Bilmediğimden soruyorum. Reklamını yapmak istiyor ya
Aysal'ın adını ilk GS başkanı olduğunda mı öğrendiniz?
Aysal reklamını yaparsa reklamı alan kişilerden kaçı bahçesind eenerji santrali kurması için aysala izin verecek
Bu reklam sayesinde enerji işinde nasıl fayda sağladı
Sizce GS'ın başına geçmesi Aysal'ın işleri açısından iyi mi kötümü oldu?
Sponsorluk meselesine gelirsek
Aysal yardım ederim dedikten sonra Yönetimden biri çıkıp tamam yardım et dedi mi?
Ergin Ataman sesli olarak yardım isteyince Can Topsakal NTV Sporda canlı yayında Ergin Atamanı azarlamadı mı?
Sizin çocuğunuz benim yeğenim olsun misal. Yeğenimi alıp size sormadan özel okula yazdırayım tepkiniz ne olur?
Ota boka bundan sonra GS'dan uzak dursun!! diyip Nerede bu GS'lı işadamları!! demek için ne içmek gerekiyor?
Siz GS'lı bir zengin olsanız camiaya yardım ettikten maximum 1 yıl sonra adınız çıkartılıyorsa yardım eder misiniz?
Bence Kursk-UMMC maçının galibi şampiyon olur. O da Kursk olur bence. FB finale kalamaz. Bu arada Dünya batıdan doğuya doğru dönmektedir
))
Sühan Bey'in hem sorunlarına cevap vereyim hemde söylediklerinden yararlanarak düşündüklerimi söyleyim.
Aysal Gs başkanı olmadan önce dar bir çevre tarafından tanınınıyordu. Gs başkanı olduktan sonra ülkede herkes tarafından tanındı, hatta uluslarası alanda kamuoyu önüne çıkma fırsatı yakaladı. Ünal Aysal Canaydın zamanı hisse alımı öncesinde de hiç tanınmıyordu.
Aysal sadece enerji işi yapmıyor. Otel işletmeciliğide yapılıyor. İşine katkısı olurmu diye soruyorsanız. Tabiki olur. Enerji müşterisi devlet, halkla işi yok. Onda bile olur.
Sonra tanınmak sadece iş yaşamına katkısı olacak diye istenmeyebilir. Bambaşka bir örnek ama anlamaya katkısı olacaktır. Uğur Mumcu'nun Paşaların kavgası kitabı vardır. Cumhuriyet sonrası Karabekir'in, Mustafa Kemal'e sataşması ve gazeteler üstünden yürüttükleri tartışma. Konuyu iyi inceleyen Karabekir'in bazı konularda yalan söylediğini görür. Karabekir hainmi hayır. Peki nedir. İnsanoğlu ihtiraslarıyla, zayıflıklarıyla, kompleksleriyle .... insandır. Yani herkes her zaman rasyonel davranamıyor. Aysal'da bu gibi dürtülerle hareket etmiş olabilir. Bunu düşündüren neden varmı elimizde. Çok. Kurumsallıktan bahsedip her maç öncesi takım ziyaretiyle rol kapma ve poz kesme çalışmaları, ben ortalıkta olmayacağım deyip konuşmak için trafik kameraları arayan durumu, uluslarası alanda görünme çabasından kaynaklı Avrupa ligi kurulması konusunda düştüğü acıklı ve komik durum ....
Aysal'ın işlerini özel olarak takip ettiğim için kesin olarak bilemem. Ancak kurumsallığı bu kadar vurguladığına göre olmamasından pek etkilenmemiş, yani muhtemelen iyi olmuştur.
Sponsorluk konusunda iki şey birbirine karıştırılıyor. Domates mi daha kırmızı, patates mi daha sarı gibi. Temelinde de tarafsız olamamak var, Aysal sempatisi ve Aysal karşıtlığından ötürü. Aysal'ın samimiyeti başka birşey, Yönetimin görevini yapması başka birşey.
Yönetimin görevini layıkıyla yapamadığını zaten kaçan oyunculardan, takımda çıkan huzursuzluklardan görüyoruz. Konşulacak bir yanı yok kesin. Yönetim kurulu var, Artı idari menejer var. Sporculara paraların ödenmeyeceğini söylemek için teknik sorumlu zorlanıyor. Bu bile yeter. Sadece Aysal değilki, hiç mevzusu olmamış ancak sponsor olma potansiyeline sahip firmalarla dahi gidip görüşmeli, hatta bulmalı yönetim.
Gelelim Aysal'ın samimiyetine. Aysal'ın samimyetsizliği yönetimin başarızlığından daha kesin. Hiç konuşacak bir yanı yok. Sahtekarın teki. Sanmayın ki mutlak Aysal düşmanıyım. Mahmudi ile yollar ayrılınca Aysal'a hücum edenlere yazdıklarıma bakabilirsiniz. Hiç ön şartlı bakmadım. Aysal benim için hayal kırıklığıdır.
Can Topsakal'ın yaptığında doğruluk payı yapmış. Bir sahtekarın Gs kullanmasına izin vermemiş, Gs'ı medya üzerinden itibarının kaybolmasına izin vermemiş ...
Okul örneği saçma sapan bir şey olmuş Sühan Bey. Doğru örnek şu olabilir. Bir eğitim vakfımız var. Vakıf üyelerinden biri yardım edecek, seçilmiş yönetim kurulu engelleyecek ? Olurmu. Vakıf yönetiminin akıl sağlığı yerinde değilse bir ihtimal.
Gs'lı işadamları konusunda da birşey söyleyim. Gs'da Fb ve Bjk'ta olduğu kadar iş adamı yoğunluğu yoktur. Yüksek eğitimlisi çoktur. Buna rağmen birşeyler yapılamazmı. Pek tabi yapılabilir. Tek bir kişi olmasıda şart değil. Ortak katkıda alınabilir. Fakat bu bir yönetim çalışması gerektirir. Çünkü herkes kulüp yönetimine yakın değildir. Bu tarz alışkanlıkları yoktur. Yapacağı sponsorluk veya yardımın kendine yada kulübe ne sağlayacağını düşünmemiştir, yapacağı yardımın hedefe ulaşacağından endişelidir vb....
Ad çıkarmaya gelince. Aysal hiç kimseye kızmasın. Başına gelenler bizzat indiği seviyenin sonucudur. Kütahyalı ile mesaj muhabbetleri bir örnek.