F1 2009

Nilay KIZILOK' Alıntı:
Schumacher gibisi gelmedi gelemeyecek sanırım.

Schumacher ve en dişli rakibi Alonso'yu keşfedip F1 dünyasına sunan Flavio'yu bir şekilde uzaklaştırdıklarına göre böyle bir efsanenin daha çıkması çok zor. Kasten adam öldürenler bile ömür boyu hapis almıyor bazen, adamı ömür boyu men ettiler F1 den böyle bir rengin ayrılması çok şey kaybettirdi. Fota artık istediği gibi cirit atabilecek muhaliflerin elebaşını ortadan kaldırdılar.
Alonso'nun seneye Ferrari'de olacağını cümle alem zaten biliyordu Montezemelo'da ağzından kaçırınca bir resmi olarak açıklanması kaldı. Bence şuan griddeki en iyi pilot umarım Ferrariyi eski günlerine döndürür. Massa'da hazır nekahat dönemindeyken kurban falan kesip, sadaka falan dağıtsın. Onun başına gelenler olmasa Hamilton ve Raikkonen yerine Massa şampiyondu. Adam 1. giderken pitte hortum takılır, son turda bitiş çizgisine 40 metre kala motor patlar, almış başını gidiyorken yanlış teker sonucu 1 puanı zor alır vs.
 
Fernando Alonso Ferrari'de.

Ferrari, Renault pilotu Fernando Alonso ile anlaştığını resmen açıkladı. Ferrari takım patronu Stefano Domenicali yaptığı açıklamada, gelecek sene Kimi Raikkonen yerine Fernando Alonso ile yarışacaklarını belirterek, İspanyol pilotla 3 yıllığına anlaştıklarını duyurdu.

Aylardan beri spekülasyonları yapılan Alonso-Ferrari flörtü böylece resmen teyit edilmiş oldu. İtalyan ekibinin 2010 sürücü kadrosu da Massa-Alonso olarak şekillenmiş oldu.

Domenicali yaptığı açıklamada, "Kariyerinde iki kez şampiyonluk kazanarak şaşırtıcı bir kabiliyete sahip olduğunu gösteren, yıldız bir pilotu takımımızda görmekten büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Alonso'nun Ferrari'ye gelişiyle, Raikkonen'in Lewis Hamilton'ın yanında eski takımı McLaren'a dönmesi bekleniyor. Raikkonen, 2007'de, Ferrari'deki ilk sezonunda dünya şampiyonluğu kazanmış ancak son iki yıldır beklenen sonuçları almakta başarılı olamamıştı. Raikkonen'in, İtalyan ekibi ile bir yıllık anlaşması daha vardı.

Domenicali, "Tabi ki, Ferrari'de geçirdiği süre içinde yaptıklarından dolayı Kimi'ye teşekkür etmek istiyorum. Bizimle geçirdiği ilk yılında şampiyon olmayı başardı ve böylece Ferrari tarihine bir katkıda bulundu. 2007 ve 2008'de markalar şampiyonluğunu kazanmamız da çok önemli rol oynadı" dedi.

Fin pilotun, 2009 gibi zorlu bir sezonda bile, aldığı iyi sonuçlarla kabiliyetini sergilediğini belirten Domenicali, "Sezonun geriye kalan son üç yarışında da iyi zamanlar geçirebileceğimize eminim" ifadelerini kullandı.

Raikkonen ise, Ferrari'den ayrılışının, karşılıklı anlayışla gerçekleştiğinin altını çizdi.

Raikkonen, "Her iki tarafın da rızasıyla, 2010 sonunda dolacak olan sözleşmenin, bir yıl önceden fesh edilmesine karar verdik" şeklinde konuştu.

Fin pilot, "Birçok yarış kazanarak üç harika yıl geçirdiğim bu takımdan ayrılıyor olmaktan dolayı çok üzgünüm. Bu süre içinde dünya şampiyonluklarının yarısını kazandık. 2007'de dünya şampiyonu olmayı başardım. Böylece, kariyerimin başında kendim için koyduğum bu hedefi gerçekleştirmiş oldum. Burada kendimi her zaman evimdeymiş gibi hissettim. Bu takımla ilgili hatırlayacağım birçok mutlu hatıralar olacak" dedi.

------------------------------------------

Yıllardır beklediğim haber geldi, Ferrari ve Alonso taraftarı olarak geç kalmış bu birlikteliğe çok mutlu oldum. Griddeki en iyi pilot en iyi takıma geçti. Alonso Mclaren'deyken Reno'nun nasıl bir sezon boyunca yerinde saydığını, Alonso geri döndüğünde tekrar nasıl yükselişe geçtiğini görüyoruz. Bilgileri en iyi analiz edip araçta geri dönüşümü sağlayan en iyi pilot şuanda. Kötü pilot olarak gösterdikleri adamın Schummaher'in önünde iki yıl üstüste şampiyon olduğunu görmezden geliyorlar.

Reno ve Mclaren pilot kararlarını henüz vermediklerini söyledi ama Kubica Reno'ya, Kimi'de Mclaren'e çok yakın görünüyor. Kubica için Reno iyi bir tercih Bmw gridde yer bulamazsa ama Kimi Mclaren'de 2. adamlığa ve arka planda kalmaya katlanabilecek mi göreceğiz. Kimi, Heiki gibi değil, şampiyon olmuş yaşını başını almış biri, Hamilton gibi yeni yetme bir şampiyonun ve Hamilton üzerine kurulu bir düzenin içinde ne kadar durabilir açıkçası merak ediyorum. Mclaren eski Mclaren değil, Hamilton'dan öncesi ve sonraso var artık. Alonso'yu Macaristan'da pitte bekletip ceza almasına ve takımdan ayrılma sürecinin hızlanmasına yol açtılar ve dün gelen açıklamada pitte beklemeyi Alonso'nun üzerine yıktılar ki pitteki bir pilotun hareketinin kime bağlı olduğu belli. Mclaren
iki dünya şampiyonunu kaldıracak durumda değil, en azından biri Hamilton iken.

Rubens'in Williams'la temasta olduğunu göz önüne alırsak Brawn daha iyi bir seçim Kimi için. Son 3 yarışa girildikçe transfer kazanı kaynamaya devam edecek. Kim nereye giderse gitsin bu yıldan daha fazla zevkli olacağını düşünüyorum. 3 şampiyon ayrı ama eşit güce sahip sayılacak araçlarda (eski şampiyon Villeneuve'ünde dönme ihtimali var), genç Vettel ve Mark eski araçlarında ayrıca 26 araçlık bir grid. Çok daha zevkli olacak çook :)
 
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.. :)

Şu an için tek dileğim , Kimi'yi tekrar McLaren'de görmek.. ;)

04WillKimiRaikkonenReturnToTeamMclarenMercedesIn2007.jpg
 
dünya spor tarihinin en bağıra çağıra gelen transferlerinden biri oldu herhalde..alonso, aylardır ,belki yıllardır bekliyordu,istediğini belli ediyordu, konuşuyordu..amacına ulaştı.. yeniden giden bir arabada olunca nasıl bir sonuç ortaya çıkacak bilmiyoruz..
 
Takip ettiğimden bu yana hep Ferrari sempatizanıyım, son senelerde çok takip edemesemde Kimi'nin takımda kalmasını isterdim. Tamam Alonso'da kötü pilot değil ama ben Kimi'nin kalmasını yeğlerdim, Massa ile güzel ikili olmuşlardı.
 
Tahminim ferrarinin planları 2010 için Alonso ve Kimi'ydi. Dünya şampiyonu bir pilotu elde tutarlardı Massa'ya nazaran ama Massa'nın bu zamansız kazası bütün planları alt-üst etti. Böyle bir durumda Massa'yı elden çıkarmaları çok büyük bir tepki çekeceğinden ve ferrariye yakışmayacak bir davranış olduğu için Kimi'yi gözden çıkardılar. Massa katıldığı karting yarışında kısa kaldı seneye ne derece yararlı olur belli değil. Massa düzelemezse 2011 de Vettel'i Alonso'nun yanında Ferraride görebiliriz.
 
benim bu konuda fikrim değişmiş değil.. ferrari kırmızı.. alev alev yanıyor.. akdenizli.. onlara ateşli, kavgacı, pro-aktif adamlar lazım.. tabii ki f1 pilotu soğukkanlı olmalıdır ama ferrarilere yetmiyor..onlara m.schumacher, montoya tipli adamlar lazım.. bu nedenle raikonnen fazla donuk kaldı.. yarış dışı kaldıktan sonra garajdan elinde dondurmayla çıkıp gitmesi , yarışı izlemeye bile kalmaması nasıl açıklanabilir.. ? raikonen tam mclaren pilotu işte.. gri, ingiliz.. soğukkanlı, donuk , profesyonel.. akdeniz ateşi bile yakamadı kimiyi.. ama alonso'yu kesin yakar..O da akdenizli, o da yarı deli. ben f1 de belli bir takım veya pilot tutmam ama seneye alonso rüzgar gibi eser, bu kesin bana göre..massa konusu muamma biraz.. zaman gösterecek..
 
Formula 1'de sezonunun 15. yarışı olan Japonya Grand Prix'sine Red Bull takımının Alman pilotu Sebastian Vettel ilk sırada başlayacak.Suzuka Pisti'nde gerçekleştirilen Japonya GP'si sıralama turlarında pole pozisyonunun Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Baştan sonra büyük bir heyecana sahne olan ve 3 kez kırmızı bayrağın sallandığı kazaların damga vurduğu sıralama turlarında klasman lideri Jenson Button ise yedinci sırada kaldı.

Toro Rosso'nun yeni pilotu Algersuari, Timo Glock ve Heikki Kovalainen'in kazaları nedeniyle 3 kez kırmızı bayraklarla durdurulmak zorunda kalan Japonya GP'sinde ilk 10'un diğer basamaklarına sırasıyla Force India'dan Adrian Sutil, Brawn GP'den Rubens Barrichello, BMW Sauber'den Nick Heidfeld, Brawn GP'den şampiyona lideri Jenson Button, Ferrari'den Kimi Raikkonen, McLaren-Mercedes'ten Heikki Kovalainen veToro Rosso'dan Sebastien Buemi yer aldı.Vettel'in 1:32.160'lık zamanıyla ilk sırayı aldığı sıralama turlarında, Toyota takımından Jarno Trulli 1:32.220'lik derecesiyle ikinci sırayı elde etti. Jarno Trulli'yi Singapur GP'sinin galibi McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton 1:32.395'lik derecesiyle 3. sıranın sahibi oldu.

Bu arada 2. turda bariyerlere çarpan ve ciddi bir kaza geçiren Toyota pilotu Timo Glock acil olarak helikopterle hastaneye kaldırılırken, daha sonra yapılan açıklamada Alman pilotun durumunun iyi olduğu bildirildi.Şampiyona lideri Brawn GP pilotu Jenson Button, Japonya'da Brezilyalı takım arkadaşı Rubens Barrichello'dan 5 puan fazla alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Tecrübeli Brezilyalı pilot Barrichello ise 2003 yılından Suzuka'da Ferrari pilotu olarak damalı bayrağı görmüştü.

Sürücüler Klasmanı'nda Jenson Button 84 puanla lider durumda bulunurken, Barrichello 69 puanla ikinci, Sebastian Vettel ise 59 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Markalar klasmanında ise Brawn-Mercedes takımı 153 puanla ilk sırada yer alırken, RBR-Renault takımı 110.5 ile ikinci, Ferrari ise 62 puanla 3. sırada bulunuyor.

Japonya GP'si sıralama turlarında pilotlar, takımları ve elde ettikleri zamanlar ise şöyle:

1. Sebastian Vettel, Almanya, RedBull, 1:32.160
2. Jarno Trulli, İtalya, Toyota, 1:32.220
3. Lewis Hamilton, İngiltere, McLaren - Mercedes, 1:32.395
4. Adrian Sutil, Almanya, Force India-Mercedes, 1:32.466
5. Rubens Barrichello, Brezilya, Brawn - Mercedes, 1:32.660
6. Nick Heidfeld, Almanya, BMW Sauber, 1:32.945
7. Jenson Button, İngiltere, Brawn - Mercedes, 1:32.962
8. Kimi Raikkonen, Finlandiya, Ferrari, 1:32.980
9. Heikki Kovalainen, Finlandiya, McLaren - Mercedes, (zaman yok)
10. Sebastien Buemi, İsviçre, Toro Rosso - Ferrari (zaman yok)
11. Nico Rosberg, Almanya, Williams - Toyota, 1:31.482
12. Fernando Alonso, İspanya, Renault, 1:31.638
13. Robert Kubica, Polonya, BMW Sauber, 1:32.341
14. Timo Glock, Almanya, Toyota, (zaman yok)
15. Jaime Alguersuari, İspanya, Toro Rosso - Ferrari (zaman yok)
16. Giancarlo Fisichella, İtalya, Ferrari, 1:31.704
17. Kazuki Nakajima, Japonya, Williams - Toyota, 1:31.718
18. Romain Grosjean, Fransa, Renault, 1:32.073
19. Vitantonio Liuzzi, İtalya, Force India-Mercedes, 1:32.087
20. Mark Webber, Avustralya, RedBull - Renault (zaman yok)
 
Formula 1'de sezonun 15. yarışı Japonya'nın Suzuka Pisti'nde koşulurken zafere pole pozisyonundan kalkan Sebastian Vettel ulaştı. Red Bull takımının Alman pilotu yarışın başından sonuna kadar hatasız bir sürüş ortaya koyarak Çin ve İngiltere GP'lerinin ardından bu sezonki 3., kariyerindeki 4. yarışını kazanan Vettel puanını 69'a yükselterek şampiyona iddiasını sürdürürken yarışı 7. sırada tamamlayarak puanını 71'e taşıyan Brawn GP pilotu Rubens Barichello üzerindeki baskısını iyice arttırdı.Start anında geçildiği Hamilton'u 2. pit stopların ardından geride bırakan Jarno Trulli ev sahipliği yapan ve Formula 1 yatırımlarının devam ettirmek için başarı bekleyen takımı Toyota'ya altın değerinde bir podyum başarısı kazandırırken KERS sisteminde yaşadığı sorun nedeniyle aracından istediği verimi alamayan son yarışın kazananı Lewis Hamilton damalı bayrağı 3.sırada gören isim oldu.

Hafta içinde Fernando Alonso ile anlaşıldığını açıklayan Ferrari adına son yarışlarına çıkan Fin Kimi Raikkonen yarışı 4. sırada tamamlarken Williams'tan Nico Rosberg 5., BMW Sauber'den Nick Heidfeld 6. oldu.Şampiyonada ilk 2 sırayı paylaşan Brawn GP pilotlarından Rubens Barrichello 7., Jenson Button 8. olurken, İngiliz pilot takım arkadaşına 5 veya üzeri puan farkı atamadığı için şampiyonluğunu ilan etme hayallerini takvimin 16. yarışının koşulacağı Brezilya'ya bıraktı.

Yarışın resmi sonuçları şöyle oluştu:


Poz Sürücü Takım Zaman

1. Vettel Red Bull-Renault 1s28:20.443
2. Trulli Toyota + 4.877
3. Hamilton McLaren-Mercedes + 6.472
4. Raikkonen Ferrari + 7.940
5. Rosberg Williams-Toyota + 8.793
6. Heidfeld BMW Sauber + 9.509
7. Barrichello Brawn-Mercedes + 10.641
8. Button Brawn-Mercedes + 11.474
9. Kubica BMW Sauber + 11.777
10. Alonso Renault + 13.065
11. Kovalainen McLaren-Mercedes + 13.735
12. Fisichella Ferrari + 14.596
13. Sutil Force India-Mercedes + 14.959
14. Liuzzi Force India-Mercedes + 15.734
15. Nakajima Williams-Toyota + 17.973
16. Grosjean Renault + 1 tur
17. Webber Red Bull-Renault + 2 tur

Bu sonuçların ardından pilotlar şampiyonasında puan durumu şöyle oluştu :

1. Jenson Button (Brawn GP) 85 puan
2. Rubens Barrichello (Brawn GP) 71 puan
3. Sebastian Vettel (Red Bull) 69 puan
4. Mark Webber (Red Bull) 51.5 puan
5. Kimi Raikkonen (Ferrari) 45 puan
6. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 43 puan
7. Nico Rosberg (Williams) 34.5 puan
8. Jarno Trulli (Toyota) 30.5 puan
9. Fernando Alonso (Renault) 26 puan
10. Timo Glock (Toyota) 24 puan

Markalar şampiyonasında puan durumu ise şöyle :

1. Brawn GP 156 puan
2. Red Bull 120.5 puan
3. Ferrari 67 puan
4. McLaren 65 puan
5. Toyota 54.5 puan
6. Williams 34.5 puan
7. Renault 26 puan
8. BMW Sauber 24 puan
9. Force India 13 puan
10. Toro Rosso 5 puan
 
Renault takımında, Formula 1'de gelecek sezon Ferrari adına yarışacak olan Fernando Alonso'nun yerine Robert Kubica'nın geçmesi bekleniyor.Fransa'nın Le Figaro gazetesinin haberine göre, Renault gelecek sezon için Fernando Alonso'nun yerine Kubica ile anlaştı.

Şu anki takımı BMW Sauber'den onay bekleyen Kubica'nın, önümüzdeki günlerde Renault ile sözleşme imzalayacağı ifade edildi.
Geçen sezon pilotlar klasmanını 4. sırada tamamlayan 24 yaşındaki Kubica'nın kariyerinde yalnızca geçen yılki Kanada Grand Prix'si birinciliği bulunuyor.
 
Her zaman söylemişimdir; Alonso'yu sevmem.

Ama ''Kırmızılar'' içinde olunca katlanmak durumunda kalacağız. Ve desteğimizi de vereceğiz. Gönül isterdi ki Kimi kalsın. Zira ''Buz Adam'', Schumi'den sonra en sevdiğim F1 pilotlarından biridir. Ama olmayacak.

Alonso'ya da hayırlı olsun.

Seneye ''Kırmızıları'' durdurmak baya zor olacak. Her ne kadar Alonso'yu sevmesem de F1 Tarihi'nin iyi pilotlarından biridir. Ve şuan aktif pilotlar arasında belki de en iyisidir.
 
Felipe Massa, Macaristan Grand Prix'sinin sıralama turlarında ölümcül bir kaza geçirmişti. Rubens Barrichello'nun otomobilinden kopan bir parça, Massa'nın kaskına isabet etmiş ve sol gözünün hemen üzerinde kafatasında hasara yol açmıştı. Massa'nın görme yetisini kaybetmesinden; hatta yaşamını yitireceğinden korkuluyordu. Ancak 28 yaşındaki Brezilyalı pilot zor günleri atlattı.Kaza ve sonrasında yaşananları hatırlamayan Massa, bununla birlikte, otomobil kullanmayı unutmadığını herkese göstermek amacında...

Nitekim Ferrari patronu Domenicali, "Hemen hemen imkansız" dese de, Massa Abu Dabi'deki sezonun son yarışına katılmak istiyor. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen başarılı pilot, "FIA'nın iznine ihtiyacım var. Neler olacağını göreceğiz. Ben Abu Dabi'de yarışabilecek durumda olacağıma inanıyorum. Belki iyi bir derece yapamayabilirim. Ancak sadece yarışmak istiyorum" diye konuştu.
 
Button, Mclaren ile anlaştı. Brawn GP ise Rosberg ve Heidfeld ile yarışacak %95. Kimi'nin seneye yarışmayacağı kesinleşti. Böylelikle yarışırsa kaybedeceği 5 milyon doları kurtarıp, 15 milyon doları cebe indirdi.
 
zaten bu sene brawn Gp nin takvimsel bir avantajı vardı.. 2008 de millet şampiyonluk için uğraşırken ross brawn 2009'a hazırlanıyordu.. bunun karşılığını da sezona çok hızlı girerek aldılar.. sezon yarılandıktan sonra güç dengeleri değişti ama atı alan üsküdarı geçmişti.. bu nedenle brwan gp'nin pilotlarının takım değiştirmeleri çok normal.. onlar da biliyorlarki bu takım seneye bu mücadelenin içinde olamayacak.. red bull'un durumunu tam bilmiyorum ama ferrari ve mclaren için işlerin geçen seneki gibi olmayacağı bence kesin.. button-hamilton müthiş bir ikili.. massa seçimi biraz duygusal olsa da alonso-massa da hiç fena değil.. ayrıca ferrari koltuğuna oturmak için yıllardır iç geçiren alonso da bu sene bomba gibi olacaktır.. geçen senekinden daha güzel bir f1 sezonu olur bence..

raikonen tipik çok yetenekli ama dağınık sporcu profili.. kariyerine 1 sene ara vermek teknik olarak anormal durabilir ama kimi için belki de doğrusu olur.. özlemeye, acıkmaya, iştahlanmaya ihtiyacı var gibi görünüyor...
 
raikonnen , dünya ralli şampiyonasında citroen ile yarışacakmış önümüzdeki sene.. finlerin 1 numaralı sporu.. herhalde finlandiyada çocukların göbekleri arabada falan kesiliyor.. bütün bir ülke, nasıl bütün motor sporlarının hastası olabiliyor anlamıyorum..

ayrıca pilotluk ve hız tutkusu, yarışma adrenalini herhalde vazgeçilmez bir şey.. m.schumacher bıraktıktan sonra motorsiklet yarışlarına katılmıştı yanılmıyorsam.. j.p. montaya da F1 den koptuktan sonra kendini nascar'da bulmuştu.. şimdi de raikonnen ralliye geçti.. mutlaka başka örnekler de vardır.. adamlar evlerinde oturamıyorlar..
 

Üst