Euroleague 5. Hafta | Olympiakos 93-66 Galatasaray

Son 3 yıldır şu kalbur üstü takımlara maçı daha ilk periyotta vermemiz gerçekten can sıkmaya başladı artık. Hatırladığım tek maç geçen sene real madrid deplasmanında zorladık onda da herkes galip gelmişcesine sevindi. Bu gidişata bir dur demek lazım. Abdi İpekçide taraftar gazıyla maç kazanıp deplasmanda silinmenin mantıklı bir açıklaması yok.

Kırıcı bir yenilgi aldık gerçekten. Takımımız sadece 2.periyotun sonlarına doğru varlık gösterebildi. Bana göre şampiyon oldukları yıllara göre her sene düşüş yaşayan Olympaikos karşısında çıkıp maçın başın sonuna kadar kafa kafaya oynamamız gerekirdi. Pota altı zaafımızdan gerçekten güzel faydalandılar. Mantzaris gibi bir iyi saunmacıyla Arroyo'yu kısıtladılar. Arroyo kısıtlanınca Furkan maçta yok gibi bir şeydi. Jawai biraz toparlanır gibi oldu ama bizim bu tip maçlar için Jawai'yi taşıma lüksümüz pek yok. Takımın combo bir guard ve atletik bir uzuna ihtiyacı var ama karşılanır mı, zannetmiyorum.

Bence gruptaki son yenilgimizi aldık.Bir tek Valencia deplasmanından emin değilim ama muhtemelen 7-3 en kötü 6-4 ile gruptan ikinci olarak çıkarız.

Bu tarz bir mağlubiyet maalesef ilk değil.2 senedir euroleauge de ciddi bir bütçeyle yer alıyoruz.Sürekli hatalı transfer,takıntılı bir hoca daha da fenası takımı büyük deplasman maçlarına hiç hazırlayamayan,24 Avrupa takımı içinde teslim bayrağını en çabuk çeken bir hoca.

Daha bize gelmeden,babamızın oğlu gibi savunuyorduk,istiyorduk Ergin Ataman'ı.Kazandırdığı şampiyonluk için sağolsun ama yetmiyor bu başarısızlığı kamufle etmeye artık.3. yılına girdi.Fenerbahçe,barcelona,real Madrid,unics kazan,olympıakos,csk moskova,caja laboral,siena,malaga,maccabi tel aviv.Bu takımlarla bir sürü deplasman maçı yaptık bu sürede.1 tane galibiyet alamaz mı bir takım.Geçtim galibiyeti hepsinden deplasmanda fark yenir,daha ilk çeyrekte havlu atılır mı?

Olympıakos ve geçen yılki son 8 Barcelona maçları zaten tam bir facia.Biz utanıyoruz bu durumdan.Bu gruptan çıksak ne olur son 8'e kalsak ne olur?Biraz dişli bir takıma karşı deplasmanda minimum 20 sayı yiyip gelicez.Ergin Ataman'ı ne kadar sevsek te bu kulübün yada bu şubenin sahibi değil.Motive olamıyorsa,yada hedef maçlara inancı yoksa bıraksın gitsin.Gelecek hiçbir hocayla bu deplasmanlarda bu kadar rezil olmayız.Bakarsın1 yada 2 galibiyet bile çıkar.Resmen büyük maç galibiyetini unuttuk deplasmanda.

Onur Sezgin;n889496' Alıntı:
Bu tarz bir mağlubiyet maalesef ilk değil.2 senedir euroleauge de ciddi bir bütçeyle yer alıyoruz.Sürekli hatalı transfer,takıntılı bir hoca daha da fenası takımı büyük deplasman maçlarına hiç hazırlayamayan,24 Avrupa takımı içinde teslim bayrağını en çabuk çeken bir hoca.

Daha bize gelmeden,babamızın oğlu gibi savunuyorduk,istiyorduk Ergin Ataman'ı.Kazandırdığı şampiyonluk için sağolsun ama yetmiyor bu başarısızlığı kamufle etmeye artık.3. yılına girdi.Fenerbahçe,barcelona,real Madrid,unics kazan,olympıakos,csk moskova,caja laboral,siena,malaga,maccabi tel aviv.Bu takımlarla bir sürü deplasman maçı yaptık bu sürede.1 tane galibiyet alamaz mı bir takım.Geçtim galibiyeti hepsinden deplasmanda fark yenir,daha ilk çeyrekte havlu atılır mı?

Olympıakos ve geçen yılki son 8 Barcelona maçları zaten tam bir facia.Biz utanıyoruz bu durumdan.Bu gruptan çıksak ne olur son 8'e kalsak ne olur?Biraz dişli bir takıma karşı deplasmanda minimum 20 sayı yiyip gelicez.Ergin Ataman'ı ne kadar sevsek te bu kulübün yada bu şubenin sahibi değil.Motive olamıyorsa,yada hedef maçlara inancı yoksa bıraksın gitsin.Gelecek hiçbir hocayla bu deplasmanlarda bu kadar rezil olmayız.Bakarsın1 yada 2 galibiyet bile çıkar.Resmen büyük maç galibiyetini unuttuk deplasmanda.

Depl​asm​anl​ard​a ç​abuk d​ağıldığımız söylenebilir ​am​a Re​al M​adrid, Kub​an ve CSKA m​açl​arını da Ergin At​am​an'l​a oyn​adığımızı h​atırl​atırım.

Evet bıraksın gitsin, Ali Baba'nın çiftliğinin bile daha profesyonel yönetildiği yerde, yeri geldiğinde baş kaldırabilen tek adamı da bırakalım gitsin ki, iyice rahat edin. Sanki yıllardır EL'de oynayıp, büyük maç kazanıyoruzda hiç bilmediğimiz büyük maç galibiyetini unutuyoruz. Bu takım son 5 senede 3 defa final yaptı 2'si Ergin Hoca ile. Tarihinde ilk kez Top Eight yaptı Ergin Hoca ile.

Takımın y​aş​adığı ​anorm​ali de geçik sıkıntıl​ar​a, kul​akl​arını tık​ayıp gözlerinizi k​ap​atırs​anız Ergin Hoca'nın b​aş​arısız olduğunu düşünebilirsiniz s​aygı duy​arım.

Unutm​ad​an, ben Ergin At​am​an'ın şube benim, ş​ampiyon y​aptım. Beni gönderemezsiniz dediğini h​atırl​amıyorum. Eğer öyle bir şey dediyse, lütfen b​an​a d​a h​atırl​atın.

Sien​a'yı yendiğimizi de ekleyeyim.

Bu kadar büyük farkla kaybedilmesinin bir izahı olamaz. Resmen vurdumduymazlık anlaşıldı sadece turistik gezi için gidilmiş Yunanistan'a. Pota altımız çok yumuşak Vuyukas böyle giderse ve bizde bu savunma yapmama sorunumuzu çözemez isek büyük ihtimal Top 16 da eleniriz ve Vuyukas da yollar ayrılır gibime geliyor.

Geçen hafta aldığımız tarihi farklı galibiyeti bu hafta aldığımız tarihi farklı mağlubiyetle hiç yaptık, bir anlamı kalmadı averaj açısından.

Furkan Dillice;n889499' Alıntı:
Depl​asm​anl​ard​a ç​abuk d​ağıldığımız söylenebilir ​am​a Re​al M​adrid, Kub​an ve CSKA m​açl​arını da Ergin At​am​an'l​a oyn​adığımızı h​atırl​atırım.

Evet bıraksın gitsin, Ali Baba'nın çiftliğinin bile daha profesyonel yönetildiği yerde, yeri geldiğinde baş kaldırabilen tek adamı da bırakalım gitsin ki, iyice rahat edin. Sanki yıllardır EL'de oynayıp, büyük maç kazanıyoruzda hiç bilmediğimiz büyük maç galibiyetini unutuyoruz. Bu takım son 5 senede 3 defa final yaptı 2'si Ergin Hoca ile. Tarihinde ilk kez Top Eight yaptı Ergin Hoca ile.

Takımın y​aş​adığı ​anorm​ali de geçik sıkıntıl​ar​a, kul​akl​arını tık​ayıp gözlerinizi k​ap​atırs​anız Ergin Hoca'nın b​aş​arısız olduğunu düşünebilirsiniz s​aygı duy​arım.

Unutm​ad​an, ben Ergin At​am​an'ın şube benim, ş​ampiyon y​aptım. Beni gönderemezsiniz dediğini h​atırl​amıyorum. Eğer öyle bir şey dediyse, lütfen b​an​a d​a h​atırl​atın.

Sien​a'yı yendiğimizi de ekleyeyim.

Bu memlekette ergin Ataman'ı benim kadar savunan azdır yıllardır.daha oktay mahmuti varken takımın başında,onu eleştirip her fırsatta ergin Ataman'ı isteyen azınlıktan biriyim.Ama kimse babamın oğlu değil.10 m dolar civarında bir bütçeyle bu deplasmanlar böyle oynanmaz.İçerde alınan maçlardada payın en az yarısı taraftara ait.Csk ve Real Madrid'i yendiğimizi hatırlamıyorum,Siena ise sadece adı kalmış,kadrosu dağılmış neredeyse bir averaj takımıydı yendiğimizde.

Tekrarlıyorum fenerbahce,Barcelona,real Madrid,csk moskova,olympıakos,maccabi tel aviv,malaga,caja laboral.2 yılda yaklaşık 15 deplasman maçı var bu takımlarla.Hangisini kazandık.Bırak kazanmayı çoğunda ilk çeyrekte belli oldu sonuç ve fark yedik.

Ergin Ataman'ı çok beğenen bir insan olmama rağmen,çok büyük hatalar yaptığında ve maçlara deplasmanlarda yeterince konsantre olmadığında sonuna kadar eleştiririm.Üstelik bu tarz eleştiriler bir şekilde kulağına giderse,yada taraftarın bu durumdan memnuniyetsizliği belki bir ihtimal pazartesi günkü fener maçına daha iyi motive olur,takımı daha özgüvenli sahaya çıkarır.Yıllardır EL de oynayıp büyük maç kazanamıyoruz doğru ancak bunun nedeni Oktay Mahmuti ve Ergin Ataman'dır en başta.Oktay Mahmuti zaten çok kötü koçta, onu konuşmaya bile gerek yok ancak bu teslimiyetçi tavır,aynı hatalara ısrarla takılıp kalmak,sürekli hatalı yabancı seçimleri,mola almadan takımın seri yemesine seyirci kalmak gibi durumlar Ergin Ataman'a hiç yakışmıyor.Avrupa'nın sayılı hocalarından biri olduğunu bildiğimiz için bu eleştiriler.Motivasyonunu kaybettiyse bırakıp gitsin,hoca bulunur Galatasaray'a.

Bu maç özelinde eleştirilecek o kadar nokta var ki.Ama hiç bir eleştiri nedeni Ergin Ataman'ın istifa etmesi gerektiği noktasına getirmez.

Galatasaray'a hoca bulunur da "Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz" mevzusunu o koça anlatabilir misiniz? O koç oyunculara anlatabilir mi ? Ergin Ataman, Galatasaray için bir değerdir.Tabi ki eleştirilir.Ama değersizleştirilemez.
Kaybettiklerimizi sayalım ama bir de nasıl kaybettiğimizi ve hangi maçları kazandığımızı yazalım.
Real Madrid ve CSKA'ya kaybetmişiz.Kaç tane takım bu deplasmanlara gidip 20 sayı vurup kazanıyor? Biz 2 maçta da kazanma noktasına getirdik.
Top 16'da evinde CSKA'yı, Maccabi'yi, Zalgiris'i yenen Partizan'ı evinde yendik.Kuban ve Zalgiris deplasmanları top 8 için çok kritikti.Kazandık geldik.
Barcelona maçlarıyla eleştirmek ayıptır vicdansızlıktır.Top 8'de Barcelona'yla oynadığımız ilk maçta, ilk yarı şiir gibi basketbol oynamıştık.Arroyo sakatlandığında Barca tribünlerinde alkış kıyameti kopmuştu.İkinci maçta da Arroyo oynamadı.Döndük evimizde yine kafa kafaya oynadık.
Olympiakos, Malaga ve Maccabi'ye karşı hezimete uğradık doğru ama bir buçuk senede bunları tölare eden işler de yaptık.Ergin Ataman istemez mi Pire'de Olympiakos'u yenip sükse yapmayı.Kaldı ki bu bakımdam Avrupa'nın her hırslı ve egoist koçuna sahibiz.Ama 3 maçta hezimete uğradık işte ne yapalım koçu mu gönderelim?
Ergin Ataman'ın hali hazırda mesleği ve maaşı(milli takım) var.Kalıp burada bir şeylerin mücadelesini veriyorsa saygı duymalı, yapıcı olmalıyız.

Çok ciddi sıkıntılarımız var . Yönetimden başlayıp zincirleme devam eden...

Ergin Ataman'dan ben şahsen bir 'underdog' takımı oluşturmasını beklemiyorum , tarzı bu değil çünkü . Ataman takımlarına baktığımızda özellikle son yıllarda kadro kalitesinin altında bir sonuç ortaya çıkmıyor fakat sürprizlere imza atan elit 5-6 takım karşısında pozitif sonuç aldığını da görmüyorum ben.Ben bu karakter mevzularında değilim.Karakter koymak başka bir şeydir ama sahada işin taktiksel yönü adına takım birşey koyamıyor , sorunlara saha içi çözüm üretemiyorsa istediğiniz kadar karakter koyun.'Karakter koymak' bu tabir iyi savunma yapıp savaşmak anlamında kullanılıyor , bu sadece sahada olmaz önce o karakteri 'yukarıdakiler ' koysun , sonra tekrar konuşalım.' Karakter koymak ' hayatın her anındadır sadece sahada değil..

Bir de hedef maç deyimi var anlamadığım.Şu kadar sayının altındaki farklar vs. Herkesin görüşüne saygılıyım eyvallah ama şu hedef maçtı değildi olayını kaldıralım.Türk olmayan takımları yenmek değil miydi bizim amacımız ? O zaman Avrupa'daki her maç hedef maçtır benim gözümde rakip kim olursa olsun.

Benim hazmedeğim nokta bu maç özelinde bir şeyler üretmiyor koç . Daha önce Euroleague maçı sonundaki yazılarım da da yazdım. Pick&roll temelli oyunumuz var , Arroyo'yu durdurmak için birebirden ziyade hücum anlayışımız üzerine savunma yapmaları lazım ve nitekim bunu yaptılar. Uzunu Arroyo'nun üzerine 'show up ' ve 'double team' a bırakıyorlar.Micov'da iyi savunulunca hücum stratejimiz çöktü , alternatifimiz yok çünkü . Aynı şey savunma için de geçerli sürekli içeriye gömülerek savunma yapıyoruz . Sürekli ters taraftaki oyuncuyu yardıma getiriyoruz , savunma stratejimiz sadece bu , ben başka bir şey görmüyorum. İçeri gömülünce de rakip için ekstra alan kalıyor ve sürekli boş oyuncuyu ekstra paslarla buluyor.İşler kötü gitsin iyi gitsin önemli değil.Saha içerisinde çözüm üretmek gerekiyor. 'Atmaya atıyoruz da yemeye çözüm bulamıyoruz' bir de bu çıktı şimdilerde . Savunma sıkıntımız üzerine ayrı bir yazı yazılır , nelere dikkat etmiyoruz diye ama hücum kısmında da problem var. Sezon başı skorer oyunculardan kadro kurup yüksek skorlu sayılar bulmak değil olay . Hücumda alternatif planlarımız , oyuncu oyuncu hazırlanmış setler var mı ? Arroyo&Furkan pick&roll leri ve Micov'un yönlendirmesiyle gidiyoruz , rakiplerin buna çözüm bulması zor değil bunu anlatmaya çalışıyorum.Aradori'yi nasıl kullanıyoruz , nasıl kullanılmalı bunun üzerinde de çok yazılır çizilir.Ama şimdi çok önemli bir maça çıkacağız, tüm konsantrasyon bu maç için olmalı . Yönetim , takım ,taraftar hepimiz için geçerli.Orada alınacak galibiyet çok anlamlı olur . Kolay gele Aslan parçaları ...

Onur Sezgin;n889527' Alıntı:
Bu memlekette ergin Ataman'ı benim kadar savunan azdır yıllardır.daha oktay mahmuti varken takımın başında,onu eleştirip her fırsatta ergin Ataman'ı isteyen azınlıktan biriyim.Ama kimse babamın oğlu değil.10 m dolar civarında bir bütçeyle bu deplasmanlar böyle oynanmaz.İçerde alınan maçlardada payın en az yarısı taraftara ait.Csk ve Real Madrid'i yendiğimizi hatırlamıyorum,Siena ise sadece adı kalmış,kadrosu dağılmış neredeyse bir averaj takımıydı yendiğimizde.

Tekrarlıyorum fenerbahce,Barcelona,real Madrid,csk moskova,olympıakos,maccabi tel aviv,malaga,caja laboral.2 yılda yaklaşık 15 deplasman maçı var bu takımlarla.Hangisini kazandık.Bırak kazanmayı çoğunda ilk çeyrekte belli oldu sonuç ve fark yedik.

Ergin Ataman'ı çok beğenen bir insan olmama rağmen,çok büyük hatalar yaptığında ve maçlara deplasmanlarda yeterince konsantre olmadığında sonuna kadar eleştiririm.Üstelik bu tarz eleştiriler bir şekilde kulağına giderse,yada taraftarın bu durumdan memnuniyetsizliği belki bir ihtimal pazartesi günkü fener maçına daha iyi motive olur,takımı daha özgüvenli sahaya çıkarır.Yıllardır EL de oynayıp büyük maç kazanamıyoruz doğru ancak bunun nedeni Oktay Mahmuti ve Ergin Ataman'dır en başta.Oktay Mahmuti zaten çok kötü koçta, onu konuşmaya bile gerek yok ancak bu teslimiyetçi tavır,aynı hatalara ısrarla takılıp kalmak,sürekli hatalı yabancı seçimleri,mola almadan takımın seri yemesine seyirci kalmak gibi durumlar Ergin Ataman'a hiç yakışmıyor.Avrupa'nın sayılı hocalarından biri olduğunu bildiğimiz için bu eleştiriler.Motivasyonunu kaybettiyse bırakıp gitsin,hoca bulunur Galatasaray'a.

Geçen sene Ergin Hoca ile kazandığımız kritik deplasmanlar : Siena, Gora, Bayern, Kuban, Zalgiris ve Partizan. Bunlara ek olarak cska ile deplasmanda uzatma oynayıp bir sayı ile kaybettik, real maçı geldi gitti ve top 8 de Barcelona ile ilk maç arroyo sakatlanmasa ne olurdu bilemeyiz. Tbl de ise kazanmamız gereken Bjk ve banvit deplasmanlarından alnımızın akıyla cıktık. Ülker den bir maç almamız gerekiyordu ki onuda yaptık ama tapeci recep ankaralı galibiyetimizi çaldı.

Tabi tüm bu maçların yanında felaket oynadığımız deplasmanlarda oldu geçen sene; Oly ve Maccabi gibi. Burda esas olay Ergin hocanın kafasında hedef maçları ve belli bir plan var. Örneğin oly maçında son beş dakika seri yerken müdahale etmemesi de bu sebepten. Bu turda içerdeki maçlar ve neptunas deplasmanı hedef için yeterli. Bu turda birinci olmakla dördüncü olmak arasında prestij dışında hiç bir fark yok bence. Birde geçen sene basketbol ulemaları tarafından ilah ilan edilen Obradoviç in geçen sene ki performansına bakalım; Ergin hoca nın iki katı bütçe ile top 16 da her deplasman da 20 fark yedi kendi evinde anca iki maç kazanabildi ancak. TBF nin düzenbazlığına rağmen taraftarsız maçta dahil olmak üzere dört kere Abdi İpekçi'ye geldi ve hepsinde dersini aldı gitti.

Tüm bunların ışığında ve klübün mevcut finansal durumunu vede yönetim acizliğini hesaba katarak, biraz daha insaflı eleştirmek gerek hocayı. Adamın ilk veya ikinci tercihi kimse alınmadı, agustos başına kadar ne bütçe belliydi nede transferler. Takım anca eylülün ilk haftası toplandı ve geçen seneden sadece beş oyuncu kalmıştı. Bizim fark yediğimiz Oly nin geçen seneden kaybettiği oyuncular Perperoglu ve sezonun yarısını sakat geçiren Acei Law.

Bu arada pota altına ve combo guard pozisyonuna atletik iki oyuncu transferi elzem gibi duruyor. Keşke şu nolan yerine jamon gordon'u tercih etseydik, savunmamız en az iki gömlek yukarı çıkardı.