Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cibona ve Partizan bu sezona çok iyi başladılar. Özellikle kendi sahalarında çok büyük üstünlük sağlıyorlar rakiplerine, zayf da olsalar. Tebrik ediyorum bu takımları. Avantajlarını en güzel şekilde kullanıyorlar.

Akşam dikkatimi çeken bir diğer unsur da Real'in guardlarının inanılmaz asist ortalamaları oldu. Llull 6, Raul Lopez ve Bullock da 5'er asist yaptılar. Bullock combo gibi olsa da üç guarddan 16 asist çok güzel bir rakam.
 
Kerem Abi,Cibona'daki PG Calloway çok da pahalı bir oyuncu değil sanırsam.
200.000 dolar civarı bir ücrete oynuyor bildiğim kadarıyla ve EL'de takımını taşıyor;helal olsun ne denir?
 
Şimdi şunu bilmekte fayda var. Her Euroleague'de oynayan takımın milyonlarca dolarlık bütçesi yok. Özellikle Litvanya, Sırbistan, Slovenya Hırvatistan gibi takımların bütçeleri bizden çok daha aşağıda ama onların ülkelerindeki basketbol kültürü, altyapısı ve ekolü bizden çok çok ileride. Karşılaştırmak doğru olmaz.
 
Euroleague'de 5.hafta maçları tamamlandı. Bu hafta sonunda CSKA namağlup yoluna devam ederken, Le Mans ve Zalgiris henüz galibiyet alamadılar. Bu iki takım da bu sene çok yüksek olmasa da iddialı ekipler kurmuşlardı ama istediklerini alamadılar. Özellikle Zalgiris'i maddi problemler bu duruma getirdi. Gruplarındaki Prokom ve Nancy'den çok çok iyi takımlar yoksa. Şu ana kadar sürpriz takımlar ise Cibona ve Lottomatica. Lottomatica aslında kadro olarak sürpriz sayılmasa da orada olması beklenmiyordu sanırım. Cibona ise kendi saha avantajını da kullanarak çok iyi bir başlangıç yaptı. Bakalım nereye kadar götürecekler.

Takımlarımızdan Fenerbahçe Ülker bana göre başarılı bir sezon geçiriyor. Efes Pilsen ise gruptan çıksa bile iyi işaretler vermiyor. Fenerbahçe'ye iyi bir guard ve uzun forvet, Efes de iyi bir pivot ve bence guard gerekiyor 3 tane olsa da. O zaman iki takımın da çok tehlikeli olmasını bekleyebiliriz.

Sezonun en büyük hayal kırıklığı ise şüphesiz Maccabi. Bu hafta işe yaramadı ama Pini Gershon takımı düzlüğe çıkarabilecek mi bakalım?

Gruplarda puan durumları ise şöyle;

Olympiakos 4-1
Cibona 4-1
Unicaja 3-2
Air Avellino 2-3
Maccabi 2-3
Le Mans 0-5

Barcelona 4-1
Montepaschi 4-1
Panathinaikos 4-1
Prokom 2-3
Nancy 1-4
Zalgiris 0-5

Lottomatica 4-1
TAU 3-2
Fenerbahçe 3-2
Joventut 2-3
Alba Berlin 2-3
Union Olimpija 1-4

CSKA 5-0
Real Madrid 3-2
Partizan 2-3
Efes Pilsen 2-3
Panionios 2-3
AJ Milano 1-4
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Şimdi şunu bilmekte fayda var. Her Euroleague'de oynayan takımın milyonlarca dolarlık bütçesi yok. Özellikle Litvanya, Sırbistan, Slovenya Hırvatistan gibi takımların bütçeleri bizden çok daha aşağıda ama onların ülkelerindeki basketbol kültürü, altyapısı ve ekolü bizden çok çok ileride. Karşılaştırmak doğru olmaz.


Doğru söze ne denir?

Ama bir mesele daha var ki,Calloway bir Amerikalı doğal olarak... Ve de fiyatları pek farketmiyor herhalde gittikleri yere göre(pek dedim :) )...
Onun için bir fark olur mu yine de demek istiyorum abi,teşekkürler...
 
Haftanın maçları şöyle;

Group A

Olympiacos vs. Air Avellino Dec.3 19:45 CET
Le Mans vs. Unicaja Dec.3 20:30 CET
Maccabi Electra vs. Cibona Dec.4 20:00 CET

Group B


Asseco Prokom vs. Montepaschi Dec.3 19:45 CET
Zalgiris vs. Panathinaikos Dec.4 19:15 CET
Regal Barcelona vs. SLUC Nancy Dec.4 21:00 CET

Group C


Fenerbahce Ulker vs. Tau Ceramica Dec.4 19:15 CET
Union Olimpija vs. DKV Joventut Dec.4 20:30 CET
Lottomatica Roma vs. Alba Berlin Dec.4 21:00 CET

Group D


Panionios OT vs. Real Madrid Dec.3 19:45 CET
Partizan vs. Efes Pilsen Dec.3 20:45 CET
AJ Milano vs. CSKA Moscow Dec.3 21:00 CET
 
A grubu'nda bu hafta muhtemelen daha garanti maçlar var. Olympiakos'un Avellino önünde, Unicaja'nın da Le Mans önünde zorlanacağını sanmıyorum. Maccabi'nin ise artık kredisi tükeniyor. Cibona önünde çok zorlanacaklar, kaybetme riski de var ama bu kriz anında Maccabi maçı bırakmaz diye düşünüyorum.

B grubu'nda ise bana göre üç garanti maç var. Sürpriz olmaz. Siena, Pana ve Barcelona kazanır.

C grubu'nda nispeten daha zor maçlar var. Fenerbahçe TAU'yu zorlayacak. Eğer taraftar desteği olursa kazanabilirler maçı ama taraftar desteği olmazsa TAU alır götürür. Slovenya'daki maçta ise ben Olimpija'nın sürpriz yapıp Joventut'u yeneceğini düşünüyorum. Roma ise kendi sahasında kazanır.

Son grupta Real Madrid ve CSKA deplasmandan galibiyetle dönerler. Efes ise kaybeder.
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
Kerem Abi,Cibona'daki PG Calloway çok da pahalı bir oyuncu değil sanırsam.
200.000 dolar civarı bir ücrete oynuyor bildiğim kadarıyla ve EL'de takımını taşıyor;helal olsun ne denir?
Ben Bu oyuncuyu yani collowayi sene başında boştayken çok kez önerdim ama sonra cibona kaptı
 
Olympiacos vs. Air Avellino
Le Mans vs. Unicaja
Maccabi Electra vs. Cibona
Asseco Prokom vs. Montepaschi
Zalgiris vs. Panathinaikos
Regal Barcelona vs. SLUC Nancy
Fenerbahce Ulker vs. Tau Ceramica
Union Olimpija vs. DKV Joventut
Lottomatica Roma vs. Alba Berlin
Panionios OT vs. Real Madrid
Partizan vs. Efes Pilsen
AJ Milano vs. CSKA Moscow

tahminlerim böyle partizan haftanın bankosu :ehue
 
Union Olimpija'nın kazanacağını pek düşünmüyorum açıkçası...
Krizi tam olarak aşabilecekleri maç bu maç değil yine bence...

Kerem Abi'ye ters düşmek istemiyorum ondan sürekli bence yazıyorum... :D
 
Panionios Real'i, Milano da CSKA'yı yendi. Panionios hadi neyse de Milano gerçekten sürpriz :)

Efes de gruptan çıkmayı bile riske sokuyor. Yazık olacak. Olmuyor Ergin Hoca. 2 senedir elin boş dönüyorsun her yerden.
 
Euroleague'de TOP16'ya kalmayı garantileyen ilk takımlar belli oldu. Buna göre B Grubu'ndaki Barcelona ve Montepaschi bir üst tura yükseldiler.

Fenerbahçe'nin şansı yüksek olarak devam ederken Efes'in işi iyice sıkıntıya girdi.

Group A
Olympiacos 5-1
Unicaja 4-2
Cibona 4-2
Maccabi Electra 3-3
Air Avellino 2-4
Le Mans 0-6

Group B
*Regal Barcelona 5-1
*Montepaschi Siena 5-1
Panathinaikos 5-1
Asseco Prokom 2-4
SLUC Nancy 1-5
Zalgiris 0-6

Group C
Lottomatica Roma 5-1
Tau Ceramica 4-2
DKV Joventut 3-3
Fenerbahce Ulker 3-3
Alba Berlin 2-4
Union Olimpija 1-5

Group D
CSKA Moscow 5-1
Real Madrid 3-3
Partizan 3-3
Panionios OT 3-3
AJ Milano 2-4
Efes Pilsen 2-4
 
Birçok kişiye göre sürprizler olsada, bu hafta maçlar tahmin ettiğim gibi sonuçlandı. AJ Milano'yı sezon başında zayıf görüyordum ama, oynadıkları basketbol beklentilerimin üzerindeydi, dolayısıyla namağlup ve psikolojik olarak rahatlamış CSKA'yı yenebileceklerini düşünüyordum. Zira, CSKA grubu zorlanmadan lider bitireceği için, maça yeterince motive olamama ihtimalleri vardı. İlk yarıyı farklı önde geçmelerine rağmen, ikinci yarıda oyundan düştüler ve Milano Son 16 şansını devam ettirebilmek için çok önemli bir galibiyet aldı.

Sürpriz olarak görülen diğer maçta Panionios, Real Madrid'i maağlup etti. Panionios kağıt üzerinde güçlü bir kadroya sahip değil fakat, çok iyi bir koçları var. Aleksandar Trifunovic geçen sezon Rytas'ı çok yüksek tempoda oynatıp grup lideri yaptı, şimdi ise Panionios'u düşük tempoda oynatıp kritik maçlar kazanıyor ve son 16'ya kalma ihtimalleri çok yüksek. Trifunovic'e dikkat!..

Efes'in Partizan deplasmanında yenileceği aşikardı. Zira Partizan evinde Avrupa'nın en iyi takımlarından birine dönüşüyor. Efes'in son 16 kalabilmesi için kritik maç Panionios deplasmanıdır. Kanımca o maçı kaybederlerse üst tura kalamazlar.
 
Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonunun 6. haftasını da Türk takımları 2 yenilgiyle kapatırlarken, 6. hafta maçları sonunda 9 puanlı Fenerbahçe Ülker, (C) Grubu'nda averajla 4., 8 puanlı Efes Pilsen ise (D) Grubu'nda yine averajla 5. sıraya indiler.
12 maçtan 7'sini evsahibi, 5'ini de deplasman takımlarının kazandıkları bu haftada Türk ekiplerinden Efes Pilsen, İstanbul'da zor da olsa yendiği Sırp rakibi BC Partizan Igokea Belgrad karşısında deplasmanda başarılı olamadı ve sahadan yenilgiyle ayrıldı. Güçla kadrosuna karşın Avrupa kupaları kariyerinde en başarısız sezonunu yaşayan ve 2'si sahasında olmak üzere üstüste 4. yenilgisine uğrayan Efes Pilsen, böylece gruptan çıkma şansını biraz daha zora sokmuş oldu.

Lacivert-beyazlıların yer aldığı (D) Grubu'nda, geçen hafta ilk galibiyetini aldıktan sonra bu hafta da evinde şampiyonluğun en büyük adaylarından 11 puanlı lider Rus USH CSKA Moskova'yı deviren İtalya'nın Armani Jeans Milano takımı, bu sezonun ligde şimdiye kadarki en büyük sürprizine yol açarken, böylece ligde yenilgisiz takım da kalmadı.

Ligde 11'er puanla (A) Grubu'nda Yunanistan'ın BC Pire Olympiakos, (B) Grubu'nda İspanya'nın Regal FC Barcelona, (C) Grubu'nda da İtalya'nın Lottomatica Roma takımları, bu hafta da zirvede yer aldılar.

-HAFTANIN ''MVP''Sİ İSRAİLLİ LIAR ELIYAHU-

Ligde 6. haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımının 23 yaşında ve 2.07 metre boyundaki milli pivotu Liar Eliyahu aldı.

Liar Eliyahu, takımının evinde Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb takımını 88-83 yendiği maçta 32.5 dakika sahada kaldı. Genç oyuncu, bu sürede 24 sayı, 17 ribaunt (5 hücum-12 savunma) ve 7 asistlik performansıyla 42 puan topladı ve haftanın ''MVP''si olmaya hak kazandı.

Ligin genel MVP klasmanında ise 2 haftadır bu kategoride zirvede bulunan İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımının deneyimli Sırp oyuncusu Igor Rakoçeviç, bu hafta koltuğunu, takım arkadaşı İspanyol Tiago Splitter'e kaptırdı ve 2. sıraya indi. Splitter, toplam 108 ve maç başına 21.6 ortalama puanla zirveye yerleşti. Sırp oyuncu, sayı krallığında ise toplam 121 ve 20.17 ortalamayla yine başı çekiyor.

Ayrıca Fenerbahçe Ülker'in milli oyuncusu Mirsad Türkcan da toplam ve savunma ribaundu kategorilerinde ilk sıralardaki yerini 6. haftada da korudu.

Ligin 6. haftası sonunda diğer bireysel istatistiklerde kategorilerinde ilk sıralarda yer alan sporcular ile Türk takımları sporcularının bulundukları sıralar ve ortalamaları şöyle:

Toplam Ribaunt:

1-Mirsad Türkcan (Fenerbahçe Ülker) 59 (9.83)

7-Ersan İlyasova (Regal FC Barcelona) 47 (7.83)

8-Kerem Gönlüm (Efes Pilsen) 45 (7.5)

Hücum Ribaundu:

1-Stephane Lasme (BC Partizan Igokea Belgrad) 23 (3.83)

4-Mirsad Türkcan (Fenerbahçe Ülker) 18 (3)

7-Kerem Gönlüm (Efes Pilsen) 17 (2.83)

Savunma Ribaundu:

1-Mirsad Türkcan (Fenerbahçe Ülker) 41 (6.83)

4-Ersan İlyasova (Regal FC Barcelona) 36 (6)

Asist:

1-Omar Cook (Unicaja Malaga) 33 (5.5)

Top Çalma:

1-Romain Sato (Montepaschi Siena), David Logan (Asseco Prokom Sopot), Pablo Prigioni (TAU Ceramica Vitoria) 14 (2.33)

Blok:

1-Terrence Morris (USH CSKA Moskova) 14 (2.33)
 
Euroleague'de yarın AJ Milano'yu çok kritik bir maçta ağırlayacak olan Efes Pilsen'de Ergin Ataman kaostan oyuncularıyla çıkacaklarını söyledi.

Ataman, "Sezonun ortasına gelmemize karşın hala yeni bir takım olmanın zorluğunu yaşıyoruz. Evimizde iki önemli maçımızı kaybettik ve bu planlarımızın dışındaydı. Şimdi grupta zor bir durumdayız ve kazanmak yetmiyor. Aynı zamanda rakiplerimizle sayı avantajını da elimizde bulundurmalıyız. Euroleague'in geleneksel takımlarından biri olarak bu kaostan çıkacak bir yol bulacağımızı biliyoruz. Grupta her takımı yenecek gücümüz var. Ama sorunumuz daha bunu kanıtlayamamamız. Bize bir kıvılcım gerekli ve bunun için oyuncularıma güveniyorum. Onlar bunu başarmaya hazır. AJ Milano ise grubun başında karşılaştığımızdan daha güçlü. CSKA Moskova'yı yenmeleri de bunu gösterdi. Artık hata yapmak istemiyoruz. Oyuncularıma inanıyorum. Kazanmak için her şeyi yapacaklarını biliyorum" dedi.
 
Fenerbahçe çok kötü durumda şu anda Alba maçında. Gerçek bir skorer sıkıntısı var Fenerbahçe'de. Giricek sakat, Devin Smith beklentilerin çok uzağında bir Mrsic'le Mirsad'a bakıyorlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst