Eurocup l 2.Hafta Galatasaray 89-65 AEK

Gerçekten ha Hoca taktı mı takıyor bu Şafak geçen maçta bayağı iyiydi..son 50 sn nedir abi ya..

Merak ettiğim durumlardan biri de, Ergin Hocamın İzzet'e bu oyununa daha ne kadar tahammül edeceği, Ege şu an çok önünde, tamam onunda eksikleri var ama en azından mücadele ediyor. İzzet Halil'in dediği gibi gelişmiş ama mücadele yok.

Hocam bee ege bi tane perdeye takildi diye cikarma firca at kiz ama cikarma mac zaten 25 sayi. Cocuk gercekten istekli hem nasil ögrenecek. Hücumda da kisayla dogru pozisyon alamadi ama ikinci kez gelse bence alirdi. Ögrenecekler bence mutlaka süre almali ege. Safagi da acaba niye hic düsünmedi garip. Hoca winner bir hoca evet cok da seviyoruz ama bazan cidden anlamiyorum. Bakalim neleri degistirecek.

Bu kadar gereksiz, salak, hain bir taraftar topluluğu görmedim. Takımın avrupadan men edilmesi için iki senedir ellerinden geleni yapıyorlar aşağılık yaratıklar yazıklar olsun...

Çok iyiydi maç. Efes maçındaki hayal kırıklığını çabuk attık üzerimizden. Özellikle Göksenin harikaydı, helal olsun. McCollum bekleneni verdi. Dorsey ve Schilb daha iyi olacaklarının sinyallerini verdiler. Lasme çok iyi başladı sonra faul problemine girdi. Micov ve Sinan etkisizdi fakat onların varlığı bile yetiyor. Sadece bazen hızlı hücum esnasında frene basmamızı sevmiyorum. Çünkü dış atıştan ziyade ne zaman potaya gitsek ya faul alıyoruz ya sayı buluyoruz. Oyunumuzu mutlaka hızlandırmalıyız. Buna elverişli oyunculara sahibiz zira.

Guard sıkıntısı çektiğimiz halde İzzet bile süre bulurken Şafak'ın süre bulmaması garip gerçekten. Önümüzdeki maçlarda bu durumun düzeleceğini umuyorum. Bir guard transferi yaparsak çok daha iyi oluruz elbette.

Bir pozisyonda McCollum'un oyun kurarken topu her sektirişinden sonra Ataman'a bakması çok komikti. Schilb'in Hairston'a attığı bakış ise bir o kadar ürkütücüydü. :)

Maçı sabote etmeye çalışan taraftar görünümlü magandalara ise denecek söz yok. Siz desteklemeseniz de olur!

Meşale olayı bence 3-4 kontrolsüz ergen hareketi değildi. Onların içeri sokulabilmesi, iki ayrı tribün yapılması, bir taraf meşale atarken diğer tarafın torpille karşılık vermesi, hatta tribün girişine de meşale atılması vs vs. Bunlar tesadüfler silsilesi değil. Göz yumanlar kimler? Taraftar topluluğunun payı ne?
Sahamızda ilk Avrupa maçı, taraftar sayısı malum. Oyunculara, koça laf ederken bu efsane taraftar goygoyunu bir kenara bırakıp hak ettiklerini de söylemek lazım.
3. periyot 10-0 seri sonrası alınan mola ve akabinde hocanın uyarısı sonrası gelen 16-0 lık seri maçı bitirdi. Şafak'ın 1 dk kala girmesi gereksizdi ama bundan dolayı hocayı eleştirmek haksızlık. Belki de Schilb'i alkışlatıp özgüvenini artırmak istedi ama bizim futbol seyircimizde bunu kavrayabilme kapasitesi de ayrıca tartışılır.
Ege, Göksenin dakikaları iyi değerlendirdi bence ama İzzet'in vücut dili sıkıntılı gibi. 'Ya abi zorlamayın beni' modunda. Fizik kondisyon biraz daha iyi ama mental anlamda böyle devam ederse taraftarı da karşısına alır ve Ocak ayını göremez bu formayla. Kariyeri açısından bir fırsat aslında.

Takımı ve özellikle de Göksenin'i tebrik ediyorum.Çalıştığı çok belli.Bu maç özelinde değil bu sene özellikle şutlarında bir gelişim kaydetmiş.Umarım gelişime devam eder.Bazı arkadaşlar sene başından kendisine çiziği atmıştı.En çok korktuğum ise biz büyütelim kaymağını başkaları yesin olayı.Göksenin istikrarlı gidip belli bir seviyeye geldiğinde umarım başka takımlara kaptırmayız.Bu arada Efes maçındaki kısa süreli performansı ile Şafak'ın bu maçta süre alması gerekirdi diye düşünüyorum.Süre bulamamasını şahsen yadırgadım

Galatasarayin en iyi taraftari oldugu sezonlar ultraslan denilen taraftar toplulugunun henüz olusmadigi dönemdi. Ki futbol silmdiki kadar endüstiriyellesmemisti. Cok net bu kadar sike ve kara para aklama operasyonlari da olmuyordu. (Oluyordu da bu kadar olmuyordu) stada toprakta top oynamis, sadece galatasaray icin yasayan, evinin ekmeginden kisip bilet alan taraftarlar vardi. Grup falan yoktu. Sonra bir sekilde taraftar grubu olusmaya basladi bu grup büyüdükce yönetim indirip yönetim cikardi. Ki her yönetimle masaya oturup anlasma yaptilar. Bi taraftan bilet fiyatlari artarken bi ekip baska bi baskan ya da tanidik camiadan bir abi tarafindan desteklendi bedava bilet ayarlandi vs. Uzatmak mümkün yani spor spor olmaktan cikti. Futbol futbol olmaktan. Bilet fiyatlarinin astronomik rakamlara gelmesi zaten fakir olanlari staddan uzaklastirdi. Simdi de pasolig meselesi ile iyice ayristirip at oynatiyor devleti yönetenler. Ultraslanin pasolig meselesinde yönetimle masaya oturup anlasmasi vs bile kanittir. Simdi basketbol salonunda bu is neden yapilir sorgulamak lazim? Basketbol subesi gercekten kapatilmak mi isteniyor? Kim destekliyor bu maganda tayfayi?
En büyük istegim galatasarayin bir spor klübü gibi yönetilmesi ve amatör branslara deger verilmesi. Ama biz buna maalesef cook uzagiz...

Kaçıranlar için full maç:

[video=youtube;fJiSobSx2u8]https://www.youtube.com/watch?v=fJiSobSx2u8&feature=youtu.be[/video]

Maçı izleyemedim. Galibiyet şokunu üstümden atlatınca gece tamamını izlerim. Bu arada Mehmet Beygirci'ye ayrıca teşekkür ederim her maçın tekrarını lap diye önümüze koyduğu için. Eskiden ciğerimiz sökülürdü özet bulabilmek için. Şimdi çevir çevir izle sıkılana kadar.
Göksenin'e gelirsek ; Göksenin öncelikle Avrupa seviyesinde korkunç bir atlet. Darius Johnson Odom'a yaptığı baskı filan acaipti. Ve genelde bizim yerlilerde olmayan el kol ile sürekli rahatsız etme olayı kendisinde mevcut. Rakibine bir süre sonra '' eeeh yeter lan '' dedirtebiliyor. Şimdi ise patlamayı gerçekleştirip kendine daha üst bir standart tutturması lazım. Sonuçta Sinan da Ömer Onan da oyunlarının hücum yönünü 25ten sonra geliştirebildiler. Göksenin de bu 2 . aşamayı onlardan erken yapabilir. Off Guardların daha oyun kuruculaşmaya başladığı günümüz basketbol trendinde Göksenin'in daha forvet özelliklerini yansıtabileceği 3 numarada kendini kabul ettirebilmesi kendisi için çok kritik olacaktır. 2 numarada kapayamayacağı defolar var ancak 3 numara için net bir defosu yok şutunu seviye atlattığı zaman. Neticede Avrupa'da 3 numara pozisyonununda Pete Michael , Bodiroga , Okulaja , Michael Pietrus filan gibi adam yiyen 3 numaralar yok artık. Kalinic gibi tutkal adamlar , Rudy gibi skorerler artık 3 numara oynuyorlar fiziken kısa ve cılız olsalar bile. Göksenin de bu trende uyabilir. Zaten eski Avrupa 3 numaraları fiziğindeki admalar ya 4 oluyor ya Nba'e gidiyor :)

Maçla ilgili görüşlerini yazmadan önce takıma o ayıbı yapan holiganları Allaha havale ediyorum. Kimse kusura bakmasın ama onlar GS taraftarı falan değil birer holiganlar. Kameralardan tespit edip ömür boyu salonlardan bu tip yaratıkları uzaklaştırmak gerek.

Maça gelecek olursak;
1-Goksenin müthiş maç çıkardı ki bence maçın oyuncusu o olmasıydı. Eminim çok daha iyi olacaktır.
2- Eric çok iyi bir skorer ama onu yanlış oynatarak hem kendisine hem de takıma zarar veriyoruz. Keşke 1 milyon euro gibi bir bütçe olsaydı da Huertas gibi bir guard alabilseydik.
3-Hoca Şafak ve Ege'ye daha çok süre vermeli. Calebb nasıl 3 defa adamını kaçırıp 3 sayılık yememize sebep olduysa, Ege bir kez yaptı diye kızıp oyundan almamaliydi. Onu oyunda tutmaya devam etmeliydi. Efes karşısında çok iyi oynayan Şafak'a neden sadece son 1 dakika süre verdi anlamadım bende.
4-Ergin Hoca kendine geldi mi bu takım Allah'ın izniyle şaha kalkacaktır.
5-2'de 2 yapıp güvenmek kazanmak güzel oldu. Böyle devam Aslanlar. Tebrikler..

Sahaya madde atıldığı an acayip sinirlendim,kimbilir o an ergin hoca içinden neler demiştir ...

Lasme ufak kalıyor pota altında,kolayca girip içeriden sayı atıyor rakipler,dorsey 30 dakika lasme 10 dakika şeklinde süreler paylaşılır,hele dorsey iyice kendine gelsin ..

Acil guard lazım,sinandan guard olmaz,2 numaradaki performansı düşer,sinan'ı çok yıpratmamak lazım,sakatlığa müsait bir havası var bu sezon,fazla yüklenmemek gerek

Ege Arar'a daha fazla şans verilmeli

Bu arada formalar çok kötü be,amatörce dizayn edilmiş

Göksenin üçlük atışları çalışıp serbest atışları es geçmiş sanırım ?
Güzel bir galibiyet oldu kenrimize gelicez yavas yavaş

Şafak oynamali koç

Formalar ise çok güzeldi benim cok hoşuma gitti 2 seneden beri güzel formalar yapılıyor

Günaydın,

Dünkü maçta o torpilleri atanları allaha havale ediyorum. Takım çok iyi giderken, herkes ritmini bulmuşken ( izzet dışında ) neden böyle şeyler yaparlar anlamıyorum.
Dorsey ve schilib kendine gelmesi sevindirici. Ama izzet in hala yetersiz olması, Hoca nın Şafak a gerekli süre vermemesiz bu maç için kötü olan taraflardı.

Dün maçta sahaya meşale atan canlı kısırlaştırılmalı. Bu yaratığın ürememesi gerek. Gen aktarımının önüne geçilmeli.

Maça gelecek olursak, henüz daha oyunun başında savunma kararlılığımız çok açıktı. Rakibi 64 sayıda tuttuk ki maç kopmasa en fazla 50'yi bulurlardı. Dorsey belki istenilen düzeyde değil. Ancak o seviyeye geleceği çok açık. Mental hiçbir sorunu yok. Bilakis istediklerini yapamadığında sinirleniyor.

Schilb'e gelecek olursak kendisinden çok umutluydum. Ancak onun durumu Dorsey gibi değil. Sanki biraz heyecanını kaybetmiş gibi. Bu durum biraz korkutucu

Rakip bizi maçın hiçbir bölümünde zorlayamadı. Sezon öncesi hazırlık maçı kıvamındaydı maç. Ancak böyle maçlar önemlidir, zira takıma kazanma alışkanlığı sağlar. Övgü; Göksenin ve Formalar. Yergi; Net bir şekilde trtspor maç yayını.