Eurocup Top 16 4. Maç | Ratiopharm Ulm 91 - 70 Galatasaray MP

Başkan bu aralar dikkatini futbola verdi bence ergin atamanla bir araya gelmeli onunla konuşmalı değer verdiğini hissettirmeli yönetim kurulu toplanıp en az başkan ile birlikte 4-5 yönetici takımın antremanını seyretmeli ki ordada basketçiler izlendiğini farketsinler değer verildiklerini anlasınlar.

ünkü 15 gündür bütün dikkat ve ilgi futboldaydı.

Oynanan oyun ve yenilen 91 sayı gerçekten çok acı verici. Sadece hücumla olmuyor Ergin hoca bu takıma biraz savunma yapmayı öğretmeli artık.

Saygılar.

Bu takımın pota altı bitmiş,Furkan yokları oynuyor B.N'Dong yasiyla orantılı elinden geleni yapıyor,Macvan hala yeterli değil biraz Ersin oynuyor istikrarlı Sertac deseniz Allaha emanet bence Dogukan oynasa en az
Onlar katkı yapar...

Takıma kızmamalıyız bence bu sezon. Domercant ve Hawkins gibi 2 oyuncusunu kaybeden bir takımdan çok şey beklememeli çünkü.

Takım mücadele etmesin o zaman zaten 2 adamı kaybetmişiz, Alman takımından 20 fark yiyelim kızmaya gerek yok bu mudur? Bu mantıkla düşüneceksek oynanmasın sezon o zaman harcama da yapılmasın daha. Ribaundlara kimse el uzatmayacak, rakip kolayca turnikeler atacaki tüm şutları bomboş olacak ve kızmaya hakkımız da olmayacak...

Hiç oynanmamış sayıyorum bu maçı. Ozellikle Braynt'ı yıldız yaptık. Seneye Cska falan peşîne düşer artık bu adamın. Son periyot ne oldu gerçekten merak ediyorum. Bizim okul takımı bu kadar kôtü savunma yapmazdı vallahi. Son periyot 35 sayı yemek ne demek yahu ? O zaman şampiyonluktan bahsetmek çok tuhaf. Ama eminim ki sadece dünkü maça ve son periyoda ait bir durumdur. Bu taraftar ve camia bunu haketmiyor çünkü...

KÖŞE YAZISI | Dip Noktasını Gördük

Galatasaray Medical Park kritik bir öneme sahip mücadelede Ratiopharm Ulm deplasmanında farklı şekilde yenilerek ağır bir darbe aldı. Eurocup Top 16′sında Almanya’da oynanan maçta rakibimize 91-70 mağlup olduk. Özellikle son çeyrekte oyundan mental olarak düşen ve rakibinin iyice havaya girip sadece maçı farklı kazanmasını değil, aynı zamanda ikili averajda önümüze geçmesini de sadece izleyebilirken grupta 2. mağlubiyetimizi aldık. Maça dair olumlu diyebileceğimiz tek nokta Arroyo’nun özellikle ilk 3 çeyrekteki performansıyla takımı ayakta tutmaya çalışmasıydı.

Normalde yaptığımızın aksine bu maçın hikayesinde çok fazla detaya girmek istemiyorum. Aslında maçın ilk dakikalarından itibaren Ulm’un ne yapmak istediğini görmek mümkündü. Hep gaza basıp hep tempo yaparak bizi oyundan düşürmeye çalıştılar. Zaman zaman farkı 10 civarında sürdürmeyi başarmış olsalar da Arroyo liderliğinde ve genel anlamda kalite üstünlüğümüzle ilk 3 çeyrekte bu oyun planlarının gerçekleşmesine izin vermedik. Ancak son çeyrekte yine bir hamle yaptılar ve bu kez onlara karşı daha fazla direnç gösteremeyerek teslim olduk. 35 sayı yediğimiz son 10 dakikalık bölüm muhtemelen bu sezon izlediğimiz en kötü çeyrekti. Hem pota altını domine ettiler, hem dışarıdan ekstra 3′lükler buldular. Ve bunları buldukça kendi taraftarları önünde oynamanın avantajıyla daha da havaya girdiler. Biz ise buna karşı psikolojik olarak iyice düşüp sezonun belki de dip noktasını gördük.

Maçla ilgili söylenebilecek fazla teknik detay da yok aslında. Çünkü dediğimiz üzere mental olarak bu kadar kırılgan bir görüntü sergileyince sahadaki istatistikler ikinci planda kalıyor. Ancak yine de bazı şeyleri anlatabilirler. Mesela sadece bu maçın değil Eurocup’ta haftanın MVP’si olan John Bryant’ın tek başına bizim tüm pota altı rotasyonumuz kadar ribaund almış olması. Veya Arroyo hariç takımın geri kalanının 16/56(%28.5) sahaiçi isabetle oynaması. 1 hafta önce 66 sayıda tuttuğumuz rakipten ilk ve son çeyreklerde toplam 60 sayı yememiz vs. Bunlar bazı şeyleri çok net ortaya koyuyordur diye düşünüyorum ve açıkçası Arroyo haricinde söylenebilecek pek olumlu nokta göremiyorum. Ki takım bu kadar kötüyken onun bu performansı da maalesef gölgede kalıyor. Son olarak Markoishvili’nin de takıma katıldığı günün ertesinde çıktığı bu maçta elinden geleni yaptığını ancak maçın kendisinden ötürü pek de ölçü olmayacak 8 sayı- 2 ribaundluk katkı verdiğini belirtelim.

Ratiopharm Ulm bizi mağlup ederken bir beklenmedik sonuç da Kızılyıldız’ın Kazan’ı yenmesiyle Sırbistan’dan geldi. Şimdi grupta tüm takımların 2′şer galibiyeti bulunuyor ve açıkçası bundan sonra grupta ne olacağını kestirmek güç. Zaten herkesin herkesi yenebildiği bir grup halindeyken bir de şu anki puan durumunda kimsenin öne çıkmamasından ötürü bu grupta son 2 maçta herşeyin olma ihtimali var. Ve eğer biz buradan sıyrılıp çeyrek final biletini almak istiyorsak bir daha bu maçtaki görüntümüzün yanına bile yaklaşmamamız lazım. Yoksa sadece Eurocup’ı kazanmak değil belki de önümüzdeki yıllarda Euroleague’de düzenli olarak yer alma düşüncelerimiz bile sadece tatlı birer hayal olarak kalabilir. Aman diyelim…

Yasin Tuğcu/Galatasaray Basketbol Şubesi

Takım mücadele etmesin o zaman zaten 2 adamı kaybetmişiz, Alman takımından 20 fark yiyelim kızmaya gerek yok bu mudur? Bu mantıkla düşüneceksek oynanmasın sezon o zaman harcama da yapılmasın daha. Ribaundlara kimse el uzatmayacak, rakip kolayca turnikeler atacaki tüm şutları bomboş olacak ve kızmaya hakkımız da olmayacak...

bunu kastetmiyorum tabiki fakat olayı 2 adamı kaybettik diye basitleştiremeyiz. takımın en önemli 2 oyuncusu iptal olursa sadece oyuncu kaybetmiş olmazsın. en basitinden takımın havası, psikolojisi bozulur. inancı kırılır.