Euroleague 11. Hafta | Galatasaray 56-67 Ekaterinburg

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euroleague A Grubu 11. hafta mücadelesinde UMMC Ekaterinburg'u konuk ediyor.Sezonun başlamasına kısa bir süre kala sözleşmeli oyuncumuz Shavonte Zellous'un takıma döndürülememesiyle yaz döneminde kısa rotasyonunda yaşadığı kayıplara yönetim tarafından en sert halkası eklenen Sarayın Sultanları yine de mücadeleden vazgeçmiyor.Avrupa'nın en kalifiye uzun rotasyonunu Avrupa'nın nicelik olarak en sınırlı fakat muhtemelen en iyi niyetli kısa rotasyonuyla yönetmek zorunda kalan takımımız son Euroleague şampiyonu kimliği çerçevesinde mücadelesini sürdürüyor.Geride kalan 10 karşılaşmada 5 kez uzatma periyodu oynadığımızı ve bu 10 maçın 7'sinin son toplarda şekil aldığını belirtmekte fayda var.TKBL'de 14 hafta sonunda 13 galibiyet-1 mağlubiyet ile lider durumda bulunan Sarayın Sultanları ''ölüm grubu'' grubu olarak nitelenebilecek Euroleague A Grubu'nda oynadığı 10 karşılaşmada 4 galibiyet-6 mağlubiyet elde etti ve ilk 4 iddiasını kısa rotasyonunun yerinde yeller estiği halde kararlı şekilde sürdürüyor.
Rakibimiz UMMC Ekaterinburg'a değinmemek olmaz.Spartak Moskova'nın son 5-6 yıllık periyotta eski gücünden uzaklaşması sonucu Euroleague Women'ın gerek kadroya yatırım gerekse organizasyon düzenleme noktasında önde gelen ekibine dönüşen Ekaterinburg'un geçtiğimiz sezon Sarayın Sultanları'yla yarı finalde karşılaşana kadar uzun soluklu bir şampiyonluk serisi yakalayacağına kesin gözüyle bakılıyordu.Ev sahipliği yaptıkları Top 8'de karşımıza ağır favori olarak çıkan Ekaterinburg yakaladığımız 42-17'lik üstünlük ile paralize olmuş,karşılaşmanın ilk yarısı 50-29 üstünlüğümüz ile sona ermiş;yaşadığımız rotasyon problemiyle farkı son bölümde azaltsa da 77-70'lik skorla Sarayın Sultanları'nı finale uğurlamaktan kurtulamamıştı.13 Nisan 2014 tarihinde oynanan final maçında ise ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yi 69-58'i mağlup ederek Euroleague Women'ı olabilecek en anlamlı şekilde kazanmıştık.
Eski oyuncularımız Diana Taurasi ve Alba Torrens'i kadrosunda bulunduran Ekaterinburg hali hazırda A Grubu'nun lideri konumunda bulunuyor.İki takım arasında Rusya'da oynanan ilk karşılaşmayı önde götürdüğümüz halde son 3 dakika içinde üstünlüğümüzü koruyamadığımızı ve Diana Taurasi'nin ekstra üçlüğüyle uzayan karşılaşmayı ilk uzatma sonunda 77-67 kaybettiğimizi hatırlatalım.
4 Şubat Çarşamba günü saat 20:00'da oynanacak mücadelede kısa eksikliğinin üstüne Kelsey Bone'un da sakatlığı sebebiyle sahada yer alamayacağını hatırlatıyor,bu zorlu mücadelede Sarayın Sultanları'na destek vermek üzere tüm Galatasaraylıları Abdi İpekçi'ye bekliyoruz.

Taraftar ilgi gösterirse şansımız olur. En büyük dezavantajımız Kelsey Bone'un olmaması. Kendisi benim gözümde kadın basketbolunun Dwight Howard'ı. Transfer konusunda henüz bir adımın atılmış olmaması da enteresan. Hadi yönetim zaten bu branşı istemiyor falan ama bu mücadeleyi görüp de biraz utanmaları olursa transfer yaparlar. Bir kıta dışı oyuncu transferi bu takıma 2 seviye birden atlatır. Bu kadar net. Karşı tarafta korku dağları bu yüzden oluştu.

UMMC'de hatırladığım kadarıyla 2 eski dost var. ( Taurasi - Alba ) Bu sefer onları üzeceğiz. :) Kadroları muhteşem ama ekip ruhu Galatasaray'da. Ekrem Memnun şapkadan yeni bir tavşan daha çıkartacak. Ha yenilirsek de canı sağolsun. Dünyanın sonu değil. Ekrem hocanın ve öğrencilerinin suçu değil.

Biz bu takımı bu mücadeleyi hak etmiyoruz. Ne yönetim ne de taraftar, çok net. Ekrem Hocam ve kızları, sizleri canı yürekten destekliyorum. Geldiğimiz son nokta, forma yüzünden Beşiktaş maçı için hükmen mağlup edilmek. Hoca ve takım iyi dayanıyor !

Biz bu takımı bu mücadeleyi hak etmiyoruz. Ne yönetim ne de taraftar, çok net. Ekrem Hocam ve kızları, sizleri canı yürekten destekliyorum. Geldiğimiz son nokta, forma yüzünden Beşiktaş maçı için hükmen mağlup edilmek. Hoca ve takım iyi dayanıyor !

Hükmen mağlubiyet söz konusu mu?
TBF böyle bir çalışma içinde mi, biraz aydınlatabilir misiniz?

Maça önceden belirlenmiş forma ile çıkılmıyor. Bunun üzerine hakemler haklı olarak forma değişimi istiyor. Ben bu olayı hata olarak görmüyorum.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Hükmen mağlubiyet söz konusu mu?
TBF böyle bir çalışma içinde mi, biraz aydınlatabilir misiniz?
Fatih Abi. Maçı salonda takip ettim. Beşiktaş tarafı 15 dakika geçip takım sahaya çıkmayınca masaya gelip itiraz hakkını kullandı. Bu itirazı tutanak ve imza ile tespit edildi. Bizim takım ikinci bir forma olmadığı için, (bana göre tam bir rezalet) 27 dakika sonra çıkabildi. Fedarasyonun bize karşı olan tutumunu da göz önüne alır isek, büyük ihtimal hükmen mağlup sayılacağız.

Kelsey Bone ve Cassas'ın oynayamayacağı maç.

Karşımızda ki kadro olarak Avrupa'nın en iyi takımı biz ise tam kadro bile kısa rotasyonunda çok büyük defoları olan bir takımız. Bunun üstüne pivotu kaybetmiş dar kısa rotasyonundan da fire vermiş durumdayız.
Tüm bunlara rağmen ben bu takıma güveniyorum. Çünkü onlar yapılmaz denen ne varsa yaptılar. Yine yapacaklar.

Satılan bilet sayısı 32 imiş.. Yazık gerçekten yazık, yönetime kızıyoruz ediyoruz ama taraftarda da iş yok maalesef.. Kadın basketbolunda final maçları dışında salonun dolmasını beklemiyorum, dolmaz da ama kardeşim bari 2000-3000 kişi gelsin ya..

Galatasaray LH-Maccabi maçı için kalan bilet sayısı: 1.856
Galatasaray Odeabank-Ekaterinburg maçı için satılan bilet sayısı: 32
(@burcinbadem )

Maçta olacağım.

Bu maçı kaybedersek kesin eleniyor muyuz ki? İzah ederseniz sevinirim.

Bizim sıralamamızı en iyi belirleyecek takım kursk:) Eğer Yarın kursk BLMA'yı yenerse biz son hafta Wisla'yı yendiğimiz an 4.yüz. Öte yandan Kursk Prag'ı da yenerse bizde hem UMMC hem Wisla'yı yenersek 3. oluyoruz:)

Maça gel(mey)ecek seyirci de bilinen durum. Bu UMMC ile ne zaman maç yapsak kesin o gün bir şey oluyor. Yarın da Balçova maçı var. Kardeşim UMMC dediğin takımın herhangi bir oyuncusu Balçova'da bırak 11'i 18'e giremez bu yüzden taraftarın Balçova maçına gitmesi zaruri. Bu yüzden Balçova maçına giden büyük taraftara da helal olsun

Öte yandan kadın basketbolu için düşüncem, zaten bu branşı daha çok çocuklar seyretmeye çalışıyor idollerini belirliyor vs. Neden bu maçları gece yapıyorlar? Bu maç öğlen olsa cidden çok daha fazla kişi gelirdi (okullar tatil olduğu için diyorum) Ama genel olarak da bakasarsak aman Balçova maçını da gece oynatın. TÜm GS'lılar ekran başına geçmek için çıldırıyor deli rating olacak.

Bu Yayıncı kuruluşların sahibinin çocukken gündüz başına bir şey gelmiş, gündüz her türlü organizasyona karşı çıkıyor buna eminim.

Konu ile alakası yok Ama Aras'ı da hiç göremez oldum ne salonda ne burada. Salonda olmaması normal de burada da görmüyorum bir hatır post'u olsun dedim. Arada keşke burdayım gibilerinden en azından kısa yorumlar yazsa:))

Bu akşam rakip UMMC de olsa kazanıp işi bitirmek çok güzel olur.Bir sonraki Wisla maçı tam 14 gün sonra neler olur kimse bilemez iyi veya kötü hiç bir şeyin garantisi yok.