Euroleague 2017/2018 Sezonu

EL'yi geçtim ben, onlar istedikleri ritmi yakaladılar ve kolay kolay da bırakmazlar bunu. (Yönetim memnun, 11 kulüp memnun) Önce Fiba tarafı elini başının arasına koyup düşünsün niye böyle oldu ben ne yaptım diye? 15 yıldır o kadar berbat politika uyguluyorlar ki ancak bu kadar olur.

Bu sezon 5 tane İspanya takımının olacak olması skandal. Topu topu 16 tane takım katılıyor zaten. 3'te 1'i aynı ülkeden olan bir turnuva ne kadar ismiyle alakalı bir şekilde EUROleague?

Tamam Malaga katılsın sonuçta Eurocup şampiyonu olmuşlar aynı bizim gibi bu haktan yararlanmaları lazım. Lakin İspanya finalisti veya olursa şampiyonu Valencia'nın da katılacak olması saçmalık. Çünkü bir zamanlar Hapoel ligde şampiyon olurken lisansı olmadığı için yerine Maccabi katılıyordu.

Beşiktaş da bu sene ligde final oynuyor ve es kaza şampiyon olsa bile Euroleague'ye katılamıyor çünkü sezon başında kimin katılıp katılmayacağı belli olan bir lig. Fb şampiyon oldu diye atılmış bir çamur değil bu. Fb'nin şampiyon olması büyük başarı sonuçta Avrupa'nın en önemli ligi lakin biz bu sözleri yıllar önce de söylüyorduk Fb şampiyon oluyor diye değil.

Lisans işi spor tarihinde gördüğüm en saçma olay zaten. Adamlar kurucu üye her sene katılıyorlar lige başarılı olsun olmasın. A lisansı olan Milano'nun bizden az puanı varsa bazı şeyleri gözden geçirmeliler.

Şimdi bazıları da diyor ki siz de yatırım yapın sizde lisans alın. Keşke o kadar kolay olsaydı. Kendilerine Ülker ve Doğuş desteği olmasa her sene play-off'a kalma mücadelesi yapacaklar diyor bunu.

Yatırım yapsak bile Euroleague lisansı alacağımızın bir garantisi bile yokken neden uzun vadede böyle bir şeyi yapalım? 2-3 sene sonra Euroleague diye bir şeyin kalacağı ne malum?

Hâl böyleyken istediği kadar en önemli lig olsun, katılım şartları, 2 senede bir değişen formatıyla gözümüzde o kadar büyütmemek gerekiyor. Fiba geçen sezon federasyonları tehdit etmese, ödülleri daha büyük yapsa zaten bir şeyler koparırdı. Şu ortamdaki kaos ve belirsizlikle Avrupa basketbolunun prestiji giderek azalıyor.
Katılıyorum. Ama bizim gibi kulüpler için yatırım yapmak mevcut şartlarda kolay değil. Yapmaya kalksak bile kapısını çaldığımız oyunculara ne vaad edeceğiz? 2-3 senelik kontrat önereceksin ama bu sürede EL'de oynayabilir misin, belli değil... Daçka yüksek bütçesine rağmen, geçen sezon istediği kalitede bir kadro kuramadı. Mike james, Bargnani, Singleton gibi talip olduğu isimleri kadrosuna katamadı. Daha az paraya A lisansı olan kulüpleri tercih ettiler.

Son düzenleme:
Katılıyorum. Ama bizim gibi kulüpler için yatırım yapmak mevcut şartlarda kolay değil. Yapmaya kalksak bile kapısını çaldığımız oyunculara ne vaad edeceğiz? 2-3 senelik kontrat önereceksin ama bu sürede EL'de oynayabilir misin, belli değil... Daçka yüksek bütçesine rağmen, geçen sezon istediği kalitede bir kadro kuramadı. Mike james, Bargnani, Singleton gibi talip olduğu isimleri kadrosuna katamadı. Daha az paraya A lisansı olan kulüpleri tercih ettiler.
İşte ondan bahsediyorum, uzun vadede bir yatırım yapsak bile her sene Euroleague'de olacağımız garanti değil. Kuban, Khimki bir zamanlar deli gibi para harcıyordu ama 2 senede 1 Eurocup oynuyor adamlar. Şimdi bu durumda ne oyunculara ne de hocalara uzun sözleşmeler yapılabilir. Ya garanti verecekler her sene belli bir yatırım yapan takımlara lisans vereceğiz diye ya da futboldaki gibi yerel liglerdeki derecelere göre yapacaklar. Bu şartlarda sadece belli takımların oynadığı, diğer ülkelerin katılımının olmadığı bir ligin futboldaki ŞL adaletine ve kalitesine asla ulaşamayacağı da bir gerçek.

Bu sezon 5 tane İspanya takımının olacak olması skandal. Topu topu 16 tane takım katılıyor zaten. 3'te 1'i aynı ülkeden olan bir turnuva ne kadar ismiyle alakalı bir şekilde EUROleague?

Tamam Malaga katılsın sonuçta Eurocup şampiyonu olmuşlar aynı bizim gibi bu haktan yararlanmaları lazım. Lakin İspanya finalisti veya olursa şampiyonu Valencia'nın da katılacak olması saçmalık. Çünkü bir zamanlar Hapoel ligde şampiyon olurken lisansı olmadığı için yerine Maccabi katılıyordu.

Beşiktaş da bu sene ligde final oynuyor ve es kaza şampiyon olsa bile Euroleague'ye katılamıyor çünkü sezon başında kimin katılıp katılmayacağı belli olan bir lig. Fb şampiyon oldu diye atılmış bir çamur değil bu. Fb'nin şampiyon olması büyük başarı sonuçta Avrupa'nın en önemli ligi lakin biz bu sözleri yıllar önce de söylüyorduk Fb şampiyon oluyor diye değil.

Lisans işi spor tarihinde gördüğüm en saçma olay zaten. Adamlar kurucu üye her sene katılıyorlar lige başarılı olsun olmasın. A lisansı olan Milano'nun bizden az puanı varsa bazı şeyleri gözden geçirmeliler.

Şimdi bazıları da diyor ki siz de yatırım yapın sizde lisans alın. Keşke o kadar kolay olsaydı. Kendilerine Ülker ve Doğuş desteği olmasa her sene play-off'a kalma mücadelesi yapacaklar diyor bunu.

Yatırım yapsak bile Euroleague lisansı alacağımızın bir garantisi bile yokken neden uzun vadede böyle bir şeyi yapalım? 2-3 sene sonra Euroleague diye bir şeyin kalacağı ne malum?

Hâl böyleyken istediği kadar en önemli lig olsun, katılım şartları, 2 senede bir değişen formatıyla gözümüzde o kadar büyütmemek gerekiyor. Fiba geçen sezon federasyonları tehdit etmese, ödülleri daha büyük yapsa zaten bir şeyler koparırdı. Şu ortamdaki kaos ve belirsizlikle Avrupa basketbolunun prestiji giderek azalıyor.

Euroligin yaptığı saçmalık. Şampiyon olan takımların gitmesi lazım Eurolige sponsorunun çok parası olanın değil. Beşiktaş bu sezon finale kaldı ama Beşiktaşa bu sezon yarı finalde elenen Anadolu Efes A lisansı var diye önümüzdeki sezon yine Euroligde yerini alacak başarılı olsun olmasın. O zaman öbür takımlar liglerindede oynamasın nede olsa final oynayıp şampiyon dahi olsa bir sonraki sezon avrupa basketbolunun şampiyonlar liginde oynayamayacak, daha doğrusu hangi kupada oynayacak o bile belli değil. Bu şekilde bu sistemin yürümesi mümkün değil ve kesinlikle değişmesi lazım.

İşte ondan bahsediyorum, uzun vadede bir yatırım yapsak bile her sene Euroleague'de olacağımız garanti değil. Kuban, Khimki bir zamanlar deli gibi para harcıyordu ama 2 senede 1 Eurocup oynuyor adamlar. Şimdi bu durumda ne oyunculara ne de hocalara uzun sözleşmeler yapılabilir. Ya garanti verecekler her sene belli bir yatırım yapan takımlara lisans vereceğiz diye ya da futboldaki gibi yerel liglerdeki derecelere göre yapacaklar. Bu şartlarda sadece belli takımların oynadığı, diğer ülkelerin katılımının olmadığı bir ligin futboldaki ŞL adaletine ve kalitesine asla ulaşamayacağı da bir gerçek.

Bu "şl kalitesi" tek başına kıyaslamada kullanıldığında çok göreceli kalıyor. Avrupa kıtasında futbola gösterilen ilgi ile orantılı olarak bakarsak bence el ile ciddi bir fak yok aralarında. Kazanılan paralar ve yapılan harcamalar da denk.

El nin formatındaki adaletsizliğin fazlası esasında cl de de vardı, ilk 8-10 ülkenin dışındaki bir ülkenin şampiyonu kağıt üzerine katılsada elemeleri geçmesi pek olası değildi. 3-4 sene önce eleme turunda şampiyonlar ile diğer kontenjan ile katılanları ayırarak biraz daha şans tanıdılar ama zaten hedef adalet değil, para. Nereden reklam, sponsor, yayın geliri geliyorsa o tarafa eğiliyorlar.

Evet doğru ama futbolu adaletli gibigösteren de bu aslında. Yani bu sene ManU ŞL'de yoktu. UEFA ManU, Leicester City ayrımı yapmıyor. EL için ne A lisansının ne de davetin hiç bir ölçütü yok. EL' de bir ülkeden en fazla 4 takım olur kuralı var ama bu sene 5 İspanyol gelecek (Real, Barça, Baskonia daimi, Lig ile yapılan anlaşma gereği şampiyon veya finalist veya direk katılmayan en başarılı takım şimdi de EC şampiyonu) EC şampiyonu elbette katılmalı ama lig başarısı İspaya ligi yönetimi ile anlaşma yaptırıp kontenjan ayrılacak önemde ise nerede diğer liglerin şampiyonları? Efesin sevabı nedir enayi gibi her sene ULEB' emilyonları yatırmak dışında da Hollanda, Ukrayna şampiyonunun günahı nedir ki ne yaparlarsa yapsınlar yoklar? Ama o ülkelerde yetişen en ufak bir potantiseli 3-5 kuruşa alıp, altyapıda oynatıp, vatandaş yapmayı millî takımda oynatmayı biliyorlar. ULEB İspanyolların yıllarca dünyanın yeni kıtalarına kan ağlattıkları yıllar gibi. Keşfet, altınlarını al, ticaret ayağı ile köleleştir ve feth et. THY'yi silip ligi "Hernan Cortes Euroleague" yaparlarsa şaşırmam.

Son düzenleme:
Aaron Jackson -> Efes
Stefan Markovic -> Efes

Alper Yılmaz da anlaşmaya çok yakın olduklarını açıkladı.

Çok kaliteli gard rotasyonu oluyor

Aaron ve Markovic hatti defansif acisindan bayagi saglam olur.Dis sut acisindan da bir o kadar kotu olacak.Top 8 yapar ancak Efes,yapabilirse.
Playofflarda bu iki pg ye elenmez kimse

Ama heurtel-granger ikilisinden de 500 kat iyi olacaklari kesin
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
İspanya'dan 5 takım katılırken, Türkiye'den 2 takımın katılması neresinden bakarsanız bakın; adaletsizlik, haksızlık, rezillik!

İspanya'dan 5 takım katılırken, Türkiye'den 2 takımın katılması neresinden bakarsanız bakın; adaletsizlik, haksızlık, rezillik!

Goren duyanda basketbolun anavataniymisiz sanacak, ispanyadan 5 takim fazla en cok 3 olmaliydi farkli bir elestiri olabilirdi, ama bizim mukayese edilecek hicbirseyimiz yok ki - ne yerli basketbolcunda hayir var ne geriden gelen genc kusakta. 80 milyondan sen basariya kosacak oyuncu bulamiyorsan konusacak birseyimiz kalmamis. Ali Muhammetleri devsirmeye devam edelim. belki birgun komple devsirmelerle milli basari gelir. aksi durumda facia bile hafif kalir bizim ulkenin spordaki basarisizligi.

Bana gore parali insanlar bir organizasyon kurmus resmiyeti olmayan bir yarismada kendi takimlarina tolerans tanimislar. Ben boyle bakiyorum olaya, Dunya nezdinde resmiyeti olmayan bir Ispanya merkezli olusumu cokta takmamak lazim.

Bakiniz Fiba bir cok ulkeye yaptirim yapmaktan bahsediyor eger bizim organizasyonlara takimlariniz katilmazsa milli takiminiz ceza alir diye. varmi Ispanya Euroleaugenin boyle bir yaptirimi ?

Goren duyanda basketbolun anavataniymisiz sanacak, ispanyadan 5 takim fazla en cok 3 olmaliydi farkli bir elestiri olabilirdi, ama bizim mukayese edilecek hicbirseyimiz yok ki - ne yerli basketbolcunda hayir var ne geriden gelen genc kusakta. 80 milyondan sen basariya kosacak oyuncu bulamiyorsan konusacak birseyimiz kalmamis. Ali Muhammetleri devsirmeye devam edelim. belki birgun komple devsirmelerle milli basari gelir. aksi durumda facia bile hafif kalir bizim ulkenin spordaki basarisizligi.

Bana gore parali insanlar bir organizasyon kurmus resmiyeti olmayan bir yarismada kendi takimlarina tolerans tanimislar. Ben boyle bakiyorum olaya, Dunya nezdinde resmiyeti olmayan bir Ispanya merkezli olusumu cokta takmamak lazim.

Bakiniz Fiba bir cok ulkeye yaptirim yapmaktan bahsediyor eger bizim organizasyonlara takimlariniz katilmazsa milli takiminiz ceza alir diye. varmi Ispanya Euroleaugenin boyle bir yaptirimi ?

Ben milli takımlardan değil lig kalitelerinden bahsediyorum ve İspanya ile Türkiye ligi arasında pek kalite farkı olduğunu düşünmüyorum.

o6n5D9.jpg

2017-2018 Euroleague Sezonu Takımlar ve Kadroları:

ANADOLU EFES

J.Adams-Doğuş
R.Ledo-McCollum-Onuralp
K.Simon-Dragic-Edo Muric-Birkan-Mustafa
D.Brown-B.Motum-Yigitcan-Berk
B.Dunston-V.Stimac

Antrenör: Velimir Perasovic

BARCELONA LASSA

T.Heurtel-P.Pressey
Koponen-Navarro-Ribas
Hanga-Sanders-Oriola-M.Garcia
V.Claver-Moerman-Vezenkov
A.Tomic-K.Seraphin

Antrenör: Sito Alonso

BASKONİA VİTORİA

Huertas-Beaubois-Vildoza
Granger-J.Mcrea--Martinez
J.Timma-P.Garino-Janning-M.Gonzalez
Tornike Shengelia-Kevin Jones-Malmanis
Voigtmann-I.Diop-Poirier

Antrenör: Pablo Prigioni

BROSE BASKET BAMBERG

Hackett-Zisis-Maodo Lo
Hickman-B.Taylor-Nikolic-Olinde
D.Wright-Heckmann-Staiger
L.Mitrovic-A.Rubit-E.Harris
L.Radosevic

Antrenör: Andrea Trinchieri

CSKA MOSKOVA

S.Rodriguez-Westermann-M.Kulagin
De Colo-Higgins-Fridzon
Clyburn-Kurbanov-Antonov
Vorontsevich-Khyrapa-Korobkov
C. Hines-O.Hunter-A.Makiev

Antrenör: Dimitris Itoudis

EMPORİO ARMANİ MİLANO

Theodore-Jerrells-Kalnietis-Cinciarini-Cerella
Goudelock-D.Bertans-Z.Dragic
V.Micov-A.Abass-Pascolo
C.Jefferson-A.Mbaye-Fontecchio
P.Young-Gudaitis-M.Cusin-Tarczewzki

Antrenör: Simone Pianigiani

FENERBAHÇE DOĞUŞ

Wanamaker-Dixon-Sloukas-Egehan
Guduric-Sinan-Melih
Kalinic-Datome-J.Nunnally
N.Melli-Barış-Ahmetcan
Vesely-J.Thompson-Ahmet

Antrenör: Zeljko Obradovic

KIZILYILDIZ

Rochestie-N.Radicevic
Feldeine-Dangubic-Lazic
M.Keselj-Dobric-Simovic
Antic-Jankovic-Rakicevic-Simanic
M.Lessort-M.Bjelica-Jovanovic

Antrenör: Dusan Alimpicevic

KHİMKİ MOSKOVA

Markovic-Jenkins-Zaytsev
A.Shved-S.Monya-I.Vyaltsev
T.Honeycutt-J.Anderson-Viktorov
A.Gill-M.Thomas-A.Zubkov
Robinson-Todorovic-Sokolov-Pateev

Antrenör: Georgios Bartzokas

MACCABİ TEL AVİV

N.Cole-P.Jackson-DiBartolemo
DiAndre Kane-M.Roll-Zoosman
D.Thomas-Zoosman-Segev Itay
J.Bolden-Jake Cohen
A.Tyus-A.Parakhouski-Mashour

Antrenör: Neven Spahija

OLYMPİAKOS

Strelnieks-Mantzaris-Toliopoulos
V.Spanoulis-B.Roberts
K.Papanikolaou-H.Thompson-I.Papapetrou
G.Printezis-Kyle Wiltjer-Agravanis-Bogris
Milutinov-Mclean-Kim Tillie

Antrenör: Giannis Sfairopoulos

PANATHINAIKOS

Calathes-Lekavicius-Pappas-Kalaitzakis
Lojeski-Denmon-Bochoridis
Rivers-T.Antetokounmpo
Gist-Gabriel-D.Mitoglu
Singleton-Auguste-Vougioukas

Antrenör: Xavi Pascual

UNICAJA MALAGA

McCallum-Nedovic-A.Diaz
Waczynski-Salin-M.Soluade
Milosavljevic-Suarez
Brooks-Augustine-D.Diez
Musli-Shermadini-Okouo

Antrenör: Joan Plaza

REAL MADRİD

Llull-Doncic-Campazzo-Randle
Causeur-Carroll-Taylor
Fernandez-Maciulis-Yusta-Radoncic
Randolph-Thompkins
Ayon-Tavares-Kuzmic-Reyes

Antrenör: Pablo Laso

VALENCİA BASKET

Diot-Vives-Van Rossom-A.Rico
E.Green-R.Martinez-Abalde
San Emeterio-Damjan Rudez-Sastre
L.Williams-W.Thomas-Doorbekamp
B.Dubljevic-T.Pleiss-T.Hlinason

Antrenör: Txus Vidorreta

ZALGİRİS KAUNAS

Dee Bost-Pangos-Valinskas
Micic-Milaknis-Varnas
Toupane-Ulonovas-Arlauskas
Jankunas-A.White-Masiulis
B.Davies-Kavaliasuskas

Antrenör: Sarunas Jasikevicius

Son düzenleme:
Yine en iyi kadro fener'de gibi duruyor. Baskonia da bence çok iyi. Sürpriz olarak Brose iyi işler yapabilir diye düşünüyorum.