Euroleague 21. Hafta | Galatasaray 79-84 Panathinaikos

16/17 THY EuroLeague 21. hafta mücadelesinde Yunan ekibi Panathinaikos Superfoods'u Abdi İpekçi'de konuk ediyoruz. 3 Şubat'ta oynanacak maç 20:00'da başlayacak, mücadele beIN Sports 3'den canlı yayınlanacak.

Rakibimiz Panathinaikos, 11 galibiyet ve 9 mağlubiyetle 7. sırada yer alıyor. Bu sezon EL'de oynadığı 10 deplasman maçında 2 galibiyet ve 8 mağlubiyetleri bulunuyor. Son oynadıkları maçta Kızılyıldız deplasmanında 72-66 yenildiler.

Yenilmez Armada'ya başarılar diliyoruz.

Takımda bir kıpırdanma olduğu aşikar ve ben de bu maça kendi adıma test maçı olarak bakıyorum. 2. yarı PAO benim favorilerimdendi ama iyi gidiyorlar diyemeyiz. M.James'in form tutması ile Calathes'in sürelerinin azalması ya da kredisinin azalması ve Yunan oyuncular ile Pascual arasında soğukluk olduğuna dair haberler PAO'yu etkilemiş durumda. Benim favori gördüğüm bir takım ile çıkış arayan tuttuğum takım arasındaki maç dikkatle izlenmeye değer bir maç olacak taraftarlık dışında. Bu maçın sonucu benim için ayrıca önemli.

Euroleague 21. Hafta | Galatasaray - Panathinaikos

Hem James in süresinin artması, hem Gentile nin transferi Calathes in formunu çok etkiledi. James ile çok farklılar, beraber de verimli olamıyorlar. Sahada tamamı yabancı bir kadro da Pana nın dna sına aykırı bir durum. Kaldıki James, Gabriel, Singleton, Gentile, Feldeine bana göre hepsi tamamlayıcı oyuncular, hiç biri başrol oyuncusu değil. Bourousis in Daçka maçı gibi bir düzine faul almasına sebep olmazsa uzunlar ve son 2 maçtaki şut yüzdesine yakın bir istatistikde tutturulursa ( ki o yüksek yüzdeler şans, bal falan değil, tamamen doğru topu iyi dolaştırıp doğru seçim yapılmasından ) beklenenden daha rahat bir galibiyet gelir.
Umarım da gelir.

Dış şut savunması ve yarısahada topa baskı iyi olmalı. Boyalı alanda üstünlük kurarsak Maccabi kadar olmasa da ses getiren bir galibiyet gelebilir. Galibiyet çok takım için play off umutlarına umut katar; bize bile...

Olympiakos galibiyetinden sonra Pana maçını da kazanacağız gibime geliyor. Sezon başından beri en doğru rotasyonla oynadığımız, takım içi rollerin oturmasıyla daha mücadeleci bir takım olduğumuz periyottayız. Deon'un ayrılmasının ardından 4 numara pozisyonunda Micov'u bu kadar yormak yerine 5-7 dakika civarı Hacıyeva'yı düşünebiliriz bu hem savunma direncini koruyacak hem de Micov'u maç sonlarına daha diri sokmamıza sebep olacaktır. Hacıyeva'nın en defolu yerimiz olan ribauntlara da katkı vereceğini düşünüyorum.

Ligde bile hacıyeva denenmiyorken euroligde hiç oynatmaz hoca. Daye sanırım hala sakatlığı tam atlatamadı ki adamı iyileşmeden oynattık bi süre tıpkı pleiss'ı oynnatığımız gibi. Biran önce toparlasa Daye bence ekstra fark yaratacak.Tabi Dayeyi koçun doğru kombinlemesi lazım burada sıkıntı yaşadık çoğu zaman. Ama Daye-Micov süreleri paylaşsalar ikisinin de verimi artar sanki...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pana maçı içinse umarım yine güzel oyunla kazanırız ki o özgüven önemli, ihtiyacımız var. Ama esas bir iki maç deplasmanda kazanmamız lazım...
Pana maçında Pleissın Bourousise üstünlük sağlayacağını, singleton ve formu artmış olan gabriele ise dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taraftar desteği önemli olacak. Salonda 7-8 bin kişi olmalıyız en azından ki Abdi İpekçi atmosferinin avantajını da arkamıza alabilelim.

Panathinaikos'ta Calathes'in verimi düştü diye mi Mike James daha fazla süre almaya başladı yoksa Mike James'in dakikaları mı Calathes'in verimini düşürdü, anlamış değilim. Kesin olan bir şey var, son 4-5 maçtır epey formsuz durumda, takımı taşıyan o görüntüsünden eser yok. Bourousis de ayrıca sezon başından beri istikrarsız bir görüntü çiziyor (esasında normal çünkü Laboral düzeniydi biraz da ona kariyer sezonu yaptıran). KC Rivers'a çok dikkat etmeliyiz, epey yüzdeli atıyor bu aralar, nefes aldırmamak gerek.

Bizim 4-5 maçtır nihayet düzen oturttuğumuzu, Fitipaldo'nun Sinan'ı oldukça rahatlattığını görüyoruz. Pota altında Pleiss'i "al sırtı dönük oyna"dan çok ikili oyunlarla besliyoruz. Ayrıca özellikle iç saha maçlarında Diebler'ı daha etkili kullanıyoruz.

EL prestijimiz açısından çok önemli bir maç. Başarılar tüm takıma.

Son düzenleme:
Panathiakos hücumda ciddi kabız takım. GSaray maça iyi başlarsa ve belli bir miktar farkla öne geçerse, Panathiakos'un yakalayıp geçme ihtimali az.
GSaray, TED Kolejlilerden CSKA'ya hangi takım olursa olsun, 20 sayı öne geçtiğinde bile muhakkak rakibin yakalayıp maça ortak olduğu bir takım bu sene
Farkı kapatıp öne geçme ihtimali az olan takımlardan biri Panathiakos.

Maç kısır geçer ve son dakikalara az skorlu ve yakın girilirse Panathiakos avantaj yakalar.
Bu sebeple maça hızlı girmek önemli.

Kazanırsak ivme kazanma ve prestij açısından çok olumlu bir galibiyet olur. Top 8 olur mu hesapları bile yapılabilir. Birde +20 lerde kazanırsak çok özel olur. Taraftar gelecektir, oda itici güç olacaktır.

Vallahi maç öncesi rahat kazanacağımızı düşünüyordum. Yine rezalet savunma. Maçı kaybetmemizin bir çok sebebi var ancak İpekçi atmosferiyle sürekli kazanmaya ortak olduk. Ancak Sinan son çeyrek adeta tek başına verdi maçı. Ben sayamadım kaç top kaybetti, kaç şut kaçırdı. Turnikeye giderken bile airball attı. Tabi ki birinin sorumluluk alması lazım ancak bu Sinan değil. Eğer koç istiyorsa bu sorumluluğu almasını bu en az 10 misli daha büyük bir sorun.

Maçın başında 11 sayıyla öne geç, rakip 0-13'lük seriyle öne geçsin hatta farkı 14 sayıya çıkarsın. Sonra Schilb 1,5 dakikada 10 sayı atsın tam yakaladık derken rakip yine arayı açsın ve kaybedilsin. Sadece şu maç bile bu sezonu özetliyor resmen. İstikrarsızlık.

Sinan büyük saçmaladı o ayrı mevzu da her attıklarımı girer ! Bi ara 14/21 üçlük isabeti vardı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi