Euroleague 3. Hafta | Galatasaray Odeabank: 63 - Sparta&K MR Vidnoje: 50

Siz yönetime inat salona gelmeyin, biz herkese inat mücadeleye devam ediyoruz diyor Ekrem Hoca ve öğrencileri.

Biraz daha zamana ihtiyacı var taraftarın, takımdaki mücadeleyi ve oyuncu ve teknik kadrodaki samimiyeti görmesi için. Ondan sonra takım hak ettiği desteği görür! Hak ettiği destek de öyle dolu tribün değil ha, 3-5 bin olsun yeter!..

Ekrem hoca takımı maçlara iyi hazırlıyor gerçekten. Takımda taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlamış gibi görünüyor. Sancho gelince daha da oturacak gibi bu taşlar yerine. Acele etmemek lazım önemli olan şubat ayından sonra takımın istenilen seviyeye ulaşması en sağlıklı durum olur.
Ekrem hocadan tek isteğim Ayşe Cora'yı daha fazla rotasyona sokması.

Hadi maça gelmiyorsunuz da tebrik etmek de mi zor be kardeşim.. Bu sene çöküş yaşaması beklenen kadın basketbol şubemiz, şu an ki en başarılı şube ama halen bıdı bıdı yapılıyor, yok neymiş bunlar kek takımlarmış, önemli olan feneri yenmekmiş.. Tamam kabul belki çok zor takımlarla maç yapmamış olabiliriz ama bu takımın tebrik edilmesi için bir engel değil, yenerler "bunlar kolay esas zor takımları yensinler görelim" derler, yenilirler, bu sefer de "yuh be kardeşim bu takıma da yenilir mi" derler.. Pardon ama sen fenerle final maçında karşılaşmak istiyorsan ve şampiyon olmak istiyorsan önce o kek dediğin takımları da yenmen gerekiyor.. Yöneticisi olduğum bir sayfada, her maç sonunda şu yorumları görmekten bıktım, o isimleri de not alıyorum, şampiyon olursak eğer (inşallah) o isimlere sevinme hakkı vermeyeceğim :))

Takımın bir standardı oluştu bilhassa savunmada.Rakipler güçlerine göre bize karşı direniyor, bazısı 2 periyot bazısı 3 periyot.Bakalım nerede takılacağız?

Savunmadaki mücadelede inanılmaz düzeyde,hal böyle olunca takımda muazzam zevk veriyor.

Ekrem Memnun hakkında olumlu konuşmak istemiyorum zira sevilen kişilere alerjisi var kulübümüzün...

Hadi maça gelmiyorsunuz da tebrik etmek de mi zor be kardeşim.. Bu sene çöküş yaşaması beklenen kadın basketbol şubemiz, şu an ki en başarılı şube ama halen bıdı bıdı yapılıyor, yok neymiş bunlar kek takımlarmış, önemli olan feneri yenmekmiş.. Tamam kabul belki çok zor takımlarla maç yapmamış olabiliriz ama bu takımın tebrik edilmesi için bir engel değil, yenerler "bunlar kolay esas zor takımları yensinler görelim" derler, yenilirler, bu sefer de "yuh be kardeşim bu takıma da yenilir mi" derler.. Pardon ama sen fenerle final maçında karşılaşmak istiyorsan ve şampiyon olmak istiyorsan önce o kek dediğin takımları da yenmen gerekiyor.. Yöneticisi olduğum bir sayfada, her maç sonunda şu yorumları görmekten bıktım, o isimleri de not alıyorum, şampiyon olursak eğer (inşallah) o isimlere sevinme hakkı vermeyeceğim :))

Okan Çevik ile tamamlanan seneden sonraki her sene üzüldük . Bir tek Horakova'nın stepsinin olduğu sene için birşey diyemem. Ben açık konuşayım. Hep umutluydum yıllar yılı. Umutsuz olanı cesaretlendirdim hep gerek dışarıda gerekse bu sitede. Ama çok üzüldüm de açıkcası. Taurasili senede finaldeki rezil oyun olsun , final 8 rezaleti olsun , Leucenkha döneminde 20 kişiyle izlediğimiz (10u zaten rakipti) Ekaterinburg maçı olsun hep yazılıyor bir kenara ister istemez. Ve ben bayan basketbolunu zerre seven bir adam da değilim. Benim derdim Galatasaray. Ve bu hayal kırıklıklarını yaşamış biri olarak yoğurdu üfleyerek yiyorum. Çünkü ben bu sezon başlarını daha önce de yaşadım. Bence biraz daha mazur görmelisin şu takım hakkında olumlu konuşmaya korkanları.

Okan Çevik ile tamamlanan seneden sonraki her sene üzüldük . Bir tek Horakova'nın stepsinin olduğu sene için birşey diyemem. Ben açık konuşayım. Hep umutluydum yıllar yılı. Umutsuz olanı cesaretlendirdim hep gerek dışarıda gerekse bu sitede. Ama çok üzüldüm de açıkcası. Taurasili senede finaldeki rezil oyun olsun , final 8 rezaleti olsun , Leucenkha döneminde 20 kişiyle izlediğimiz (10u zaten rakipti) Ekaterinburg maçı olsun hep yazılıyor bir kenara ister istemez. Ve ben bayan basketbolunu zerre seven bir adam da değilim. Benim derdim Galatasaray. Ve bu hayal kırıklıklarını yaşamış biri olarak yoğurdu üfleyerek yiyorum. Çünkü ben bu sezon başlarını daha önce de yaşadım. Bence biraz daha mazur görmelisin şu takım hakkında olumlu konuşmaya korkanları.

Geçen seneyi hayal kırıklığı olarak görüyorsanız, aslında çok gerek yok bu satırları yazmaya. Dünyanın en iyi iki oyuncusunun oynadığı bir seneden sonra, yeni gelen koça hocam bu takımı al yönet, bütçeyi de küçültüyoruz, kusura bakma. Bize drogba lazım, sneijder lazım kadın basketbolu değil diyenlerin olduğu yerde, yönetimden değil, şubeden umutsuzsanız söyleyecek bir şeyim yok. Burda bir mücadele var, ve ezeli rakip dediğin rakibinden daha zor şartlarda mücadele etmeye çalışıyorsun, çünkü yapılanma yok. Futbolda öyle bir planlama var ki, bir sezon boyunca oynamayan bir oyuncu, kadın basketbolunda maksimum ücretten daha yüksek paralar alıyor. Sistemi eleştirmeye, yanlış yerden başlıyorsunuz.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, ben buradaki pek çok kişi gibi yıllarca değil sadece şu son 3-4 senedir daha yakından takip etmeye, Botaş-Galatasaray ve Tarsus-Galatasaray maçlarına gitmeye başladım. Herkes gibi kaçan şampiyonluklarda ben de kahroldum, hayal kırıklığına uğradım ama kızlara da hiç kızmadım.. Oyuncu kadromuz iyi olur, koç o kadro için yetersiz olur, koç iyi olur, eline verdikleri kadro öncekilere göre daha kısıtlı olur, sakatlıkları unutmayalım tabi bir de hakem faktörü, final 8'de nasıl hayal kırıklığı yarattılarsa aynı koç ve oyuncular kimse şans vermediği halde finale çıkıp şampiyon olacağımıza dair umudumuzu arttırdı ama sağolsunlar elimizden aldılar yine.. Tabi Furkan arkadaş biraz değinmiş, yönetim faktörünü de es geçmeyelim, bu kızlar yalnız mücadele ediyorlar, sadece taraftar açısından değil, yönetim de sahip çıkmıyor, birlik beraberlik olsun diye uğraşmıyor, diyeceksiniz ki uzun zamandır başarı yok ki yönetim de taraftar da sahip çıksın, zaten yönetim 2000'den beri sahip çıkmadı ki başarı gelsin..

Son bir şey daha, ben illa ki olumlu konuşsunlar demiyorum ama her maç sonrası da "yine aynısı olacak, bu takımları yenip, fenere yenilecekler, zor takımları yensinler de görelim" şeklinde olumsuz yorumlarda da bulunmasınlar, hakikaten çok sıktılar çünkü

Yönetimin mantığı basittir. 500 kişinin izlediği spora 5 milyon dolar yatırım yapıyorsa bu gayet tatminkardır yönetim için. Yönetim de yönetim tutturmuşsunuz. Ekrem Memnun'la ilgili benim bir şikayetim yok aksine çok memnunum ama geçen sene şube başarısızdır bu kadar basit. ''ama mücadele ettiler '' gibi bir kelime grubu olmaz Galatasaray'da. Çünkü zaten Galatasaray mücadele ederse en iyisi olur. Olay budur. Yok şu iyiymiş ama şu bozmuş , şunun şusu olmuş da şu engellemiş bunlar hava civa. Bireysel bakıyorsunuz hep olaya. Yönetimden ne istiyorsunuz arkadaşlar şunu bi açıklığa kavuşturun önce. Diyin ki ben şunu şunu istiyorum. Senin idari menajerin var zaten bu takımın başında. Takıma katkısı 0 o benchte oturan takım elbiseli hanfendilerin. Taraftara dert yanıyorlar bir de. Yahu mevzuyu ben çözsem zaten sen aç kalırsın.
Şu iyidir bu kötüdür benim hiç derdim değil sonuç olarak. Ben bakarım başarılı mı , başarısız mı ve yatırımı hakediyor mu ? Ben açık konuşayım başarısız ve yatırımı haketmiyor şube şu seneye kadarki uzun dönemde.
Her seferinde aynı masalı anlatıyorsunuz ayrıca. ''Taraftar takımı desteklemiyor.'' Yahu 10.000 kişiye karşı kadın basketbolunda içerde maç kaybetmek hakikaten büyük bir yetenek zaten. Ve bir tek biz başarıyoruz bunu. Hep dışarıda arandı suçlu. Taraftar ve yönetim genel günah keçileri. Kimseyi kırmak istemem ama ben şampiyonluk görmek istiyorum arkadaş. Ben 6-7 yıl masal dinledim zaten. Bana yetti. Bu seneki yatırım düşürme kararı çok doğru bir karardır. Geliri olmayan şubeye bu kadar para koyup her sene aynı sonla karşılaşmak da mantıklı filan değildir.
Furkan futbolcu ücretine filan girmişsin cidden komik olmuş kusura bakma. Sana sadece şunu söyleyeceğim. Git en yakın kahveye gir , mahalleli bir dayıya önce Real Madrid sonra Ekaterinburg de. Cevapları gel buraya yaz olduğu gibi. Ondan sınra konuşalım Galatasaraylı futbolcuyla bayan basketbolcuların ücret hesaplarını.

Burası kahve değil. Onu bir düzeltelim önce.

Benim bahsettiğim olay, yatırım ve parayı doğru kullanma. Ceyhun Yıldızoğlu´yla ilk senede olmayacağı belli iken, 2.sezon daha büyük bütçe vermek nedir? Kimin başarısıdır? Kaldı ki ortada 5 milyon dolar gibi bir yatırım olduğunu düşünmüyorum.

Başarı kıstasını merak ettim, sana göre Taurasi'li kadro finalde 3-1 kaybetmesine rağmen başarılı, geçen sezon daha dar bir bütçeyle oynayan takım başarısız mı yani?

Evet bu başarısızlık(!)ta yönetimin payı vardır. Şampiyon olamayan her şube küçülecekse, erkek takımını iyi kurtarmışız geçen sezon. Bak voleybol takımına, onca yatırım Barboli'nin elinde çürüyor.. Önümüzdeki 1-2 sezon da farklı bir şey olmaz..

Yatırımın dengesizliğinden bahsediyorum. Eğer bir yerde senelik 5 milyon euro alan Sneijder&Drogba varsa, diğer yanda şube küçültemezsin. Ayrıca başkan kendi demiyor muydu küçülürseniz kaybedersiniz diye?

Burası kahve değil. Onu bir düzeltelim önce.

Benim bahsettiğim olay, yatırım ve parayı doğru kullanma. Ceyhun'la ilk senede olmayacağı belli iken, 2.sezon daha büyük bütçe vermek nedir? Kimin başarısıdır? Kaldı ki ortada 5 milyon dolar gibi bir yatırım olduğunu düşünmüyorum.

Başarı kıstasını merak ettim, sana göre Taurasi'li kadro finalde 3-1 kaybetmesine rağmen başarılı, geçen sezon daha dar bir bütçeyle oynayan takım başarısız mı yani?

Evet bu başarısızlık(!)ta yönetimin payı vardır. Şampiyon olamayan her şube küçülecekse, erkek takımını iyi kurtarmışız geçen sezon. Bak voleybol takımına, onca yatırım Barboli'nin elinde çürüyor.. Önümüzdeki 1-2 sezon da farklı bir şey olmaz..

Yatırımın dengesizliğinden bahsediyorum. Eğer bir yerde senelik 5 milyon euro alan Sneijder&Drogba varsa, diğer yanda şube küçültemezsin. Ayrıca başkan kendi demiyor muydu küçülürseniz kaybedersiniz diye?

Yönetim senin gibi bakmaz işte anlatamıyorum bunu sana. Anlaşamadığımız nokta bu. Ekaterinburg yerine 5 sene boyunca sen euroleague kupasını aldığın zaman prestijin biraz artar. Ama futbolda bir kere şampiyonlar ligi kupası alırsan prestijin tavan yapar. Sen diyorsun ki mahalledeki izbe dükkandaki balık da balık ; Çapari'de yediğin de balık. Değil işte arkadaş bunu bi kabul et önce.
Prestij dediğin şey zaten genel kabulde edildiğin takdirdir. Yani bu branşta 70 sene üstüste şampiyon da olsan ulaşacağın maximum prestij bellidir. Çünkü bu branşın genel kabul görürlüğü yüksek değil. Tabi ki Aydın YIlmaz , Işıldan çok para kazanacak bunda garip bir durum filan yok. Aydın YIlmaz Glatasaray oyuncusu mudur tartışırız ama popülaritede ücret artar bu kadar basit. Hadi kahve örneğini yanlış anladın o zaman şuna cevap ver. Adonal Foyle ömrü hayatı boyunca Spanoulis'ten fazla para kazandı. Senin mantığına göre bu adaletsizlik olmalı öyle değil mi ?
Gelelim şu başarı kıstasıma. Şampiyon olamadığı halde başarılı olan takım , Eurocup'ı kazanan seneki takımdır. Yönetim o zaman da yönetimdi. Hakemler şöyle , yönetim böyle , o şudur , turgay şudur falan filan 5 sene aynı masalı dinliyorsun ve hala dinlemek istiyorsun. Ceyhun Yıldızoğlu'na laf etmek kolay ama şu adam gelmeden önce Türkiye'nin en başarılı bayan basketbol koçuydu bu adam. Yalansa yalan de. Bu şubeye yapılan yatırım ile prestij , hedef , seyirci sayısı vs. oranı Galatasaray Spor Kulübü'nün en fazla yatırımıdır. Sene ortası Katie Douglas'lar , Catchings'ler , Portekizli teyzeler , Litvanyalı sözde şutörler filan saymakla bitmez. Peki sonuç nedir ? Ne kazandı bu şube de , bütçe artışı yapılmalı ?
Yıllardır söylüyorum bu benchteki teyzeler ne iş yapar diye. Mihriban Oğuz varken bu takım böyle aptalca işler yapıyor muydu diyorum. Bunlara cevap veren yok. Gsbasket buluşması olsa filan gelemeyeceğim artık çünkü bu teyzeler de okuyordur yazdıklarımı muhtemelen. Kişisel bir problemim yok ve olamaz da zaten. Ama gerçek şu ki takım kıyılıyor sahada ve bu teyzeler birşey yapmıyor. Ne yapsın Ünal Aysal , sahaya mı insin ? Nedim Karakaş , Semih Özsoy menajer değil miydi ?
Nİyetinden şşüphem yok yanlış anlama ama realist bakamadığını gördüğüm için özet geeceğim. Yönetim bütçeyi verir , idareci profesyonelini ve koordinatörlerini atar ve olay biter . Gerisi artık şubenin işidir. Onun için yönetimi boşu boşuna suçluyorsun yine yine yine yine.
Ve o zamanlar takip edebilme şansın var mıydı bilmiyorum ama Caferağa'da 15-0lık 18-3lük çok 3. periyod serisi gördüm . O çok sevdiğiniz oyuncular ruh gibi geziniyordu. Gerekirse tek tek isim vererek de yazarım.
Ekrem hocayla ilgili başarısız diyemem ama bu şubenin başarısız olduğu gerçeğini değiştirmez.

Takım bugün Eurocup'ta oynasa yine alır, yine aynı tablo olur. Diyorsun ya milli takım koçu olurdu diye, Ekrem Memnun 10 yıl kadın basketboluna ara vermese, bugün kadın basketbol takımı geldiği noktadan çok daha üstte olur emin ol. Ceyhun Yıldızoğlu'na 3 katı bütçe verip de, Ekrem Hoca'ya bu bütçe veriliyorsa. Burada kıyası yapamazsın.Şube idari açıdan başarısızdır. Evet. Eğer başarılı olsalardı Lindsay Whalen kaçmazdı. Bunun sorumlusu maaşları ödeyenler midir? Evet.

Bir sezon önce kadın basketbol takımı final eight oynadığında ismi lazım değil 3 tane yabancı getirdiler, ne iş yaptıklarını gören bilen yok. Ekrem Hoca madem bütçe yüksek değil, Şaziye'yi tutun diyor, ona da teklif edilen ücretin, daha düşük bir miktarıyla anlaşılmaya çalışılıyor.

Ceyhun Yıldızoğlu milli takımda ne kadar iyiyse, Galatasaray Basketbol Takımını çalıştırırken de tam tersiydi.

Ben gayet realist bakıyorum olaya, ilk senede olmayacağı, forumlarda sayfa sayfa yazılırken, ikinci sene daha büyük bir bütçe vermek bile bile lades olmaktır. Ondan bir sene sonra gelen Ekrem Memnun'a ise bütçenin yarısını verip, başarı beklemek, hayaldir. Buna rağmen işi final serisi son maçına kadar taşıdık. Ancak, hakem yönetimlerine ses çıkarmayanlar olunca, yine tahmin ettiğimiz senaryo oldu.

Gelelim o teyzeler dediğiniz insanlara, aynı yönetimler daha geçen hafta Banvit maçında yapıldı. O zaman da bu teyzeler(!) mi vardı da kimse ses çıkartamadı? Kusura bakmayın, ben popülizm taraftarı değilim. Sadece Sneijder'i , Drogba'yı almakla Şampiyonlar Ligi'ni alamazsın. Bu da bir gerçek, eğer alsaydın şimdi elinde kalem kağıt, gruptan nasıl çıkarızın hesabını yapmazdın.

Takım bugün Eurocup'ta oynasa yine alır, yine aynı tablo olur. Diyorsun ya milli takım koçu olurdu diye, Ekrem Memnun 10 yıl kadın basketboluna ara vermese, bugün kadın basketbol takımı geldiği noktadan çok daha üstte olur emin ol. Ceyhun Yıldızoğlu'na 3 katı bütçe verip de, Ekrem Hoca'ya bu bütçe veriliyorsa. Burada kıyası yapamazsın.Şube idari açıdan başarısızdır. Evet. Eğer başarılı olsalardı Lindsay Whalen kaçmazdı. Bunun sorumlusu maaşları ödeyenler midir? Evet.

Bir sezon önce kadın basketbol takımı final eight oynadığında ismi lazım değil 3 tane yabancı getirdiler, ne iş yaptıklarını gören bilen yok. Ekrem Hoca madem bütçe yüksek değil, Şaziye'yi tutun diyor, ona da teklif edilen ücretin, daha düşük bir miktarıyla anlaşılmaya çalışılıyor.

Ceyhun Yıldızoğlu milli takımda ne kadar iyiyse, Galatasaray Basketbol Takımını çalıştırırken de tam tersiydi.

Ben gayet realist bakıyorum olaya, ilk senede olmayacağı, forumlarda sayfa sayfa yazılırken, ikinci sene daha büyük bir bütçe vermek bile bile lades olmaktır. Ondan bir sene sonra gelen Ekrem Memnun'a ise bütçenin yarısını verip, başarı beklemek, hayaldir. Buna rağmen işi final serisi son maçına kadar taşıdık. Ancak, hakem yönetimlerine ses çıkarmayanlar olunca, yine tahmin ettiğimiz senaryo oldu.

Gelelim o teyzeler dediğiniz insanlara, aynı yönetimler daha geçen hafta Banvit maçında yapıldı. O zaman da bu teyzeler(!) mi vardı da kimse ses çıkartamadı? Kusura bakmayın, ben popülizm taraftarı değilim. Sadece Sneijder'i , Drogba'yı almakla Şampiyonlar Ligi'ni alamazsın. Bu da bir gerçek, eğer alsaydın şimdi elinde kalem kağıt, gruptan nasıl çıkarızın hesabını yapmazdın.

Furkan mantıksız yazıyorsun. Artık cidden sadece seni tanıdığım için cevap veriyorum onu söyleyeyim. Ceyhun Yıldızoğlu'na verilen bütçe de çok fazlaydı. Ancak bu bütçe verildi diye hep böyle mi devam edecek ? O zamanki bütçe de aptalcaydı diyorum ben niye ısrarla anlamak istemiyorsun ? Bu branşın ederi bu seneki bütçelerdir zaten maximum. Klübe külfet olmasını istemiyorum bu branşın boş yere çünkü hiçbir getirisi yok. Ayrıca banane yahu Ekrem Memnun'un 10 yıl boyunca kadın basketbolundan ayrı kalmasından. Ben koçu eleştirmedikçe sen önüme saçma sapan örneklerle geliyorsun.
Ayrıca o eurocupı bu sene de alır bu takım lafları filan hikaye kusura bakma. Sahada oynanıyor bu oyun. Öyle olsaydı da şöyle olurmuşmuş da bu budur da filan bunlar yok bu oyunda.
Ekrem hocayı ben eleştirmiyorum diye yedibinsekizyüzdoksanaltıncıya yazmama rağmen hala Ekrem hoca üzerinden yazıyorsun bana. Tekrar ediyorum ve bir daha harbi yazmayacağım. -------''''''Ekrem hocaya bir eleştirim yok ve kişisel olarak BAŞARISIZ BULMUYORUM.''''''------
Her klüp maaşları ödeyemeyebilir. Ama senin şubendeki profesyoneller durumu idare etmek zorunda. Görevleri bu zaten. Olumsuz durumları yönetmek. Maaşlar yatsın , plan program yapılsın , herşey yoluna girsin , hoca takımı hazırlasın ama koordinatörler yatsın değil mi ? Eğer öyleyse ben de yaparım bu işi. Senin idarecin gidip Whalen'ı idare edecek. Yukarı rapor verecek gerekirse acil ihtiyaçları yukarıya iletecek. Nakite sıkışabilir her klüp. Bu klüp ilk defa kriz yaşamıyor . Son 3-4 yıla kadar bu klüpte hangi sporcu parasını zamanında aldı ?
Sneijder ve Drogba'yı alarak şampiyonlar ligini almaya yaklaşırsın . 50000 kombineyi satıyorsan , storeun para basıyorsa ve kazancının yüzde 99u futboldansa , gidip alırsın Drogba'yı da Sneijder'i de bu kadar basit. Ayrıca herşeyi geçtim şu olayın gruptan çıkıp çıkamamakla ne alakası var ?
Benim bu klüple ilgili yönetime bu branştan dolayı tek eleştirim , zamanında bu şubeye yatırılan aptalca paralardır. Bana kalırsa bu seneki bütçe bile bu branşa fazladır. Artık istemiyorum daha fazla yazmak gerçekten. Çünkü çok alakasız yerlere geldi konu. SOn olarak 2 seneye Fenerbahçe de düşürecek bütçesini. Çünkü bu branş bu paraların branşı değil.