• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Euroleague 2008 - 2009

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Göker Akel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:20
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün Top 16 müsabakaları başlıyor. Artık her maç daha sert ve daha önemli. Daha fazla hata yapanlar, evinde maç kaybedenler büyük ihtimalle elenecek.

Günün ilk maçı TSİ 19:30'da Cibon Zagreb ile Montepaschi Siena arasında. Cibona Euroleague'e iyi başlamıştı ama, üst üste aldıkları yenilgilerle gruplarında dördüncü olabildiler. Kendi sahalarında iyi sonuçlar alabiliyorlar ama, karşılarında son yılların en istikrarlı basketbol oynayan takımlarından Siena var. Siena, hemen hemen her oyuncusundan maksimum verim alabilen bir takım ve savunmada Euroleague'in en iyi ekiplerinden biri... Siena, sanıyorum zor da olsa bu maçı kazanır.

Günün ikinci maçı TSİ 21:30'da Tau Ceramica ile Asseco Prokom arasında. Tau, ilk turda sadece iki galibiyet alıp, averajla gruptan çıkan Prokom karşısında mutlak favori. Tau'dan farklı bir galibiyet gelmesi olası...

Günün son maçı, belkide haftanın en iyi maçı olacak... Real Madrid ile Barcelona TSİ saat 21:45'de karşılaşacaklar. Sezonun şu ana dek en iyi basketbolunu oynayan takım Barcelona idi. Tek yenilgilerini Siena deplasmanında aldılar. Bu mağlubiyetin dışında tüm maçlarını farklı kazanarak şampiyonluk yolunda son derece iddialı bir grafik çizdiler. Real Madrid ise istikrarsız sonuçlar almasına karşın, hedef maçlarda gösterdiği performansla gücünü ortaya koydu. İki İspanyol yıldız Reyes ve Navarro'nun önderliğindeki iki takımdan hangisinin kazanacağı sorusu muallakta. Ancak şu ana dek gösterdiği performansla Barcelona deplasmanda olmasına rağmen galibiyete daha yakın taraf kanısındayım...

29 Ocak Maçları...

20:15'de başlayacak Fenerbahçe Ülker - CSKA Moskova arasındaki maçta favori kuşkusuz son şampiyon CSKA Moskova. F.bahçe Ülker zaman zaman iyi performanslar gösteriyor olsada, CSKA karşısında tutunmaları çok zor. CSKA Moskova Rusya'ya farklı bir galibiyetle dönebilir.

20:15'de başlayacak bir diğer maç Panathinaikos ile Partizan arasında. Obradovic'in takımı geçen sezon Partizan'a karşı çok zorlanıyordu. Tabii bunda Panathinaikos'daki düşüşün etkisi büyük. Partizan, her zaman Avrupa'nın en iyi oyunuclarını yetiştiren, en büyük ekol takımlarından biri olmuştur. Küçük bütçelerle en iyi sonucu alma konusunda belkide Dünya'nın en başarılı kulübü Partizan'dır diyebiliriz. Panathinakos evinde kazanmak zorunda, zira bu gruptan çıkmak için Malaga ve Roma gibi iki güçlü takımla daha mücadele edecekler. Bu maçı kaybetmeleri halinde ilk haftadan çok büyük bir darbe almış olurlar. Kolay olmayacaktır ama, Panathinaikos kazanacaktır sanıyorum.

Maccabi Electra ile Alba Berlin TSİ 21:00'de karşılaşacak. Top 16 evveli geçen sezon Galatasarayımızda başarılı performanslar gösteren Charles Gaines ve Dee Brown'u transfer eden Maccabi mutlak favori durumunda...

TSİ 21.45'de haftanın en zorlu maçlarından biri AJ Milano ile Olympiacos arasında oynanacak. Uzun yıllar NBA'de oynamış ve iyi istatistikler yakalamış Maurice Taylor ile geçen sezon Rytas'da olduça etkili olan ama, Dinamo Moskova'da beklentileri karşılayamayan Hollis Price'ı transfer eden Milano hedefini çeyrek final olarak belirlemiş durumda. Tabii bu hedef için iç sahada oynadıkları tüm maçları kazanmak zorunda oldukları aşikar. AJ Milano iç sahada iyi sonuçlar aldı ve yeni transferleriyle hedeflerine ulaşmak için herşeyi deneyebilirler. Olympiacos ise büyük paralar harcayarak kurduğu kadrodan beklenen performansı henüz alamadı. Koç Giannakis'in düşük tempoda ısrar etmesi bazen hücumda çok sıkıntı yaşamalarına sebep olabiliyor. Bu maçtan ne tür bir sonuç çıkar hakikaten net bir yorum yapmak güç. Kim kazanırsa kazansın şaşırmamak lazım.

Haftanın zorlu maçlarından bir diğeri Lottomatica Roma ile Unicaja MAalga arasında TSİ 21:45'de başlayacak. -Siena maçı başlamak üzere olduğu için yorumumu uzatmıyorum- Bu maçta da favori yok. Ancak ev sahibi olmanın avantajıyla Roma kazanmaya daha yakın gibi...

Cibona-Siena maçı için bulduğum linkler arızalı. Link bulursanız yazabilir misiniz?

Buldum Salih sonradan çıktı. Yine de sağol :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Buldum Salih sonradan çıktı. Yine de sağol :)
Biliyordum ama yinede yazayim dedim. Esas tesekkur etmesi gereken benim bu maci hatirlatiginiz icn :)

Sato o hücum faul olmadı be gülüm :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Sato o hücum faul olmadı be gülüm :)
Stonerook'un pasina ne diyeceksiniz. Ayak 1 metre onde :)

Okan biliyorum bütün siteleri de orada link yazmıyordu 2 dk. varken :) Onaylanacak yazıyordu.

Yine birkaç site daha var, onların linkleri de maçları vermedi. Yoksa her maçta elime geçiyor 4-5 tane link ;)

Salih GOZMEN' Alıntı:
[quote="Kerem SEÇER":3dr49hsv]Sato o hücum faul olmadı be gülüm :)
Stonerook'un pasina ne diyeceksiniz. Ayak 1 metre onde :)[/quote:3dr49hsv]

Çakmadılar ama :)

Bu arada bu sene ligdeki favorim Siena ;)

sadece skorları ve oyuncu istatisliklerini görebileceğim link var mı benim kota sorunum varda

Siena maçı kaybetti ama Cibona sahasında CSKA'yı da yenebilir bence. Bu yüzden umudumu kaybetmedim :)

Fener bugün yenilecek :)

cska kasmadan yener merak etmeyin :P

dün siena birazda kendi kaşındı açıkcası 4.periyodun ortalarında koçları teknik foul aldı,sonra bide sportmenlik dışı faul yaptılar maç koptu

Langdon malum çok seviyor Abi İpekçi'nin potalarını.Bombalar bugün feneri .

J.R. Holden, Fener'in minik kahramanı Green'i sahadan sildi daha maç başında. Skor 7-16 şu an :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri