Schilb ve Green'den bu kadar az katkı aldığımız hatta zarar verdikleri , Lasme'nin erken faul problemine girdikleri bir günde 14 sayı farkı yakalamak çok değerli.Chuck ve Göksenin'den çok ekstra katkı almamız büyük şans oldu.Onlara teşekkür borçluyuz yoksa şu anda elenmiştik bence. Özellikle , Chuck'a ayrı parantez açmak lazım.Bu seviyelerde Eurocup'ta çok maç yapmış olması ona hücumda ayrı bir rahatlık kattı.Basketbolu bilen , akıllı uzunları izlemek gerçekten çok keyifli.Avrupa'da pek izleme şansımız olmuyor böyle uzunları.Kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı Canaria ile bugün.Deplasmanda böyle bir performans ortaya koyarsa, işimiz çok kolaylaşır.
Maçta en üzüldüğüm konu, maçın uzun süre 17-19 sayı arasında kaldığı ve rakibin dağıldığı dönemde, özellikle Schilb'in kaçırdığı boş şutlar.Oyuncuları asla suçlamayı sevmem ve her zaman desteklemeye çalışırım ama bugün Schilb'e çok kızdım.Rakip tamamen oyundan kopmuş ve hakemlerin desteğiyle ayakta durabilecek bir haldeydi.3-4 saniyede el üstü şutlar atmaya başlamışlardı.Orada iki şut sokmuş olsak , şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık.Neyse, her şeyde vardır bir hayır.
Bu arada , Canaria çalışkan , sistemli ancak kesinlikle özel olmayan bir takım. Kısaları tamamen , fiziksel ve atletik olarak rakiplere dominasyon kuramayacak oyuncular.Yine, el üstü şut bulabilme ve bire bir yetenekleri çok sınırlı.Çok sistemli olmalarına rağmen maç içinde dönem dönem yaşadıkları durma periyotlarıda oluyor rakibin.Beni korkutan, maçı seyrini değiştirecek kapasite Omic haricinde bir oyuncuları yok.Onunda üst seviye için biraz daha tecrübe çalışmaya ihtiyacı var. Canaria'nın tüm şutları ve drive'ları perde üzerinden ve bunu ısrarla bıkmadan uyguluyorlar, ve ceza şutlarını büyük yüzdeyle sokuyorlar ve hızlı hücuma yerleşiyorlar.Disiplini ve savunmayı elden bırakan rakiplerini dağıtmaları çok şaşırtıcı değil.Buraya kadar getirdikten sonra öyle bir hataya düşeceğimizi sanmıyorum.
Son bir cümlede Ergin Hoca'ya..Burada çok atıp tutanlar oldu Obradovic, Pesic, Reneses , Ivkoviç,Vujosevic vs. İşler iyi giderken onlar yazmıyor zaten..Yarın bir kaç maç kötü gider ortaya çıkarlar yine...Ancak, şu bir gerçekki hocamızın bunlardan eksiği yok fazlası var.Böyle bir yeteneğe sahip çıkalım.