Euroleague 9. Hafta | Galatasaray 91-87 Dinamo Kursk (2. Uzatma sonucu)

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euroleague A Grubu 9. hafta maçında Dinamo Kursk'u konuk ediyor.Son Euroleague şampiyonu olan Sarayın Sultanları Işıl Alben-Alba Torrens kayıplarının üstüne sezonun başlamasına kısa bir süre kala Shavonte Zellous'un da takıma döndürülememesiyle kısa rotasyonunda ciddi bir sorun yaşıyor.TKBL'de Ekrem Memnun'un temel düzenleri sayesinde bu sıkıntı minimize edilebilirken Euroleague'de ölüm grubuna düşmenin de etkisiyle geride kalan 8 maçta 2 galibiyet elde edebilmiş durumda.Avrupa'nın en iyi uzunlarını doğru rol oyuncularından sınırlı kısa rotasyonuyla yönetmek zorunda kalan takımımız bu yapısal problemin geri dönüşünü Euroleague'de yaşıyor.
Eski oyuncularımız Seimone Augustus ve Epiphany Prince'i de kadrosunda bulunduran,Euroleague'in yeni sezondaki şampiyonluk adayı Dinamo Kursk'ta şüphesiz ki bizim için en özel oyuncu eski kaptanımız Işıl Alben.2007-2008 sezonundan itibaren formamızı giyen ve geçtiğimiz sezonki tarihi üçlemeyle parçalı forma altındaki günlerini taçlandıran Işıl Alben bu sezon Kursk forması giyse de en kısa sürede Abdi İpekçi'ye Galatasaray formasıyla döneceğine inanıyoruz.
21 Ocak Çarşamba günü saat 20:00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak mücadelede takımımıza başarılar diliyoruz.Yönetim kaynaklı olarak yaşanan yapısal sorunların farkındayız ve mücadele ettikleri sürece onlar bizim için Avrupa Şampiyonu.

Kalp kırıcı maçlardan biri. Bu saatten sonra maçın sonucu çok önemli değil. Ama sahip çıkamadığımız değerlerimizden birinin, bazı şerefsizler yüzünden Galatasaray formasına karşı oynatılmak zorunda bırakılması hem bizim hem de onun için oldukça zor bir durum. Sezon başından beri maçlara gitmiyorum bu şerefsiz insanların iki yüzlü suratlarını görmemek için. Yarın da gidip gitmemekte kararsızım ama gidersem bir Galatasaray değerini hak ettiği şekilde alkışlayacağım. Tabi ki iki yüzlüler gibi sahte alkışlar olmayacak bu!

EuroLeague'in en değerli 2-3 takımından biri. Muhtemelen en kötü 3. bitirecekler. Prince, Augustus, Ogwumike, Osipova, Milovanovic, Sapova, Belyakova, Jekabsone, Grishaeva ve Işıl. Coach Gundars Vetra.
Rakip çok güçlü ama Eko var. Yine akıl oyunları ile kafa kafaya götürecek maçı. Kısalarda ağır basıyorlar, uzunlarda dengeli. Deplasmandaki maçta son anda kaybettik. Ogwumike hayvan'a bağlarsa işimiz zor, Bone...
Alba'nın gidişinden sonra çok dilendiğim Belyakova, bazen makineye bağlayabiliyor, Şebo...
Prince ve Augustus'a bir şey diyemem, kötü gününde olmalarını bekleyeceğiz. Kısa yok...
Milovanovic, şutla bitirir. Daima el kaldır. Sancho...
Yarın senin günün, o yürekli oyununu artık sahada gösterme vakti. Jelena...
Basit oyna. Nuria...
Nneka ile sen eşlesen daha güzel olacak. Nevriye...
Ama içimde bir his var ki, alacağız bu maçı. Eko yine bir şeyler yapıp kazanacağız.

Işıl Alben, Seimone Augustus, Ekrem Memnun, ve bizim gibi hala gruptan çıkmak için ümitleri devam eden romantik adamlar için gidilmesi gereken maç. Ayrıca son olaylardan sonra da ultrAslan'ın yaptığı açıklama sevindirdi beni, şube yöneticilerine yarın bi tepki gelmesi ihtimal.

Işıl Alben : "Umuyorum en kısa sürede yine Galatasaray forması giyerim. Kulübümün kapıları bana açık olursa seve seve parçalıyı giyerim"

Işıl Alben, yarın Galatasaray ile oynayacakları maç için takımıyla İstanbul'a geldi. GS tv'ye açıklamalarda bulundu.

"Ben çok duygusal bir insanım. Galatasaray'a gönülden bağlıyım bunu da herkes biliyor.
Taraftarlarımızı çok özlediğimi söyleyebilirim. Burada oynadığım son maçta müthiş bir taraftar vardı. Onu unutamam.

Yemeklerle çok aram olmasa da Rusya'ya gittiğimden beri yemekleri çok özlüyorum. Özellikle de yaprak sarmasını

Umuyorum en kısa sürede yine Galatasaray forması giyerim. Kulübümün kapıları bana açık olursa seve seve parçalıyı giyerim"

İmkanım olmasına rağmen maça gitmiyorum. Açıkcası o salonda iyi hissetmeyeceğimi düşündüm. Ben halen daha Işıl'ı başka bir formayla izlemedim özet olarak bile. Hani görmedim resmini filan. Bu maçı da izlemeyi düşünmüyorum özet olarak bile .Sonucu burdan görürüm. Umarım kazanırız demekten başka da birşey gelmiyor içimden.

Şu takımın halini bile bile bir tane adam akıllı dış şutu olan bir skorer katkısı yapmayan ey yöneticiler, hepinize yazıklar olsun.

Yapabileceğimiz bu. Rakibe gücümüz yetmiyor. ultrAslan açıklama yaptı iyi hoş ama keşke salonu da dolu görebilseydik :) Kıta dışı transferine kim engel oluyorsa Allah onları bildiği gibi yapsın.

Salonda olamamak canımı sıktığından TV'den de takip etmiyorum.Muazzam geri dönüşün üstüne üçüncü periyodun son saniyesinde yediğimiz üçlük kalp kırdı sanırım.Bu sezon rakipler acayip hazırlanıyor bize karşı.Düzenlerimiz aynı fakat kısamız yok,elimizdeki kısaları da itinayla duvara çarpmaya yöneltiyoruz.Aynı şeyi tekrarlamaktan da sıkıldım.

6 dakika kala 63-54 gerideyken son 28 saniyeye 71-67 önde girdik.Nuria'nın çizgiden 1/2'si ve Bone'un top kaybıyla maç uzadı.Bu sezonki üçüncü uzatma.Böyle müthiş bir dönüşle kazanmaya ramak kalmışken geliyor üstelik.Yeni Ekaterinburg senaryosu doğdu maalesef.Rakipler bir ayrı,tılsım bir ayrı.Mücadelenin boşa çıkması için dizayn edilmiş sanki her şey.

Ekrem Hoca, son periyod ve uzatma bölümlerinde Jelena, Sancho ve Kelsey'i bir tuttu sahada. Bunun faydasını gördük, 10 sayı geriden geldik maçı aldık. Hepsine helal olsun, telafisi mümkün bir noktadayız hala...