Euroleague Fantasy Challenge v2

yettim!

bi takım kurmuşum 5 dakkada yani görseniz ağlarsınız

Ramirez'sPrank takımımın ismi olup Giannis Georgalis yıldızım olucak asıl underrated oyuncuları buraya yazmıyorum , yukarıdaki gibi aç piranalar atlamasın hemen diye :)

derbim emrenin paçozlarıyla oynayacağım maç görüyorum :=)

bende lige katılacağım. geçen sene çok güzel olmuştu bayağıda zevk almıştım. daha takımı kurmadım, bu hafta sonu kurar ligede katılırım.
geçen seneye göre iyi işler beklediğim oyuncular var, bakalım bütçeye göre yapacağız bir şeyler. geçen seneye göre daha iddalıyım. gerçi iddaalı olmamak gerek, geçen sene iddalı olup, sağa sola oyuncu tavsiye edenlerin halini düşündükçe temkinli olmakta fayda var diyorum. :)

Secher Basket (Kerem SEÇER)
EZER (Arda EZER)
izmirgücü (Hüsnücan ARDİL)
Emre_Gs_uA (Emre DOĞAN)
Tonio & Sago Fan (Recep SARIMEŞE)
Galatasaray_Sixers (Emre YÜKSEL)
Gercek Sevgi (Önder ÇİÇEKOĞLU)
öztürkbasket - SAHİBİNİ BİLMİYORUM. ARDA'NIN OLABİLİR
nuggets (Hüseyin KARAÇİL)
FC GÖKYİLDİZ (Yunus GÖKYILDIZ)
Ramirez'sPrank (Eser ATALAY)
Ahmed GS (Ahmed SALİH)

Takım sayısı şu anda 12.

Bu arada Arda abiden oyunu yeni oynayacaklar için bilgilendirme talep ediyorum. Hem de taktik :)

7 liram arttı ne yapmam lazım nereye bağışliyim yoksa dolar mı yapsam; kahretsin ya ne kadar anlıyorum bu işten kenara para bile atıyorum :p

yanlız tekrar okudum ve içinizden ne geçtiğini anladım ben olsam da o cevabı veriridim :)

Geçerli sanırım Semih. Dene bir istersen. Ben yeni aldığım için yanlış yönlendirmeyeyim.

sağolasın abi galiba geçerl değil ya da ben unuttum :D
benide ekleyin abi tam35goztepe
takım adı da tiyansan1925 herkese başarılar geçen sene efesliler grubunda yarışıyodum bu sene de burda deniyelim şansımızı:)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Bu arada Arda abiden oyunu yeni oynayacaklar için bilgilendirme talep ediyorum. Hem de taktik :)

Şimdi öncelikle bana bu fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. :)

Euroleague Fantasy Challenge oyununu bu sezon ilk kez oynayacak olan arkadaslar zaten takımlarını kurup GSbasket.Org ligine katıldıklarına göre oyunun user friendly bir arayüze sahip oldugunu görmüşlerdir. Oyunu oynamak için karışık menülerde boğulmuyorsun, herşey apaçık ortada zaten.

Bu sebepten dolayı Euroleague' in sitesinde de yer alan HOW TO PLAY konusuna burada değinmeyeceğim. Ligdeki herkes bu konuyu hemencecik kavramıştır.

Gelelim zurnanın zort dediği yer olan TACTICS konusuna :p
Kusura bakmayın oyuncu isimleri gibi tiyolar vermeyecegim ama en azından oyunun mantıgı ile ilgili birkac yorumda bulunabilirim.

Açıkçası oyunun en önemli noktalarından biri ilk başı. Henüz daha ligler başlamadan kadronu oluşturup liglerin başlamasını bekliyorsun. Bu süreçte Euroleague' in puanlamasını yaptıgı oyuncuları kadrona katarken geleceği görüp de daha ilk maçtan büyük patlama (vasatın uzerinde bir performans da yeterlidir tabi) yapacağına inandıgın ama Euroleague' in çok bilmiş scout larının düşük puanlandırdığı oyuncuları seçmenle beraber zaten oyuna 1-0 önde başlamış oluyorsun.

Sonraki haftalarda ise kesinlikle takımları cok yakından takip etmeniz gerekiyor. Kendi liglerindeki performansları, aynı pozisyonda oynayan isimlerin form ve sakatlık durumları gibi etkenler size yardımcı oluyor. Örneğin 3 oyun kurucusu bulunan Efes Pilsen' de (Vujanic, Arslan ve Atsur) bir şekilde Vujanic ve Arslan' ın sakatlanmaları demek Atsur' un hemen hemen 35 dakika sahada yer alacagı anlamına gelecektir ve bu da Atsur' den alacagın puanları yukseltebilir.

Oyunun guzelligi de bu zaten; Atsur' un normalde puanlaması kacsa, takımındaki sakatlıklara ragmen de puanı degismiyor. Kısacası mac basına 10 dakika sahada kalarak daha az katkıda bulunan Engin Atsur, buna gore puan kazanıyor ve bu puanlamaya göre kendisini kadrona katıyorsun; ancak bir sonraki hafta takım arkadaslarının sakatlıkları dolayısıyla sahada 35 dakika kalmak durumda kaldıgında ise verimlilik puanını katlayabiliyor. Bunun sonucunda ise oyuncunun puanı yukseliyor (Ornegin 30 puana satın aldıgın Engin Atsur' u 1-2 hafta sonra 50 puana satıp (Ender Arslan ve Milos Vujanic' in sakatlıktan kurtulup takıma katıldıklarında Engin Atsur' un oyun süresi tekrar eski haline döneceği için puanı ve verimi de düşüş gösterip eskiye dönecektir.), kendisinden daha basarılı bir isimi kadrona katabilirsin.

Bilemiyorum biraz karışık mı oldu ama oyunun mantığı budur arkadaslar. Size öncelikle diyecegim sudur ki; önümüzdeki 10 günü çok iyi degerlendirin ve araştırma yapmaktan kacınmayın. Sezona ne kadar iyi kadroyla baslarsanız ilerisi için faydalı olacaktır.

Bu arada geçen seneki menülerden bazıları yok. Takımınızı değiştirmek için farklı yerlere girdiyseniz Home seçeneği yerine banner'a tıklayın yada çıkış yapıp girin oyuna. Girdiğinizde takım üzerine tıklayıp oyuncuları değiştirebilirsiniz. Ama unutmayın şimdi maçlardan birkaç saat öncesine dek istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz ama sonraki haftalarda üç değişiklik hakkınız var. Bunu da son değiştirme süresine dek bozup bozup değiştirebilirsiniz.

Takımım THE KİNG

Pg
Carlos Arroyo
J.R Holden

sg+sf
Rimantas Kaukenas
Aryvdas Macjiauskas
Allan Ray
Omri Casspi

pf+C
Ksistof Lavrinovic
Marcus Haislip
Venson Hamilton
Artem Zabelin

takımıma güveniyorum ama bazı oyuncular mecburiyetten yani genelde havlu sallarlar ama takımıma güveniyorum hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz

EZER (Arda EZER)
Emre_Gs_uA (Emre DOĞAN)
Ahmed GS (Ahmed SALİH)
THE KİNG (Can AKAN)

Can Akan' Alıntı:
Takımım THE KİNG

Pg
Carlos Arroyo
J.R Holden

sg+sf
Rimantas Kaukenas
Aryvdas Macjiauskas
Allan Ray
Omri Casspi

pf+C
Ksistof Lavrinovic
Marcus Haislip
Venson Hamilton
Artem Zabelin

takımıma güveniyorum ama bazı oyuncular mecburiyetten yani genelde havlu sallarlar ama takımıma güveniyorum hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz

Iste benim bahsetmeye calıstıgım detay bu arkadaslar. Can Akan kardeşimiz alınmasın ama bir ağabeyi olarak kadrosunu hic begenmedigimi söylemek isterim. Öncelikle benim yukarıda benim bahsettigim detaylara hic kulak asmamıs.

Öyle pahalı oyuncular almış ki; artık CENTER pozisyonunda son 2 oyuncu için puanı kalmamıs ve muhtemelen hiç süre alamayacak iki tane potaltı oyuncusunu kadrosuna katmak zorunda olmus. Bu ne demektir; lig boyunca 8 oyuncudan puan alacak, artık ne cıkarsa bahtına ...

Bununla beraber Olympiakos' daki muzmin sakat Macjiauskas' ın da sezon sonuna kadar salonlara dönme ihtimali yüzde kaçtır sizce? Ki dönecek dahi olsa sezon başında kendisini kadrona katmanın bir manası yok. Hangi hafta döneceği söyleniyorsa o hafta kadronda kendisine yer acabilirsin pekala.

Bu sene çok fazla öğreten adam moduna girdim, bütün bunlar ligdeki rakiplerime yarıyor aslında :)

Arda EZER' Alıntı:
[quote="Can Akan":3keexab6]Takımım THE KİNG

Pg
Carlos Arroyo
J.R Holden

sg+sf
Rimantas Kaukenas
Aryvdas Macjiauskas
Allan Ray
Omri Casspi

pf+C
Ksistof Lavrinovic
Marcus Haislip
Venson Hamilton
Artem Zabelin

Iste benim bahsetmeye calıstıgım detay bu arkadaslar. Can Akan kardeşimiz alınmasın ama bir ağabeyi olarak kadrosunu hic begenmedigimi söylemek isterim. Öncelikle benim yukarıda benim bahsettigim detaylara hic kulak asmamıs.

Öyle pahalı oyuncular almış ki; artık CENTER pozisyonunda son 2 oyuncu için puanı kalmamıs ve muhtemelen hiç süre alamayacak iki tane potaltı oyuncusunu kadrosuna katmak zorunda olmus. Bu ne demektir; lig boyunca 8 oyuncudan puan alacak, artık ne cıkarsa bahtına ...

Bununla beraber Olympiakos' daki muzmin sakat Macjiauskas' ın da sezon sonuna kadar salonlara dönme ihtimali yüzde kaçtır sizce? Ki dönecek dahi olsa sezon başında kendisini kadrona katmanın bir manası yok. Hangi hafta döneceği söyleniyorsa o hafta kadronda kendisine yer acabilirsin pekala.

Bu sene çok fazla öğreten adam moduna girdim, bütün bunlar ligdeki rakiplerime yarıyor aslında :)[/quote:3keexab6]
Arda oyuncu tercihlerime genelde güvenirim
ama oyunda yeniyim acemilik dönemini atlatınca daha iyi olur
evet bu arada macijauskasın erken dönme ihtimali üzerinde durdum
venson hamilton ve artem zabelin ise gerçekten piyango

Bu arada yazını takımı kurduktan sonra gördüm yani geç kaldın ;)

Bir de oyuncularınızı kimle paylaşmayın bence.. Sakatlanan oyuncuları değiştirmeyi unutmamak lazım.. Bir de sezon ortasında öyle kafamıza göre bütün takımı değiştiremeyecğiz.. Her hafta 3 değişiklik hakkımız vardı sanırım.. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama bir sınırlama var.. Bu yüzden ilk kadro çok önemli.. İlk 2-3 hafta tepetaklak olursanız bir daha toparlanma şansımız olmayabiliyor.. herkese bol şans..

Kerem SEÇER' Alıntı:
EZER (Arda EZER)
Emre_Gs_uA (Emre DOĞAN)