Serdar Bey siz herhalde her yıl koyduğunuz hedefleri gerçekleştiriyorsunuz. Ergin Ataman her zaman iddaalı bir hoca oldu, şampiyon olacağız dedi, oldu. Eurocup'ı alacağız dedi, aldı. Kimi zaman da olmadı.
Başarılı olurken de başarısız olurken de Ergin Ataman iddaalı bir hocaydı. Keşke her hoca böyle iddaalı konuşabilse.
Kupada Banvit'e elenmek çok büyük başarısızlıksa Perasoviç'de kovulmalı. Kupa tek maç üzerinden oynanan ve her ihtimale açık bir organizasyon benim bildiğim. Obradoviç'in Karşıyaka'ya final serisi verdiği bir spor basketbol. Bu insanlar robot değiller, hata yapabilirler, başarısız olabilirler, bir başarısızlık olduğunda sonunda da yollar ayrılır zaten.
Bazen objektif olmak çok önemli, siz futbolda Real, Barcelona, Psg vs. takımlarla bizim futbol takımını kıyaslıyormusunuz? Bugün basketbolda Cska, Fenerbahçe vs Avrupa'nın en yüksek bütceleri, iki oyuncusu bizim takımla aynı maliyettte olan bir takım Fenerbahçe. Tabii ki bu onları yenemeyiz anlamına gelmiyor ama yenilmemiz de doğal bir sonuç. Bizim yönetimimizde Fenerbahçe yönetimi kadar yatırım yapsın, o zaman bende kıyaslarım.
Sezon başında yanlış kadro yapılanması yaptı, hatalı transferler yaptı, ama ilk kez bir basketbol antrenörü hatalı transfer yapmış gibi söylemlerde bulunmak bana doğru gelmiyor. Ergin Ataman ile Dentmon, Russ, Thomson vs. olmadı. Nasıl Efes'te Omiç ve Cutton uymadığı gibi. Birçok örnek verebilirim.
Bu konuyla ilgili görüşüm belli, Ergin Ataman en iyi yerli hocadır ve Avrupa'nın sayılı hocalarından biridir. Bunu tartışmam zaten. Bana göre tek başarısız yılı bu yıl, bize büyük başarılarda yaşattı. Ama bu ilişki çok yıprandı, taraftarla bağıda koptu, bir kan değişikligi her iki taraf içinde hayırlı olacaktır.