Euroleague 18.Hafta | EA7 Olimpia Milano 92-87 Galatasaray

Sezon boyunca hücümda sorun yaşamayan savunmada ki proplemlerine de çare bulamayan iki takımın maçı yaklaşık 170+ skorlu bitmek üzere.

Hücumda iyi olduğumuz filan yok. Savunma yapamayıp sürekli de geriden geldiğimiz için hem rakipler çok sıkmak zorunda kalmıyor hem de maçlar çok tempolu geçiyor, bu durum da yüksek skora sebep oluyor. Pana veya FB gibi maçlara bakarsanız savunma görünce skor gücümüzün olmadığı açıkça ortada.

32 saniye kala 4 sayı gerideyiz, Milano hücum yapıyor ve ne topa baskı var ne de faul; adamlar 20 saniye oynayıp üçlük attı ve maçı bitirdi.

Micov 2/12 atıp, savunma yapmadan 30 dk sahada kalıyorsa, takımın savunmacısı Göksenin Köksal sadece 8 dk süre alıyorsa ve 92 sayı yiyorsanız, Ergin Ataman bir zahmet istifa et artık. Yeter bu kadar ego tatmin ettiğin.

Micov'un bugün maçı sabote etme girişimleri daha ilk çeyrekten başlamışken, üstüne düşen ribantlara bile kolunu kaldırmazken, topla attığı her adımda sarsak hareketlerle ne yaptığını bilmez haldeyken, kenarda onun alternatifi olacak adam (kötü başlasa da) 4-5 üçlük sokmuşken bile 20 dakika her hücum her savunma boyunca yalvarttın, ağlattın izleyenleri "al şu adamı" diye. Milano o kadar kötü durumda ki biz 4 onlar 6 kişi oynamasına rağmen adamlar10 sayıdan gelmemize müsade ettiler. Ama Ergin bu, adamların 10 maçlık serisini kırdı yine tek başına.

Onun adamıysan istediğin kadar dalganı geçersin 35 dakka oynarsın değilsen ilk hatanda kenardasın maç boyunca da unutulursun...

Takımı Sinan Güler yönetsin ergin Ataman'ın ücretiyle de transfer yapalım. Daha kötü ne olabilir ki? Hocanın aklı milli takımda mı?? Ruhsuzluğun son noktasında oynuyoruz.

Sezon başından beri boşa çabaladığımızı açıkça görüyorum. Bu kulübü yönetmesi gerekenler yönetemeyip bu rezil kepazeliğe hamlesiz kalarak Galatasaray'ı yere düşürüyorlar. Ergin Ataman ve kenar yönetimi de umarsızca bu kepazeliği sürdürüyorlar. Fitipaldo transferi tam bir skandaldır. Son derece yetersiz bir oyuncu. Russ Smith veya Dentmon kalsa bu adam kadar katkı vermezler miydi? Bal gibi verirlerdi.

Bu sezon daha fazla kendimizi yıpratmaya gerek yok. Yazıklar olsun bu ortamı yaratıp sürdürenlere!

Ergin Ataman fark 6'ya çıkınca mola aldı. Mola dönüşü 6-0'lık seri ile fark 12 oldu. Bir koçun molada takıma hiç mi tesiri olmaz?

İstisnasız her mola alışında sayıları biz yiyoruz! Rakip takıma nasıl sayı attırırız diye oyun çizdiğinden eminim başka bir izahı yok çünkü. Bunu bence kendisi de biliyor o yüzden mola almak istemiyor :)

Keşke bu sene EUROLEAGUE'DE hiç oynamasaydık bizi hiç almasalardı...vücümda doğru çalışan hiçbir kalmadı bu yenilgiler yüzünden...

Tek kazanabileceğimiz bu maç olunca insan umutlanıyor, sonrada hayal kırıklığı büyük oluyor.
Ayıptır, günahtır, yazıktır bize ya.

Başka ne yazılabilir ki...

Maç sonunda Caner ELER ve Osman SAKALLIOĞLU dalga geçiyordu herhalde, diye düşündüm. Çünkü ikili averajdan bahsediyorlardı. 18 haftayı 5 galibiyette bitiren 2 takımın birden play-off yarışına gireceğini düşünemezler. Olsa olsa lig sonunculuğu için bir kaygı beslenebilirdi. ATAMAN'da maç sonunda ikili averajı düşünerek bu kaygının altını çizmiş oldu. Ama olmadı ve Ergin bu yılki başarı kıstası olan lig sonuncusu olmama hedefinden bir ödün daha verdi. Yinede Ataman ülen mülen...(=|

Tüm savunma defolarımıza rağmen avucumuzun içine kadar gelen fırsatı geri çevirdik.

Ben Micov ve Schilb'in savunmada hayalet Casper'a bağladığı maçları izlemekten bıktım. Tamam iyi savunmacı değilsiniz biliyoruz da rakibin şutuna el kaldırmaktan imtina ederseniz bu takımda gelecek sezon yeriniz yok demektir. Ben tahammül edemiyorum artık, sadece Abdi İpekçi'de oynayan basketbolcu da istemiyorum.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uzak ara Euroleague'in en amatör takımıyız, bilinçli savunma veya hücum yapamıyoruz. Bu sene artık ligde yarı final şansı kovalarız ancak.

Hep biz mi yenileceğiz,hep ben mi ağlayacağım,
Sabahlara kadar seni hep ben mi düşüneceğim,
Olmaz artık Galatasaray olmaz artik bu kadar,
Bilmiyor musun Galatasaray;
Ateş düştüğü yeri yakar..
Ben böyle kahrolurken;
Siz oralı değilsiniz...
Bu takım bizim değil mi,
Siz nasıl oyuncusunuzz...
Söyle daha ne kadar gözyaşı dökeceğim Galatasaray Odeabank....Söyle Ergin Ataman..Söyle Dursun Özbek....

Maç öncesi tahmin ettiğim gibi, "biz yenildik". Yani benim aklıma almıyor, aptal saptal top kayıpları, üst üste milyon tane fast break yemeler, savunmada kol kaldırmaktan aciz durumda olmak. Hiç mi galip gelmek istemiyor takım, öylece seyrediyor. Eline daha maçın ilk 5 dakikasında gelen maçı nasıl olur da verir. Yenileceği bu kadar kolay tahmin edilebilir bir takım olmamalıydık.

Kalan deplasman maçları:

Fenerbahçe, Barcelona, Kızılyıldız, CSKA, Olympiakos, Darüşşafaka, Brose

0-15 ile bitirirsek şaşırmayacağım.