Kerem SEÇER' Alıntı:
Bu arada Arda abiden oyunu yeni oynayacaklar için bilgilendirme talep ediyorum. Hem de taktik
Şimdi öncelikle bana bu fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.
Euroleague Fantasy Challenge oyununu bu sezon ilk kez oynayacak olan arkadaslar zaten takımlarını kurup GSbasket.Org ligine katıldıklarına göre oyunun user friendly bir arayüze sahip oldugunu görmüşlerdir. Oyunu oynamak için karışık menülerde boğulmuyorsun, herşey apaçık ortada zaten.
Bu sebepten dolayı Euroleague' in sitesinde de yer alan HOW TO PLAY konusuna burada değinmeyeceğim. Ligdeki herkes bu konuyu hemencecik kavramıştır.
Gelelim zurnanın zort dediği yer olan TACTICS konusuna
Kusura bakmayın oyuncu isimleri gibi tiyolar vermeyecegim ama en azından oyunun mantıgı ile ilgili birkac yorumda bulunabilirim.
Açıkçası oyunun en önemli noktalarından biri ilk başı. Henüz daha ligler başlamadan kadronu oluşturup liglerin başlamasını bekliyorsun. Bu süreçte Euroleague' in puanlamasını yaptıgı oyuncuları kadrona katarken geleceği görüp de daha ilk maçtan büyük patlama (vasatın uzerinde bir performans da yeterlidir tabi) yapacağına inandıgın ama Euroleague' in çok bilmiş scout larının düşük puanlandırdığı oyuncuları seçmenle beraber zaten oyuna 1-0 önde başlamış oluyorsun.
Sonraki haftalarda ise kesinlikle takımları cok yakından takip etmeniz gerekiyor. Kendi liglerindeki performansları, aynı pozisyonda oynayan isimlerin form ve sakatlık durumları gibi etkenler size yardımcı oluyor. Örneğin 3 oyun kurucusu bulunan Efes Pilsen' de (Vujanic, Arslan ve Atsur) bir şekilde Vujanic ve Arslan' ın sakatlanmaları demek Atsur' un hemen hemen 35 dakika sahada yer alacagı anlamına gelecektir ve bu da Atsur' den alacagın puanları yukseltebilir.
Oyunun guzelligi de bu zaten; Atsur' un normalde puanlaması kacsa, takımındaki sakatlıklara ragmen de puanı degismiyor. Kısacası mac basına 10 dakika sahada kalarak daha az katkıda bulunan Engin Atsur, buna gore puan kazanıyor ve bu puanlamaya göre kendisini kadrona katıyorsun; ancak bir sonraki hafta takım arkadaslarının sakatlıkları dolayısıyla sahada 35 dakika kalmak durumda kaldıgında ise verimlilik puanını katlayabiliyor. Bunun sonucunda ise oyuncunun puanı yukseliyor (Ornegin 30 puana satın aldıgın Engin Atsur' u 1-2 hafta sonra 50 puana satıp (Ender Arslan ve Milos Vujanic' in sakatlıktan kurtulup takıma katıldıklarında Engin Atsur' un oyun süresi tekrar eski haline döneceği için puanı ve verimi de düşüş gösterip eskiye dönecektir.), kendisinden daha basarılı bir isimi kadrona katabilirsin.
Bilemiyorum biraz karışık mı oldu ama oyunun mantığı budur arkadaslar. Size öncelikle diyecegim sudur ki; önümüzdeki 10 günü çok iyi degerlendirin ve araştırma yapmaktan kacınmayın. Sezona ne kadar iyi kadroyla baslarsanız ilerisi için faydalı olacaktır.