EuroCup | Son 32 | 1.Hafta | Galatasaray 103-68 CAI Zaragoza

Grubumuzdaki liderlik için yarışacağımız takıma 35 sayı atmak gerçekten başarılı. Ama umarım bunu deplasmanlarda da sürdürebiliriz.

Bu sefer saha içi bilet aldım. VIP'den seyretmenin pek keyfi yokmuş, Oyuncuları daha yakın görmek dışında bir artısı yok. Ayrıca VIP'de bira satılmıyacaksa insan niye ekstra 70.-TL ödesin ki? Bu tabi Galatasaray'la ilgili bir durum değil. Bazı aklı evveller tarafından bu zemin oluşturuldu.
Maç başında Kvatsov'un problem çıkaracağını düşünmüştüm, ancak bir atımlık barutu varmış. Bir de oyun kurucularının o kısa boyuna göre herhangi bir hız ve oyunu kötüydü. Zayıf takım. Umarım deplasmanda da konsantrasyonumuzu kaybetmeyiz ve sakatlık da olmazsa yeneriz.

Sinan harika oynadı. Gününde olunca da izlemesine doyulmuyor.

Göksenin'i seyrettim, çok güzel top çalmaları iyi savunma yapmasını 7 sayılık önemli katkı sağlamasını seyredip, bomboş bir pozisyonda basket yapamamasını izledim. Ama maç içinde keyif alıyor. Bunu seyretmek güzel. Diğer as oyuncular ve Şafak da güvenilir bir oyun oynadı.

Ancak Ege'nin yine bu hantallıkla nereye varacağını merak ediyorum. Rakibin kaçan reboundunu alamadı. Yanında aman aman bir rakip de yoktu. Bu tecrübe ile açıklanamaz. Günde en az iki saat fiziksel antrenman yapan adamdan bahsediyoruz. Önce antrenmanda Lasme'yi Dorsey'i ve Micov'u yenmesi lazım. İzzet de aynı durumda, o da çok zayıf ve güçsüz. Doğukan ısınırken şut sokamıyor.

Bu turdan çıkış için duvara ilk çentiği attık.Biz hala favorilerden biriyiz. Disiplin ve konsantrasyonu sağladığımız süre içinde, bu turnuvadaki her takımı yenebiliriz.

Ben sezon başında bu takımın şampiyonluk için yetersiz olduğu tahminini yapmıştım ama ilk bir buçuk ayda şampiyon olabilecek bir potansiyel ortaya koydular.Sezon sonu için tahmin yapması zor bir takım....Kadroda çok önemli oyuncularımız ama çok da önemli eksikliklerimiz var.Dış sahada kadro yetersizliğinin üstüne yetersiz motivasyon da eklenince Türk Telekom gibi vasataltı bir takıma bile kaybedebiliyoruz.Takımı hazırlamak, takımı psikolojik ve fizyolojik olarak diri tutmak, motivasyonunu ve konsantrasyonunu taze tutmak gibi görevler staffın.Şu son 1 ay onlara yazar.Ama inşallah TT mağlubiyeti ve üstüne bu güzel galibiyet sezonun kırılma anı olur bizim için.

Bu arada McCollum'un savunma gayreti her gecen gun bir kademe daha yukseliyor, ayni sekilde asist anlaminda da yol katettigini dusunuyorum. Gercek bir oyun kurucu degil ama adam gayret gosteriyor takima uyum saglamak icin.

Açıkçası dar rotasyon, geniş rotasyon doğru - yanlış olayına girmeyeceğim...Alınan bu farklı galibiyet hem averaj hem mesaj hemde takımın kendine güveni için çok ama çok önemliydi. Ergin Hoca'nın ilk geldiği sene burada Kuban'ı 25 sayıyla yenmiştik ama yetmemişti, 1 sayı daha atsak gruptan biz çıkıyorduk. Yani averajı düşünmek bence doğruydu, Ergin Hoca geçmişten ders çıkarmışa benziyor...

Şu maçta bile izzet ile şafak minimum 10 dakika oynayamıyorsa,daha doğrusu oynatılmıyorsa,hiçbir keyfi ve kazanımı yok bu maçın.Biz içerde zaten değil zaragoza el nin en üst seviye takımlarını dahil yenebilecek bir takımız.2 hafta sonra efes.gaziantep ve fener den oluşan 3 maçlık deplasman serisi başlıyor.bu dar rotasyonla bakalım neler olacak.ben 3 te 0 bekliyorum.Normal şartlarda minimum 3 te 2 yapacak potansiyel heba oluyor ve bu 3 maçlık seri işkenceye dönebilir.

İşte bunun için isyan ediyoruz kötü oyuna, harcanmayan emeğe, olunmayan konsantrasyona...

İşte bunun için kızıyoruz Ataman´a!

Ama anlayana...