Euroleague Women 9. Hafta | Dynamo Kursk: 75 - Galatasaray: 60

2014 Euroleague şampiyonu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euroleague Women A Grubu 9. hafta maçında Dynamo Kursk'a konuk oluyor. Karşılaşma 7 Ocak Perşembe günü saat 17:00'da oynanacak.

Kabak tadı veren, bitmek bilmeyen ve Sarayın Sultanları'nı her gün daha da örseleyen TBF'nin yapay lisans krizi maçtan bir gün önce Tahkim Kurulu tarafından karara bağlanacak gibi gözüküyor. Kursk karşılaşmasının öncesinde Galatasaray Basketbolunun her ögesinin geleceğe dönük somut ve dönüştürücü kararlar alması gerekebilir.

Lynetta Kizer'ı TBF'nin elementiyle Euroleague'de kullanabilen fakat TBL'de kullanamayan, Jelena Dubljevic'ten bir süredir sakatlığı sebebiyle yoksun olan Sarayın Sultanları rotasyona bağlı olarak iki farklı oyun planı oluşturmak zorunda kalsa da Euroleague'deki Famila Schio deplasmanına ek olarak ligdeki son 3 maçta oynadığı basketbolla hepimizi büyüledi diyebiliriz. Ekrem Memnun'un yerleştirdiği basketbol kültürü Galatasaray Basketbolunun en büyük zenginliği.

Sarayın Sultanları'na ilk 2 için belirleyici olan Kursk deplasmanında başarılar diliyor ve 6-7 Ocak'ı beklemeye koyuluyoruz. Tek soru işaretimizin Jelena Dubljevic'in sağlık durumu olmasını çok isterdik fakat Türkiye'deki basketbol gerçekliğini sorgulatır noktada.

Yılbaşı gecesi maç oyna, 3 gün sonra bir maç daha, ve şimdi saatlerce sürecek acayip bir deplasman yolculuğuna çık. Allah kolaylık versin kızlara.

Kursk oldukça dirençsiz bir goruntu çiziyor son zamanlarda. Hucum gucu çok yuksek fakat oyun kalitesi dusuk, savunmada yildirmayi basarabilirsek, sut istikrari tanimazsak ben sansimizin hiç de dusuk olmadigini dusunuyorum.

Aslan yürekli kızlarımız son zamanlarda çok formdalar.Tahkimden cıkan olumsuz karar bugun insallah hem Kizer'ı hemde tüm oyuncularımızı hırslandırır.Kursk deplasmanda olsakta yenemeyeceğimiz bir takım değil.Karakterli oyuncularımıza ve karakter abidesi koçumuz Ekrem Memnun'a Allah yardım etsin.Başarılar yenilmez armada,başarılar sarayın sultanları.Desteğimiz,dualarımız ve kalbimiz sizlerle olacak.Allah yardımcınız olsun

Dun Fener de Schio da kilpayi maçlar kazandi son çeyrekte. Biri takilsa çok isimize yarayacakti. Diger tarafta Nadezhda B grubunda Ekat'i yeniyor, muhtemelen ikili averaji da alip liderlige oturacaklar. Iyi mi oldu kotu mu oldu henuz karar veremedim, bizim 3. olma sansimiz 2.'lik veya 4.lukten daha dusuk oldugu için sanki iyi oldu :)

Bu arada tam 10 sayi farkla bitti Nadezhda - Ekat maçi, ikili averajlari esit fakat hakemler son hucumda bal gibi sayiyi yediler, videoya bile bakmadilar. Nadezhda itiraz eder herhal, kurala gore 0.2 saniyeden az kalmadigi surece bir temas hakki kaliyor ve top elden çikti mi diye bakmalari lazimdi. Cok net sure içinde atilan basketi yediler.

Salonda iyi bir atmosfer var :/ Kursk taraftari Ekat'inkinden kat be kat iyi. Geçen sezonki hatalari yapmazsak susturabiliriz, haydi kizlar.

Prince'in uzun sureli sakat oldugunu biliyordum zaten yerine Harding' getirdiler ama sanirim Eldebrink de kadroda yok. Rotasyonlari iyice daralmis durumda.

Savunma tercihlerimiz çok yanlis, Ogwumike'nin oldugu takima savunmada switch yapmak kendi ayagina sikmak gibi bir sey, 1-3-1 gibi kaliyoruz ve arkada Ogwu - Isil eslesiyor. Hucumda bu kadar iyi basladigimiz bir çeyrekte normal savunmamizla fark yaratmamiz gerekirdi. 20-20 ilk çeyrek.

Petra ve Nuria savunmada çok degerli, ikinci periyotta nispeten daha iyi savunma yaptik ama hucum gucumuz çok dusuyor onlarla. Bir ara 2-3 alan savunmasiyla sasirttik ama ribaundlari verince pek ise yaramadi. Harding'in da atasi geldi bugun.

Ekrem hoca ikinci yarida Kursk'u durduracak stratejiyi uygulayacaktir. Suphem yok. Iki temel planlari var bugun, biri potaya gitme amaçli olmayan perde/paslarla yanlis eslesmeyi bulmak, ikincisi de dip çizgiden kisalar yerine uzunlari kat ettirip agir olan uzun savunmacilarin aklini karistirmak ve adam kaybina yol açmak, Kizer de Nevriye de oyuncularini kaybettiler birkaç kez, zaten temelde switch yaptigimiz için de hep bos kaldilar. Biz temelde yaptiklari perdelerde switch etmezsek zaten ikinci planlari suya dusuyor. Bir diger nokta kanimca ribaundlarda uzunlariyla asik atmamak ve Kizer/Nevriye'yi daha çok box out rolunde kullanip havuzu kontrol etmek olmali. Osipova çok uzun, Ogwumike çok atletik, mumkunu yok birebirde ribaund ustunlugu kuramayiz gibi duruyor.

Son 3 mactır oyunun belli bölümlerinde girip 8-10 sayilik katkı yapan Cansu'nun süre almasini beklerdim açıkcası .
Kursk deplasmaniymiş , tecrübeymiş .. Böyle şeylere inanmiyorum... İlk yarida Cansu rahatlikla süre alabilirdi .
Atacagi ekstra dıs sutlar ile devreyi daha iyi kapatabilirdik ...
İkinci yari kırılma anlarında oyuna girmesine dogru bulmuyorum . Yapacagi basit hatalar yakaladigi ivmeyi düsürebilir.
Ekrem hoca en iyisini bilir bekleyip görelim..

Zaten yeniliyorsun oynatsana Cansu'yu Ayşegül'ü. Kaybedeceksen de onlarla kaybet.. Işıl nuria ne yapıyor da hala onların eline bakıyoruz bu maç ?

Takımda loyd olmasa potaya gidecek oyuncumuz yok,ışıl ve nuria potaya bakmıyor bile,kulıchova kesinlikle takım için yetersiz,mumla arıyorum resmen sancho'yu,bilmiyorum bu gidişle hangi hedefe ulaşabileceğiz ama bas bas bağırıyor takım transfere ihtiyacımız var diye,belirli bir yere kadar getirdik maçı ama işte yetmiyor ..