Euroleague Women 2014-2015

Bu fenerden bir cacık olmaz. Yüklesişte falan da değiller. Son senelerde kazandıkları maçlarda bile kötüydüler. Angel ve bazı oyuncuların bireysel performansı sayesinde kazandılar. Zaten adam gibi bir rakiple de karşılaşmadılar fazla. Bir Eka bir de Galatasaray gördüler, ikisinde de rencide oldular. Angel de gitti iyice sıradan bir takım görüntüsündeler. EL'deki takımların çoğu rahat yener bunları. Koçlarının falan da takımla alâkası yok. Birsel, Bojovic, Quanitra, N'dour vasat oyuncular. Biba istikrarsız. Sadece savunma defosu olan Tina ile başarı başka bahara kalır.

Aziz Yıldırım biz fenere yenilip küme düştüğümüzde GS artık bitti dedi ve 10 sene şampiyon olamadaık
ama bu sefer fener bitti artık amatöre yatırım yapamayacaklar artık Aziz öyle söyledi

Bulur sponsorunu. Bizim camiamız gibi değil Fener'inki adamların zenginleri kulübe destek çıkıyor. Erkek takımı zaten Ülker destekli. Voleybol kadınlar grundig (beko arçelik ve koç) erkek voleybol ve kadın basketbol'a destek buldularmı tamam. Ha diğer alt branşları sallarlar. Çin'den oradan buradan transferi durdururlar olur biter.

Bunun tek nedeni LİSE başka açıklaması yok Galatasaraylı zengin bir iş adamı takıma neden destek çıksın ? Üye olma hakkı bile elinde olmayan birisi neden bir şubeye sponsor olsun ? Halka açılmadığı sürece kimseden destek istenmesi bile çok komik olur...

1-UMMC (Grupda ki 2 karşılaşmayı da 1 sayı fark ile kazanan Kursk bu sefer kaybeder. Aksi Takdirde Fener Final oynama tecrübesi ile kazanabilir)
2-Fenerbahçe
3-Kursk
4-Prag

Sadece üyelikle alakası yok adamlar destek çıkıyor. Misal Aysal öyle böyle yaptı lakin istenilen takıma destek olurum dedi (gelecek planları için yaptı) lakin kulüpten ses çıkmadı.

Neyse konu başka mecralara kaydı.
UMMC Kursk galibi şampiyon olur.

Sadece üyelikle alakası yok adamlar destek çıkıyor. Misal Aysal öyle böyle yaptı lakin istenilen takıma destek olurum dedi (gelecek planları için yaptı) lakin kulüpten ses çıkmadı.Neyse konu başka mecralara kaydı. UMMC Kursk galibi şampiyon olur.
Ses çıktığında ne yaptı Aysal? Öyle bol keseden sallamakla da olmuyor gerçekten isteyen çıkar yapar. UMMC şampiyon olur. Prag ev sahibi desteği ile Fb'yi eler. Hiç ama hiç iyi durumda değiller.

başkan çıkacak buyrun sayın aysal alın basketbolu diyecek.Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Elini de öpsün mü? Yüce Aysal size muhtacız diye yalvarsın mı? Galatasaray başkanı Divan kurulunda çıkıp amatör branşlar için açık açık yardım istedi zaten. Bırakalım kendimizi masallarla avutmayı. Kişisel husumetler Galatasaray'ın önüne geçmiş.

Elini de öpsün mü? Yüce Aysal size muhtacız diye yalvarsın mı? Galatasaray başkanı Divan kurulunda çıkıp amatör branşlar için açık açık yardım istedi zaten. Bırakalım kendimizi masallarla avutmayı. Kişisel husumetler Galatasaray'ın önüne geçmiş.

Divanda zaten destek çıkın dedi. Sen Aysal'ın niyetinden şüphe duyuyorsan bunu yapacaksın. O da ortada kalacak.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Divanda zaten destek çıkın dedi. Sen Aysal'ın niyetinden şüphe duyuyorsan bunu yapacaksın. O da ortada kalacak.Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Aysal'ın niyeti olsa, samimi olsa zaten bunu bile beklemez. Galatasaray başkanlığı yapmış biri o makamı ayağına beklemez. Koşa koşa başkanın yanına gider ben sponsor oluyorum der. Dediğim gibi samimiyse...

Aysal'ın açıklamaları, taraftarın tepkisini azaltmak için yapılmış, samimiyetten uzak, tamamen stratejik açıklamalar... Kulübün başkanından Ergin Ataman'a, herkes "gel şubeye sponsor ol" derken; o hala yüzsüz yüzsüz "isterseniz sponsor olayım" diyordu. Bu camia istediğini göstermek için daha ne yapacak? Ayağının altını mı yalayacak?

Geçen gün Aysal, eski yönetimiyle bir araya gelmiş. Orda yine aynı çağrı yapılmış. Aysal efendi "seçimden önce yanlış anlaşılır" bahanesiyle yine reddetmiş. Seçimden sonra da kaçmak için bir bahane bulur. Şampiyon takıma, söz verdiği primlerini ödemeden kaçıp giden birinden iyi niyetli bir tavır beklemek, en hafif tabirle saflıktır.

Aysal'ın bu saatten sonra yapacağı en büyük iyilik, kulüpten uzak durmaktır. Başkanlığı bıraktı, hala Galatasaray ismini kullanarak reklamını yapma derdinde...

Bilmediğimden soruyorum. Reklamını yapmak istiyor ya
Aysal'ın adını ilk GS başkanı olduğunda mı öğrendiniz?
Aysal reklamını yaparsa reklamı alan kişilerden kaçı bahçesind eenerji santrali kurması için aysala izin verecek
Bu reklam sayesinde enerji işinde nasıl fayda sağladı
Sizce GS'ın başına geçmesi Aysal'ın işleri açısından iyi mi kötümü oldu?

Sponsorluk meselesine gelirsek

Aysal yardım ederim dedikten sonra Yönetimden biri çıkıp tamam yardım et dedi mi?
Ergin Ataman sesli olarak yardım isteyince Can Topsakal NTV Sporda canlı yayında Ergin Atamanı azarlamadı mı?
Sizin çocuğunuz benim yeğenim olsun misal. Yeğenimi alıp size sormadan özel okula yazdırayım tepkiniz ne olur?
Ota boka bundan sonra GS'dan uzak dursun!! diyip Nerede bu GS'lı işadamları!! demek için ne içmek gerekiyor?
Siz GS'lı bir zengin olsanız camiaya yardım ettikten maximum 1 yıl sonra adınız çıkartılıyorsa yardım eder misiniz?

Bence Kursk-UMMC maçının galibi şampiyon olur. O da Kursk olur bence. FB finale kalamaz. Bu arada Dünya batıdan doğuya doğru dönmektedir:)))

Aysal'ın açıklamaları, taraftarın tepkisini azaltmak için yapılmış, samimiyetten uzak, tamamen stratejik açıklamalar... Kulübün başkanından Ergin Ataman'a, herkes "gel şubeye sponsor ol" derken; o hala yüzsüz yüzsüz "isterseniz sponsor olayım" diyordu. Bu camia istediğini göstermek için daha ne yapacak? Ayağının altını mı yalayacak?

Geçen gün Aysal, eski yönetimiyle bir araya gelmiş. Orda yine aynı çağrı yapılmış. Aysal efendi "seçimden önce yanlış anlaşılır" bahanesiyle yine reddetmiş. Seçimden sonra da kaçmak için bir bahane bulur. Şampiyon takıma, söz verdiği primlerini ödemeden kaçıp giden birinden iyi niyetli bir tavır beklemek, en hafif tabirle saflıktır.

Aysal'ın bu saatten sonra yapacağı en büyük iyilik, kulüpten uzak durmaktır. Başkanlığı bıraktı, hala Galatasaray ismini kullanarak reklamını yapma derdinde...

Aysal'ın samimiyetsiz olduğunu biliyorum lakin sen bunu kanıtlayacak bir eylemde bulundun mu? Gönder Albayrak'ı görüşsünler sonra olanlara bak. aziz'i sevmem lakin adam kulüp için gerekti mi herkesin ayağına gidiyor.

Yani o an demeleri lazımdı. Sonradan gelen çağrılar kabul görmüyor. Tamam şimdi oldu. :)

Valla kim ne derse desin ben o konuda Ünal Aysal'ın samimiyetine hiç inanmıyorum.

Aysal'ın yardımcı olması için illa birilerinin ayağına mı gitmesi lazım? Adam camiaya yabancı biri de değil ki? Üç ay öncesine kadar kulübün başkanıydı. Yardım edecek kişi "ben bu şubeyi üstleniyorum" der ve üstlenir. Bunun "ama"sı falan olmaz. Siz aksine inanmak istiyorsanız, o ayrı tabi... Kaldı ki, kimse durduk yere Aysal'dan yardım dilenmiyor. "Sen batırdın sen temizle" diyor. Bunun için de sponsorluk formülü sunuluyor.

Aysal'a sormadan birinin alındığı da yok. Bu takımı o kurdu. 17 Haziran'dan sonra "Küçülme yok, büyüme var" diyerek şubeye o transferleri Aysal ve onun atadığı idareciler yaptı. Sonra işler sarpa sarınca kaçıp gittiler. Ne şampiyonluk primleri ne maaşlar ödendi.

Reklam konusuna gelince... Aysal başkan olmadan önce de camia içinde tanınan biriydi ama başkanlığı dönemindekiyle kıyaslanamaz bile... Adam başkan olduktan sonra CNN International canlı yayınına kadar çıktı. Tüm dünya basınına haber oldu. İş adamıyken böyle bir imkanı var mıydı? Bu şöhret belli ki hoşuna gitmiş. Nitekim, göreve gelmeden önce "beni basın önünde çok görmeyeceksiniz" diyen adam, tarihin en medyatik GS başkanı olup çıktı.

Yani "GS'yi kullanarak reklamını yapıyor" derken kastettiğim şey, şöhret sevdasıydı. Bunu anlaşılmayacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca adam gibi yardım edecek kişilere kimse hayır demez. Ancak yardım vaadiyle ortaya çıkıp, gazetelerde çarşaf çarşaf haber olup, sonra ortadan kaybolan tipler, bu camiadan uzak dursun bir zahmet... Hala bunun farkına varamayıp Aysal gibilerden medet ummak, bize bir arpa boyu yol katettirmez.

Ha siz "Godot'yu Beklerken" milsali Aysal gibilerini beklemekten memnunsanız, diyecek bir sözüm yok. Size iyi beklemeler.

Fenerbahçe olayı ise bambaşka bir mevzu... Ali Koç, Mehmet Ali Aydınlar, Nihat Özdemir... Bu kişilerin hepsi Aziz Yıldırım'dan sonra başkan olma hedefi olan kişiler(di). Bu yüzden kulübe maddi destek sağladılar. Bizim kulübün yapısı ise farklı bir yapı... GS'de cebinden para harcayarak kimse başkan olamaz. Camianın önde gelenleri bir isim üzerinde uzlaşır ve o kişi başkan olur. Bu sistem eskiden beri hiç değişmedi. Gelecekte de pek değişecek gibi görünmüyor. Hal böyleyken FB'deki gibi, zengin iş adamlarının kulübe para aktarmasını beklemek gerçekçi olmaz.

Dipnot: Benim bugüne dek "Nerede bu GS'lı işadamları!!" minvalinde bir tepkim olmadı. Öncelikle taraftar takıma sahip çıkmalı. Takımlarımız boş salonlarda maç yapmaktan kurtulmalı. Sonrası gelir zaten...

Euroleague Women 2015'te ilk finalist Dinamo Kursk'u 81-70 ile geçen Ekaterinburg oldu. Işıl Kaptan 16 sayı 2 asist 1 reboundluk performans gösterdi. Keşke bir kez daha kupayı kaldırabilseydi.

Geçen sene bu zamanlar o Ekaterinburg'u biz evire çevire yenmiştik. Şampiyon belli oldu tebrikler ne diyelim. Keşke Işıl yine kupayı kaldırsaydı, üçüncü olacak bu sezon.
Ekaterinburg bu sezon çok rahat, biz yokuz çünkü. Karşısında eski gücünde olmayan iki tane final adayı var. Muhtemelen rakipleri Prag olacak.

Prag Final4'da FB'yi yendi. Biz olsaydık şu Prag'ı yener final oynardık. Zaten evire çevire yenmiştik. Ekaterinburg finali yakışırdı bu sene.

Ekaterinburg-Prag finali oynanacak.