Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar bu sezon ki Euroleague paylaşımlarımızı bu başlık altında toplayalım.
Pazartesi günü F. Ülker - Tau deplasmanından 80 - 70 lik skorla mağlup ayrıldı.
Dün gece ise Efes Pilsen zorda olsa Partizan'ı 61 - 60 ile geçti.
Efes'te Vujanic 17 sayı ile maçın en skoreri oldu , ayrıca Thornton 10 , Kerem ve Kaya'da 9'ar sayı ile maçı tamamladılar.
 
Haftanın Diğer maçlarının sonuçları;


Panathinaikos - Zalgiris 78-51
CSKA Moscow - AJ Milano 90-64
Unicaja - Le Mans 84-79
Montepaschi - Asseco Prokom 80-71
Cibona - Maccabi Electra 81-79
Alba Berlin - Lottomatica 68-63
Nancy - Regal Barcelona 54-82
DKV Joventut - Union Olimpija 81-64
Real Madrid - Panionios 87-66
Air Avellino - Olympiacos 69-83


Barcelona Nancy'i Ersan'ın dominant oyunuyla rahat bi şekilde yendi ki,Nancy bu ligde futbol tabiriyle averaj takımı olacağını düşünüyorum.

Beni Le Mans şaşırttı.Unicaja'nın o kadrosuyla zorlanmadan geçeceğini düşünüyordum fakat Le Mans maç boyu başa baş giden mücadeleyi kazandı..Unicaja'da Ndong ve Haislip ön plana çıkarken Le Mans'ta eski Beşiktaş'lı Brian Chase ve David Bluthenthal göze battı..

Aj Milano-Cska maçı şaşırtmadı pek Aj Milano bu savunmayla işi zor,bireysel yeteneklere bakan bir takım hüviyetindeler.

Real Madrid ilk yarısında zorlandığı maçı Quinton Hosley ve Felipe Reyes'in katkılarıyla rahat bir 2.yarı oynayarak kazandı.

Euroleague'de Cibona ve Alba Berlin dışında bir sürpriz olmadı.Umarım daha da güzel bir 2.hafta takip ederiz Euroleague'de..
 
Euroleague'in ilk hafta maçlarının geçen hafta oynanmasıyla benim için de büyük heyecan başladı. Elimden geldiğinde maçları netten takip etmeye çalışıyorum. Şu anda gittikçe sıradanlaşan bir Euroleague'e doğru adım atıyoruz. CSKA, Pana, Tau, Maccabi dörtlüsünün son yıllarda ezici üstünlüğü bulunmakta.

Bildiğiniz gibi geçen sene M'Paschi, Tau, CSKA ve Maccabi F4 oynamış ve CSKA, Maccabi'yi yenerek şampiyon olmuştu.

2007'de ise Tau, Unicaja, Pana ve CSKA F4 oynamış ve Pana CSKA'yı yenerek kupayı kazanmıştı.

2006 yılında Barça, Tau, CSKA, Maccabi dörtlüsünün mücadelesi sonucu CSKA ve Maccabi finale kalmış, CSKA kupayı kaldırmıştı.

2005'te CSKA, Pana, Maccabi, Tau dörtlüsü F4'te yer almış, şampiyonluğu Tau'yu yenen Maccabi kazanmıştı.

2004 sezonunda da M'Paschi, CSKA, Maccabi ve S.Bologna karşı karşıya gelmiş, kupayı da Skipper'ı yenen Maccabi almıştı.

2003 yılında da tanıdık yüzler Barça, Benetton, M'Paschi, CSKA F4'e kalmış ve şampiyon Benetton'ı yenen Barça olmuştu.

2002'de de Kinder, Pana, Maccabi ve Benetton dörtlü finalde mücadele etmiş, kupayı da Kinder'i yenen Pana kazanmıştı.

Son 7 yılın tablosu ama son yıllarda Tau, CSKA, Maccabi üçgeninde döndüğünü ve diğer takımın belirsiz olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Tau'nunki kadrodan mı yoksa küçük bir şehrin basketbol sevgisinden mi geliyor bilemiyorum ama CSKA ve Maccabi elindeki maddi güçle her zaman aday olacaklardır.
 
ikinci haftanın maçları

---- Group A ----

Olympiacos vs. Unicaja Oct. 30
Maccabi Electra vs. Air Avellino Oct. 30
Le Mans vs. Cibona Oct. 30

---- Group B ----

Asseco Prokom vs. SLUC Nancy Oct. 29
Regal FCB vs. Panathinaikos Oct. 30
Zalgiris vs. Montepaschi Siena Oct. 30

---- Group C ----

Lottomatica vs. DKV Joventut Oct. 30
Fenerbahce Ulker vs. Alba Berlin Oct. 30
Union Olimpija vs. Tau Ceramica Oct. 30

---- Group D ----

Panionios OT vs. CSKA Moscow Oct. 29
Partizan vs. Real Madrid Oct. 29
AJ Milano vs. Efes Pilsen Oct. 29

çarşamba günü efes'in maçını skytürk perşembe fenerin maçını spormax veriyor.ayrıca çarşamba 20:15 te zalgiris siena maçı,perşembe günü de saat 22:00 de roma badalona maçı spormax tarafından yayınlanıyor.

Olympiacos -malaga ve barcelona -pana maçları zorlu ve zevkli geçecek maçlar gibi duruyor.tau,siena ve cska dışında ev sahipleri kazanır diye düşünüyorum.belki efes yada pana da deplasmandan galibiyet çıkarabilir.
 
Olympiacos vs. Unicaja Oct. 30
Maccabi Electra vs. Air Avellino Oct. 30
Le Mans vs. Cibona Oct. 30

A Grubu'nda 2 zorlu mücadele 1 de sonucu belli mücadele var bana göre. Maccabi'nin zorlanmadan kazanacağını düşünüyorum. Olympiacos mutlaka ki favoridir ama Unicaja sezona iyi başladı. Kolay maç olmayacak Yunanlar için. Le Mans ise bu senenin kolay lokmalarından biri olmayacak ve her takıma rahatlıkla kafa tutabilecektir. Ben Fransızların kazanacağını düşünüyorum.

Asseco Prokom vs. SLUC Nancy Oct. 29
Regal FCB vs. Panathinaikos Oct. 30
Zalgiris vs. Montepaschi Siena Oct. 30

B Grubu'nda grubun zayıf takımları ile iddialı takımları maç olarak ayrılmış durumda. Grubun iddiasız 2 takımının mücadelesinde Prokom saha avantajı ile gülecektir. Nancy bana göre ligin en zayıf ekibi. Barcelona-Pana maçında ise herşey olur demek istiyorum ama Pana'nın basketbolunu sevmiyorum, bu yüzden Barcelona kazanır diyorum. Zalgiris-Siena maçı ise Siena için kolay olmayacak. Zalgiris iyi kadro ile girdi sezona ama beklenmedik sorunlar onların planlarını bozdu. Zorlansa da Siena alacaktır ama.

Lottomatica vs. DKV Joventut Oct. 30
Fenerbahce Ulker vs. Alba Berlin Oct. 30
Union Olimpija vs. Tau Ceramica Oct. 30

C Grubu'nda ben herkesin Play-Off için birşeyler yapabileceğini düşünüyorum. Lottomatica, İspanyolları eli boş gönderecektir. Fenerbahçe için de kolay maç olmayacak diye düşünebilirdim ama sezona iyi başladılar. Onlar da kazanacaktır. Son maçta da Tau'nun zorlanacağını düşünmüyorum. Çarkları mükemmel işleyen bir makine gibiler.

Panionios OT vs. CSKA Moscow Oct. 29
Partizan vs. Real Madrid Oct. 29
AJ Milano vs. Efes Pilsen Oct. 29

Son grupta ise nispeten daha garanti maçlar bulunmakta. CSKA, ne kadar zorlu olsa da Yunan deplasmanında kalitesiyle rahat galip döner. Real Madrid ise zorlanacak. Ligde de kendi sahalarında yenildiler. Savunma problemi yaşıyorlar. Partizan hızlı girerse işi bitirebilir. Ben favori olan Real'in değil de Partizan'ın kazanacağını düşünüyorum. Efes ise rahat bir galibiyet alır. Henüz form yakalayamadıkları bu dönemde kolay rakip geldi. Şanslılar.
 
Efes 2 de 2 yaptı (71 - 81)
Maçın son 5 dakikasını izleyebildim ama o da yetti ...
Kasun'suz , Shumbert'sız Efes , iki takım çıkarabilen kadro derinliği ile maçı kazandı.
Efes'te Milos Vujanic 19 , Bootsy Thornton 17, Charles Smith 14, Kakiouzis 12 sayı, Kerem Gönlüm 10 sayı ? 9 ribauntla oynadılar.
Milano'da ise Hawkins 20 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, Thomas 14 sayı, Mordente 13 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.
 
Dört maçta galipleri bilmişim. Gerçi CSKA, Efes ve Prokom bankoydu ama Partizan'ın Real'i yenmesi çoğu insan için sürpriz olsa da (hatta küme düşme olsa düşer diyenler var) bence gayet beklenilen bir sonuçtu. Bu akşam da Pana-Barça maçını çok merak ediyorum.
 
Sanıyorum Euroleague'de format değişikliği vakti geldi... Takım sayısını 32'ye çıkartıp, Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi ön eleme turları düzenlemeleri gerekiyor. Aksi halde hep aynı takımların yer aldığı ve güç dengelerinin son derece eşitsiz olduğu bir lig olmaya devam edecek.

İtalya'da son yıllarda büyük bir düşüş var. Air Avellino ve Armani Jeans Milano Euroleague'de şamaroğlanı sınıfındalar. Keza Fransa'da da durum farklı değil. Le Mans bu yıl yatırımını arttırdı ama, yinede son 16'ya kalmaları zor görünüyor. SLUC Nancy ise grubunda uzak ara sonuncu olacak gibi... Şayet ön eleme olsaydı biz, bu üç takımı da eleyebilirdik. Keza Dinamo Moskova, Khimki, Lietuvos Rytas ve Türk Telekom gibi takımlarda eleyebilirdi.

NBA, Avrupa'ya ve diğer kıtalara açılarak tüm parsayı toplamanın peşine düştü. Avrupa'nın dev kulüpleri CSKA Moskova, Panathinaikos, Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Tau Ceramica, Montepaschi Siena vb. takımlar "NBA Avrupa Ligi" adı altında kurulması düşünülen bir organizyonda yer alabilir. Yani gelecekte Euroleague'nin konservatif yapısı bozulabilir.

Fazla derine inmeden, bugüne dönersek; haftanın maçında Final Four'un iki güçlü adayı Barcelona ile Panathinaikos karşılaşıyor. Favorim ev sahibi Barcelona... Kanaatimce Avrupa'ya geri dönen Navarro ile Diamantidis arasında da ayrı bir düello yaşanacak.
 
Pana - Barca maçı gerçekten unutulmayacak bir maç olabilir.

Prokom ise Daniel Ewing önderliğinde Nancy takımını dağıttılar adeta.. David Logan, Patrick Burke ikilisininde katkılarıyla Prokom adeta dalga geçti ve maçı 30 sayıya yakın bir farkla kazandılar.
Ewing'in 6/8 üç sayılık yüzdesi farkın açılmasında önemli rol oynadı.
Prokomun maçı üçüncü çeyrektte koparttığına inanıyorum. Rakiplerine sadece 16 sayı şansı verip kendileri 28 sayı atınca fark bir anda oluştu zaten. Nancy'nin direnci düştü ve Prokom dördüncü çeyrekte farka gitti.Dördüncü çeyrekte yine aynı Prokom sahadaydı ve rakibine yine 15 sayı attırdı ve kendisi 30 sayı atarak maçı 29 sayılık farkla kazandı.

Gelelim bir diğer fark maçı olan CSKA - Panionios maçına..CSKA'da en skorer oyuncu 17 sayıyla Erazem Lorbek.. Fakat ilginç bir durum ise CSKA'da oyunda var olan her oyuncu (Sasha Kaun dışında) skora katkı sağladı. Ama 2, ama 3, ama 4 sayı.. Fakat tam bir takım olarak oynuyorlar ve maçı kazanıyorlar. Rakiplerinde ise CSKA gibi bir ekole karşı güçlü duracak, kafa tutacak bir takım yoktu. CSKA antremana çevirdi bir ara adeta.. İlk çeyreği 11 sayı önde kapatan CSKA, ikinci çeyrekte farkı 12 sayı arttırdı ve ilk yarıyı 23 sayı önde kapattı. Üçüncü çeyrek CSKA için biraz kötü gibiydi.. 23 sayılık farka 2 sayılık çeyrek farkınıda daha eklediler ve son periyoda 25 sayı önde girdiler.. Son periyottada rahat bir oyun sergilediler ve maçı 34 sayı farkla kazandılar. CSKA'nın yüksek şut yüzdesi ve takım oyunu galibiyeti getiren önemli faktörlerden birisi oldu..
 
3. hafta maçları

Group A

Air Avellino vs. Unicaja Nov. 5
Cibona vs. Olympiacos Nov. 6
Maccabi Electra vs. Le Mans Nov. 6
Group B

Asseco Prokom vs. Zalgiris Nov. 5
SLUC Nancy vs. Panathinaikos Nov. 5
Montepaschi vs. Regal Barcelona Nov. 6
Group C
Tau Ceramica vs. Alba Berlin Nov. 5
Union Olimpija vs. Lottomatica Nov. 6
DKV Joventut vs. Fenerbahce Ulker Nov. 6
Group D
Efes Pilsen vs. Panionios OT Nov. 5
Partizan vs. AJ Milano Nov. 5
Real Madrid vs. CSKA Moscow Nov. 6

haftanın maçı şüphesiz siena -barcelona maçı olacak.
 
Hiç işim yokmuş gibi akşam oturup Efesi izleyim dedim.Hayal kırıklığı...
Preston bu takıma hafif geliyor çok sırıtıyor.Kasun'u çok arıyacaklar.Yeni gelen elemanda asla Kasun ayarında değil.3.Period resmen efesle dalga geçtiler ve hiç bir müdahalede bulunamadı Ataman.Efes için işler kötüye gidiyor...
 
Efes hayalkırıklığı yaratmaya devam ediyor. Nerde o geçmişte hepimizi peşinden koşturan Efes? Üstelik bu sene dünya kadar para da harcadılar. Bir Kasun' un olmaması böyle bir mağlubiyetin bahanesi olamaz. Böyle giderse kapatırlar dükkanı yakında.
 
Dün Efes Pilsen'i hakem triosu da kurtaramadı! Maçın başından sonuna dek hakemler Efes'in oyunda kalması için yanlı-yanlış kararlar verdi ama, Efes'i kurtarmaya yetmedi. Maçın sonunda birkaç telafi düdüğü çalmaları Panionios'un farkı yeniden açmasına sebep oldu. Panionios belliki bu maçı çok istemişti ve tempoyu sürekli kontrol ederek oynadılar. Favori olmayan deplasman takımı nasıl kazanır sorusuna cevap veren bir maç oldu. Bu maçın genç koçlara ders niteliği taşıdığını düşünüyorum. Efes'te işler iyi gitmiyor... Partizan maçında pota altı koridora dönmüştü, AJ Milano maçında idare ettiler ama, bu maçta da zaaflarının hayli fazla olduğu ortaya çıktı. TBL'de de paldır-küldür gidiyorlar... M.A. Selçuk Üni. maçını son periyotta kopardılar. Efes, rakibi bezdiren o eski savunma takımı hüvviyetini son yıllarda kaybetmiş durumda ve geri dönmeleri için ne kadar süre gerektiği belli değil.

Partizan, dün benim bankolarımda biriydi ama, çok zor kazandılar. İlk yarıda AJ Milano belliki rahatça hücum etmiş. Jobey Thomas'ın EL'de birkaç maç patlama yapması muhtemeldi ve ilk olarak Pionir'de sahneye çıktı. Partizan ribaunatlarda çok agresif. Rakibi yine pota aldında sürklase etti (35-17).

Zalgris yokuş aşağı gidiyor... Panathinaikos, Nancy deplasmanında zor kazandı. Obradovic'in işi zor. Tau Ceramica tabir-i caizse Alba Berlin'i parçaladı. Tau'daki basketbol kültürü birçok kulübe örnek olmalı. Carlos Cabezas bu sezona çok kötü başladı ve Unicaja, Avellino deplasmanında da kaybetti. Chris Warren daha ne yapsın?!..

Bugün "yemede yanında yat" tadında maçlar var. Real Madrid - CSKA Moskova ve Montepaschi Siena - Barcelona maçlarının sonucunu kestirmek güç ama, ev sahibi takımlar bir adım önde gibi...

Cibona, bu sezona iyi başladı. Nikola Prkacin ile Davor Kus ikilisi "baba" rolünü şu ana dek iyi oynuyor. Rawle Marshall ve Earl Calloway yardımcı roldeler ama, her ikiside uygun ortamı bulunca patlama yapabilir, yaptılar da... Ancak bugün Olympiacos'u mağlup etmeleri zor ötesi bir sonuç olur. Kanımca bugün Olympiacos ağır bir yenilgi tattırır... Maccabi bu sezon S.O.S. veriyor. Geçen yılki kadro kalitelerinden çok uzaktalar ama, Le Mans'ı da rahat yenebilecek kadar güçlüler. Roma favori gibi görünsede, Union Olimpija - Roma maçı muamma. Her iki takımda kazanabilir. Joventut Badalona önemli oyuncularından yoksun olmasına rağmen kendi sahasında kazanır.
 
Fenerbahçe bu sezon anlaşılan daha zorlu bir takım oldu, Badalona'yı yenmeleri büyük başarı bence!

Efes'e gelince Kasun'un olmaması vede yeni transferin adaptasyon sorunu canlarını sıkacak gibi biraz, umarım toparlanıp avrupa liginde başarılara imza atarlar.
 
geçen sezon niye zorlu değildi ? Euroleague de F8 yapmış olmaları,play off 'ta önüne geleni süpürüp şampiyon olmaları yeterli değil mi ki anlamadım..

bu senede çok rahat şampiyon olcaklar ligde..euroleague dede yine F8 yaparlar..herşeyden önemlisi bu sezon hocaları çok form da..6'da 6 yaptıktan sonra milli takımda acaip moral buldu herif ve çok formda.. bu kadar sakatla şow yapıyolar..rahat götürürler ligi hele Efes bu haldeyken..
 
Efes'in ben bu maçı Ergin Ataman faktöründen ötürü kaybettiğini düşünüyorum.
Kenarda rakibi ısıran, yoran, kovalayan Engin, Ender, Sinan gibi üç oyuncun var.

Pota altında Kakiouzis, Kaya, Jones var.Barış Hersek gibi A Milli Takım'da müthiş işler yapan genç oyuncuyu kadro dışı bırakıyorsun. 40 dakika boyunca Kerem'de diretiyorsun. Kerem bir ara koşamıyordu öldü yorgunluktan adam hala değiştirmiyor. Karşı tarafta Baxter gibi size 5 olarak bilinen bir adam var ki Kaya durduramıyordu, Kakiouzis anca kovalıyordu onu.. Sen o adamıda Kerem'le başbaşa bırakırsan adamlar güle oynaya alır tabii maçı.. Pota altı bir ara otobana döndü her top pota altına indi ve Baxter çok rahatlıkla sayı atıyordu size avantajı olduğundan dolayı..

Tabii birde Preston Shumpert faktörü var.. Shumpert yerine daha sağlam bir şutör guard alabilirdi Efes.. Ama Ergin Ataman'ın takıntısı Shumpert üzerine.. Shumpert iyide oynasa kötüde oynasa dökülsede show yapsada ölsede yorgunluktan sahada kalıyor. Ne hikmetse anlamadım zaten..

Ergin böyle giderse devre arasında evine döner.
Şu kadro Mahmudi'nin elinde olacaktı ki eyvah ki ne eyvah..
Na-mağlup EL'de kupa kaldırırlardı.
 
Lacivert - Beyazlıların bugün Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonuna sponsor olduğu duyuruldu.


Avrupa Basketbolunun en büyük organizasyonu olan Euroleague'in yeni sponsorları arasına Efes Pilsen de katıldı. Türk basketbolunun Avrupa'da sesinin duyulmasını sağlayan Lacivert - Beyazlılar Barselona'dan yapılan açıklamayla birlikte Euroleague'in evrensel sponsoru oldu.
Efes Pilsen pazarlama sorumlusu Yüksel Gökbulut yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın en büyük organizasyonuna sponsor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Efes olarak her zaman sporum en büyük destekçilerinden biri olduk. Ve basketbola kurulduğumuz 1976 yılından bu yana bağlıyız. Basketbol her zaman Efes Pilsen'in kültüründe yer almıştır. Bu nedenle bu kurumda bulunmaktan memnunuz" dedi.
 
beşinci hafta maçları

Wednesday, November 26

Cibona vs. Air Avellino 18:30 CET
Efes Pilsen vs. Real Madrid 19:15 CET
Asseco Prokom vs. Panathinaikos 19:45 CET
Partizan vs. CSKA Moscow 20:45 CET
Montepaschi Siena vs. SLUC Nancy 21:00 CET

Thursday, November 27

Zalgiris vs. Regal Barcelona 18:45 CET
Maccabi Electra vs. Unicaja 20:00 CET
Le Mans vs. Olympiacos 20:30 CET
Union Olimpija vs. Alba Berlin 20:30 CET
DKV Joventut vs. Tau Ceramica 20:30 CET
Lottomatica vs. Fenerbahce Ulker 21:00 CET
AJ Milano vs. Panionios On Telecoms 21:00 CET

efes in zorda olsa kazanacağını düşünüyorum.fener de büyük ihtimalle yenilir.roma bu sezonun sürpriz takımı olacak gibi.
çarşamba günü oynanacak maçlarda kazanacağını düşündüğüm takımlar cibona,efes,pana,cska ve siena.
barcelona,maccabi,olimpiyacos,olimpija,roma ve panionios'un da perşembe günü kazanacağını düşünüyorum.
 
Partizan'ın kaybetmesine üzüldüm. Bir takım bu kadar mı doğru basketbol oynar ve kendisinden bütçe olarak kat be kat büyük kulüpleri bu kadar mı zorlar!.. Genç ve ismibilinmeyen oyuncuları çok iyi kullanıyorlar ve kazanmak için herşeyi yapıyorlar. İşte küçük bütçeli takımlara örnek olması gereken kulüp!..

Efes, değişim sancıları yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir. O eski istikrarlı takımı bulmak kolay değil! Her sene yabancıları değiştirmek ister-istemez takım olmayı zorlaştırıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst