Eurocup l 2.Hafta Galatasaray 89-65 AEK

Maçta Ergin Hoca'nın taktiğini çok beğendim. Maça Mccloumn ilebaşlamadı. Zaten ilk periyodta takım gibi takım vardı desek yalan olmaz.Mccolumn'ın bencil oyunu olmayınca, Shilbbde kendine geldi. Shilbb'i beğenmeyenler var, daha hazır değil ve tam uyum sağlamadı,kabul ancak bu adam her hereketiyle ben basketbolcuyum diyor. Şutu var,saha görüşü iyi, savunması ortalamanın üzerinde ve mücadele ediyor. Kısaca uyumsağlayınca bence takımın vazgeçilmezi olacak. Rakipler için Micov ile beraberiki zeki forvet fazla gelecek... <o:p></o:p>
.<o:p></o:p>
Mccloumn'ın ise kulağıçekilmiş, belliydi. Biraz daha oynatmaya yönük oynadı. 6 asisti iyi birgösterge, zaten maç içinde de 4. periyoda kadar sadece gerekince atış kullandı.Ancak son periyod yine hastalığı tuttu. Arkadaşım, fark açılmış, hoca gençlerioyuna almış, niye hala zorluyorsun ? İstatistk kağıdı bu kadar mı önemli seniniçin ? Bırak biraz Ege atsın, Dusan atsın… Artık Çin ligini unut lütfen…<o:p></o:p>
Dorsey'dekonsantreeksikliği var. Oyunda çok iyi ve çok kötü olduğu durumlar var. Umarım bir anönce kendine gelir, bu hali bile faydalıydı ancak.<o:p></o:p>
Green tahmin ettiğimgibi, en sevdiğim yabancı transferimiz oldu. Çok eleştiri almıştı amamücadelesiyle, skorerliği ile onu oynamadan eleştirenleri susturdu.<o:p></o:p>
Göksenin de en iyi yerli transferimiz. Kendi öz evladımızıasacakken, o kendini ne kadar geliştirdiğini bir kez daha gösterdi. Göksenin’denbir şey olmaz diyenlere inat böyle devam.<o:p></o:p>
Sinan, Lasme istikrar abidesi. Onlar için çokşey yazmaya gerek yok. Ama Micov içinvar. Dün 2 sayı attı galiba, ama oynadığı dakikalarda takımı bir oyun kurucugibi yönlendiriyor. Kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor şu an.<o:p></o:p>
Ege fiziğini geliştirmiş, dünmücadelesini beğendim. Bu çocuk, ondan bir şey olmaz diyenlere inat olacak.Olduğu zaman birileri olacak demişti dersiniz.<o:p></o:p>
Şafak’ın niye oynatılmadığınıanlayamıyorum. Umarım Hoca’nın bir bildiği vardır. Bence oyundayken son dereceyararlı. Oyun kurma yeteneği Mccolumn’dan çok daha iyi en azından.<o:p></o:p>
Dusan daha yeni. Dünde az oynadı.Boyu, fiziği kadroda olması için yeter. Ama artık kendisini geliştirmesi, popülertabirle level atlaması lazım. Dorsey ve Lasme gibi iki büyük üstadı varsavunmada. Ben Dusan’dan ümitliyim, umarım oda kendisinden ümitlidir. Mutlakarotasyona girmesi lazım.<o:p></o:p>
İzzet’ten çok ümitliydim. Bu senekendisini oynatmayanlara inat hiç olmazsa savaşır, mücadele eder diye bekliyordum.Ama o sanki emekli olacak gibi oynuyor. Hazırlık maçlarına göre biraz daha iyiama halen çok yetersiz. Şu haliyle 2. Ligde bile oynaması zor. Zaten yerini deEge’ye kaptıracak gibi. Kendisine yazık ediyor gerçekten.<o:p></o:p>
Ergin Ataman dün başarılıydı. AEK’yı iyianaliz etmiş, eleştirildiği molaları bu sefer yerinde aldı, Phil Jackson taklidindenvazgeçti. Ayrıca Efes maçından sonra takımda bazı oyuncuları silkelemiş obelli. Ama hocam, Şafak’ın niye oynamadığını, Dusan’ın neden erken çıktığınımerak ediyoruz. Bizim bu oyuncularaihtiyacımız var rotasyonda. <o:p></o:p>
Taraftaragelince, seyircisiz oynasak daha iyi. Umarım 2 maç daha ceza alırız. Seyircininbasketbolla alakası yok. Kuru gürültü çıkardıkları yetmiyormuş gibi, birdesahaya ses bombası atıyor. Ben herhangi bir sor salonuna çakmakla giremiyorken,bu adamlar bunları nasıl sokuyor o ayrı bir konu. Daha kötüsü bu adamlara kimsetepki vermiyor. İnsaf ya 17 sayı öndesin, herşey güzel gidiyor, farkı daha daaçıcan, oyunu durdurup soğutuyorsun. Attında ne oldu ? Klubün yerinde olsam buadamı kameralardan tespit eder, ULEB’in vereceği cezayı da ona ödettiririm. 20bin Euro filan kulağa düşük geliyor, hadi o patlayıcı atan ödesin bakalım,hayatında kaç defabir arada görmüş 20 bineuroyu. Ayrıca o adama tepki göstermeyen taraftarlarda en az onun kadar suçlu. <o:p></o:p>
Sonolarak bu harekete GSBASKET’in tepki göstermesi çok hoşuma gitti. Eskiden benbu tür olaylara tepki gösterince, 5-10 kişi benim verdiğim tepkiyi eleştirir,kendilerine göre haklı sebepleri sıralardı. En azından hala taraftar için umutvar. Umarım bir gün tüm GS taraftarı basketbol izleyicisi olmayı öğrenir.<o:p></o:p>

Israrla söylüyorum ki o maddeler 1-2 kişinin işi değil. Gayet organize bir eylemdi, cezalar da o kişilere değil tüm organizasyona yüklenmeli. Maça gelmeme cezası da o kişilere değil tüm organizasyona verilmeli.
Maç başından itibaren olan tribün durumu, meşale atımı, torpil olayı, kapıya atılan 2. meşale ve tribünün bu olaylara tepkisini akşamdan beri düşünüyorum ve başka açıklama bulamıyorum. Niyet, bağlantı ve amaç nedir bilmiyorum ama olay organize, bu noktada şüphem yok.
Düşünün sahaya meşale atıldıktan sonra yuhalamak yerine tezahürat ile dolaylı destek vardı.

Dün maçta sahaya meşale atan canlı kısırlaştırılmalı. Bu yaratığın ürememesi gerek. Gen aktarımının önüne geçilmeli.

Maça gelecek olursak, henüz daha oyunun başında savunma kararlılığımız çok açıktı. Rakibi 64 sayıda tuttuk ki maç kopmasa en fazla 50'yi bulurlardı. Dorsey belki istenilen düzeyde değil. Ancak o seviyeye geleceği çok açık. Mental hiçbir sorunu yok. Bilakis istediklerini yapamadığında sinirleniyor.

Schilb'e gelecek olursak kendisinden çok umutluydum. Ancak onun durumu Dorsey gibi değil. Sanki biraz heyecanını kaybetmiş gibi. Bu durum biraz korkutucu

ben de tam tersi schilbi de bu maç kendine gelmiş buldum. pozisyon aralarında oyuncularla iletişimi vs çok iyiydi, yüzünde hep bi pozitiflik vardı keyif alıyor gibiydi oyundan.

bu bütceye cok iyi kadro kurduk bence. sinan ile shilbbe biraz zaman verelim cok yoruldular avrupa sampiyonasinda. bence mc collum point guard degil de shooting guard oynasa daha faydali olur. sut yüzdesi baya iyi. ama takimi cok iyi oynatamiyor. sinan gecen sene arroyo gittikten sonra 1 numara oynamisti. belki yine sinandan böyle birsey istenebilir. cok yönlü bir oyuncu micov ve shilb ile bunun altidan kalkabiliriz diye düsünüyorum ki safakin efes maci beni ümitlendirdi oda oynadigi sürede onlara yardimci olabilir. dusan ile izzet bence fayda saglamayacaklar savunmada cok zayiflar. hücum katkisida yok su anlik. onlara verilen sans egeye verilmeli. su an ligde cok iyi 4 takim var bence efes karsiyaka fener ve biz. ilk 4 te kesin olurz bence playofflarda form durumu cok önemli. avrupada da euroleagueden cok güclü bir takim gelmez ise valencia ile en büyük favori biziz