Euroleague Women 1. Hafta | Galatasaray 58-75 Famila Schio

Umarım en kısa zamanda tam kadro maçlara çıkabiliriz. Aksi takdirde işimiz hiç kolay değil... Bir ara farkı 8 sayıya indirdik, ama hücumda tıkanınca devamı gelmedi. Rakip de çok yüzdeli şut attı. Zellous ve Torrens ayrıldığından beri, biz böyle üçlük atacak bir oyuncu bulamadık. Familia'nın bütçesini bilen var mı? Baya iyi takım kurmuşlar.

Geçen sezonun tekrarı olabilir Nevriye Yılmaz ile Lynetta Kizer gelene kadar maçları kaybederiz sonra toparlarız fakat ilk 2 de olup saha avantajını almamız şart çeyrek de veda etmemek için

Maçı kulichova dışında uzunumuz olmadığından ve yüksek yüzde ile yediğimiz 3'lükler yüzünden kaybettik.
Savunmada iyi olmadığımızda bizim takımın maçlarını kazanması çok ama çok zor. Biz atarak maçlarımızı kazanamayız çünkü skorer oyuncumuz yok 2 senedir.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sezonun günah keçisi de belli oldu; Bahar Çağlar. Allah ona kolaylık versin. Ben hazırlık döneminden (izleyemesemde istatistik olarak belli ediyordu) gelen Bahar performansını beğeniyorum. Dün sorumluluk almaya çalışan ender oyunculardan biriydi. O eski kaçak dövüşen, bir kenarda bekleyen Bahar yoktu.

Maça gelince kaybettik. Geçen sene de sezona böyle bir giriş yapmıştık. Takım toparlanacaktır sabırlı olmak lazım.

Gec form tutmak Ekrem Memnun'un tarzi birsey olarak bakmamak lazim. Adamin eline her sene ana parcalari eksilmis bir takim verip "hadi yap" diyorlar.

Istikrarli sekilde kadro korunsa sezon basida ayni cizgide devam eder takim.

Gec form tutmak Ekrem Memnun'un tarzi birsey olarak bakmamak lazim. Adamin eline her sene ana parcalari eksilmis bir takim verip "hadi yap" diyorlar.

Istikrarli sekilde kadro korunsa sezon basida ayni cizgide devam eder takim.

Çok doğru bir tespit.
Whalen ile başlayan sonra da Işıl, Alba ve bu sene de Sancho ile devam eden kayıplarımız malesef bizi bu duruma sokuyor.
Başka takım olsa Ekrem Hoca'ya her sene bir yıldız getirir bu kadar başarılardan sonra.
Ama bizde tam tersi oldu.
Her başarıdan sonra bir yıldız gitti malesef.
Umarım çok fazla kaybımız olmadan toparlanırız bir an önce.

Yap derler tabii karşılarında takımının hakkını savunmaktan aciz transfer istemeye korkan bir pasif veya pısırık Ekrem hoca varsa gelen her yönetim beceriksizde,fırsatçıda olsa aynı dengesizliği ve saboteciliği yapar ve takımı zayıflatır sonra hadi yap derler daha öncede yazdım Ekrem hoca bu pasifliğini devam ettirdikçe her sezon daha çok oyuncu kaybederiz ve takımda zayıflar,ondan sonra savunma ağırlıklı çalıştırdığı takımı toparlayana kadar iş işten geçer,bu sezon takımlar daha güçlü ve geçen sezon son anda gruptan çıkabildik bu sezon aynı sorunları yaşarsakki takım tam kadro olsa bile takımın nefesi son maçlardada yetmeyebilir vede gruptan çıkamayabiliriz,arkadaşlar gerekirse Ergin hoca gibi sesini çıkarmalı çıkarmadıkça kendisini ve takımımızı hep istismar edeceklerdir hocayı eleştiren arkadaşlara kızacağınıza biraz gerçekçi bakın olaya.

Buda bir bakis acisidir ama Ekrem hocanin ne dusundugunu ne planladigini bilemeyiz. Oda ister pota altinda Sancho kalsin uzerine Griner gelsin, kisa forvete Moore'u alalim. Galatasaray kadin basketbolu Ekrem hocanin elinde buyuyen bir bebek gibi, o giderse biliyor ki takim dagilacak, eski gunlere donecegiz, belkide kendi emegine kiyamiyor. Bu ifadeler pek hos olmamis sanki?

Buda bir bakis acisidir ama Ekrem hocanin ne dusundugunu ne planladigini bilemeyiz. Oda ister pota altinda Sancho kalsin uzerine Griner gelsin, kisa forvete Moore'u alalim. Galatasaray kadin basketbolu Ekrem hocanin elinde buyuyen bir bebek gibi, o giderse biliyor ki takim dagilacak, eski gunlere donecegiz, belkide kendi emegine kiyamiyor. Bu ifadeler pek hos olmamis sanki?

Uzun oyuncu rotasyonunda iyi oyuncular bulundurmak önemli tabii ama erkek basketboldaki gibi kadın basketbolundada Avrupa'da takımlar sistem değişikliğine gidiyorlar veya kendilerini dahada geliştiriyorlar,bugün Rus takımlarına bakın uzun oyuncularının iyi olduğu kadar mutlaka en az 1-2'er sağlam kısa şutör ve skorer oyuncular bulunduruyorlar buda basketbolun gerçeği,varsın bizim takımda bir uzun oyuncu eksik kalsın mesela Petra onun yerine mutlaka saf kısa skorer yabancı oyuncu alınmalı üstelik Şebnem ayrılmışken,Cansu Şebnem'in kısa belkide orta vadede yerini dolduramayacağı kesin bu gerçekler dururken ısrarla yabancı uzun doldurmanın anlamı yok o saf kısa skorer oyuncu alınmalı aksi takdirde sezon içinde size veya başkalarına sürpriz gelen aslında normal olan bu tür yenilgileri daha çok görürüz,illaki M.Moore almalarına gerek yokki Shavonte Zellous ayarında bir oyuncumuz bile olsa oda yeterli anlatabiliyormuyum ? eğer uzun rotasyonuna fazlasıyla uzun oyuncular alınabiliniyorsa demekki bahsettiğimiz kısa skorer oyuncuda alınabilinir buda hocanın biraz daha sesini gür çıkarıp o oyuncuyu aldırsın istiyoruz yoksa istediği kadar uzun olsun takımda kendi sahamızda bile çok madara oluruz buda gerçek.

Uzun oyuncu rotasyonunda iyi oyuncular bulundurmak önemli tabii ama erkek basketboldaki gibi kadın basketbolundada Avrupa'da takımlar sistem değişikliğine gidiyorlar veya kendilerini dahada geliştiriyorlar,bugün Rus takımlarına bakın uzun oyuncularının iyi olduğu kadar mutlaka en az 1-2'er sağlam kısa şutör ve skorer oyuncular bulunduruyorlar buda basketbolun gerçeği,varsın bizim takımda bir uzun oyuncu eksik kalsın mesela Petra onun yerine mutlaka saf kısa skorer yabancı oyuncu alınmalı üstelik Şebnem ayrılmışken,Cansu Şebnem'in kısa belkide orta vadede yerini dolduramayacağı kesin bu gerçekler dururken ısrarla yabancı uzun doldurmanın anlamı yok o saf kısa skorer oyuncu alınmalı aksi takdirde sezon içinde size veya başkalarına sürpriz gelen aslında normal olan bu tür yenilgileri daha çok görürüz,illaki M.Moore almalarına gerek yokki Shavonte Zellous ayarında bir oyuncumuz bile olsa oda yeterli anlatabiliyormuyum ? eğer uzun rotasyonuna fazlasıyla uzun oyuncular alınabiliniyorsa demekki bahsettiğimiz kısa skorer oyuncuda alınabilinir buda hocanın biraz daha sesini gür çıkarıp o oyuncuyu aldırsın istiyoruz yoksa istediği kadar uzun olsun takımda kendi sahamızda bile çok madara oluruz buda gerçek.

Beni tamamen yanlis anlamissin abi ben sadece ornek vermistim mesele uzun yada kisa rotasyonu agirlikli oynamak degil, kaliteli oyuncu ile oynamayi herkes ister. Ancak Ekrem hocaninda bu durumda masaya cok fazla yumrugunu vuramamasinin sebepleri vardir illa ki.

Mourinho eleştiriliyor çünkü o kadro bu futbolu oynamaz. Yönetim ne verdi de Ekrem Memnun'a bir adamı eleştiriyorsunuz. Ha gider Mooru, Della Done'lu bir kadro kurar bunları kullanamaz anlarım da her sezon adama daha da zayıf bir kadro veriyorlar. Yakında Liseli kızlardan şampiyonluk bekleyecekler. Bütçe 3 milyon tl galiba. Ne bekliyorsunuz? Kadın basketbolunun da Erkek Basketbolu gibi geniş bir oyuncu havuzu yok.

Mesajımın sonuna bir cümle ekleyecektim.Telefondan girdiğim için yanlışlıkla silindi.Uzun uzun yazmıştım bir daha yazmak istemiyorum.Mesajımın sonuna eklemek istediğim şey ise benim o cümlemde eleştiri bile yok uyarılması lazım dedim.Eleştiri dediğin orada Bahar Çağlar'a var ama herkes kendi anlamak istediğini anlıyor ki trollük yapabilsin.Yanlışlıkla sildiğim mesajımdan kısaca neler yazdığımıda söylemek istiyorum.Eleştirmek insanı küçük düşürmek değildir.Beni burda küçük düşürmeye çalışan x kişileri benim koçu ne kadar sevdiğimi bilemez.Ekrem Memnun Gs tv ye her şeyi olumlu yansıtmayacaktı o zaman.Yönetime karşı yumruğunu masaya vurup benim şu pozisyonda eksiğim var diyecekti.Bakın bu bir eleştiridir ama Ekrem Memnunu burada eleştirmeye ne benim ne de kimsenin ne gücü yeter ne de aklı fakat ortads açık bir şeyler varsa buda bu forumda konuşabilmek için var.Anlamaya çalışmaya çalışacağınızı düşünüyorum.