Euroleague Top 16 7. Hafta | Barcelona 82-70 Galatasaray

Normal şartlar altında gruptan çıkamayacak olsak bile çıkma ümidimizi 14. haftaya kadar sürdürebilir,Abdi İpekçi'de oluşan kültürün karşılığını sahaya koyabilirdik.Alba maçında iki oyun kurucumuz,Maccabi maçında bir oyun kurucu ve bir forvetimiz yoktu.Sebepleri bizce meçhul.
Her oyuncu belli dönemlerde fedakarlık yaptı,top artık onlarda değil.Ergin Ataman üç yıldır sezon ortasında oyunculara yaratılan idari problemlere dair mentörlük yapmak durumunda değil.Kişisel kariyer beklentileri çerçevesinde 12 Şubat Perşembe akşamı saat 22:00'da Palau Blaugrana'da da ellerinden geleni yapmalarını umuyoruz.
Galatasaray Yönetimi'ne dair benim yazabileceğim bir şey yok daha fazla.

Grupta iddiamız kalmadı bence. Yöneticiler görevlerini yerine getirdiler. Bugünkü yenilgi ile ligdeki durumumuzda kritik. Sıralamada ilk dörtte giremeyeceğiz gibi görünüyor. Bu saatten sonra Eurolig bize Zulüm olacaktır. Euroligdeki Maçları önemsemeyip, kalan (ki kaldıysa) konsantrasyonumuzu lige verip, seneye eurolige gitmenin yollarını aramalıyız bence. Hafta içi kalan eurolig Maçlarını antrenman maçı olarak görmeliyiz artık. Önümüzde birde kupa Maçları var. Artık takımdan bu sene hiç ümidim yok. Bakalım göreceğiz.

İlk yarı 15-20 arası bir farkla biter. Son çeyrek yine aynı şekilde gireriz, Barça tamamen benche dönünce farkı 10-12'ye çekeriz öyle biter maç.

Deplasman maçları tam anlamıyla formalite olur artık. Zaten hem kadro hem malum sebeplerden dolayı ne kadar formsuz da olsalar çok geniş bir rotasyona sahip Barca karşısında deplasman galibiyeti beklemek haksızlık olur.. Bu saatten sonra İpekçi'deki maçlarımızı kazanalım hiç olmazsa.(Bence Maccabi karşılaşmasını kazandık)

Pana ve Real maçlarını kendi saçmalıklarımızla kaybettik aslında. Barça ağır favori olsa da sanıldığı gibi geçmeyecek diye düşünüyorum.

Artık kendi kendimizi kandırmasak diyorum..Bazı arkadaşlar iyi gaz veriyor ama bizim Real-Barca-Pana-Maccabi deplasmanlarından maç almamız imkansız.Nitekim o gün ki şartlarda en alabileceğimiz maçı da kaybettik Atina'da.

Tamamen Barcanın keyfine kalmış bir maç o gün nasıl oynamak isterlerse bizde onlara o şekilde ayak uydurmaya çalışacağız.. Maç esnasında canları falan sıkılırda bir periyotda sağlam bir savunma yapalım derlersede 10 sayı bile atamayız :D

Evet yarın Barça ile oynuyoruz ama sayfa sayısı1 de kaldı..Nedeni belli bu sene maçlar hariç her şeyden konuştuk-konuşacağız gibi duruyor..Sıkıldım artık bu durumdan..
Arroyo ile Micov kadroya alınmış diye duydum..Bir sakatlık falan olmadan dönelim ve lig maçlarına yoğunlaşalım artık..

Avrupa'da hangi takımda saha içi olaylar hariç hep saha dışı olaylar konuşuluyor bizim takımdan başka.
Bu kadar olaydan sonra koçun ve oyuncuların konsantrasyonu kalmamıştır eminim.
Mağlubiyetten sonra burda koç ve takım için olumsuz yorum yapacak olan olursa benim için Murat Özyer'den farkı yoktur.

Aslinda takimda güven olsa cok güzel fikstür var, deplasmanda Barcelonayi yenersin, evinde Barcelona yi yenersin, Kizilyildiz, Pao maclari iceride, Zalgiris ve Alba deplasmanda yenilmeyecek takim degil ama su an basket takimi kaos icinde.

Geçen sene deplasmanda Maccabi'den fark yerken son çeyrekte, Top 8'de Arroyo sakatlandığında bile o maçları kazanma umudum vardı. Ama yarınki maç için hiç umudum yok. İnşallah yanılırım.

Yenersek hiç şaşırmam.
Bundan sonra hedef lig olmalı ancak Euroleague, seyirci ve oyuncular için de ayrı bir motivasyon aslında. Şimdi oyuncu karakterleri belli olacak.
Ligde ilk üçe girebilmek için canla başla çalışılacak mı?
"Nasılsa gelecek sene Euroleague'e kalamayacağız, zaten para da geç yatıyor, yönetim gelecek sene sözleşme teklif edecek mi? Avrupa liginde kendimi göstereyim, ligde kasmaya ne gerek var?" mı diyecekler?

Barcelona da kötü bir Top 16 geçiriyor. guard Navarro'nun ve Oleson'un bu hafta oynayacağı söyleniyor, sakatlıktan nasıl çıktıkları önemli, Pivot Lampe sakat gözüküyor. Onların da, bizim de her şekilde morale ihtiyacımız var.