EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

http://www.galatasaray.com/news/featured/uQrjArW3zS?tpage=2 ; Part 1

http://www.galatasaray.com/news/featured/rdeB4VIwu7 ; Part 2

http://www.galatasaray.com/news/featured/3m4IfceqfR ; Part 3

http://www.galatasaray.com/news/featured/SVoWiN3qyj ; Part4

Arkadaşlar GSTV'nin hazırladığı " Yürekle, bilekle, Euroleague'e " belgeselinin linkleri bunlar. 4 parçadan oluşuyor, yaklaşık 1-1,5 saat.
galatasaray.com'a üye olarak izleyebilirsiniz. Aslında Youtube'da falan olsa daha iyi olurdu bu videolar ama orada yoktur heralde..

Rytas maçı mı?Jeretin'in üçlüğünde bana bir şey olmadı ya sırtım kolay kolay yere gelmez.Furkan'ın hücum ribaundu,Lakovic'in buzzerı,Shumpert'ın üst üste 7 sayısı,Andric'in hayat öpücüğü derken Andric'in maçı bitiren turnikesi ve Vera'nın yıkılışı...
Pazar'dan sonrası mı?Otobüste ineceği durağı soran güzel kadın,metrobüste kendisine çarparak inen kadına Seibutis'e yolladığımıza benzer mesajlar gönderen teyze,Abdi İpekçi-metrobüs yolu,Gsbasket üyeleri,Beyazıt,Çemberlitaş,Galata,turistler,balık ekmek,ev ahalisi...Herkes,her şey çok güzel.Tarif edilemez bir dinginlik,pozitiflik.

euroleague sitesine baktımda 13 tane a lisansı var bence bu sene malaga ve roma belkide zalgris çıkartırlar gıbı geliyor bizi alırlarmı acaba bu sene bastan verilecek nasıl olsa

Wild card muhabetti dönerken ortalıkda basketbol yazarlarımızın yavşayarak" Galatasarayın EL iç daha 4-5 senesi var" demelerini unutamıyorum bunlar ağızlarında çıkan kelimenin Galatasaray olduğunun farkına ne zaman varıcaklar merak ediyorum.
sahip olduğumuz kaliteli ve oturmuş kadroya rağmen hala f8 in hayal olduğunu söyleyenler de umarım ağızlarının paylarını alırlar.

sahip olduğumuz kaliteli ve oturmuş kadroya rağmen hala f8 in hayal olduğunu söyleyenler de umarım ağızlarının paylarını alırlar.
bence top 16 nispeten kolay kura çerkersek top 8 kalırız bence bizim 24 takımdan yenemiyecgiz veya kadro bizim mislimiz olan 6 7 takım var diye düsünüyorum kim bunlar 1. barselona 2.maccabi 3 real madrid 3. cska 4. pana 5 .siena 6.caja labolar belki bide olimpiyakos ( bütceyi yarı yarıya düsürdür ) bence top 8 hayal degil

euroleague sitesine baktımda 13 tane a lisansı var bence bu sene malaga ve roma belkide zalgris çıkartırlar gıbı geliyor bizi alırlarmı acaba bu sene bastan verilecek nasıl olsa
Zalgiris olmasa bile bence Malaganın %100 lisansını alacaklar.Adamların 5-6 yıldır hiçbir şey yaptıkları yok ve o lisansla idare ediyorlar.Eskiden iyi kötü top 16 yapıp ligde yarı final oynarlardı ama artık hem Euroleague gruplarından çıkamıyorlar hemde ligde play off zor giriyorlar.Ayrıca italyanlardada Siena dışında başarılı çıkan olmazsa Siena ve Milano dışında kimse giremez İtalyadan.Onlarda kaç senedir Sienanın ekmeğini yiyorlar.Düşünün o kadar yiyorlarki Cantu gibi bir takım gruplarda.

Zalgiris olmasa bile bence Malaganın %100 lisansını alacaklar.Adamların 5-6 yıldır hiçbir şey yaptıkları yok ve o lisansla idare ediyorlar.Eskiden iyi kötü top 16 yapıp ligde yarı final oynarlardı ama artık hem Euroleague gruplarından çıkamıyorlar hemde ligde play off zor giriyorlar.Ayrıca italyanlardada Siena dışında başarılı çıkan olmazsa Siena ve Milano dışında kimse giremez İtalyadan.Onlarda kaç senedir Sienanın ekmeğini yiyorlar.Düşünün o kadar yiyorlarki Cantu gibi bir takım gruplarda.
Ben bu Cantu meselesini hiç anlamadım zaten. Geçen sene biz bu Cantu'ya Eurocup gruplarda İstanbul'da 19 sayı fark atmış, ikinci maçta da son maçın verdiği rehavetle 5-6 sayı ile yenilmiştik.
Sonraki gruplarda Caserta bizi istanbul'da paraladı. Fakat o Cantu gitti ligde Siena ile final oynadı, Caserta 8-9. sırada bir yerlerde kaldı.
Ben Eurocup'ta 2 maçı da biri Abdi İpekçi'de diğeri Ayhan Şahenk'te izlemiştim.
O Cantu direkt EL gruplara girdi ya inanılır gibi değil. Bence Eurochallenge için bile yetersizdi.

Ben bu Cantu meselesini hiç anlamadım zaten. Geçen sene biz bu Cantu'ya Eurocup gruplarda İstanbul'da 19 sayı fark atmış, ikinci maçta da son maçın verdiği rehavetle 5-6 sayı ile yenilmiştik.
Sonraki gruplarda Caserta bizi istanbul'da paraladı. Fakat o Cantu gitti ligde Siena ile final oynadı, Caserta 8-9. sırada bir yerlerde kaldı.
O Cantu direkt EL gruplara girdi ya inanılır gibi değil. Bence Eurochallenge için bile yetersizdi.
Adnan abi Casertanın bizi 2 maçtada nasıl balına yendiğini tüm forum biliyor.
İstanbuldaki maçta 2/25 üçlük atıp pota döverek kaybetmiştik.Onlarda %50 üçlük atmışlardı.Deplasmandada Tutku serbest atış kaçırdı ve kaybettik.Düşünki abi İtalya ligi o kadar düşükki Cantu gibi takımlar final oynuyor.Ama bu sene orada Siena-Milano finali kesin.Zaten o takımlar dışındada kimseyi almamaları lazım Euroleague bence.

yanılmıyorsam cantu italyanın eski efsane takımlarından biri.ben ancak clear cantu dönemini hatırlıyorum.eurolig de efes pilsen ile karşılaşmışlardı.köklü bir takım olmalarının yaratmış olduğu sinerji ile kendilerini turnuvaya kanalize etmişler.

Neden yuklenmek gerek barca ya? Bariz daha kaliteli bir mac varken hem de. Hepiniz teknik ekiptenseniz, notlar alicaksaniz tamam verin oylari ama degilseniz iki final adayini izlemektense basit bir maci izlemek basketbol adina yazik olur.

Bu olayda en çok etki eden etken televizyon gelirleri. Son 5 yıllık puanlama sistemi yapıyorlar ülkelerın ulusal lig sıralamaları ve Avrupa kupaları sıralamalarında. Ama futboldan farkları, bu sıralamayı ve liglerin reytinglerinde 70-30 luk bir sistemle hesaplıyorlar. Yani 70% son 5 yıllık kupalardaki sportif başarı, 30% ülkeden kazanılacak televizyon gelirleri.

Mesela sportif açıdan sırp ligi ispanya, yunan ve italyan liginden sonra 4.cü sıradadır. 70-30 luk sistem devreye girdiği zaman sırp ligi 8.ci sıraya düşüyor. Fransa ligi sportif açıdan 13.cü sıradadır, ama televizyon gelirleri eklendiği zaman 5.ciliğe çıkıyorlar. Türkiye bu hesaplamayla 8 den 6 ya çıkıyor.

A lisanslar 2012 ye kadar alınmıştır, 2012 ye kadar A lisansı zor ihtimal. Biraz baskıyla belki 14.cü olabiliriz yada wild card ile katılma şansımız olabilir 2012 ye kadar, yada bu A lisanslı takımlardan birinin ( Barca, Real, CSKA gibiler değil bence, bunlar Euroleague'un demirbaşları) kendi liginde play off'a kalamamasını umut etmek Lottomatica Roma gibi.

Rakip ters psikoloji yapayım demiyorsa (ki saçma birşey bence neden desin ? ) Bizi favori görüyor gibi gözüküyor ?

Koçları: Bizim için çok zor bir maç olacak,GS birçok büyük oyuncusu olan büyük bir takım ayrıca son derece deneyimli bir koçları var. Elimizde gelenin en iyisini yapıp kazanmak için savaşacağız demiş

Adam Lapeta ise,İlk maçımızda oldukça güçlü bir takıma karşı oynayacağız,GS tecrübeli bir takım ve her poziyonda çok kaliteli oyuncuları var.KAzanmak için savaşacaksak çok iyi hazırlanmalı ve tamamen maça odaklanmalıyız.Herşeyimizi sahaya yansıtacağız ve eminim ki ilginç bir maç olacak demiş.