Euroleague Top 16 1.Hafta | Galatasaray 78 - Zalgiris 69

Sinan ile birlikte macı getiren isimdir Carter . Gerek ön alanda yaptıgı sert savunma , gerekse agresiflik ve atletizm olarak muazzamdı . Herkes pocius'un patlama yapmasını bekliyor ama vakit kaybetmenin bir espirisi yok . Her türlü Carter ligde oynar .. Pocius'da kendine çeki düzen vermedikce ligde oynamamali ..

Marici ben de beğendim hazır olmamasına ve hasta hasta oynamasına rağmen umut verdi ki zaten ne kadar fazla kilosu da olsa sonuçta antremansız bir oyuncu almadık ki kendisi bizi geçen sene Kubandayken baya baya zorlamıştı. Ama yine de Furkan-Young ikilisi görmek isterdim beş numara rotasyonunda, enfes olurdu.

Carter nasil ön alan savunmasi yapilacağini, perdelere nasil takilmadan adamin önünde kalinacağini gösterdi. Malesef takimimizda bunu yapamayan çok oyuncu var.Ribound katkisi da muhtesemdi.
Yenilen onca kolay basketten sonra , Sinan ve Carterın savunmalari beni biraz umutlandırdi ama yetmez. Young dan henuz savunma anlaminda katkı almadık bence.Lyin greer bile yanindan gecip turnikeyi birakiyor.Biraz daha caydırıcı olmalı.

Maric'in saha içi duruşu güven veriyor. Kendisini Vougioukas ile kıyaslayanlar var ama ben buna katılmıyorum. Bir kere Maric , Vou'ya oranla daha sağlam duruyor. Oyunda olduğu süre içinde pek top indirmedik kendisine ama Maric iyi bir bitirici. Bu yönünü takımımızda yeniden ortaya çıkartacaktır. Şüphem yok. Carter herkesin beklediği üzere takıma dinamizm getirdi. Ribaundlar yaptığı smaçlar bunları dolu tribünler önünde yaparsa çok iyi ivme yakalayabiliriz. Mesela Young'a yaptığı asist Young'ın smacı takımın üzerindeki ölü toprağının atıldığının bir göstergesi. Eksi yönümüz takımın birlikte çok az oynamış olması. Carter 2 gün önce Trabzon'a karşı oynarken 2 gün sonra hayatında ilk kez Euroleague gibi bir arenada boy gösterdi ve hiç sırıtmadı. İlk izlenimler olumlu. Savunmamızı biraz daha yukarı çekmeliyiz. Savunma yapmayı hep birlikte öğrenmeliyiz. Arroyo'sundan Kerem'ine , Micov'undan Ender'ine kadar. İnanıyoruz , güveniyoruz. Takımımı tebrik ediyorum.

İlk yarı ve 3.çeyrek tüm maça yansıyan muazzam %93'lük serbest atışlarla ayakta kaldık.3.çeyreğin sonunda Sinan'ın enerjisi son çeyreğin fragmanı gibiydi.Taraftarın olmadığı maçta Sinan tüm takımı ateşledi diyebilirim.Son çeyreğe de baskılı savunmayla başladık ve bu plan tüm çeyrek işe yaradı.CARTER''ın bu periyotta yaptığı savunma sindirme operasyonu gibiydi.Ayakkabıya yapışan sakız gibi rakip kısalara musallat oldu:)Yaptığı ve yaptırdığı alley oop'larla da hem kendini hem takımı havaya soktu.Bu kadar baskılı savunma yapmak risklerde taşır.Rakibe boş şut ve turnike imkanı sağlayabilirdik.Ama ilk yarıda sete sette buldukları turnikeleri bu periyotta ki savunmada abandone olunca bulamadılar.Seyircisiz maç olmasa bir taktik hamlesine tüm maç çözüm üretemeyen bir takımı çok daha rahat yenerdik.Neyse ki seyircisiz maçlarımızdan birini zayıf rakibe karşı kazasız belasız atlattık.Seyircisiz maçlar sadece takıma değil maçı tv'den izleyenlere de iyi gelmiyor.Oyuncuların belli anlarda konsantrasyon eksikliğinden basit hatalar yaptığını gördük.Üst üste yapılan karşılıklı top kayıpları da bunun örneğiydi.

Justin carter andersona ne koydu ama beynine beynine.

EDİT: YA NİYE BÜYÜK YAZAMIYORUZ HADİ ARGO YASAK BARİ CAPS LOCK İLE KUTLAMA YAPABİLELİM :(
edit2: editte büyük yazabildim anlamadım.

Tebrikler takıma ve Ergin hocaya... Top 16'ya galibiyetle başlamak iyi oldu. Grup maçlarına Kızılyıldız mağlubiyeti ile başlamış ve yediğimiz darbenin ardından sallanarak devam etmiştik. İnşallah Top 16'da daha istikrarlı devam ederiz. :)

Bi pozisyonda Pocius çok sert düştü yere orda çok korkmuştum. Umarım birşeyi yoktur.
Bundan sonrası için nedense çok olumlu düşünüyorum böyle midemde kelebekler uçuşuyor.
SON TOPA KADAR!

Beyler vipstreamden lig tv yayını yapılıyor oradan izleyebilirsiniz bu da benden size kıyak olsun ve bence carter nokta transfer olduğunu ilk maçtan kanıtladı takımımıza hayırlı olsun bu galibiyet herkese hayırlı geceler.

Ekran_Alıntısı.jpg