Euroleague Top 16 1.Hafta | Galatasaray 78 - Zalgiris 69

İlk yarı sonunda dediğim gibi Sinan şuttan vazgeçip potaya gitmeyi tercih etti ve Carter ile birlikte maçı bize getirdi. Güzel başladık. Carter çok büyük katkılar verecek takıma daha da alıştığında onun sinyallerini verdi ilk maçından.

İşte bu yüzden herkes ununu elemiş, eleğini asmış Gelebale yerine Carter'ı istedi. Varsın %40'la üçlük atmasın. Varsın Euroleague tecrübesi olmasın. Oyun karakteri yeterli.

Merhaba TOP-16 !

Maç Sonucu | Galatasaray LH 78-69 Zalgiris Kaunas

Top 16'ya galibiyetle başlıyoruz. O kadar olumsuzluklara rağmen, biz yılmadık. Yılmayacağız da. Teşekkürler Koç, Teşekkürler Yenilmez Armada !

Güzel bir galibiyetle başladık. İlk yarı ne kadar kötüysek ikinci yarı bir o kadar kendimiz gibi oynadık. Keşke taraftarımız da olsaydı. İnşallah bu galibiyet hayırlı ve güzel günlerin başlangıcı olur.

Mola dönüşlerinde alttan şu videoyu açıp tek başıma zıpladım evde :)

[video=youtube;CaPJIHCzPd0]https://www.youtube.com/watch?v=CaPJIHCzPd0[/video]

Son anda devam ettiğimiz yoldaki ilk maç ve en büyük güç olan taraftar gücü yok. Buna rağmen kazandık.

Şu şartlarda sadece kazanmanın yeteceği durumda güzel bir galibiyet aldık ve bu yola güzel bir başlangıç yaptık. Carter'da, Young başlangıcı gördük ve bu başlangıcı Young gibi olumlu bir şekilde devam ettireceğinin sinyalini verdi Carter. Kırılma anlarında etkisini gösterdi.

Devamının da başlangıç gibi lehimize olacağı bir yol, bizim için her zaman açık olsun.

Herkes Carterdan bahsediyor bence de çok iyi oynadı enerjisi çok iyi. Ama bence Maric de fena değildi, tecrübesiyle fark yaratacak ve biraz form tutunca daha iyi olacak. Kerem Gönlümle beraber Young rotasyonu beni mutlu ediyor.
Sıra pociusda bence o da beklenen katkıyı yapınca takım çok iyi olacak.

Sinan Güler 14 sayı-7 ribaund- 1 top çalma
Zoran Erceg 14 sayı-5 ribaund- 2 asist-2 top çalma
Carlos Arroyo 12 sayı-1 ribaund- 5 ssist
Kerem Gönlüm 10 sayı- 6 ribaund
Vladimir Micov 8 sayı- 2 ribaund-1 asist- 2 top çalma
Justin Carter 7 sayı-7 ribaund-1 asist- 1 top çalma - 1 blok
Patric Young 6 sayı- 1 ribaund- 1 blok-1 top çalma
Ender Arslan 4 sayı- 1 ribaund
Aleks Maric 2 sayı- 2 ribaund- 1 top çalma
Martynas Pocius 1 sayı (8 dakika)

Maric fena değildi. İdare eder diyelim. Vücudunu iyi kullanıyor ikili oyun savunmasında. Nathan Jawai bunu yapamıyor ve rakibin geçişine engel olamıyordu. En azından Jawai'den daha iyi Mariç. Sayı da atmaya başlar ilerleyen haftalarda inşallah.

Ayrıca bu galibiyet inşallah herşeyi toz pembe yapmaz. 1 transfere ihtiyaç gerek bu durumda. İzzet olabilir. Orhan Hacıyeva olabilir. Ali Karadeniz olabilir.

Taraftar olsaydı çok daha erken kopartabilirdik diye düşünüyorum ama her şeye rağmen güzel bir galibiyet oldu. Takım çok olumlu sinyaller verdi. Carter herkesin dediği gibi ama ben Marici de beğendim bu maç. Tecrübesi ile faydalı olacağını düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ikinci yarı toparlamaya başlayınca maçı kazanacağımızı anladım. Yalnız son iki dakikada iki hücüm hatası var. Arroyo'nun ikiye bir pozisyonda Erceg'e pas vermeyip şut kaçırması, ki bu pozisyon Erceg'i oyundan düşürüyordu neredeyse, ikincisi 14 saniye süre kullanmak yerine Erceg'in boş şut kullanması. Rakip o süre içince hızlı hücumlar kullandı. Başka bir rakip olsa ya da faullerde hata yapsak sıkıntı yaşayabilirdik.