Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç
Burak Barut' Alıntı:
Hakemler mi suçlu ?
Hakemlerin maç boyunca 1 hatası vardı, o da Tamika'nın hucum faulü bizim takımın kaç hatası vardı sayalım mı ?
Bırakın hakemi falan.
Sonra hakemler şöyleydi böyleydi.
Kimse kusura bakmasın şu forumda kimsenin hakemlerden iyi basketbol bildiğini düşünmüyorum.O yüzden hakem tartışmak yerine takımımızın nasıl kötü oynadığını konuşalım.
GS'lı herhangi birinin ortalama algısı budur işte. Başkan, üye, sporcu, taraftar profilinde hakim olan algı. Birincisi FB maçlarını önemsememek onlara konumuna göre saha içi ve dışı hazırlananamak, ikinciside üstteki.
Demek hakemler forum üyelerinden daha iyi basketbol biliyor. Yav ben bunu Göcek'e, Bünyamin'e bir sürü maçta söverken niye düşünmedim ki. Onlar uzman. Uzmanlık alanı hakemlik. Hani kötü de yönetiyorlarsa 'kötü' yönettikleri içindir. Başka bir nedenden değildir.
Uzman fetişisti değilimdir. 2 maçın hakemlerinin benden kötü basketbol bildiklerini iddia etmiyorum. Sanırım kimse iddia etmiyor. Aksine çok iyi biliyorlar. Çok iyi bildikleri için böyle yönetiyorlar. O klasmana gelen hiçbir hakem gerizekalı da değildir, en basit kuralları bilmeyende değildir. Ben maç uzatmaa gittiğinde bu maçı alamayız diye düşünüyorsam, Bünyamin'in Bursa maçını 70'lerde 0-0'a bağladığını düşünüyorsam veya Göcek'in İBB maçında yav bu adam birşeyler yapmaya çalışıyor, bir bok yiyecek diyorsam kötü hakem oldukları için değil. Gol yiyince nizami olsun diye 4 kere santra yaptıran ama rakibe 10 metre önden serbest vuruş kullandıran hakem kötü hakem değil ki, bende vay be ben olsam yerinden kullandırırım faulü demiyorum ki. Bizde hakemler eyyamcıdır. Bizde hakemler saha dışından kendilerine ne üfleniyorsa ona göre hareket eder. Bunlar karşısında dirayetli olup hakikaten bir spor müsabakası yönetmeye çalışanlar elenir yavaş yavaş. İstersen son 2 yıl Süper Ligde kimler ne kadar maç yönetmiş veya yönetememiş bir araştır.
Burası basketbol forumu, basketbol soralım. Niye İspanya ligini izliyorsunuz arkadaşlar? Çok iyi basketbol oynuyorlar, altyapıları kuvvetli, genç yetenekleri görüyoruz, atmosfer güzel vs... dersin. Peki bütün bunların senin ekranına gelmesinde payı olan herşey saha dışında değil midir? Sen emniyetin salonlarda herkese eşit ölçüde davranmasını, medyanın basketbola bakış açısından basketbol sevgisini özendirici olmasını, hakemlerin A Klasmanına yakışır maçlar yönetmesini konuşuyorsun. İşte polisin, işte hakemlerin, işte senin sus ve pus idarecilerin ve rakiplerin ve medyanın tutumu. Hiçkimse bana Reep ve Murat'ın art niyetsiz maç yönettiğini basketbol üzerinden tarif edemez. Adamların vücut dilleri bile bas bas bağırıyor biz rakibin zora girdiği anda 'basketbol kuralları' adı altında ufak birkaç karar alacağız diye. Futbolunda birkaç haftadır ve özellikle bu hafta yaşananları insan aklı da almıyor, vicdanı da. Sakın bunlardan uzak spora doyuyoruz diyerek Avrupa maçları izliyor olmayasanız.
Türkiye, medyası, idarecileri, siyasetçileri, federasyon yetkilileri, hakemleri ve hatta taraftarıyla boka batmış bir spor anlayışını kendisine şiar edinmiş gidiyor. Basketboldan çok anlamam ama Tamika'nın top kayıplarını, Katie'nin kötü performansını, yerlilerin bir türlü verimli olamadığını, Zafer ve Nilay'a rağmen bende görüyorum. Futbol takımımın yarattığı büyük hayal kırıklığını da. Ama bu ülkede artık spor dışı hertürlü pislik Bilica'nın açtığı çukurun içine gömülüp üstü kapanmadıkça, eşit şartlar oluşmadıkça maçlar hakkında hiçbir şey konuşmak istemiyorum.