Euroleague | Halcon 86-59 GALATASARAY

Sonuna kadar katılıyorum Biz yanlış takım kurduk bence bunun beklemeyle sabretmeyle alakası yok. FB nerde bekledi sabretti adamlar bu yıl tüm yabancılarını biri dışında baştan aşağı yenilelediler. Koç değişti. Aldıkları oyuncular en iyileriydi. Fb amatör branşlarda çok iyi yabancılar alarak bu işi yapıyor. Bakınız geçen yıl bayan voleybolundaki dünyanın en iyi bayan voleybolcusu bir kaç gün önce dünya kupasında MVP olan GAMOVA onlardaydı bu yüzdne finale çıktılar nerdeyse şampiyonlar ligi kupasını alıyorlardı voleybolda. Ancak bu yıl ellerinden kaçırdılar Gomava'yı göreceksini finale çıkamayacaklar. Bayan basketbolda da dünyada en iyisi kimse hemen ona gittiler Taurasi hemen aldılar. Avrupa en iyi kimse hemen aldılar. Nerdeyse Fowles'ı bile alıyorlardı. Uyanıklık edip biz daha önce davrandık. Gördüğümüz gibi bu işler sabırla olmaz en iyilerini getirerek olur. Duygusallığa hiç yer yoktur. Augustos böyle oynayacaksa oynamasın gitsin. Sonuçta beleş oynamıyor bir çuval para alıyor. Bize üst sevye yabancılar gerekiyor. Hatta sezon başı röportajda Ceyhun hoca biz nedne en iyilerini almayalım neden Taurasi yi biz almayalım gibisind sözler sarfetmişti.
1. Senin Fener kadar paran yok.
2. Bütün yabancılarını yenilemiş olsa bile geçen sene kadronun iskeletini oluşturan Birsel, Nevriye, Meral ve Penny Taylor hala orda. Bunun yanına Penny' nin WNBA den takım arkadası,onu cok iyi tanıyan dünyanın en iyi oyuncusunu aldılar. Siz buna baştan takım kurma diyorsanız söyleyecek fazla birşeyim yok.

Saygılar.
 
Metin Karadeniz' Alıntı:
1. Senin Fener kadar paran yok.
2. Bütün yabancılarını yenilemiş olsa bile geçen sene kadronun iskeletini oluşturan Birsel, Nevriye, Meral ve Penny Taylor hala orda. Bunun yanına Penny' nin WNBA den takım arkadası,onu cok iyi tanıyan dünyanın en iyi oyuncusunu aldılar. Siz buna baştan takım kurma diyorsanız söyleyecek fazla birşeyim yok.

Saygılar.

Bizim gecen sene bir takimimiz vardi, bu sene o takima göre ekstra bütce isteyen bir tek Fowles alindi. Medical Park'tan nerden baksaniz 3-4 milyon Euro para girdi kulübün kasasina (Yani en az 2 veya 3 Taurasi parasi) ama kullanilmadi. Böylesine büyük bir miktar parayi kullanma ihtiyaci duymuyorsan bu iste bir gariplik var.
 
Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Metin Karadeniz":2d5s06q4]1. Senin Fener kadar paran yok.
2. Bütün yabancılarını yenilemiş olsa bile geçen sene kadronun iskeletini oluşturan Birsel, Nevriye, Meral ve Penny Taylor hala orda. Bunun yanına Penny' nin WNBA den takım arkadası,onu cok iyi tanıyan dünyanın en iyi oyuncusunu aldılar. Siz buna baştan takım kurma diyorsanız söyleyecek fazla birşeyim yok.

Saygılar.

Bizim gecen sene bir takimimiz vardi, bu sene o takima göre ekstra bütce isteyen bir tek Fowles alindi. Medical Park'tan nerden baksaniz 3-4 milyon Euro para girdi kulübün kasasina (Yani en az 2 veya 3 Taurasi parasi) ama kullanilmadi. Böylesine büyük bir miktar parayi kullanma ihtiyaci duymuyorsan bu iste bir gariplik var.[/quote:2d5s06q4]

Salih bey,
Bu takımın sezon boyunca bütün masrafları ne kadar tutar önce onu öğrenin sonra konuşalım.

Saygılar.
 
Metin Karadeniz' Alıntı:
Salih bey,
Bu takımın sezon boyunca bütün masrafları ne kadar tutar önce onu öğrenin sonra konuşalım.

Saygılar.
Bunu bilmeye gerek yok ki. Biz Medical Park yokken de asagi yukari ayni ayarda takim kuruyorduk. Simdi ekstradan 3-4 milyon Euro para geldi ama cok zayif bir takim kuruldu. Ya da kurulan iyi takim antrenörün sistemsizliginden dolayi kötü oynuyor ve bireysel anlamda oyuncularin yetersiz görülmesine sebep oluyor belki de. Her iki durumda da yönetim ve teknik heyetin hatasi var o yüzden görevlerinden istifa edip bosa gitmekte olan koskoca bir sezonun bedelini ödemeliler.
 
Bir de Spartak Moskova örneğiniz akıllara zarar.Abramovich gibi bir para babası tarafından yönetilsek o örneğiniz geçerli olur.
 
Salih bey,

Metin bey doğru söylüyor. Sizin anlamak istemediğiniz ekstradan 3-4 milyon euro falan geldiği yok. Bu takımın zaten yıllık 10 milyon tl gibi bir gideri var. Bu sadece oyunculara verilen rakam değil aklınıza gelebilecek her türlü şey. Eskiden bunu klüp karşılıyordu artık tamamen sponsordan gelen para ile dönüyor. Böyle saçma uydurmalar yaparak yönetim ve tekinik heyet istifa demeyin bir zahmet. Anladık Zafer Kalaycıoğlu hayranısınız ve bu şekilde ayrılmasın belli ki hazmedememişsiniz ama daha fazla sürekli bu konuyu gündeme getirirseniz kusura bakmayın ama biz susturmak zorunda kalacağız sizi.
 
Arkadaşalrın anlamadığı anlayamadığı veya anlamak istemdiği durumlar var. Bİr kere en iyi oyuncuyu alman senin şampiyon olman için yeterli değildir. Sen Fowles'i alırsan rakiplerden biri Taurasi'yi alır Diğeri Sue bird, Louren'i alır. İyi takım olmak ayrı bir durum.

FM/CM oynadığınzıdan futboldan açıklıyayım. Bakın siz FM de kurduğunuz takımalrla şampiyonlar ligi şampiyonu oluyorsunuz. O takımalra MEssi'yi Ronaldo'yu mu alıyorsunuz? Ya da gerçek hayatta baktığımızda Real madrid tüm yıldızları takımına topladığında kupa alabildi mi?

Hadi onalr futbol diyorsunuz. NBA'den örnek vereyim. L.A. Lakers şampiyon kadrosuna yani Kobe, Shaq'ın yanına Karl Malone ve Gary PAyton gibi NBA efsanelerini koydu. Şampiyon olabildi mi?

en iyileri almak size şampiyonluk getirmez. Takım olmak, bir sistemin parçası olmak, içeride dışarıda arkadaşlığı sağlamak, Kazanmayı öğrenmek, kaybetmeye isyan etmek ruhunuzda olmalı. Öyle yıldızları alıp şampiyonluk garanti oslaydı Hocalara ne gerek vardı. Alırsın Backy Hammon- Taurasi Simeone-Louren Jackson- Fowles beşlisini kupalara ambargo koyarsın.

Taurasi Fowles diyorsunuz bakın bakalım Rusya liginde hiç şampiyon olabilmişlermi? Fowles'in daha şampiyonluğu yok hayatında (milli maçlar hariç). Takım olacaz arkadaşlar takım oalcaz sonra bir sisteme bağlanacağız o sistemin takımı olacağız. O zaman ışıl gider ipke gelir Simeone gider limon gelir iş yürür. Aksi halde sizdeki bu kafa ile anca komşularının kümesine bakıp ağzınızı silersiniz

Bütçe olayına gelince. Medical Park GS'a para verdi de "bu para ile transfer yapın" demedi. Sadece yıllık yol parası ,konaklama masrafları 1 milyon dolardan fazladır. Ki takımda halen oynayan oyuncuların aldığı paralarda var. Ordan 3 geldi hoop 4 burdan geldi etti 7, hoop 8 de ordan geldi . 3+4+8= 25 diyelim sinerji yaratıp ooo çok para var Mantığı ile yürümez klüpler. Pazarda don satışı yapar gibi klüp ekonomisi hesaplanmaz.
 
ya zaten bu tarz kafalar yüzünden bu haldeyiz biz.. erkek takımında da aynıları var rochistie gitsin o gitsin bu gitsin washington gelsin.. bıkmadılar 5-6 yıldır , bu tarz taraftar mantığından kurtulduğumuz gün yeniden dirilişimiz başlar zaten..

sabırla olmaz diyor bu iş.. aç bi oku bakalım dortmund ne kadar sabretmiş.. bu sene nasıl almış karşılığını çok biliyorsun ya büyük takım olmayı.. dortmund kadar tarihin varmı acaba ?

hemen 2. senemiz de bütün maçları kazanıcaz.. örnek verdiğin fenerbahçe de pondexter varken de onlar bu maçları kaybediyordu 2. yılların da.. yeni yeni kazanmaya başladılar daha..

heryerde var bunlar , yine diyorum bu tarz kafalar olduğu müddetçe de hagi gider tugay gelir , tugay gider 3. terim dönemi başlar.. oktay gider 2. cem dönemi başlar bu yapıdan kurtulmamyoruz bi türlü.. yönetim de bu yapıya çanak açıyor tabi..

keşke ceyhun hoca da 5 yıl kalsa oktay hoca da.. 5 yıl sonra geriye dönüp baktığımız da bu takımlardan hala 20 yiyorsan o zaman otur eleştir..
 
Sanki iki farklı görüş ortaya konmuş gibi ortaya. Ben ikisinin de ortasındayım açıkçası. Takımın transfer aşamasında yanlış kurulduğunu düşünüyordum, hala aynı fikirdeyim. Currie, Hodges gibi oyuncuların (Petronyte de eklenebilir) vereceği katkılar bana göre sınırlı ve bizim gibi ciddi bütçeli takımların daha iyi yabancı tercihleri yapması gerekir. Burada amacım staffa suç atmak değil, geç kaldık, Wiggins'in sakatlığı vs. bunlar da işimizi zorlaştırdı elbette; ama bazı şeyleri yine de önceden kestirmek mümkün. Örneğin, Nihan ve Tuğba'nın 1 numaradaki verimleri sınırlı, Yasemen'i de hoca kullanmıyor ( milli takımda bile süre verirken şimdi vermiyorsa Ceyhun Hoca mutlaka birşeyler görüyordur, ondan şüphem yok), mutlaka gerçek bir yabancı PG almalıydık.

Daha önemli olan noktayaysa sanırım Kurtuluş Bey değinmiş. Takım pek iyi durumda görünmüyor şu an. Gerek teknik gerek mental olarak sıkıntılarımız var. Kabul etmeliyiz ki, takım kapasitesinin de altında şu an.

Bir de geleceğin kadrosu meselesini konuşmak istiyorum. Açık söylemek gerekirse, 93lülerden başlarsak Fenerbahçe bizden avantajlı gibi görünüyor. Yine de, uzun zamandır üç büyüklerin baba bir oyuncu çıkaramadığını, altyapılardaki yetenekli oyuncuların bir türlü belli bir eşiği geçemediğini göz önüne almak gerekir. Torrens diyoruz, Yasemen'den bir yaş büyük bildiğim kadarıyla. Torrens özel bir oyuncu eyvallah da bizim gençlerin de yavaş yavaş atılım yapması lazım. Kısacası, iki üç yıl sonra Esmeral, Nevriye çekilecke bizim yerli kadromuz geçecek diye kesin konuşmamak lazım. Bakarsınız, Fenerbahçe'nin prospect oyuncuları Özge ve Olcay çıkış yapar, yine buna benzer bir durum oluşur. Dolayısıyla, takımın şu andaki görüntüsünden sıyrılıp kapasitesinin tamamına yaklaşabileceği bir sistemin oturması ve yabancı tercihlerimizi de çok iyi yapmamız şart.
 
Burak Barut' Alıntı:
İçimize sinen kadro mu var ? Nerde ben niye görmüyorum ?
Burak, takımın eksik pozisyonları olabilir, yabancılarda daha doğru isimler tercih edilebilirdi ama gerek teknik heyet gerekse oyuncular arasında geçmişinde Galatasaray´a saygısızlık yapan (Kalaycıoğlu, Şaziye, Nilay) isim yok.
 
Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Salih bey,

Metin bey doğru söylüyor. Sizin anlamak istemediğiniz ekstradan 3-4 milyon euro falan geldiği yok. Bu takımın zaten yıllık 10 milyon tl gibi bir gideri var. Bu sadece oyunculara verilen rakam değil aklınıza gelebilecek her türlü şey. Eskiden bunu klüp karşılıyordu artık tamamen sponsordan gelen para ile dönüyor. Böyle saçma uydurmalar yaparak yönetim ve tekinik heyet istifa demeyin bir zahmet. Anladık Zafer Kalaycıoğlu hayranısınız ve bu şekilde ayrılmasın belli ki hazmedememişsiniz ama daha fazla sürekli bu konuyu gündeme getirirseniz kusura bakmayın ama biz susturmak zorunda kalacağız sizi.
Kimse kimsenin görüsüne katilmak zorunda degil. Kimseye saygisizlik, terbiyesizlik yapmadim ben görüslerimi belirttim ve hepsinin de arkasindayim hala. Sizin yönetici olmaniz size bana iftira atma hakkini vermez. Ben Zafer Kalaycioglu'nun Z'sinden bahsetmemisken bu yaptiginiz gercekten hic hos olmamis. Ceyhun Yildizoglu'nun Galatasaray Kadin Basketbol takiminin basinda suana kadar yaptiklarindan memnun degilim ben bunu buradan paylasmak en dogal hakkim. Forumun kurallarini siz benden daha iyi biliyorsunuz.

Neyse arkadaslar ben görüslerimi belirttim ve hepsinin de arkasindayim katilan katilir katilmayan katilmaz. Daha fazla konusmayacagim bu konu hakkinda.
 
Metin bey şu Rusya'dan bizim takımın bütçesinden fazla bütçeye sahip olan 5 takım sayında bilmeyenlerde,bilgilenmiş olsun...Birşeyin yanlış olduğunu belirtip aynı cümlede aynı yanlışa düşmekte garip olmuş doğrusu...Salih'in dediği gibi bu takım avrupanın en büyük 3-4 bütçesine sahip değil belki ama harcanan rakamı küçümsemekte neyin nesi...
 
Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Metin bey şu Rusya'dan bizim takımın bütçesinden fazla bütçeye sahip olan 5 takım sayında bilmeyenlerde,bilgilenmiş olsun...Birşeyin yanlış olduğunu belirtip aynı cümlede aynı yanlışa düşmekte garip olmuş doğrusu...Salih'in dediği gibi bu takım avrupanın en büyük 3-4 bütçesine sahip değil belki ama harcanan rakamı küçümsemekte neyin nesi...
Bayan Basketbolunda bütçeler hakkında ortalama yorumlar yapılabilir. GS Bayan Takımının bütçesi Helcon Avenida'dan az olduğunu düşünmüyorum(Bknz. Kadrolar) ve bu farka neden olan şeyinse bütçe olmadığını herkes kavrayabilmeli.

Türk oyuncularda suç bulmuyorum çünkü yeterli şans bulamıyorlar. Ahı gitmiş vahı kalmış etkisiz Tuğba P. 24 dk oynuyor, geleceğimiz denilen Yasemen S. ve Ceyda K. 1 dk oynuyor. Akıl alır gibi değil. Buralarda da şans vermeliyiz kendilerine. Zaten amacın EL olmadığı gün gibi ortada.

Peki küçük takımların büyük oyuncusu M.Campbell ne katıyor bu takıma Sn. Ceyhun hoca?
Petronyte neden 6 dk. oynatılıyor?
Baskı karşısında bu takım nasıl bu kadar çabuk mağlubiyeti kabullenebiliyor ve havlu atıyor? Geçen seneki takımdan ne farkı var, dünyanın sayılı 5 numarasının bizde olması neden birşey fark ettirmiyor?

Asıl sorun bence H.Coach'umuzun EL seviyesinde tecrübesi olmaması ve halen bu seviyede düşünemiyor olması. Eğer aksi olsaydı böyle oyuncu tercihleri yapılmazdı.

Takımı bu yıl, ilk kez hafta sonu BJK maçında izledim. Ve diyorum ki EL'de ciddi baskılar ve rakipler karşısında sonucun böyle olacağını kestirmek pekte zor değil.
Seyirci desteği gerçekten zayıf olan, rakibin vasat düzeyde oynadığı ve rakibin basit şutları kaçırdığı bir maçta bile takım strese girebiliyor. Hele ki geriye düşerse hiç şansı yok gibi. Ya Işıl Alben'in etkisizliğine ne demeli.
Kimse sakatlık psikolojisi demesin çünkü bazen korkusuzca drive'ları halen yapabiliyor ya sonuç? Potaya bakmaması ise delirtiyor insanı.
Bahar Çağlar 'ın yanlış şut seçimleriyse moral bozucu.
Her hücumda ABD'liler aranıyor. Peki ya sonuç Türk oyuncularda sıfır gelişme?

*Tüm bunlar ışığında benim fikrim acil bir Guard takviyesi gerekli,
*Türk oyuncuların muhakkak katkısının sağlanması,
*Işıl Alben'in eskisi gibi belirli bir sayı katkısının olmasının sağlanması,
*Nihan Anaz'ın Stop Jump Shot'larının devreye alınması,
*M.Campbell'in süresini azaltmak,
*Defense'ta gerektiğinde vitesi arttırabilmek,
*Offense'te Fowles'ın,Petronyte'nin etkinliğinin arttırılması(Daha fazla Pick'n Roll uygulanması, Motion Offense'in hücumda temel olması)

Tüm bunlar bence bu tip takımlarla baş etmenin şartı, başarının anahtarı olacaktır.
 
@Metin Karedeniz
Bu takımın önceki adı GS idi şimdi ise isim sponsorluğu aldı geçen yıl hepimiz bu takıma destek olacak ciddi bir sponsor gerekiyor demiştik. İstediğimiz oldu zaten sponsor desteği olmadan üç aşağı beş yukarı aynı takımı kuruyorduk ee şimdi sponsor desteğimizde geldi sonuç?
yapılan yanlış transferler hocamız sırf Taurasi yi durdurmak için Monica yı almış bu işte bir yanlışlık var demekki.
onlarda birsel-esmaral varsa bizde de ışıl-bahar-Tuğba vardı. bizim yapmamız gereken üst düzey bir guard, iyi bir 2-3 oynayabilen skorer forvet ve iyi bir pivot almaktı. Fowles ile bunu yaptık. ama iyi bir guard alamadık. onlar Matoviç'i aldılar biz Gintare'yi aldık. Sakatlanıp eski gücünü kaybeden korkak oynayan ve ne zaman eski günlerine döneceği belli olmayan Augustus'u tekrar aldık. Oysa ki bize formda takım sıkıştığın içeri penetre yapabilecek rakibi zorlayacak bir skorer oyuncu lazımdı. Takım olmak çok önemli tamm buna herkes katılıyor. Ama kabul edelim ki oyuncu transferleri yanlış oldu. Biz bu kadroyu kurabiliridk ama yine hatalar yapıldı tıpkı erkek takımında yapılan transfer yanlışları gibi.
 
Aykut Ogut' Alıntı:
@Metin Karedeniz
Bu takımın önceki adı GS idi şimdi ise isim sponsorluğu aldı geçen yıl hepimiz bu takıma destek olacak ciddi bir sponsor gerekiyor demiştik. İstediğimiz oldu zaten sponsor desteği olmadan üç aşağı beş yukarı aynı takımı kuruyorduk ee şimdi sponsor desteğimizde geldi sonuç?

Öncelikle üslubunuzu biraz düzeltin, ben rahatsız oldum bana yazmamanıza rağmen.

Metin Abi cevap vermeden ben cevap vereyim.

Sponsor sayesinde ekstra bir bütçemiz olduğu filan yok. Geçen sene basketbol şubesinin karşıladığı ücretleri bu sene sponsor karşılıyor, kulübün cebinden para çıkmamış oluyor sadece. Kısacası harcadığımız para aynı hemen hemen, kaynaklar farklı.

Üstte Diana bizimkilerden az para kazanıyormuş gibi saçma yorumlar var. Araştırmadan, öğrenmeden yazmayın mümkünse böyle şeyleri.

Avrupa'daki oyuncuların aldığı ücretleri bilmiyorum ama muhtemelen Diana şuan Avrupa'da en çok kazanan bayan basketbolcudur Fenerbahçe'den kazandığı parayla.

Bütçelerin denk olduğunu ama kadro kalitesi bakımından fark olduğunu söyleyen arkadaşlar için de Fenerbahçe'nin bütçesi bizimkinin yaklaşık 2 katı şuan.

Ama devre arasında Tamika, Becky gibi hamleler gelirse dengelenir bu bütçeler, o zaman rahat rahat eleştiri yaparsınız.
 
Hem voleybola hem de basketbola ekstradan para gitmediğini ben de düşünüyorum. Kulüp kaynak bulmuşken cebinden para çıkarır mı? Hatta aksine gelen paraların bir kısmına bile el konulmuştur.

Genel bütçe olarak ise Rus takımlarından sonra İspanyollar ile en iyi bütçeye sahibiz. Fenerbahçe bizim önümüzde olabilir bizim de bütçemiz kesinlikle az değil.

Ben de bu bağlamda Sarp'ın söylediklerine katılıyorum. Takım hazır değil henüz, hocanın da alışması gerekiyor bu seviyeye, bu yüzden sonuna kadar destek olacağız. Ama oyuncu seçiminin pek de iyi olmadığını ben de düşünüyorum. Zaten oyuncular ilk geldiğinde de bu konudaki eleştirimizi yapmıştık ama beklemeye karar vermiştik. Yine bekleriz ama malesef Sarp'ın bahsettiği o üç oyuncu beklentilerimizin çok altında.
 
Beklenen bir sonuçtu, saçma işler yapılıyor. Kadro yetersiz, Türkiye'de zaten final belliydi, biz yine sadece final oynadığımızla kalacağız, bu takıma ve hocaya istediğimiz kadar süre verelim, Avrupa'da grupları geçtikten sonra deplasmanda maç kazanamayız. Yazık ki futbol takımında Mustafa Sarp ve Servet'in yıllık maaşlarıyla Euroleague kazanabilecek bütçe yaratılabilirken onlara gidiyor.
 

Üst