Nuria Martinez kötü bir oyun kurucu değil fakat her parçası tam olan bir takıma yön verebilir. Queralt Casas, Ekrem Hoca'nın işleyeceği, potansiyel olarak Şubat-Mart periyodunda performansıyla göz kamaştırabilecek genç yetenek profili. Avrupa'nın en iyi 4 numaralarından biri olan Jelena Dubljevic'in hali hazırda yapabileceği tek şey konuşarak oyun kurdurmak. Zira kısalardaki penetre ve şut yokluğumuz sebebiyle kendisine orta mesafe şut hazırlayabilmemiz veya boyalı alanda top alabilmesi mümkün değil. En verimli olduğu alan Kelsey Bone'a servis yapabildiği anlar haliyle.
Bahar bu sene nasıl olur bilemiyorum fakat kendisine ümit bağlamak benim için bir lüks değil. Ayşegül'ün yolu çok uzun, Deniz Çolakoğlu noktasında fikrim yok. Kelsey Bone ise hani geçtiğimiz sezon takımla geç tanışan benim için dahi rüya gibi. Geçtiğimiz sezonun başından itibaren takımı izleyenler gelişimini tasvir edebilir mi, sözcükler yeter mi hiç bilemiyorum.
Zellous olsaydı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı muhtemelen kazanırdık, bugünse bölüm bölüm zorlansak da skoru çift hanelere dayandırırdık diye düşünüyorum. Bilhassa Kelsey Bone'un uzatmada yürüyemeyecek hale gelmesi ve Dubljevic'i kafaca da istekli olduğu halde hiç kullanamamak insanın canını sıkıyor. Geçtiğimiz sezonki Euroleague şampiyonluğu sonrası canım ne kadar sıkılabilecekse o kadar sıkılıyor daha doğrusu.
Ayşegül'ün 3. periyodun sonlarında bulduğu üçlükle kilidi kırması ve son çeyrekteki momentumu Casas'ın 2 üçlükle desteklemesi sonucu maçı uzatabildik. Kazanabilir miydik, uzatmada 1 sayıyla öne geçmişken Casas turnikeyi bitirebilseydi, muhtemelen evet. Fakat gerçekte 6 kişiyle oynayan takım sonuna kadar mücadele etmişken, son Euroleague şampiyonunun da taraftarıyken oyuncular ve Ekrem Hoca'ya teşekkür edip noktalamak istiyorum. Takımı uzun süre sonra izleyebilmek, Ekrem Memnun'u kenarda görmek güzeldi.