Eurocup ön eleme ilk turunda rakip BC Siauliai...

Berkay Bindal' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":3r3i6igx]Kupalarda yapılan duzenlemeyle Euroleague Uleb farkı azalmış gozukuyor. Hele Euro Cup'ın ikinci grup asamasını dusunemiyorum bile, bir tane zayıf takım kalmayacak.

Aynı kadroyu korusaydık bile, geçen yıl yakaladıgımız basarıyı tekrar etmek zor.

Yeri degil ama Cuneyt ayrıldı mı, ayrıldıysa sebebi neymiş, bilen varsa...

1 yıllık kontratı vardı, bitti ve yenilemediler. Ahmet Dedehayır daha iyilerini getirecekmiş. :roll:[/quote:3r3i6igx]
cüneytin kontratı 1 yıl daha uzatıldı ;)
 
Henuz kadrolar netleşmedi ama acıkcası cekiniyorum Siauliai'dan. Geçen sene oynadıkları oyunu oynarlarsa bizi bir hayli zorlarlar. Bir de işin takvimi canımı sıkıyor, her ne kadar takımı erken kurmaya calıstıysak da gecen sezon basını dusundukce korkuyorum. Asırlık Cınarlar Turnuvası fikir verir o zaman kadar...
 
Litvanya takımı..

ÖLÜSÜ istikrar abidesidir. Litvanya deyince bir durur bekler düşünürüm abi..

Ancak geçebileceğimize inanıyorum bir kaç takviyeyle tabi bu şekilde değil =)

Gruplara kaldığımızda da yine 2 tanıdık takım görüyoruz..

Hemofarm ve Girona. İkisi de tanıdığımız ekipler ama onlar bizi pek tanıyamayabilir.. Geçtiğimiz sezon Avrupa maçlarında ilk 5 yabancı oluyordu ve o 5den kimse kalmadı :) Adamlar şaşıracak ne olmuş lan bu takıma ? diye. :)

İkisini de geçebiliriz ve bu grubu lider bitirebiliriz diye düşünüyorum, inanıyorum. Devamı da tabi belli olmaz.. Eurocup'ta iyi yerleri hedeflemeliyiz, çıtayı yüksek koymalı, finali düşünmeliyiz. Yarı final oynadık final de yapabiliriz..

Tabi öncelikle bu Litvanya ekibini geçmeliyiz, hayaller kurmadan evvel..
 
Litvanya takımı bu hiç hafife alınmaz geçen sene tt ile oynadıkları iki maçıda tvden izledim. TT kazansada zorlandı. Litvanyadaki maçta bi ara 5-6 üçlük sokmuşlardı. Ankara'da maç ya uzamıştı ya da son anlarda kopmuştu diye hatıluyorum.
 
bencede kimseyi küçümsemeyelim ama bir gerçek varki biz elimizden gelenin en iyisini yaparsak çok rahat geçeriz
 
BC Siauliai'ya L. Rytas'dan deneyimli forvet...

slezasbu0.jpg


Eurocup'ta rakibimiz olan Litvanya takımı Siauliai, kadrosunu kuvvetlendirmeye devam ediyor. Lietuvos Rytas'ın 33 yaşındaki forveti Andrius Slezas, Siauliai'nin transfer teklifini kabul etti. 2.00 metre boyundaki forvet daha önce ULEB Cup şampiyonluğu yaşamıştı.
 
İspanyol Akasvayu Girona, basketboldan çekildiğini açıklarken ULEB, Eurocup için bir takım davet edecek. G.Saray'a gün doğabilir.

İspanya'nın geçen sezonki flaş takımlarından biri olan Akasvayu Girona basketbol faaliyetlerini durdurma kararı verdi. Geçen yıl Uleb Cup'ta final oynayan ve bir önceki sezon da FIBA Kupası'nı kazanan Girona artık altyapılarda hizmet vereceğini açıkladı. Victor Sada, Marc Gasol ve Arriel McDonald gibi isimlerle ACB'de zirveye oynayan bir takım olan Girona, ekonomik nedenler sebebiyle basketbola altyapıda hizmet vereceği ifade edildi. Girona'nın basın sözcüsü Santi Sarda yaptığı açıklamada, "Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Girona artık yüksek seviyede olmayacak. Faaliyetimizi durdurma kararı aldık. Herkese teşekkür ederiz" dedi.
Bu kararın ardından gözler ULEB'e çevrildi. Girona'nın yerine bir takımı davet edecek olan ULEB'in Türkiye'den de bir ekibi çağırabileceği ya da ön eleme oynayan G.Saray'ı direk gruplara alabileceği konuşuluyor.
 
Augustinas Vitas, BC Siauliai'da!

augustinasvitascg6.jpg


Eurocup ön eleme turundaki rakibimiz Siauliai, Litvanyalı pivot Augustinas Vitas'ı transfer etti.

Geçen sezon Bulgaristan'ın Cherno More Varna takımında forma giyen 26 yaşında ve 2.10 metre boyundaki Vitas, Bulgaristan Ligi'nde 41 maçta 13.0 sayı ve 7.8 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti. Avrupa'da daha önce İsveç'de Sodertalje Kings, Polonya'da Kotwica, Notec Inowroclaw ve Polpak, Fransa'da ise ADA Blois forması giyen Vitas, 2000 yılında Litvanya 18 Yaş Altı Milli Takımı ile Albert Schweitzer turnuvasında boy göstermişti.

Siauliai, Augustinas Vitas'ın takıma katılmasıyla birlikte Mindaugas Kuzminskas, Laimonas Lukosevicius, Aurimas Birgelis, Vaidotas Volkus, Vitalijus Stanevicius ve Andrius Slezas'ın ardından yedinci transferini gerçekleştirmiş oldu.
 
Burak Barut' Alıntı:
[quote="Emin Doğanca":49ektfhi]su an ki kadroyla bu turu gec e ihtimalimiz %75


Yüzde 75 mi :) Kesin konuşmayı sevmem ama orada 20 burada 50 fark :)[/quote:49ektfhi]
O kadar eminsin yani ? İnşallah kardeşim o günleride yaşayacağız . Aslında 20 - 50 fark önemli değil gruplara katılalım yeter . Sahi mac ne zaman bilen var mı?
 
Şimdi baktımda ciddi çok kolay bir gruba düşmüşüz. Şu grupta 1. olamazsak yazık olur valla.
 
Gökce Başaran' Alıntı:
Şimdi baktımda ciddi çok kolay bir gruba düşmüşüz. Şu grupta 1. olamazsak yazık olur valla.
Katılmıyorum daha doğrusu katılıyorumda katılmıyorum . Girona nın yerine gelen Bilbao basket en az Girona kadar iyi takım , ama gruptan cıkmak konusunda şüphem yok .
 
Emin Doğanca' Alıntı:
[quote="Gökce Başaran":rsvz7g25]Şimdi baktımda ciddi çok kolay bir gruba düşmüşüz. Şu grupta 1. olamazsak yazık olur valla.
Katılmıyorum daha doğrusu katılıyorumda katılmıyorum . Girona nın yerine gelen Bilbao basket en az Girona kadar iyi takım , ama gruptan cıkmak konusunda şüphem yok .[/quote:rsvz7g25]
bilbao geçen sene phoenix tarzı bir basketbol oynadı ve süpriz yaptılar açıkçası fakat guardları badalona'ya gitti yani o tempoları sistemleri yok artık bu nedenle bilbao'yu filan tokatlarız
 
ön elemeyide gruplarıda rahat geçeceğimizi düşünüyorum inş geçen seneki başarıyı yakalar ve üstüne koyup kupayı kaldırırız
 

Üst