Euroleague 7. Hafta | Valencia 78-71 Galatasaray

Pivot mevkisinde Jawai-Vuyukas(özellikle Vuyu) önemli istatistik yapacak diye bekliyorum. Maçın kilidi bizim dış şut yüzdemiz olacak kesinlikle. BJK maçındakine yakın atarsak galibiyet gelebilir ama kötü bi güne denk gelirsek zor olur. Kerem, Sinan ve Aradori'nin vereceği katkıya da güveniyorum yeter ki deplasman sinmişliğiyle tutuk oynamayalım.

Maça Doğru: Valencia Basket - Galatasaray Liv Hospital

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague normal sezon D Grubu yedinci maçında Valencia Basket ile karşı karşıya gelecek. İspanya'da bulunan Pabellon Fuente De San Luis'deki mücadele 28 Kasım Cuma günü saat 22.00'de başlayacak.

Maç: Valencia Basket - Galatasaray Liv Hospital
Salon: Pabellon Fuente De San Luis, İspanya
Tarih: 28.11.2014 Saat: 22.00
Yayın: Lig TV3

Yedinci haftanın programı şöyle:

27 Kasım Perşembe
20.00 Crvena Zvezda - Neptunas
21.45 Laboral Kutxa - Olympiakos

28 Kasım Cuma
22.00 Valencia - Galatasaray Liv Hospital

Puan Durumu için tıklayınız...

THY Euroleague altıncı haftasında efsanevi bir maçın ardından takımımız Kızılyıldız'ı iki uzatma sonunda mağlup etmeyi başarmıştı. Son 5 saniyeye 9 sayı farkla giren Galatasaray maçın 110-103 bitmesine engel olamayıp 8 sayılık ikili avantajı eline alamazken Erceg'in çok uzaklardan gönderdiği son saniye üçlüğüyle maçı uzatmaya götürüp kazanarak ise bir mucizeye imza attı. Zoran Erceg 32 sayı 7 ribaund ile 6. haftanın MVP'si olurken 50 dakika sahada kalan ve hiç kenara gelmeyen Carlos Arroyo 26 sayı 6 asist üretmişti. Kerem Gönlüm 15 sayı 7 ribaund, Ender Arslan 15 sayı 6 asist ve Sinan Güler 10 sayı 8 ribaund ile bu ikiliye eşlik eden isimler oldu. Ligde de haftasonu Beşiktaş'ı konuk eden takımımız 25 sayılara çıkardığı farkın son bölümde erimesine engel olamadı ancak maçtan 100-94 galip ayrıldı.

Rakibimiz Valencia'nın 6 maçta 4 yenilgisi bulunurken Perasovic yönetimindeki İspanyol ekibi evinde oynadığı 2 maçtan 1'ini kazandı. Dubljevic, Van Rossom, Pau Ribas, Harangody, Buycks, Lucic ve Romain Sato takımın dikkat çeken isimleri.

23 Ekim'de Abdi İpekçi'de oynanan maçı Galatasaray 71-64 kazanmıştı. İlk yarıda 47-19 ile muhteşem bir başlangıç yapıp karşılaşmadan da 71-64 galip ayrıldı. Arroyo, Micov, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir çift haneli skor üretti.

Karşılaşma Notları
- Valencia verimlilik puanında sondan 2. sırada. (72,8)
- Erceg 6. haftanın MVP'si seçildi.
- Arroyo EL tarihinde iki uzatmalı bir maçın tamamında sahada kalan 2. oyuncu oldu. İlki Ekim 2002'deki Efes Pilsen-FC Barcelona maçında Marcus Brown idi.

Muhammed Selçuk;n890022' Alıntı:
Pivot mevkisinde Jawai-Vuyukas(özellikle Vuyu) önemli istatistik yapacak diye bekliyorum. Maçın kilidi bizim dış şut yüzdemiz olacak kesinlikle. BJK maçındakine yakın atarsak galibiyet gelebilir ama kötü bi güne denk gelirsek zor olur. Kerem, Sinan ve Aradori'nin vereceği katkıya da güveniyorum yeter ki deplasman sinmişliğiyle tutuk oynamayalım.

Sana katılıyor Muhammed.
Bizim için maçın 2 kilit noktası Var.
1-Dış şut yüzdemiz.
2-Özellikle 5 numarada ki savunmamiz.

Geçen sene Avrupa'da ki hedef maçların hepsini Allah'ın izniyle kazandık.
Yarın yine Allah'ın izniyle kazanacağız.

Ergin Hoca böyle kriz ortamlarını ve dar rotasyonlari çok sever.
Bu yüzden oyuncularımızı da ekstra hirslandıracaktır.

Ne olursa olsun Allah'ın izniyle kazanıp son 3 haftaya rahat girmemiz gerekecek.
Başarılar...

Valencia Basketin bu maç çıkış maçı olacaktır.Son Olympiakos maçlarını hatırlayacak olursak deplasmanda tek farkla kaybetmişlerdi.Son 4 maçları ve 3 ü iç sahasında olmak üzere 4 maçınıda İspanya da oynamak onlar için avantaj.Benim düşüncem bu maçlardan en kötü 1 yenilgi alacakları oda Laboral maçı olabilir.Gelelim bize...Ben bu maça yenileceğimizi düşünüyorum fakat yinede gruptan 2. olarak çııkacağımıza inanıyorum.Ergin hocaya inancım tam.Galatasarayın fişi başta futbol olmak üzere çekildi.Artık söz taraftarda.Yeniden toparlanma dönemine girmeliyiz.Bu maç hakkında olan düşüncelerim konusunda inşallah yanılıyorumdur ve İspanyadan bir galibiyetle döner umarım takım.

7 kisilik rotasyonla oynayacagimiz bir diger mac . Pivot pozisyonunda Vuyukas ve Jawai'nin ne yapacaklarını merakla bekliyorum ..

Arroyo-Ender
Aradori-Sinan
Pocius
Erceg-Kerem
Jawai(?) Vuyukas (?)

Şimdiye kadar en zor zamanlarda reaksiyon veren sinmeyen bir takımı izledik.Valencia maçı da bunlardan biri.Kazansakta kaybetsekte son topa kadar mücadele edeceğimizden eminim.Peki her şeye rağmen hedeften şaşmayan takımın enerji noktaları neler.Kendimce bu konuda bir sıralamam var;
1.Ergin ATAMAN:Onun olduğu yerde "kaybetmek"sözcüğünün fısıltısı bile geçmez.Lider olmak için onun gibi güçlü bir karaktere ve büyük bir egoya sahip olmak gerekmez belki.Ama onun başında olduğu takımlar ATAMAN'ın sahadaki yansıması gibi dik duruyorlar.Zor durumda zar zor oluşturulan takımlarla sezon sonu hedefe yürümesi de cabası.
2.Türk oyuncular:Bir kimya yaratmak istiyorsan yerli oyuncular takımı sahiplenmeli.Onlarda bunu yapıyor zaten.Sinan oyundayken enerjisi tüm takıma sirayet ediyor.Ama bu sezon yakaladığı form seviyesi ve bunun farkında olup özgüvenle sorumluluk alıp sahaya yansıtması ekstrası.Kerem belki yıllarca kavuşamamaktan aşk büyür diye düşündü:)Ama sahada yaşıyla değil "gönlü"yle oynadığını onun soluk aldığı her salonda görüyoruz.Ne sorumluluk aldıysa fazlasıyla yapıyor.Bu maçta Kızılyıldız maçı performansına yakın bir performans göstermesi çok kritik.Ender ne yapacağı belli olmayan her an elde patlayabilecek bir el bombası olabilir.Ama yaptığı işi aşkla yaptığı çok belli.
3.Bu madde tamamen benim tahminim üzerine.Tüm para sorunlarına rağmen özellikle yabancıların performans düşürmemesinin nedeni ne?Bu oyuncular mal mı?Değil tabi.ATAMAN ne demişti"Arroyo ve birkaç oyuncu dışında teklif gelen her oyuncu serbest".Ama yatan adamın dikkat çekmeyeceği de aşikar.Para sorunu ve adaletsizlikle nasıl başedilmeli?Başta ERCEG olmak üzere performanslarını maksimuma çıkarıp kendilerini pazarlamak veya vazgeçilmez olduklarını yönetime ispat etme derdindeler.Böyle düşünmüyorlarsa er geç alacakları paranın onlara sunulabilecek kontrattan daha büyük olduğunun farkındalardır.Sportif olarak iyi bir kimya yakaladıklarından aldıkları rol bakımından kariyer sezonlarını yapıp level atlayabileceklerini de biliyorlar.
Her ne gerekçeyle olursa olsun bu takımdan posası çıkana kadar fayda alırız.

Nur germen isimli şahıs neyin kafasını yaşıyor . İlk yarı boyunca Valencia amigolugu yaptı .. Zamanında Galatasaray büyük bir acı vermiş olmali . Başka bir tarifi olamaz.. Bir yorumcunun agzından cıkan her cümle mi negatif olur .. Kına yak nur germen.

Arroyo çok geç kaldın açılmak için.
Tam yetişecekken hakem olmayan pozisyonda Aradori'ye teknik faul çaldırdı.
78-71 kaybettik.
Acil 5 numara lazım...