Euroleague 27. Hafta | Galatasaray 75-67 Unics Kazan

Eurocup'ta şampiyon olmak o kadar basit olsaydı her yıl Türk takımları olurdu. Eurocup'ın seviye olarak çok altında olan Fiba Şampiyonlar liginde ki Türk takımlarının halide ortada zaten. Format olarak deplasmanda kazanmak gereken bir kupa değil zaten. Bu kazanılan başarıları küçültmeye çalışmaktan başka bir şey olmuyor. 2002'de Dünya 3.sü olan Milli takım için kimle oynadık söylemlerinden farksız. Türkiye Erkek Basketbol tarihinde kazanılmış en önemli kupa Eurocup, Euroleague kazanılana kadar bu böyle olmaya devam edecek.

Genel itibariyle çok başarısız bir sezon geçirdik, sezon sonuda hocayla yolların ayrılmasından yanayım, sonuç olarak en iyi zamanlarınızı yaşadığınız insanlarla da yollarınız ayrılır, sporda da böyle, ama şunu söyleyim bu yönetim varken eminim ki Ergin hoca keşke kalsaydı diyeceğiz.

2014-2015 sezonu benim için yönetimin başarısızlığıdır, takımın önemli oyuncuları parasını alamadığı için gittiyse ben suçu hocaya bulmam. Ergin Ataman'ın giden oyuncuları suçlamasıda klasik Türk mantığı, bizi sattı, yarı yolda bıraktı vs. Bunu geçen yıl kadın takımından giden Loyd için burada da çoğu kişi yaptı.

Bu sezon özelinde başarısız olduğumuz bir gerçeklik zaten, ama bana göre rezil olunan bir durum yok. Maç özelinde bakıp rezil olduk demek ne derece mantıklı? Bu mantıkla Oly, Barça, Maccabi vs maçlarda da durum neydi.

İddialı konuşmakla sonu nereye vardı ? takıma transfer ettirdiği oyuncuların ve kendi koç luk kapasitesine göre konuşmalı,hülyalara dalıp takımın uyumunu gözetmeden ezbere transfer yap sonra beklentileri zirveye çıkaracak şekilde haddinden çok fazla iddialı konuş olmuyor işte ayağıını yorgana göre uzatacak ve haddini bilecek,kendini destekleyen kişileri kullanarak haklı istifasını isteyenlere takındığı tavır söylediği sözler bile yıllarca Galatasaray'ı haketmeyecek seviyenin altına düşürdü kendisini,hangi rezaletlerden bahsedelim daha ? hepimizin istifalarıını istediğimiz bu rezil yönetimi eleştirdik ve istifalarını istiyoruz diye bay Ataman'a göre Galatasaray'lı olmamakla ve çapulcu olmakla itham edildik buna ne diyeceksiniz ? olay sadece başarısız olmak değil çok daha ötesi ihanetler zinciri Aykut kardeşim.(y)

Euroleague'de bizi rezalet görenler Armani, Barcelona ve Maccabi'yi nasıl tanımlıyorlar merak ediyorum. Ligde sıralama muhabbetine takılmak şu an manasız. Yarın Bjk'yi eledik mi, 3.ü ya da 6. bitirmemiz arasında ne fark olacak?

Son düzenleme:
Eurocup'ta ?ampiyon olmak o kadar basit olsayd? her y?l Türk tak?mlar? olurdu. Eurocup'?n seviye olarak çok alt?nda olan Fiba ?ampiyonlar liginde ki Türk tak?mlar?n?n halide ortada zaten. Format olarak deplasmanda kazanmak gereken bir kupa de?il zaten. Bu kazan?lan ba?ar?lar? küçültmeye çal??maktan ba?ka bir ?ey olmuyor. 2002'de Dünya 3.sü olan Milli tak?m için kimle oynad?k söylemlerinden farks?z. Türkiye Erkek Basketbol tarihinde kazan?lm?? en önemli kupa Eurocup, Euroleague kazan?lana kadar bu böyle olmaya devam edecek.

Genel itibariyle çok ba?ar?s?z bir sezon geçirdik, sezon sonuda hocayla yollar?n ayr?lmas?ndan yanay?m, sonuç olarak en iyi zamanlar?n?z? ya?ad???n?z insanlarla da yollar?n?z ayr?l?r, sporda da böyle, ama ?unu söyleyim bu yönetim varken eminim ki Ergin hoca ke?ke kalsayd? diyece?iz.

2014-2015 sezonu benim için yönetimin ba?ar?s?zl???d?r, tak?m?n önemli oyuncular? paras?n? alamad??? için gittiyse ben suçu hocaya bulmam. Ergin Ataman'?n giden oyuncular? suçlamas?da klasik Türk mant???, bizi satt?, yar? yolda b?rakt? vs. Bunu geçen y?l kad?n tak?m?ndan giden Loyd için burada da ço?u ki?i yapt?.

Bu sezon özelinde ba?ar?s?z oldu?umuz bir gerçeklik zaten, ama bana göre rezil olunan bir durum yok. Maç özelinde bak?p rezil olduk demek ne derece mant?kl?? Bu mant?kla Oly, Barça, Maccabi vs maçlarda da durum neydi.

Eline sağlık, güzel yazmışsın.
Ergin hocanın bu sezon başarısız olduğu konusunda herkes hemfikir. En çok seveni bile itiraz etmeden kabul ediyor. Fakat ben bu başarısızlığın büyük bir kısmının Aziz'in federasyonundan kaynaklandığı görüşündeyim. Adamlar sırf bizim hocanın konsantrasyonu dağılsın, takımla ilgilenemesin diye hocanın kafasını karıştırdılar. Harun kendisi açıklama yapmıştı biz Ergin hoca ile önümüzdeki sezon anlaştık diye. Ama bugüne kadar milli takım hocası yalnızca milli takımı çalıştırmalı diye direten Aziz'in federasyonu, Ergin hoca ve Orgun Ene tarafından hem kulüp hem Mili takımı çalıştıralım görüşünü reddedip kendi karakterlerine uyan Ufuk ile her iki takımı çalıştırmak üzere anlaştılar. Ben Ergin hocanın önümüzdeki sezonlar için bu seneden çok büyük ders çıkaracağını tahmin ediyorum. Bu nedenle de gittigi yerde ki insallah yurt dışı olur, veya kalırsa bizde önceki baharlarını tekrarlayacağını tahmin ediyorum.
Bu arada hiç bir baharları küçümsemeden 23 sene sonra bize kazandırdığı şampiyonluk ve Türkiye'nin kazamış olduğü en büyük uluslararası kupa olan EUROCUP'ı kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi: