.Green sonra Dorsey sonra Lasme ve Collum,Schilb kötü transfer

1 ay önce Green için söylenenlerin şimdi Schilb adına söylenmesi 1 ay sonrası için umut verici.
Yani demem odur ki 2 maçtır oynamıyor kontratından çıkalım mantığından çıkamazsak taraftar olarak işimiz zor.

Forumdaki tüm yorumlara saygım varda bu kadarda önyargı olmasın yahu 2 maçda süre alan birinde faul problemine giren oyuncu hemen nasıl kötü olup gönderilicek ! Ndongda yaşlı hemen gitsin deniliyordu sampiyonluğun mimarı oldu.az sabır lütfen ..

Schilb bazı maçlarda o da ligde zayıf takımlara karşı yüksek skorlar üretecektir,
fakat bu takım için yanlış isim belli bir zaman sonra benimle aynı düşünenler artacaktır.Keşke yerine bir oyun kurucu daha alsaydık böylelikle schilb'ten beklediğimiz skorerliği,şutörlüğü mc collum'dan daha fazla alırdık,mc collum daha özgür olurdu takımıda o alacağımız guard yönetirdi

Schilb eminim çok daha iyi olacaktır. Öyle hemen çok kötü denilerek yollanacak bir adam değil. Bir kere çok kritik bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Zaten 7. yabancı olarak oynatan bir guard alırız . Bence takım gayet iyi şunu da unutmamalı takımın neredeyse tamamı değişti ve daha 2 resmi maç oldu. Ne övgüyü ne de yergiyi abartmamalı

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mccolumn'ın 2 numara için fiziği yetersiz. Eğer onu 2 numarada oynatırsak savunma defolarımız artar. Gelen oynatan PG'nin çok fizikli olması gerekirki, böyle bir oyuncu bulmak zor. Birde Mccloumn topu elinde isteyen bir PG. SG oynatırsak verimi artmaz, tam tersi düşer. Mccloumn'ı kabul edeceksek skorerliği ile kabul ediceğiz. Shilb ise henüz takımla yeni beraber, bir anda kendisini zor maçların içinde buldu. Kariyeri, oyunu, yapacakları belli bir oyuncu. Böyle bir oyuncudan 2 maçta vazgeçmek saçmalıktan başka birey değil. Ha 1 ay sonrada Shilb aynı Shilb olursa tamam, ilk başta ben gönderelim derim. Bence takımın kilit parçalarından biri olacaktır, sadece zaman lazım. Tıpkı Green gibi. Green içinde 1 ay önce, gönderelim Erceg'i geri alalım diyenler dahi olmuştu. Şimdi Green için göz yaşı dökenler bile var... Takım henüz alışma devresinde. Genel olarak 1 aya ihtiyacımız var. Biz aslında dünkü gibi hücumdan daha çok savunmaya daha yatkın bir takımız. Bu savunma zamanla oturacaktır...

Ergin Hocanın olması Her MAÇ 5 sayı fazla atmamız 5 sayı az yememiz demekdir.Yağızer Hoca kötüdür demiyorum ama bölede bir gerçek var.Dorsey ,Blake istenilen seviyede degiller onlarda Ergin hoca ile daha farklı olcaklardır.

Dün aslında iyi savunma yaptık özellıkle son iki periyotta 6 7 tane el üstü zorlama atışları soktular.

Ergin Hocanın olması Her MAÇ 5 sayı fazla atmamız 5 sayı az yememiz demekdir.Yağızer Hoca kötüdür demiyorum ama bölede bir gerçek var.Dorsey ,Blake istenilen seviyede degiller onlarda Ergin hoca ile daha farklı olcaklardır.

Dün aslında iyi savunma yaptık özellıkle son iki periyotta 6 7 tane el üstü zorlama atışları soktular.

Ergin Hoca'nın olması fazla sayı olabilir ama az 5 sayı daha az yemek doğru değil bence. Misal dün takımın başında Ataman olsaydı Neptunas serilerini izler sadece oyuncu değiştirirdi ama Yağızer Hoca ara ara mola alarak iyi hamle yaptı. Bu Ataman'ın sistemi demeyin ben böyle bir sistemi ben kabul etmiyorum. Faydası olsa son 2 sene ki deplasmanlarda yediğimiz 10-0 15-0 serilerde faydası olurdu.

Bu sene Ergin Hoca kadroyu çok iyi kurdu ama 1. numara hariç, ağır eleştirsemde transferde iyi işler yaptı.

Bu sene yeni bir takım kurduk. Yeniden kastım değişen oyuncular değil, o her sene değişebilir. Bizim sistemimiz değişti. 3 yıldır hatta Mahmuti dönemiyle birlikte 5 yıldır Tutku ve Arroyo'nun olduğu oynatan, asiste önem veren PG varlığı değişti Bu sene. Ek olarak statik ya şutör 4 numara yerine hızlı hücuma kalkan bir 4 numaramız var artık. Ve daha atletik bir takımız. Yıllardır alıştığımız sistemden dolayı yadırgıyoruz, belki kendi basketbol doğrularımıza da uymuyor ama takımımız bu sene böyle ve değerlendirme yaparken bu durumu göz önünde bulundurmalıyız.
Sonuçta yaz boyu oynatan PG peşinde koştuk ya da öyle aktarıldı. Kimi Çin'e gitti, kimi NBA'DE, kimi pahalı. Dolayısıyla öyle Schilb fiyatına bizim 2 maçta oyuncu gönderen taraftarı memnun edecek oynatan PG bulmak zor.
Ek olarak yeni sisteme rağmen, Dorsey'in söylenen sakatlık sorunu da varken, bazı oyuncular henüz form tutmamışken, Green yeni düzelmişken 2 deplasman galibiyeti gayet iyi.
Tabi bakalım bir de taraftar ne yapacak? İlk hafta Efes ile. 10000 olacak mı? Kombine 4-5 bin oldu mu? Diğer maçlara kaç kişi gelecek? Sahi dün kızların maçında kaç kişi vardı? Niye gitmedik? Öyle 2 maçta oyuncu göndermekle, koçları uyarıp akıl vermekle (ki Ekrem Memnun yani) olmuyor bu işler. Önce taraftarlık vazifemiz var sonra scouting, coaching vs vs.

Kazanmak önemliydi. Ancak bu kadronun nasıl sıradanlaşacağı son periyotta örneklendi. Oyuna zeka katan oyuncularımız, hücumda Mccollum'un ne yapabileceğini görmeye dalınca, hem hucumda ve akabinde savunmada yok oldular. Uzunlarımızı oyuna dahil etmediğimiz(post up akıl dışıydı) sürece set oyununda vasat bir takım oluyoruz. Tabi bunda uzunlarımızın ciddiyetsizliği ile özellikle hatalarından sonra radarlarına takılacak bir çift gözün eksikliği önemli rol oynadı. Sezon yeni başladı, takım olmak zaman alacak ancak bu sürenin minimize edilmesi için oyuncuların kendilerini ispat etmeye , rol çalmaya çalışmaktan ziyade egolarından taviz verebileceklerini takıma ve taraftara göstermeleri lazım. Üzerinde çok düşünülmüş ve iyi etüt edilmiş bir kadro kurulduğunu düşünüyorum. Forumda da çokça dile getirildiği gibi en önemli soru işareti yerli , potansiyeli olduğu düşünülen yedekler. Bu genç oyuncularımız öncelikle savunmadaki pis işleri yapmaya , sertliği arttırmaya , ortadaki toplara atlaya motive olurlarsa hem takımın enerji çıtasını yukarı çekecekler ve dolayısıyla saygı görecekler hemde kaybettikleri ya da olmayan öz güvenlerine kavuşacaklar. Pısırık , her an ıslıklanma korkusuyla yaşayan ve bu hissi birbirlerine yaşatan , boyları toplamı neredeyse 7 metreyi bulan bu oyuncular, artık yalnızca görüntü vermekten uzaklaşıp takımın önemli bir parçası olduklarını önce kendilerine sonra da bize ispat etmeliler. Buna takım molalarındaki gevşek , ruhsuz , salon beyefendisi görüntüsünden çıkarak hırslı ve kararlı yüz ifadesi takınıp , çıkan oyuncuları pozitif bir enerjiyle karşılayarak başlayabilirler.

Yorumları okudumda herkes ah vah içinde. Arkadaşlar bu takım daha yeni kuruldu kendini bulması en az 2 ay alacaktırki bu zamanda aldığımız bu galibiyetler çok önemli bizim için. Hem dorsey sakat tam verimi alamıyoruz, schilb bence bu takımın en önemli oyuncusu olacak bunun için biraz zaman tanımalıyız, hemen gel şut at oyun kur ile olmuyor bu işler.
Keşke ersin dağlı'yı bir yolunu koparabilsek daçka'dan ocan ortası gibide oyun kurabilen, şutu idare edecek bir kısa ile ligin'de favorisi oluruz, eurocup'ında.

Bu takım tempolu hücum dışında bir şeyi oynayamaz. Hızlı hücumlarda ne kadar iyisek, sette o kadar kötüyüz. Topu Mccollum'a vermekten başka bir şey yapamıyoruz. O da atmaktan yoruluyor artık.

Neptunas fena üçlük soktu belki ama bizde de Mccollum efsane bir son periyot oynadı. Yani Litvanyalılar da şu anda Mccolum biraz insan gibi oynasa maçı almıştık diye yanıyorlar.Set hücumunda üretken olabilmemiz için Schilb'in efektif oynaması gerek ki o da kaçak oynuyor.

Çaresizlikten Dorsey'e post up yapsın diye top veriyoruz ki ben Dorsey'in bu kadar küçük düştüğünü görmedim. Ancak burada kabahat Dorsey'de değil, ona sırtı dönük top veren kısalarda.Ama diyorum ya o kadar üretemiyoruz ki toplar sırt dönük Dorsey'e geliyor. Bu arada Neptunas sahasında en az iki galibiyet alır
Yoruma katilmakla beraber daha yeni kurulan bir takim oldugumuz unutulmamali. Hucüm setlerimiz oturmamis. Bence micova gecen sene ercege oynatilan pick and pop hucümu oynatilabilir. Sonucta 4 numara olarak kullaniyoruz. Dorsey ve lasme ile tepe pick and roll oynamaliyiz ama bunu mccolum yapmamali :) eksiklik biraz burasi sanki. Onun disinda daha efektif bir takim olacagiz gibi biraz zamana ihtiyac var. Dogru 5leri yakalamak önemli...