Euroleague Top 16 8. Hafta | Zalgiris Kaunas 72-59 Galatasaray

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Euroleague Top 16 E Grubu 8. hafta mücadelesinde Zalgiris'e konuk oluyor.İlk dörde kalması için Euroleague'in temel ezberlerinden birini bozması gereken,bu hedefle yola çıktıktan sonra türlü idari sorunlarla boğuşup gruptaki maçlar için ideali şartlar ve rotasyonu dahi yakalayamayan takımımız yine de oynadığı basketbolla Galatasaray'ın Euroleague kültürüne ihanet etmiyor diyebiliriz.Rakibimiz Zalgiris'i Top 16'nın açılış maçında Abdi İpekçi'de seyircisiz oynadığımız maçta 78-69'luk skorla yendiğimizi hatırlatmakta fayda var.7 hafta sonunda Zalgiris'in tıpkı takımımız gibi 2 galibiyeti bulunuyor ve her iki takım için de Top 8'i yakalayabilmek pek kolay gözükmüyor.
26 Şubat Perşembe günü saat 19:45'te oynanacak olan mücadelede takımımıza başarılar diliyoruz.

Kalan maclari kazanmamiz lazim top 8 icin ama bence bu hayal. Çünkü bence bu sene ruhsuzuz, bir sürü aksaklık var...

Gudaitis sakatlanmış Zalgiris'te, oynamayacak. Uzunlarda problem çıkarmıştı ilk maçta.

Kazanmamız şart. Arroyo yoksa Nikolov biraz daha fazla süre alabilir bu maçta. Maccabi maçında olduğu gibi.

Bu maçın kadrosuna yıldız oyuncumuz Şuacan Pişkin de dahil olmuş. Bu mevsimde Kaunas biraz soğuk olabilir ama bedava tatilin de bir kusuru olsun değil mi?

Bence Şuacan maçın kilit adamı olabilir. Atacağı ......lerle ve yapacağı .......yla takımı ateşleyebilir. Neyse bu kadar ironi yeter. Bana göre artık fiilen gruptan çıkma şansımız yok. Şayet Alba maçını kazanmış olsaydık her şey çok farklı olurdu, bu dakikadan sonra 4-5 galibiyet alıp mümkünse 5. bitirmeye çalışmak lazım. Oynadığımız oyun pek ileri gitmediğinden ve keyif veren oyuncu sayısı az olduğundan dolayı en büyük beklentim Pocius un kendi gibi oynamaya başlaması.

Micov ve Carter maksimumda bile oynasalar Lig açısından şansımızda fazla oynama olmayacaktır, ancak Pocius oyun kurma, pas trafiği ve atletizmiyle öne çıkmaya başlar ve biraz daha sorumluluk alıp yüzdeli atarsa işler bambaşka yerlere gelebilir. Belki Erceg e rağmen şansımız yükselir. Maçtan da galibiyet çıkarmamızı bekliyorum.

Turnike atamayan takımlardan %50 ve üzeri üçlük yemekten ben yıldım, takım yılmadı. Bir takım ancak bu kadar kötü savunma yapabilir.

10 dakikada 2 saha içi isabeti, 5 sayi.