Kendisi.ergin hocama inancımı yitirmek üzereyim
hocam bu sen değilsin!
Kendisi.ergin hocama inancımı yitirmek üzereyim
hocam bu sen değilsin!
Espiri yapmıştım.
Bu bir başlangıç ama geçmiş olsun sezon bitti seneye zaten milli takıma kaçacaktı yaktı bizim Euroleague senemizi. Ama önemli değil ders çıkarılsın yeter. Al bak işte karşındaki takıma herşeyi anlatıyor. Türk insanının anlayamadığı şey bu hep lider çıkacak, geriye kalan onu izleyecek, hep kurtarıcı gelsin. Sistem, sistem. Bilim, istatistik bunlar asla analyamayacağımız şeyler. Bize imparatorlar lazım.
Bilim her gün ilerliyor . Günümüz altyapılarında yeni buluşlarla sporcuların yetenek testi ve branşlardaki rol dağılımları veriliyor . Bunu uygulayan altyapılar daha sonra üstyapılarda başarı gözetmeksizin iyi oyuncular yetiştiriyor . BANVİT - PERTEVNİYAL bunun Türkiye ' deki en iyi 2 örneği. Madem altyapıdan oyuncu yetiştiremiyorsun veya yetiştirdiğin oyunculara süre vermiyorsun , 33 yaşındaki adamlarla günü kurtarmaya , 36 yaşındaki sakat oyuncuları takıma adapte etmeye çalışıyorsun ve sezon öncesi vazgeçiyorsun . Kısaca şunu demek istiyorum : ''Madem ekol olamıyorsun , o zaman kendi ekolünü yarat '' İlla altyapıdan oyuncu getirip takıma koy demiyoruz ama 30 yaş üstü oyunculara sınırsız hak verip genç oyuncuları ilk hatasında kenara almayacaksın , basketbol öğretmek adına bir şeyler yapacaksın . Sokak basketbolcusu getiriyorsan ( Russ ) bu adama Avrupa ' yı öğretmen gerekiyor . Yaptığım Kinovea ( vücut analizi programı ) incelemesinde Russ Smith ' in gerçekten yetenekli olduğuna kanaat getirdim . Vücudunu üst düzeyde kullanabiliyor ama günümüz sporunda yetenek şudur : Genetiksel faktörleri alıp , üzerine ekleyebilen çalışma yaparak çok çalışmak sürekli çalışmak , dinlenmek , günlük hayat , psikolojik destek gibi öğelerin kullanımıdır ve bir tanesi eksik olduğunda diğerleri işe yaramaz . Ergin Ataman değil de Brose nin Coach ' unun elinde olan bir adam olsaydı şu an hepimiz iç geçiriyorduk renktaşlar . Şunu demek istiyorum bütçe başarı değildir , sistemi kur akışına bırak .
Arkadaslar austin daye sinanin hatasinda melliyi sportmenlik disi ile durdurdu ve teknik faul calindi, faul hakkimiz dolmamasina ragmen tek atis olmasi gerekirken melli 2 atis atti. ben hicbirsey anlamadim, atis aninda da degildi bamberg kendi sahalarindaydi butun oyuncular. aciklayacak arkadasin 40 yil kolesi olurum.
Bu soruya Allah rizasi icin birisi cevap verebilirse cok mutlu olacagim. bir de austin daye ust uste 2 teknik faul aldi- bir oyuncu kac teknik faulde atiliyordu oyundan ?
Kardesim anladik hocaya zaten lafimiz yok da.her yorumu alintilayip hocaya laf sokmayada gerek yok.ben burada adam gibi bir oyun kurucumuz olmadigindan bahsediyorum.dun iki oyun kurucumuzda sifir katki verdi.sen euroligde oyun kurucularindan sifir katki alipta mac kazanan takin gordunmu.misal dixon gununde olmayinca sloukas cok extra oynamadikca fener mac kazanamiyor.Cska bile teo ile colo gununde olmayinca kizilyildizdan fark yiyebiliyor.kazandigimiz butun maclarda sinan extra oynadi.mac kazanmak istiyorsak oyun kurucularimizdan verim almak sart.Oyun kurucuyla ne alakası var Aldı işte oyun kurucu, daha ilk maçından adama verdiği süre de ortada..Bu takımın birincil sıkıntısı Ataman diye söyledik çok önce ama ne onu görevden alabilecek bir erk mevcut, ne de kendisinde istifa edecek bir duruş, çok daha önce istifa etmeliydi.
Sportmenlik dışı ile teknik faul birbirinden farklı. Sportmenlik dışı 2 atış kenar, teknik faul ise tek atış kenar. 2 teknik faul alırsan oyun dışı kalıyorsun. Zaten Daye de 1 tane teknik faul aldı.
boldladigim kisim yeterince aciklayici olmus saolasin. eger dediklerin 100 de 100 dogruysa dun daye 3 dakika icinde bir sportmenlik disi bir de teknik faul aldi 100 de 100 eminim buna. hatta oyundan atilacak diye korkarken devam etti bende cok mutlu oldum orasi ayri
Edit: macin ozetini ariyorum arkadaslar Austin daye 3 dakika icinde gordugu biri sportmenlik disi birisi teknik faulden nicin atilmadigini anlayana kadar da soracagim sizlere, tek bir ihtimal var spiker normal faulu teknik diye yanlislikla lanse etmis olabilir mi ?
dostlarim size pozisyonu hatirlatayim diye ayrintili yazacagim.
Pozisyon 1 - Sinan austin daye pas vereyim derken melli topu kapti ve daye onu mecburen durdurdu sportmenlik ciktigi icin 2 atis melli kullandi.
pozisyon 2- yine melli bir pozisyonda baskete dogru giderken daye ile omuz omuza bir mucadeleye giristi basketi buldu hakemler basketi iptal edip daye icin teknik faul caldilar.
simdi soru su ? basket kurallarinda 1 sportmenlik 1 teknik yiyen oyuncu atilir mi atilmaz mi ?
bu detayli yazdiklarimi maci izleyen arkadaslardan hatirlayaniniz var mi acaba ? simdiden tskler.