Euroleague Top 16 12. Hafta | Galatasaray 84-86 Panathinaikos

Yaratılan türlü sıkıntılara rağmen sezonun bugüne kadarki bölümüne 7 kişilik rotasyonla alınan Olympiakos galibiyeti,2 uzatmada kazanılan Kızılyıldız maçı ve artık modern basketbolda görülebilecek son nokta dediğimiz 6 kişilik rotasyonla alınan derbi galibiyeti gibi unutulmaz anlar sığdıran Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Euroleague E Grubu'ndaki 12. mücadelesinde Panathinaikos karşısına çıkıyor.Karşılaşma 27 Mart Cuma günü saat 20:00'da başlayacak.
Rakibimize ayrı bir paragraf ayırmayı basketbola saygı kapsamında değerlendirebiliriz.Zira üst paragrafta belirttiğimiz modern basketbol kavramı çerçevesinde son 20 yılın Euroleague'deki en büyük kulübünü tarihimizde ilk kez Abdi İpekçi'de ağırlıyoruz.Bu tanımlamanın saha içindeki mimari Dimitris Diamantidis de Cuma akşamı Abdi İpekçi'ye Galatasaray'ın rakibi olarak ayak basacak.
Hali hazırda kadın basketbolda son Euroleague şampiyonuyken maçın hak ettiği değeri yorumlayabilmemizin daha kolay olduğunu düşünüyor ve gerek erkek basketbol takımımızı gerekse Galatasaraylıları Cuma akşamını unutulmaz kılmaya davet ediyoruz.

Şu işkenceden kurtulmayı dört gözle bekliyorum artık,euroleuge maçlarında rotasyon da kullanabileceğimiz adamda olmadığı için ligede yansıyor yorgunluk,telekom maçında dinlenmiş çıksaydık haftayı çok karlı kapatıcaktık,bitsin artık da hedefimize yönelelim bir an önce..

İki takımın kadro gücü, içinde bulundukları ortam belli. Çok da umutlanmanın bir anlamı yok. Her ne kadar Galatasaray´ın çıktığı bir maçta rakip favori olamaz diye söyleyen bir hocamız olmasına rağmen.

Avrupa Basketbolunun markasını ilk kez ağırlamanın verdiği sorumluluk ile hareket edelim, basketbolun keyfini çıkaralım. Yanlış hatırlamıyorsam efsane CSKA maçını sunarken söylüyordu Murat Kosova; terlerinin son damlasına kadar savaştılar, helal olsun çocuklar...

Kızılyıldız galibiyetinden sonra işler bu kadar ters gitmeseydi bu maçta averaj avantajını bile yakalayabilirdik. Ben yine de umutluyum, olağanüstü 3 lük atmadıkları sürece galip gelebileceğimizi düşünüyorum.

Acı çekerek izleyeceğim yine.

Ama Sinan'ın oynamamasını olumlu karşılıyorum. Çünkü Sinan rölantisi olan bi oyuncu değil ve karşısında rakip olduğu sürece içten yanmalı bildiğimiz Sinan olarak oynayacak. Sezon sonunu çıkarabilmesi için bazı maçlar dinlendirilmesi gerek.

şu enderden ne zaman kurtulacağız? young yanında bomboş koşuyor adam gidip zor pozisyondaki ercege pas veriyor. böyle asist fukarası bir oyun kurucu olamaz.

İlk yarıyı 38-40 geride kapattık. İkinci çeyrek 11-0'lık seriyle öne geçtik. Ardından Pao 6-0'lık seriyle öne geçti.

Ergin Hoca neden maçı yönetmiyor?

Adamlar 5 hucum 15 sayi atti. Simdi cikip yine abi cok yuzdeli dis sut atti diyecekler cikacak.

Sezonun 27 veya 28.maglubiyeti. Su sezon bitsin artik bir an once.

Maccabi maçından sonra serbest atışlarla kaybettiğimiz ikinci EL maçı... Yine de gösterdikleri reaksiyondan ötürü tüm takıma tebrikler.

Carter Youngtan daha kotu serbest atis atiyor. Onun yuzunden kaybettik. Young bile gelistirmisken serbest*atislarini... Gordugum en kotu serbest atis atan kisa.

Güzel maç oldu yenilsekte takım yürek koyarak oynadı P. Young 11'de 10 serbest atış atmasını hiç beklemezdim ama 11.yi kaçıracagını tahmin etmiştim belki atsa maç uzardı ama olsun ellerine sağlık aslanların

Son periyotta yaptığımız savunma ilginçti.3-4 kez boş gönderdik panayı ama sonrasında 5-6 tane 3'lüğü birden attılar.O savunmadan çok geç geri döndük ve zararlı çıktık.Neyse deneyim elde etmiş oldu yardımcı koç