Euroleague 5. Hafta | Olympiakos 93-66 Galatasaray

Gruptan çıksak ne olur.arkadaşa söylediğim bir laf vardı maçtan önce oda,bu tür sert deplasmanları kafada kaybettiğimiz daha maça çıkmadan.3 senedir aynı senaryo,sıkıldım ben artık.Bu deplasman tablosunda ergin ataman ın suçu büyük.avrupa arenasında onun kadar çabuk teslim olan koç yok.
Son dünya kupasında atletizmin önemi ortaya çıktıktan sonra bir uzun bir kısa atletik ABD li alacağımıza gittik aradori,erceg,jawai,vuyukas ile sezona başladık .hocanın takıntı ve sürekli hatalı yabancı seçimi yazık ediyor takıma.sonuçta 10 milyon dolara yakın bir bütçemiz var ki çoğu takından fazla,ona rağmen 2 senedir deplasmanda gelenden geçenden fark yiyoruz.1 tane deplasman galibiyetimiz yok ciddi takımlara karşı.Bu maçtan daha önemli bir fener maçı var Pazartesi ve maalesef görünüş orada da ciddi bir fark yenip gelinecek.Ergin hocanın bu kadar lüksü yok,kendine çeki düzen verip işini daha fazla ciddiye almalı.Çalıştırdığı takımın Galatasaray olduğunu unutuyor.Bari Gordon a bir şans verilseydi .

Ben artik deli oluyorum. Su sacma grupta bile cikma sansimiz zora girdi. Icerde bir mac kaybedersek isler hakikaten cok garip bir hal alacak

Adamlar sert savunma yaptı.Bizimkiler feleğini şaştı.Ama böyle olmaz.Hadi bu gruptan çıktın ali yüzü düzgün takım gelince neolucak.Adamlar pota altı müdafaa şahane ama 3 senedir hala bizimkiler saçma sapan işler yapıyor.Bu sene yapıcak bişey yok hem kadın hem erkek takımımızdan gözümüzü kapatıp sineye çekicez yapıcak başka bişey yok.

Gruptan 2.çıkacağız bundan şüphem yok. Bu hedef maç değil cümlesi de zırvalık.

Maalesef bu savunma problemi zaman geçtikçe çözülmeyecek, çünkü oyuncuların savunma karakteri belli.Daha fazla acı çekmeden Pietro ve Vou ile yollar ayrılmalı. Bu takımın en büyük sorunlarından biri hem hücumda hem savunmada atletizm eksikliği.

Nihat gruptan çıkar zaten o konuda herkez hemfikir sorun şu.Galatatasarayda aşırı derece müdafaa sorunu var.Gelen geçen elini kolunu sallıya sallıya basket atıyor.İlerde düzgün takımlarda çok sıkıntı yaşıcaz şuanki görüntüde ilerisi için takım bana bişey vadetmiyor..Maddi sıkıntılar başgösterdiği için transferde yapılmıyor onada bişey diyemiyorum fakat şu kesin 5 numara oyuncu kesin galatasaraya gelmesi lazım.Yoksa biz bu sene çok ah vah çekeriz..Galatasasarayın her maçını hatta hazırlık maçını izlemiş birisi olarak artık az çok çözdüğümü düşünüyorum takımı.

İç sahada taraftar maç aldırıyor deplasmanda hoca maç kaybettiriyor , kaybetmek önemli değil de şu kadroyla 30 sayı fark yemek rezillik. Oly diğer maçlarda 70 sayı zor attı bütün maçlarını 3-5 farkla kazandı bize gelip 93 sayı ve 30 fark atıyor.20/24 serbest atışlarımız olmasa fark 40ı da bulurdu gerçi. Üstelik Lojeski + Printezis oynamadı.

Ben Euroleague'de %70lik 2lik hücum performansıyla maç kazandıgımızı görmedim ama rakipler sık sık yüksek yüzde buluyor deplasmanda oldugumuzda. Adamlar bizim oyunculara yapışarak savunma yapıyor bizimkiler de ne alan ne adam savunması var. Bomboş şut pozisyonları veriyoruz. İçeride de aynı olay oluyor ama taraftar etkisiyle rakibin yüzdesini düşürüyoruz. Yoksa savunma rezalet. Asist desen her maç yerlerde. Spanoulis 7 asist , Galatasaray 9 asist , şaka gibi.

Bu takımın ölüsü gruptan çıkar o problem değil zaten muhabbetini yapmaya bile gerek yok. Kadrodaki oyunculara baktıgında avrupada basketbolu takip eden herkesin bildiği kaliteli oyuncular var ama verim düşük. Böyle bi kadroyla f8 normal , f8den aşağısı başarısızlıktır.Anca f4 yaparsak başarı sayılır. Tabi kadro iyi derken oyuncu seçimleri harika demiyorum , ama kadro direk f8 lik zaten , çünkü diğer takımlarda da oyuncu kalitesi yüksek değil. Sistemi işletemiyorsan oyuncularını oynatamıyorsan hata sende. Hep abartıyoruz Ergin Hoca şöyle iyi böyle iyi , yahu Türkiye'deki rakiplerimiz zaten en fazla bizim kadar oynayabiliyor 3 senedir , biz iyi oldugumuzdan değil onlar kötü oldugundan Türkiye Ligi'nde iyi sonuçlar alıyoruz. Avrupada ise bizle arasında fark olmayan takımlardan fark yiyoruz.

Ben kadro kalitesine yine de güveniyorum. Bütün mesuliyet hocada , vasat bi hoca bile bu takıma f8 yaptırmalı zaten.

Ergin hocanın şu tarz maçlardaki vücut dili ve koçluğu hakikatten can sıkıcı oluyor. Ne kenardan isyan ediyor, ne mola alıyor, ne takımı kafa olarak hazırlayabliyor...

Daha ilk iki-üç dakikadan belliydi bugün maça ortak olamayacağımız. En azından mücadele etmemizi beklerken hiç hoş olmadı.

Grup da acayip karıştı bu arada. Çok dikkatli olmamız lazım.

Neptunas ve Valencia deplasmanlarında Galip gelecegimizi düsünüyorum . İçerde de Kizilyildiz ve Laboral'ı bir şekilde geçeriz.. Önümüzde cok iyi bir fikstür var.

Bugün son çeyrekte 15 sayı önde olsak ve Oly farkı 10'a indirse, hoca mola alırmıydı? Yoksa farkın daha da azalmasını ya da eşitlenmesini mi beklerdi? :)

Laboral deplasmanında yanlış hatırlamıyorsam 5 sayı öndeydik, hücüm edemiyorduk, Furkan 5lemişti, takım tıkanmıştı, rakip ve seyirciler coşmuştu. Hoca mola almak için skorun eşitlenmesini beklemişti (ki görüntüde skorun eşitleneceği apaçık belliydi). Ondan sonra son topta set çizmeye çalış ta, şansın olsun da, girsin da, ölme eşşeğim ölme de... (hiç son topta kazandığımızı hatırlamıyorum).

Düzeltme: 2012-13 final serisinin 3.cü maçında Bandırma'da moladan sonra Ender'in üçlüğüyle kazanmıştık. :)

Erceg hala aynı.Kendisinden 15 cm kısa adamla bire bir kalıyor sırtında yükleniceğine dönüp geri çekilip şut atıyor zorlamaya bile üşeniyor.Girmiyor tabiki şutları da.

Skor bu noktaya gelince gruptan kaçıncı çıkacağımız sorusu vb. teferruat oluyor,en azından bu akşamlık.18-1'le maç bitirmenin de izahı yok.

Sonuç belli idi zaten taktikmiş, şu şöyle yapsaydı , bu girseydi falan gerek yok Yunanistan deplasmanlarında Sokak dan geçen çocuğa sorsan +20 fark derdi sıkıntı yok :D

Savunma yetersizliğimiz ve koçun takıntıları gerçekten can sıkıcı olmaya başladı. Mağlup oluruz da bu teslimiyet bu 18-1 seri yemek ne?

Kimse kusura bakmasin, kadronun eksikleri tabii ki var ama Kizilyildiz'in, Neptunes'in son topa kadar oynadigi rakibe karsi en ufak bir varlik gosterememek uzerine 27 sayi fark yemek neresinden bakarsak bak fiyaskodur.

Williams - Navarro - Rodriguez - Ilyasova - Howard 5'i kursak bu takim yine boyle deplasmanlarda dun aksamdan farkli oynamayacakmis hissiyati var artik bende. Tamam adamlar ikili oyunlari cok iyi savundular, cok iyi baski yaptilar ama bizde bunu kirma adina hicbirsey yapmadik.

Level atlamaktan bahsediyoruz ama bu sadece butce ile olmaz, Ergin Ataman bu probleme cozum uretmesi gerekiyor, sıkıldım ben artik bu hezimetlerden.

Sonuç can sıkıcı, son 5-6 dakikanın açıklaması yok, deplasman iç saha oyunları da çok farklı ama içeride taraftar kazandırıyor demek emeklere haksızlık.

Önemli eksikleri olan bir rakipten bu kadar fark yemek bana saçma ve kabul edilemez geliyor. Bu kadar basit olmamalı.

Kaosla o gün neyse o ile süreklilik olmaz. 1-2 sezon idare eder ardından patlarsın. Oly'e yenilmek sorun değil sorun ortaya mücadele konulmaması bir çözüm arayışına girilmemesi. Bir de basketçiler daha profesyonel bakıyorlar. Para sorunlarını bu şekilde ortaya döküyorlar. Ben kadınlar da alınan Euroleauge mağlubiyetlerini maaş sorunlarına bağlıyorum.

Bu arada basketbolda atletizm hep önemliydi bazı arkadaşlar son Dünya Kupasını referans göstermişler. Bu spor atletizmin bir çok dalına selam çakan bir dal. 15-20 yıl öncede böyleydi bugün de böyle 40 yıl önce de hatta böyleydi. Yapılacak şey bir tane doğru düzgün atlet bir uzundu. Öyle yok falan da değil. İyi araştırırsan çok rahat bulursun lakin böyle bir niyet yoktu. Ergin Ataman takmış bir sisteme onda gidiyor yok hani elindeki adamlar buna uyabilen adamlar olsa sorun yok lakin Erceg ne arkadaş? Jawai'de neden ısrar edilir?