Euroleague Women 1. Hafta | Galatasaray 58-75 Famila Schio

Ekrem Memnun ne yapsın? Yönetim para bulamıyor beceriksizler bu konuda. Adam 3,5 milyon euroluk sözleşmeyi tarihin en büyük sponsorluğu diye satmaya çalışıyor. Gelir bularak değil kısarak UEFA'ya rapor veriyor. Neden yumruğunu masaya vursun? Ya da vurmadığını nereden biliyoruz? Bazı şeyler kamuoyuna açıklanmaz. Az stres yapalım.
Bayram'da üniversitenin yanından geçiyorum çatı hâlâ yapılmamış. Beyler Eğitim Vakfının başkanı milyar dolarlık servetinden 1-2 milyon dolar harcayıp yaptıracağı işi sallıyor.

Vallah şurda konuşanların çoğu maçı seyretmemiş bile! Ayıp yahu! kendinize saygınız olsun en azından maçı seyredin ondan sonra yorum yapın!

Mourinho eleştiriliyor çünkü eline istediği her oyuncu verildi. Bak 3 kupa almış Hamza'yı da eleştiriyoruz sabah akşam! "GS'dan gittiği gün bayramımdır" diyorum. Ama Ekrem hocayla bir tutmak komedi unsuru olur ancak. Neyse Ekrem hocayı koruyacak kollayacak değilim. Adam zaten yapılacak her şeyi yapmış. EL'i al 3 sene takımın başında kal 1 şampiyonluğunu Hırsız Özlem Murat Birecik çalsın 2 şampiyonluk al sonra götü boklu italyan takımına yenil ilk maçtan uyarıl:)) Yahu siz bakkal işletseniz çırak bulamazsınız evlere servis yapacak! İlk yenilgide uyar diyor bir de arkasından özür dileyeceğine 2 mesaj daha yazmış aklınca ayar veriyor:))

Maçı izlememişsiniz eleştiriyorsunuz dedim bunu da şurdan anladım. Maçın bizim adımıza en iyi oyuncusu Bahardı! Kızın yapmadığı şey yok. 2-3-4-5 numarada oynuyor maç boyunca. Eski Bahar dışında, topu kendi potasından alıp diğer potada bitirdi sayıyla. Eller kollar hep havada. Sonra çıkılıyor Bahar eleştiriliyor. İnanılmaz gerçekten

Maçı neden kaybettiğimizin çok nedeni sayılabilir. Ama bence en önemli nedenlerinden biri (Ekrem Hoca takımlarına yakışmayacak şekilde) Konsantrasyon eksikliği diyebiliriz. Takım maçı ciddiye almamış veya Cumhurbaşkanlığı kupasının moral bozukluğu hala devam ediyor bilemiyorum ama oyun boyunca sertleşemedik. Hep yumuşak kaldık. Rakip çok defa boş atış kullandı.

Bir diğer önemli unsur da Işıl Basketbolu unutmuş! Sanırım 1-2 ay onu bu boyutta izleyeceğiz. Gerçekten maç boyu ne yapmak istediğini bildiğini düşünmüyorum. Işıl'ın basketboldaki en önemli özelliği hırsıdır. Ve bu hırs için konsantrasyonu yüksek olmalı. Bu maç için bunun olduğunu söylemek imkansız. Tatil sonrası direk yüksek konsantrasyon beklemek tabii ki haksızlık olur ama boş atış kullanan oyuncuların şutlarına bakın anlarsınız durumu:(

Lloyd konusunda beklentim artık yüksek değil. Tabii ki amerikan basketbolu ile Avrupa basketbolu arasında temel farklılıklar var bocalayacaktır ama biz ne draft 1 numaraları gördük. Şut tercihlerini geçtim şuta kalkışları ve atış stilleri bile farklı. Lloyd o anlamda bende yeterli etkiyi yapmadı.

Bu arada GS'ın bu sene de skorer sıkıntısı çekeceği aşikar. Eli düzgün net skorer bulamayan tek takımız sanırım. Baretta'da da bile boş kaldığında cezayı kesen çok oyuncu var. GS'da yıllardır bomboşken bile şutu sokabilen oyuncu yok. Yani illa ki şutu sokuyorlar da bir düşünün X oyuncumuz topu havaya kaldırdığında ben direk sayı diye seviniyorum diyeceğiniz oyuncumuz var mı?

Gene de maddi koşulları da düşününce oldukça homojen bir takım.Ve bu takım bir olarak takım olarak başarılı olacaklarını anlamak zorundalar! Eğer bunu yapabilirsek avrupada gene bir iş yapabiliriz. Türkiye ligi için baktığımda FB'nin sıkı bir rakip olacağını sanmıyorum. Sezon içinde bu görülecektir de zaten

Maçın ilk yarısını maalesef erkek takımımızın maçı olduğu için izleyemedim.Tebrik ederim çok akıllı birisiniz.Fakat 2. Yarısını maalesef izledim.Burada yanıldınız ama yinede akıllı olduğunuzu değiştirmez kesinlikle.Ben burada bireysel olarak kötü bir yorum yaptığımı düşünmüyorum.Ben size katılıyorum fenerin rakibimiz olmadığını düşünüyorum.Ekrem hoca ile birlikte iyi bir takım kadrosu olduğunu ve şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olduğumuzu düşünüyorum.Ben geçen sene ki Galatasarayı gördüm 2 maçta.İnşallah ben yanılırım ve euroleaguden son maça kalmadan çıkabiliriz.Mourinhonun eline istediği kadro verildide Ekrem Memnun'un eline istenmediği kadro mu verildi?)Yanlış anlaşılmasın yönetimi savunacak halim yok şimdi 2-3 tane trollük yapan şahsiyet var direkt yönetimi savunuyor diyede yazarlar.)Hamza hocayı bende eleştiriyorum fakat onu oyuncu kullanımında eleştiriyorum.Ekrem Memnunu eleştirdiğim filan yok.Uyarılması lazım.Çünkü kimse Galatasaray'dan büyük değil bu camiada.Tekrar diyorum inşallah yanılırım ve Galatasaray gruplardan rahat bir şekilde çıkar.Yahu biz bakkal işletiriz işletmesinede çırak bulamasakda biz servis yaparızda adam olana adam gibi laf dinleyene yaparız.

Ben maçta koşup atlamayan hiç bir oyuncu görmedim. Herkes canını dişine takarak oynadı. Biraz da şanssızdık şutlarda

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu trollükte aldı başına gidiyor.
Birilerinin düşüncelerini açıklaması, birilerini savunması neden trollük olsun.

Ekrem Memnun'a laf söyleyen insan çarpılır.
Biraz el insaf..

Polemik yaratmak için söylemiyorum ama,Işıl'ın bugünkü istatistikleri sizi yanılttı sanırım Sühan Bey.

:)) Işıl'ın iyi performansı beni hiç şaşırtmaz. Onun azmi yeteneği hırsını en iyi bilenlerdenim. Zaten o postta da

" Bir diğer önemli unsur da Işıl Basketbolu unutmuş! Sanırım 1-2 ay onu bu boyutta izleyeceğiz. Gerçekten maç boyu ne yapmak istediğini bildiğini düşünmüyorum. Işıl'ın basketboldaki en önemli özelliği hırsıdır. Ve bu hırs için konsantrasyonu yüksek olmalı. Bu maç için bunun olduğunu söylemek imkansız. Tatil sonrası direk yüksek konsantrasyon beklemek tabii ki haksızlık olur ama boş atış kullanan oyuncuların şutlarına bakın anlarsınız durumu"

diyorum. Yani Cumbaba maçı sonrası yüksek konsantrasyon Baretta maçında onu bu hale sokmuş olabilir dedim. PG olarak başkaları etki ettikçe topu Işıl getirmediği sürece daha diri bir Işıl olacak sahada o da verimini arttıracaktır. Ama dünkü gibi yüzdeli verimli her zaman atar mı bilmem. İnşallah atar:)

Gene de takımın skorrer oyuncu eksiği var. Bİr şekild eboş kaldığında şutu sokacak oyuncuyu bulamıyoruz yıllardır:(

Şu iki maçta Bahar Çağlar'ın 3 numaradan 5 numaraya kadar özveriyle oynayıp aldığı sorumluğun çeyreğini Nuria Martinez oyun kurucu pozisyonunda aldı mı acaba?
Işıl'ı sezon başında almışız.Jewell Lloyd'la daha bahar ayında görüşüp anlaşmışız.Elimizde Ayşegül gibi en azında rotasyona 5 dakikalık katkı yapacak oyuncu varken Nuria Martinez'in yerine Ana Dabovic veya o tarzda bir oyuncu tercih etseydik daha doğru olurdu.
Bir de kader anlarını Dubljevic'in maçı kazanma hırsına teslim edersek Fenerbahçe maçında olduğu gibi çok üzülürüz.Bence Lloyd takıma adapte olduğu zaman ve Kizer'la Nevriye takıma katıldığı zaman topu daha fazla paylaşan bir takım görüntüsüne kavuşacağız.
Şu anda takımın en temel sorunu Nevriye gibi lider, skorer ve tecrübeli bir oyuncudan yoksun olmamız.Bu ne Ekrem Hoca'nın suçu ne de yönetimin.
Erkek basketbol takımının öyle bir fikstürü ve öyle rakipleri var ki kötü bir başlangıç bütün bir sezona malolabilir orada neyseki iyi gidiyoruz.Ama kadın basketbol takımının şu anda oynadığı kötü oyunun ve sonuçların tölare edebileceği çok fazla zaman var.Hataları ve eksiklikleri konuşmak lazım ama yerin dibine de sokmamak lazım.Sorun üsluplarda.

:)) Işıl'ın iyi performansı beni hiç şaşırtmaz. Onun azmi yeteneği hırsını en iyi bilenlerdenim. Zaten o postta da

" Bir diğer önemli unsur da Işıl Basketbolu unutmuş! Sanırım 1-2 ay onu bu boyutta izleyeceğiz. Gerçekten maç boyu ne yapmak istediğini bildiğini düşünmüyorum. Işıl'ın basketboldaki en önemli özelliği hırsıdır. Ve bu hırs için konsantrasyonu yüksek olmalı. Bu maç için bunun olduğunu söylemek imkansız. Tatil sonrası direk yüksek konsantrasyon beklemek tabii ki haksızlık olur ama boş atış kullanan oyuncuların şutlarına bakın anlarsınız durumu"

diyorum. Yani Cumbaba maçı sonrası yüksek konsantrasyon Baretta maçında onu bu hale sokmuş olabilir dedim. PG olarak başkaları etki ettikçe topu Işıl getirmediği sürece daha diri bir Işıl olacak sahada o da verimini arttıracaktır. Ama dünkü gibi yüzdeli verimli her zaman atar mı bilmem. İnşallah atar:)

Gene de takımın skorrer oyuncu eksiği var. Bİr şekild eboş kaldığında şutu sokacak oyuncuyu bulamıyoruz yıllardır:(

Sühan sen ve bazı arkadaşlarımızın takımlarımızın maçlarını salondan bizzat izlemesiyle maalesef o fırsatı veya imkanı olmayan ben ve benim gibi maçları TV den izleyen taraftarların takımdaki oyunculara ve oyunlarına bakış açısı doğal olarak farklı olabiliyor ve salonda maç izleyenlerin izlenimleri daha gerçekçi oluyor vede TV den daha kolay geliyor bunu hiç birimiz inkar edemeyiz lakin bazı düşüncelerim sabit,mesela sen bile kısa skorer eksikliğimizi görmüş ve yazmışsın kaldıki uzun rotasyonuna Petra gibi olmasada olur diyeceğimiz oyuncu alınabiliniyorsa demekki Ekrem hoca onun yerine pekala kısa skorer aldırabilirdi veya hala fırsat varsa yine gönderip ihtiyacımız olan skorer oyuncuyu aldırabilir kaldıki diğer rakip kulüpler oldukça makul diyeceğimiz rakamlara skorer oyuncu bulabiliyorken bir bizim takım bulamıyor veya Ekrem hoca ağırlığını koy*a*madığı için aldıramıyor,Mersin kulübü bile Angel i 200.bin USD gibi oldukça iyi bir rakama kadrolarına dahil etmişler.

Diyorumki Ergin hocada Ekrem hocada aynı basiretsiz beceriksiz ve sabote edebilen yönetimle çalışıyorlar vede Ergin hoca yeri vede zamana göre sesini çıkarıp istediklerini yaptırabiliyor yani fazla pasif değil işte bu nedenle Ekrem hocayı eleştiriyorum,fazla iyi niyetli olarak ve pasif kalarak aslında bu durum faydadan çok zararda verebiliyor,düşünsene 200.bin USD ye Angel veya eşdeğer kaliteli oyuncuyu aldıramazmıydı pekala aldırabilirdi yeterki kulüpteki ağırlığını kullanabilsin istediğini az yada çok (y)yaptırabilir.

Sühan sen ve bazı arkadaşlarımızın takımlarımızın maçlarını salondan bizzat izlemesiyle maalesef o fırsatı veya imkanı olmayan ben ve benim gibi maçları TV den izleyen taraftarların takımdaki oyunculara ve oyunlarına bakış açısı doğal olarak farklı olabiliyor ve salonda maç izleyenlerin izlenimleri daha gerçekçi oluyor vede TV den daha kolay geliyor bunu hiç birimiz inkar edemeyiz lakin bazı düşüncelerim sabit,mesela sen bile kısa skorer eksikliğimizi görmüş ve yazmışsın kaldıki uzun rotasyonuna Petra gibi olmasada olur diyeceğimiz oyuncu alınabiliniyorsa demekki Ekrem hoca onun yerine pekala kısa skorer aldırabilirdi veya hala fırsat varsa yine gönderip ihtiyacımız olan skorer oyuncuyu aldırabilir kaldıki diğer rakip kulüpler oldukça makul diyeceğimiz rakamlara skorer oyuncu bulabiliyorken bir bizim takım bulamıyor veya Ekrem hoca ağırlığını koy*a*madığı için aldıramıyor,Mersin kulübü bile Angel i 200.bin USD gibi oldukça iyi bir rakama kadrolarına dahil etmişler.

Diyorumki Ergin hocada Ekrem hocada aynı basiretsiz beceriksiz ve sabote edebilen yönetimle çalışıyorlar vede Ergin hoca yeri vede zamana göre sesini çıkarıp istediklerini yaptırabiliyor yani fazla pasif değil işte bu nedenle Ekrem hocayı eleştiriyorum,fazla iyi niyetli olarak ve pasif kalarak aslında bu durum faydadan çok zararda verebiliyor,düşünsene 200.bin USD ye Angel veya eşdeğer kaliteli oyuncuyu aldıramazmıydı pekala aldırabilirdi yeterki kulüpteki ağırlığını kullanabilsin istediğini az yada çok (y)yaptırabilir.

Haklılık payın var tabii. Ama Ekrem Hocanın takımıyla Ergin hocanın takımı aynı değil:( Bak misal Yarın Kadın basketbolun bir nevi Barcelonasıyla karşılacağız (UMMC Real diye düşündüm) Ama basketsever arkadaşlar bile anons yaprken yarın AKE ile maç var herkes salona!! diye çabalıyor:)) Yani Kadın basketbol şubesi bugün kapansa yuh ah vah diyecek insan sayısı çok az:( Bu yüzden de Ekrem hoca Müge abla daha temkinli gidiyorlar.

Ya en basiti geçen sene bu şube 300bin kar etti:)) Sezon sonu EL'de bir şey yapabilmek için bir SG lazımdı. onu almak için para bulamadık.Kelsey gitti geldi gitti geldi. Ki şubenin 300bin Eurosu vardı ve o aranın nereye verildiği belli dğeil. Sponsordan gelen paradan harcamalar sonrası kalan 300bin ama kürek yüzme binicilik veya erkek basket heryere gitmiş olabilir o para:( O kısa gelseydi belki de EL şampiyonuyduk gene:(

Yani Ekrem hocanın ısrarcı olmama sebebi bundan kaynaklı. Elindeki para kadar konuşayım ki geçen seneki kelsey rezilliğini yaşamayayım diyor. Geçen sene EL F8 elemesinde kadıköydeki maçtan önce Ekrem hoca FB'yi nasıl elerizi değil Kelsye Bone'un manitasıyla olan sorunu nasıl gideririz Kelsey sahaya çıkar mı onu düşünüyordu:)

Klitchova konusunda ben de muallak durumdayım haklısın. ama Kizer ne verecek belli dğeil. NEvriye ise kadın basketbolu için artık çok yaşlı konumda. Ona pek güvenemeyiz. Kizer geldiğind ePetra tribüne çıkacaktır. Ve fazla pahalı olduğunu düşünmüyorum. Angel 200bin evet iyi para alınabilir özelliği var. Ben hoca olsam vallah direk uçardım ona:) Ama kadroda da o bölge çok dolu gereksiz olacak adam artacaktı. Keşke daha erken bilinseydi