Emre güzel diyorsunda, Ataman'ın sayfasında onlarca Ataman defolup gitsin, istifa etmeli, Mahmudi gelecek sene takımın başına geçmeli gibi onlarca mesaj bulabilirsin. Anasına babasına sövsen daha iyiydi yani... Bir dönem sakatlıklara da bağlı olarak kötü gittik, o zaman o kadar acımasız eleştiriler geldiki, Ataman'ı eleştirmek isteyenler bile Ataman'ı savunmak zorunda kaldı. Ataman'ın o dönem elbet hataları oldu, ama bu gitmesi, istifaya davet edilmesini gerektirmezdi. Takımın asları sakatken alınan malubiyetlerde yerden yere vuruldu. Düşünki Chuck Davis ve neredeyse bedavaya alınan Jerrells için bile Ataman suçlandı (şubede para yok, Ataman cebinden mi alacaktı ). Teknik anlamda eleştiri yapanlara hiç lafım yok, elbet herkes eleştirilecek, ama o kadar sert ve acımasız eleştiriler vardıki, kusura bakma şimdi işler iyi giderken kendilerini sineye çekip, olası bir elenmede mutlu olmaya hazırlanan kişiler eleştirilecek. Eğer teknik anlamda sadece yukarıdaki eleştirileri yaptıysan, zaten sana kimse laf söylemiyor üzerine alınma. Bu arada gerçekten forumun içinde halen Oktay Mahmudi'nin gidişinde Ataman'ı sorumlu tutan ve onun başarısız olmasını isteyen, zaman zaman bunuda açıkça itiraf eden paralel yapı zaten var...
Ben biraz aradan sonra foruma girdiğimde, dediklerinizi gördüğümde ağır bir yazı yazmıştım. Yapılanlar dediğiniz gibi ne eleştiriydi. Ne haklı. Ne iyi niyetli. Birkaç örnek yazayım.
"Ergin Ataman'da Ekrem Memnun'daki haysiyet yokmuş. Başkalarında da yokmuş." Bana acil lazım bu haysiyet ölçerden. Taraftarın haysiytini ölçeceğim.
"Ergin Ataman'a alternatif üretmeliymişiz. Üretemiyormuşuz." Alternatif üretecek elimde güç olsa. Nelere alternatif üreteceğim bir bilsen. Önce taraftara, sonra yönetim kuruluna, sonra genel kurula. İki şey hariç. Ataman ve Memnun
"Ergin Ataman daha birkez bile sorumluluk almamış. Hep suçu başkalarına atarak geçiniyormuş." Burda haklı. Daha dün bile sihirbaz gibisiniz diyen spikere yok ben görevimi yaptım oyuncular oynuyor diyordu.
"Baştan sona her şeyi yanlış yapıyormuş. Mikrofona iyi konuşmak dışında." Karar verdim. Bundan sonra bende hayatımda baştan sona herleyi yanlış yapacağım. Görünen öyle iyi oluyor.
"Ne rakipleri, inceliyormuş. Ne transfer dönemlerinde oyuncu araştırıyormuş." Çanakkale savaşını kazanan sarıklıklar gibi ilahi bir güç yönetiyor olmalı bizim takımı.
"Eurolig'te (zamanın sakatlıklarını ve efesle, fenerin elenişlerini düşünün) top8 yapmamız başarı değil, tamamen şanşmış." Adam haklı, Uefa kupamız bile şanski top8 nedir. Fazlada yaygara yapmayın alacağımız kupada şansa.
"Zaragoza maçından sonra istifasını istemiş biride. Ergin Ataman şahıs için bitmişmiş." Beyefendi için yeniden doğmaz inşallah.
"Koç önerende olmuş. Bagatskis/Collet/Vujosevic" Adam haklı getirelim bunlardan birini. Hangisi boşta bilenler söylesin.
"Ergin Ataman sen kimsin diyende" D. Özbek'in heyecanına kapıldı mı desek. Ama öyle olmadığını biliyoruz.
"Ergin Ataman eskiden (fazlada eski değil) iyi koçmuş. Fakat özeliklerini kaybetmiş" Ergin Ataman'a geçenlerde felç indi. Haberiniz yok. Tüm hafıza silindi. Biz anlattık kendine rol yapıyor. Takım kendi kendine oynuyor.
"Ergin Ataman aslında bizim sandığımız kadarda iyi bir koç değilmiş. Biz büyütmüşüz." Konuşan Pat Riley'nin manager'i. Ataman bıraksın basketbola geri dönüp bizde başlayacak.
"Ergin hoca sürekli konuşuyor, yok Eurocup'ı hedefliyoruz yok çıtayı bilmem nereye koyduk falan diyen var" Sayın arkadaş çıtayı aldık ordan. Şimdi koyacak daha iyi yerler var.
Şimdi yanlış anlaşılmasın, bunlar sadece 1-2 sayfadan. Daha neleri var, neleri. Aldığı oyuncuyu beğenmemiş, molasını beğenmemiş, taktiğini beğenmemiş, kararlarını beğenmemiş..... Onları yazmadım. Onları diyenler büyük yanılsada önemli değil. Eleştiri olacakki derinlik olacak, ufkumuz açılacak, başka açılardan düşüneceğiz, gelişeceğiz.
Ama bunlar. Bunlar eleştiri falan değil. Bunlar düpedüz kötü niyetli, kafa koparmaya ve taptığı kimbilir hangi hödüğü getirmeye yönelik dönük, ahlaksızca provakasyonlar. Bunları yazan ahmaklar (Forumda olmasak başka tabirlerde kullanırdım) hiç kızmasınlar. Ne demişler. Yazın yediğin hurmalar..... (Aktif yazanlarda tüm yükünü almasın bunların. Çoğu ölü taklidi yapıyor şimdi) Bu topluluğun refleksidir. Topluluğu korur. Keşke biz bunu ülke çapındada yapabilmiş olsaydık.
Bu arkadaşların yapacakları şey. Kendilerini görgü, bilgi, düşünme ... becerisi açısından geliştirmeleri. Yoksa bunların tekrarlarını yaşayıp duracaklar.