Eurocup Yarı Final 1. maç | Galatasaray OB 89-75 Gran Canaria

Schilb ve Green den hiç katkı alamamışken 14 sayı fark gerçekten de çok iyi. Tek yapabildikleri kaldırıp 3lük atmak olan bu takıma deplasman da iyi savunma yapmamız gerekiyor süre azaldıkça panikleyeceler ve daha fazla açık verecekler.

Beni tek düşündüren şey deplasman karnemiz. Yoksa biz daha iyi takımız. Bu kadar olumsuzluğa rağmen 14 fark çok iyi

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Deplasman karnemiz kötü bile olsa 14 sayı fark yiyecek takım değiliz.Beni de düşündüren rakip takımın hücumdaki organizasyonu.Perdeye o kadar takıldık ki ilk yarı çok rahat sayı buldular.İşte bu rahat sayıları orada da bulurlarsa işimiz yaş.Lasme çok dikkat etmeli ki faul problemine girmemeli.Açıkçası ben savunma konusunda ümitli değilim ikinci maçta anahtar bizim hücumumuz olur.Ne kadar atarsak o kadar tur yakındır diyorum.Rakipte hücum da sorun yaşamaz onlar için savunma bizim için hücum turun anahtarı olur bence

İkinci maçta bu 14 sayı farkı unutmalıyız.
Sanki kazanan turu geçecekmiş gibi oynamalıyız.
14 sayı farkı düşünmeden oynarsak Allah'ın izniyle bu turu geçeriz.
25'te 7 değil de 9 üç sayı ile oynasak 20 sayı olacaktı fark.
Sağlık olsun.
Koçu ve takımı tebrik ederim...

Shlibb ve Calleb green'den hic katki alamadigimiz bir günde ,göksenin koksal 13 sayi , Chuck davis 18 s 10 ribaund ile durumu dengelediler..
Davis ile anlastigimizda bir cogumuz kesinlike böyle bir katki beklemiyordu . İpekci'de tur atladigimiz bayern ve bu aksam Canaria karsisinda takimi hücumda tasidi..
Kaldi 1 ! İspanya'da turu alirsak ipekci'de oynanacak finalde Real gelse o kupayi elimizde alamaz !

Bu tür maçlar oynadık. Canaria deplasmanı 17 sayı averajıyla gittiğimiz FB deplasmanına çok benziyor. Seyirci baskısı, hakem faktörü vs. Bence o maçı çok iyi idare etmiştik. Evet kaybettik ama hiç 17 sayı fark imkanı ve umudu vermedik rakibe. Bu kanaryayı da o şekilde geçmemiz aynı strateji ile mümkün olacaktır. Green ve Blake bugün kötü attı ama onlar kaçırsa da korkmadan Atan adamlar. Deplasmanda çok iyi oynayacaklarına inancım tam.

Bu sezon ligde ve Avrupa da sadece Zaragoza'ya deplasmanda 17 sayi fark ile yenildik. diger hic bir kaybettigimiz macta 15'in ustunde bir fark olusmadi. 17 sayi ile kaybettigimiz o Zaragoza macinda ise 3. periyot skoru 24-8.
Ispanyadaki macta 3. periyoda kadar oyunun icinde kalip farki makul araliklara sikistirabilirsek turu geceriz diye dusunuyorum.

Garcia Reneses: Atmosfer muhteşemdi. Burada rakip olarak oynamak çok zor, özellikle genç oyuncularımız bundan olumsuz etkilendiler.

Ergin Ataman: İspanya'ya hiçbir şekilde 14 sayılık farkı korumaya gitmeyeceğiz. Biz onlardan daha üstün bir takımız.

Tüm takıma tebrikler.Gerçekten övünülecek bir mücadele gösteriyorlar.Maçın gidişatını düşündüğümüzde gayet makul ve avantajlı bir skorla İspanya'ya gidiyoruz.Şimdi deplasmanda öncelikle mücadeleye ve ortaya yüreğini koyacak oyunculara ihtiyacımız var.Kemik seslerinin duyulacağı bir maç olucaktır.

Davis'in içeride girdiği pozisyonların çoğunda faul vardı.Kahpeler hiçbirini çalmadı.Davis sahaya yüreğini koymadı,adeta aldı sahanın ortasına attı.Bu performansı hafızalarda yer edecektir.Müthiş bir performanstı.

Schilb'e dinlenmek yaramamış.Bugün gösterdiği performansla kendisini umarım İspanya'da affettirecektir.Ümit ediyoruz bir maçlık bocalamadır.
Green hala ölü toprağı üstünden atamadı.Adam ilk şutunu soksa maçtan düşmeyecek.İlk şutu girmeyince kafasını bir türlü toplayamıyor.Oda artık toparlanmalı.Yoksa ilk sırada hedef oyuncu olacak gibi.
Göksenin'de kendine güvenince takır takır şut soktu.Böyle oynadığı sürece hep göz önünde olur.Sadece kendisine güvensin.Kaçır hiç problem değil.Ama top bir daha geldiğinde özgüvenini kaybetmemiş olursa hak ettiği yere gelir.

Şu an da muhtemel final Galatasaray-Trento gibi görünüyor.Bu Trento forumda hiç konuşuldu mu takip edemedim ama enteresan işler yaptılar.İddaa oynadığım dönemde çok maçlarını takip ettim skorer bir takımdı ama adamların hiçbir maçını da izlemedim.

Şu an da muhtemel final Galatasaray-Trento gibi görünüyor.Bu Trento forumda hiç konuşuldu mu takip edemedim ama enteresan işler yaptılar.İddaa oynadığım dönemde çok maçlarını takip ettim skorer bir takımdı ama adamların hiçbir maçını da izlemedim.

Trento = Tofas. Guc kalite ayni. Dogukan,Dusan'in sure alacagi seri olur.Izleyen biri olarak diyorum. Strasbourg ise Canaria'nin 1 tik altinda, atletik ama kadrosu dar bir takim.

Diğer maçın psikolojisi bizim açımızdan kolay, rakip açısından ise çok zorlayıcı artık. Koçun dediği gibi farka güvenip değil, yenmek amacı ile kendimizi hazırlayıp öyle çıkmalıyız sahaya. 2. yarı ilk yarıdaki savunma defolarımızı düzelttik. Bu maçtaki tecrübeninde koç ve oyuncular açısından yararı olur savunma için. Geçeriz gibi gözüküyor. Bunu geçersekte final daha kolay olacak gibi.

Son olarak maça giden taraftarların ayağına sağlık.Muhtemelen hepsinin gürültüden başı dönüyodur.
Bir kaç şey söylemek lazım.Bunları zaten herkes dile getiriyor.
Üçlü çekildikten sonra Fb'ye küfür gelenek haline geldi.Ne gereği var maç başlar başlamaz küfür etmeye?
Maçta tempoyu bulmuşuz,farkı açmışız başladılar FAA tezahüratına.Anlamsız yere edilen küfürler herkesi maçtan düşürüyor.Burada biliyorum tribünden büyüklerimiz var.Bunları tribün amigolarına bildirseler keşke.Çünkü herkes tarafından bilinen o tribün liderleri istemezse o tezahüratlar yapılmaz.
Orta göbek bütün tribünün yükünü çekiyor.Pota arkaları ve yan taraflar maçın içine giremiyor.Bence pota arkalarında mutlaka tribün liderleri olmalı.Oralarıda birileri ateşlemeli.Ben maçlarda olduğumda bir şey gözlemledim.Pota arkalarında üniversite grupları oluyor.O adamlar tezahürata başladığında nedense orta göbek tezahürata girmiyor.Mutlaka karşılıklı bir tribün oluşturulmalı.
Son olarak malesef tezahürat çeşitliliğimiz hiç yok.Hep aynı seyirde tezahüratlar.Arada kitlenip kalıyoruz tezahürat çıkmıyor.Kesinlikle yeni besteler yapılmalı.

Galatasaray-Trento ya da Strasbourg finali durumunda ilk ve ikinci maç nerelerde bunlar belli mi arkadaşlar prosedürü takip etmiyorum bilgi verebilir misiniz? Finalin iki maç olduğunu da sağolsunlar forumda yazanlardan öğrendim.Biraz da garipsedim açıkçası ama finale kalmamız halinde ikinci maç Abdi İpekçi'de ise şahane olur

Bugün gerçekten harika bir takım ve her zaman ki gibi süper bir tribün vardı. Hakemler Sinan ve Lasme'yi devre dışı bırakmaya çalışsa da Chuck Davis'i hesaplayamadılar. Chuck Davis, gerçekten inanılmaz oynadı ve maçı kazanmamızda önemli rol oynadı. Ayrıca bahsetmeden edemeyeceğim Göksenin harikaydı, savunmada ve hücumda herşeyini ortaya koydu. Ancak pick & roll savunmasına dikkat etmemiz lazım. Takımı tebrik ediyorum harika bir sonuç orada da ilk maçı düşünmeden kazanmak için oynamalı ve turu geçmeliyiz. BİZ BUNLARDAN İYİ TAKIMIZ.