Euroleague (2014-2015)

Galatasaraylıların ve Galatasaraylılığın kollektif bir yapı barındırmadığına,sosyolojik açıdan zaten pek mümkün olmadığına şüphe yok.Son bir yılı görünce herkes olaya geldiği,kendisine sunulduğu gibi bakıyor noktasındayım.Burada da sıklıkla dillendirdim.
İtiraz ettiğim tek nokta var burada sana.Ülker'e basketbol şubesinin devrini ''Cumhuriyet'in son kalesiyiz'' mavalıyla sokağa çıkan Fenerbahçeliler mi sağladı,yoksa ülkenin kara kutularından dahi sayılabilecek olan Ülker'in ''daha ne kadar paramızı yiyeceksiniz,parasında değiliz de itibar lazım'' diyerek neşteri vurması ve göbek bağının ana sebebinin 2007'deki birleşme olması mı sağladı?Veya bu Galatasaray yönetimi beni ne kadar yansıtıyor,seni ne kadar yansıtıyor?
Twitterın suya yazı yazmaktan elbette farkı var,fakat oldukça sınırlı.Yaklaşık kendi seviyende ve sosyal kodlarındaki insanların bakışına yön verebildiğin bir mecra burası.Ki buradan eylemsellik doğmuyor,basketbol şubeleri özelindeki en büyük artısı 2000'lerin başında içeride yaşananları 10 kişi biliyorken artık binlere ulaşabilmesi.Etki ediliyor mu,ediliyor.Söz gelimi aptal saptal işler yapanlar telefonunu ve sosyal ağlarını eyvah diyerek açıyor.Fakat tabandan bir fokurdamaya ve koltuk kaybına sebebiyet vermiyor.Ortada böyle bir taban yok zira.Aktif niyetle yapılan pasif direniş yani.
Gsbasket'in bu noktadaki yegane farkı da bu cümleleri daha derli toplu kurabilmek ve yılların getirdiği birikimle oluşan etki alanı.Doğurduğu sonuç yine tartışmaya açık.Anları yazıyla biriktirmenin buranın yegane değeri olduğunu düşünürüm hep.
Taraftar olarak en nihayetinde kendi zihnimize yaptığımız yatırım ve biriktirdiğimiz anılarla yaşadığımızı düşünüyorum.Bundan fazlası ekonomik daralmayı da geçtim,insanlık doğal düzene geri dönmeden hayli zor.İyi niyetli her çabaya saygı duyduğumu da belirteyim,bir şeyi ciddiye alıp kendince uğraşan insanlar da olmasa bu denli kopuklukla toplum olarak yaşayabilmek ve mutlu olabilmek imkansızlaşırdı.
Bunun yanında tribünde atılabilen her adım oldukça değerlidir.Zira Zeljko Obradovic Abdi İpekçi'deki 5 maçından tulum çıkardıysa Abdi İpekçi'de mutluluk salgılamamızda payı olan,çevresindekilere iyi niyetli şekilde enerji aşılayan herkes yıllarca verdiği emeğinin değerini bilmeli.Yukarıda belirttiğim çaresizlik dönüşen tribün kültürüyle de ilintili aslında.
 
Yarı finalde aynı ülkenin takımlarının oynama kuralı yok Fenerin rakibi kesin olarak Real Madrid. Geçen Efes maçındaki gibi oynarsa Real Madrid'i yenme şansları var ama bu sene şampiyonluğu kesinlikle Real Madrid'e verecekleri için Efes maçındaki gibi hilelere başvurabilirler Fenerin kazanma şansı çok düşük. Bu yıl %90 Real Madrid şampiyon olur, yıllardır finalde eleniyorlar o yüzden ev sahibi olmak istediler zaten.
 
evinde realin yenilmesi cok zor.Cska bu sezon sampiyon olursa bile bu diger takimlarin cok yuksek kaliteye ulasamamasindan olur.Suanda avrupada super basketbol oynayan bir ekip yok.
 
Efes'e zorla seriyi kazandırıcam . Çok kolay lokma gözüküyorlardı ancak 2.maçta hataları yapmasa şu an Efes 2-1 öndeydi ve önümüzdeki maç F4 için parkeye çıkacaktı. İlk maçı hiç saymıyorum bile. Çantada keklik Efes 3-0 bile kazanabilirmiş bu seriyi demekki.
 
Efes'in seriyi böylesine domine edeceğini çoğu kimse düşünmüyordu. Perperoglou'nun ikinci maçta 3'te 0 artı bir top kaybı olmasa belki de final four için sahaya çıkacaklardı bugün. Real Madrid şov yapar 3-0'la ezer geçer diyenlerin sayısı hiç de az değildi seri başlamadan önce.

Ligde aldıkları hakem desteğinden nefret etsem de seriyi Madrid'e taşımayı hakediyor Efes.

Bunun yanı sıra Real Madrid de Barcelona da salakça kadro yapılanmasının acısını çekiyor bu sene. Evet salakça. Real Madrid Mirotiç gibi muazzam bir şutör 4 numaranın yerine Nocioni gibi şutu vasat birini aldı. Darden gibi pis işleri yapan bir savunmacıyı bıraktılar. Barcelona ise takımı hücum gücü iyi uzunlarla doldurdu ama bir tanesi bile iyi savunmacı değil. Papanikolau'yu kaybedip yerine benzer özelliklerde birini koymayı düşünmediler. Pota altları helva gibi. Para var ama akıl yok.
 
Oly-Barça son maçını izlemeyen çok şey kaçırdı :) Bu takım tam bir winner..Cska maçı kolay olmayacak bunu gösterdi.
Real/Fbü Cska/Oly her şeye gebe kapışmalar olacak.
Barça değişime gitmeli koç dahil..Yerlerini kaptırdılar Fbü'ye.Bu arada 3 takım kaldı karşı gruptan F4'e.
 
Maçın bitimine 1 dk kala Barça 61-65 öndeydi. Ancak Oly bir şekilde maçı kazanmayı bildi. Perperoglu'nun Real'e yapamadığını, vatandaşı Printezis Barça'ya yaptı. :)


[video=youtube;ALqnPLxHsQI]https://www.youtube.com/watch?v=ALqnPLxHsQI[/video]
 
Yuh Oly maçının dün olduğunu hiç görmemişim. İşe bak ilk maç koltukta uyuklayarak izlediğim seriyi, daha doğrusu herkesin bitse de gitsek dediği maçtan sonra Olympiakos F4 yapmış.
 
Ben FB nin Real Madrid eleyeceğini düşünüyorum. Madrid kesinlikle şampiyon, finale çıktı demek yanlış olur. Bana göre F4 ün favorisi CSKA sonra FBÜ gelir. Oly ise şampiyon olduğu 2 sene de dahil hiç favori gösterilmediği için sürprizeen yakn takım olur. FBÜ nin deplasmanda bilmem kaç maçtır mağlubiyeti yok. Dolayısıyla kolay maç olmaz. Maçta Bjelica büyük avantaj olur. (Real in dış 4 numara savunmasında/hucumundada sıkıntısı var. Bence Erceg savunması zayıf olsada Madrid için çok faydalı olur. Geçen sene ki Mirotiici çok arıyorlar )
Gouedlock a top göstereceklerini zannetmiyorum. Ayrıca savunmasında ki zaaftan da yararlanırlar. Bu yüzden de fazla süre alamayabilir bile...
Oly -Cska maçı favori Cska gözüksede belli olmaz. Finale CSKA kalırsa da kupayı alır diye düşünüyorum.
 
Bu Olympiacos çok sinsi bir takım. İlk maçı erkenden bırakıp Barcelona'nın seriyi rahat geçeriz diye düşünmesini sağladılar. Barça rehavete kapılmışken 2. maç tüm gücüyle oynayıp avantajı aldılar sonra işi evlerinde bitirdiler.

Real Madrid - 2.10
CSKA Moscow - 2.50
FBU - 6.00
Olympiacos - 9.00

Bahis oranları böyle. En az şansı Olympiacos'a vermişler ama yine sürpriz yapabilirler CSKA yenilmeyecek takım değil.
 

Üst