Euroleague Women 3. Hafta | Good Angels Kosice 54-49 Galatasaray

2013-2014 sezonu Euroleague şampiyonu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euroleague A Grubu 3. hafta mücadelesinde Slovakya'da Good Angels Kosice'ye konuk oluyor.İlk iki haftayı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda geçiren Sarayın Sultanları Beretta Famila'ya farklı kaybetmiş,Dinamo Kursk karşısında ise Ekrem Memnun'un Galatasaray kariyerinde iz yapacak galibiyetlerden en yenisini elde etmişti.
1999 Euroleague Final Four'unda Brno kentinde Slovakya'dan Ruzomberok'a karşı alınan 54-47'lik mağlubiyet bizi finalden etmiş ve Ekrem Memnun'un da belirttiği üzere mümkün duran Euroleague şampiyonluğu kaçırılmıştı.2014'te gelen şampiyonluğun ardından Galatasaray kadın basketbolunun takvimine dair mutluluk hep ön planda olsa da geçtiğimiz sezonki Kosice maçlarından da yola çıkarak Slovakya'nın bize pek iyi çağrışımlarda bulunmadığını söyleyebiliriz.
Lynetta Kizer ve Nevriye Yılmaz'ın eksikliğine rağmen yoluna oluşturduğu basketbol kültürü çerçevesinde devam eden Sarayın Sultanları'na Kosice deplasmanında başarılar diliyoruz.Karşılaşma 28 Ekim Çarşamba günü saat 18:45'te Angels Arena'da oynanacak.

o9O4Aq.jpg

D97gEl.jpg

Jelena takım liderliği rolünü iyice üstlendi.

Işıl'ın asist anlamında +10, Loyd'un sayı anlamında +10'u yakaladığı bir maç olsun.

İlk çeyrek dışındaki her periyot farkı 2 sayıya indirmeyi başardık ama bir türlü öne geçemedik. Kötü hücum ettik.

Benim anlamadığım Kizer neden oynamadı? Yakın Doğu maçında tribündeydi, sakatlık gibi bir durum yoksa neden kadroda yoktu? Angel Mersin'e geliyor, ertesi gün Fener maçına çıkıyor 26 sayı mı ne atıyor. Aski'de Erika De Souza Adana'ya geliyor, ertesi gün maça çıkıyor, biz neden bekletiyoruz?

Bir şutörümüz olsaydı, Nevriye olsaydı bilmem ne demeyeceğim, elimizdeki oyuncular daha dikkatli, daha istekli ve hırslı olsalardı, ribaundlarda ve son atışlarda saçmalamasaydık çok rahat kazanacaktık.. Fark 1'e iniyor, saçma bir hucum ya da top kaybı hoopp fark olmuş 8.. Ha rakip kötü değil tabi ki ama rahat kazanabileceğimiz bir maç olduğu için insanın canı daha çok sIkIlıyor.. Ne diyelim artık olan oldu, yine de canları sağ olsun elbette.. Diğer maçlarda telafi olur umarım..

Geçenlerde yazdım bu sezon daha yapılan ve ders almadıkça yapılacak saçma yanlışlarla ve hatalarla çok maç kaybederiz ben şaşırmıyorum çünkü sebepleri belli,neyi bekliyorlar kısa skorer oyuncu almak vede Petra'yı göndermek için,bunu becerebilseler diğerlerini halletmeleri için bekleriz ama niyetleri ne ???

Muhammed bu Euroleague maçı.
Büyüklüğü küçüklüğü mü kaldı ?
Takımda çok net skorer oyuncu ve 5 numara eksikliği var.
Nevriye ve Kizer gelince 5 numarada sorun kalmayacak.
Ama skorer oyuncu eksikliğini çok arayacağız gibi.