Fenerbahçe 61 - Galatasaray 56 (2-0)

Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

bence bütün suç koç'ta değil. koç oyun çizer nasıl oynanmasını gösterir ama sahada söylenen oyunu oynatacak oyun kurucumuz var mı bunu sorgulamak lazım. ne yaptığını bildiğimiz bir hücumumuz olmadı. hücumun son saniyelerinde zorlamayla yapılan çok şut attık ve hep boş attık maaselef.
 
Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

Muhammet Çelebi' Alıntı:
İyi bir oyun kurucumuz olsaydı...
İyi değil ama en azından zararı olmayan! Kaç kere top kaybetti, hemde elindeki topları...Ve kaç kere karpuz sallıyormuşcasına 3'lük attı ve kaç kere yanlış tercih yaptı ?
Herşeyi geçtim kaçırdığı turnike felaket.Bir takıma ihanet etmek bu kadar kolay olmamalı,milyonları üzmekte..Elini vicdanına koy ve düşün Nilay.
 
Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

Muhammet Çelebi' Alıntı:
İyi bir oyun kurucumuz olsaydı...


Bu görüşe katılmamak mümkün değil tabii mesela mac sırasında bir hücum gözümün önüne geldi.Tuğba pota altından topu oyuna sokacaktı,1 metre yanında Yelena bomboş topu istedi.Tuğba giitti 3 sayı cizgisinde bekleyen ve 2 kişinin savunduğu Tamika'ya attı topu ve top kaybı oldu.Böyle ufak tefek hataları mac sonu aradık.
 
Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Muhammet Çelebi":3pzhungh]İyi bir oyun kurucumuz olsaydı...

Yasemen yetersiz midir sence kardeşim bu seviyeler için ???[/quote:3pzhungh]

Yasemen'i fazla izlemediğim için birşey diyemeyeceğim. Belki daha faydalı olabilirdi.

Yasemen yada başkası.Sadece iyi bir oyun kurucu.
 
Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

arkadaşlar sizi bilmem ama ben takımımın her alanda bu Fb ye yenilmesinden bıktım artık. özellikle son bir kaç yılda ezeli rekabet amatör branşlarada iyiden iyiye sıçradı ama biz her alanda yenilip duruyoruz. Bunun tek açıklaması var İyi yönetilmiyoruz. Kulübü yönetenler ya kendilerine oynuyorlar yada inanılmaz hatalar içerisindeler. Futbol-Basketbol(erkek-kadın)-voleybol(erkek-kadın) bu en çok izlenen branşların nerdeyse tamamnında yenilip duruyoruz. Adamlar hakemlerin üzerine bile ağırlıklarını koymuşlar hakemler bile kendilerine çalışıyor her alanda kaybediyoruz. Lütfen artık birisi dur desin bu rezalete. Galatasaray bunlardan çok daha fazla taraftarı olan daha büyük bir kulüp biz bunları hak etmiyoruz.
 
Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

Merve Durgut' Alıntı:
maçı yelena yerine neden katie ile bitirdik ben hala bunu anlayamıyorum..
maçın içinde savunmada ya da hücumda benim görmediğim extra bi katkı verdi sanırım katie :?

maci katiele bitirmemizin sebebi cok acik.. fenerbahce nevriyenin son saniylerdeki serbest atislarindan önce 3 sayi öndeydi.. katieninde yelenaya oranla 3 lük yüzdesi daha yüksek oldugu icin.. onunla bitirdik... bu yanlis bisey degildi bence..

maci yenilmemizin nedeni.. oyun kurucu eksikligi ve konsantrasyon eksikligi.. cok asiri hirsla oynadigimizda, aklimizi kullanmiyoruz ve neticede basit hatalar ve top kayiplari geliyor.. nilay cok kötü bir oyun kurucu degil.. ama cok yasli ve gücsüz..
 
Uzun zaman sonra Caferağada' da maça gittim. Bu sefer olacak dedim son anda ucundan döndük.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki birkaç sataşma dışında küfür olmadı. Sadece maç bitince topluca küfür edildi o kadar. Yönetim tam kadro tribündeydi giriş ve çıkışta bir sıkıntı olmadı gördüğüm kadarıyla.

Maçla ilgili yazacak çok fazla birşey yok. Uzatma periyotunda sayı atamadık. Son sayımızı normal sürenin bitmesine 2 dakika kala attık sanırım. Karşı taraftaki koç bir ara 4 yabancı oyuncu alıyorduki oyuna son anda Nevryie farkedip geri döndü. Böyle kötü yönetilen ve gerçekten kötü zamanında olan bir Fenerbahçe' ye iki maçta da yenildik işte malesef. Hakemler evet kötüydü, maçın normal süresi biterken Tamika' ya çaldıkları hücum faul gördüğüm kadarıyla bizim lehimize basket faul olmalıydı. Ve belkide maç orada bitecekti. Ama yinede hakemleri bırakıp kendimize bakmamız lazım.

Biri varki onun hakkında yazmamak haksızlık olur. Tamika gerçekten çok büyük bir oyuncu, bayan basketbolunda bugüne kadar izledğim en büyük oyuncu diyebilirim. 4 kısaya döndüğümüz anlarda Ebony ve Nevriye ile eşleşti zaman zaman hücumda ve savunmada gayet iyi idare etti aradaki büyük fizik farkına rağmen. Müthiş mücadele etti, her top için kendini yere attı. Tam 45 dakika, hiç çıkmadan bir insan nasıl böyle bir mücadele gösterir inanamadım. Son pozisyonda boş turnikeyi kaçırıp maça noktayı koydu ama içimden helal olsun sana hiç önemli değil dedim. Üstelik bu insanın % 90 işitme kaybı var bildiğim kadarıyla duymuyor oynarken. Tek kelimeyle helal olsun.

Ve ne yazık ki Tamika' nın tersine Katie Douglas yılın hayal kırıklığı oldu bizim için.
 
Son iki yıldaki başarısızlığımızın en önemli sebebi malum.Sürekli belirtildiği gibi yerli oyunculardan bir türlü alamadığımız katkı.Ancak buna bir türlü çare bulunamıyor.Nilay,Yasemin,Tuğba ve hatta Esra saç baş yolduruyor.Evet her şey bitmedi ancak bende maç sonlarına ait olumsuz bir yargı oluşmaya başladı,özellikle bu oyuncuların yaptığı kritik hatalar nedeniyle.
 
Son dakikada hareketli penny e yuklenen tamikanın basket faulunu hucum faul veren ve donen topta esmerale dokunmayan nilaya faul çalarak fenere bole krıtık dakkalarda kıyak gecen Murat Biricik ya basketbol özürlü ya da art niyetlidir.Herseye ragmen her iki takımı da onurlu mücadelelerinden ötürü kutlarım.
 
Hayatımda bukadar çember altından sayı kaçırdığımız maç görmedim.Nedir yaa çember altında da el titrermi yaa.En kolay atılan sayılardır.Sırf boş çember altı sayılarını atabilsek maçı rahat kazanırdık.Sezon başından beri Işıl'ın sakatlığı belliydi iyi bir oyun kurucuyu aylar önce takıma gelseydi şimdi bu sorunları yaşamazdık.
Buradan üst üste 3 kere kazanmamız çok zor.Bu yılda bize yine hüsran hem bayanlarda hem erkeklerde.Böyle yönetilmekten sıkıldım artık.Taraftarımız büyük,ismimiz büyük ama malesef yönetimimiz küçük ve yetersiz bir çok alanda.
 
Yüzyılın guardı, uğruna taraftarın tam ortasından ikiye bölündüğü Nilay Yiğit nerelerde acaba? Madem en kritik anda güvenmeyecektin, neden binbir zahmet kadroya kattık.

İlk maçın yıldızı Sophia'ya ekstra önlem alınacağı aşikar. Ama bunu düşünüp de onu rahatlatmak için ilk maçın haricinde yaptığımız ekstra hiçbirşey yok. Kaybolup gitti o da savunma içinde. Yasemin'i biri fena şekilde kandırıyor, senin orta mesafe şutun var diye. Ki Fenerbahçe tv'deki Batur bile çözmüş durumda onun şutunun olmadığını, riske edin diyip duruyor maç boyunca. Bahar iki faul yapıyor, kenara alınmıyor ısrarla. Üçü yapsın da son on dakikaya kadar benchde otursun diye resmen. Tamika tek başına direniyor ama o da işte bu kadar oluyor. Son beş dakika basket yok.

Ribaundlarda 43-27 üstünlüğümüz var, 17 hücum ribaundumuz var ama maçı alamıyoruz. Neden? Çünkü basketbol oynamıyoruz. Kör dövüşü var sahada resmen. Kupa koleksiyonerinden sevgilerle işte..

2-2 ile dönmek çok mu zor, hayır. Ama dönüp de yine bu şekilde kaybedeceksek eğer 3-0 bitsin, kafamız rahat olsun en azından.

Tamika'ya çalınan hücum faul de net şekilde bir basket faul. Yanındaki oyuncu kıpır kıpır peşinde. Hareketli oyuncuya hücum faul çaldılar, o da ayrı tabii ama bu oyunu gördükten sonra hakem falan demek yersiz.
 
bu saatten sonra fener şampiyonluğu vermez gibime geliyor ya
takım oyunu oynarsak bireysel hata yapmazsak belki 2-2 ye gelir
çok zor ya
ama 2-2 den sonra ne olur bilinmez
belki seri 3-0 da bitebilir....
yinede teşekkürler enazından Türkiye kupasını aldık....
 
Re: Fenerbahçe - Galatasaray 2. Maç

Burak Barut' Alıntı:
Hakemler mi suçlu ?
Hakemlerin maç boyunca 1 hatası vardı, o da Tamika'nın hucum faulü bizim takımın kaç hatası vardı sayalım mı ?

Bırakın hakemi falan.

Tamika geçen maç 6 top kaybı bu maç 9 top kaybı.5/19 şut yüzdesi 24 saniyenin 16 sında top elde içeri top indirme yok, hakemlere kaprisler fena.Şut atacağı yerde atmıyor, içeri kalabalık içeri dalıyor.Siz maçın en iyisi seçiyorsunuz neye bakıyorsunuz 14 sayı 16 ribaund'a.

Sonra hakemler şöyleydi böyleydi.

Kimse kusura bakmasın şu forumda kimsenin hakemlerden iyi basketbol bildiğini düşünmüyorum.O yüzden hakem tartışmak yerine takımımızın nasıl kötü oynadığını konuşalım.

Tamika, görüp görebileceğimiz en önemli final performanslarından birini ortaya koyuyor. Hücumuyla, savunmasıyla, maç kazanma iştahıyla. Bu performansın galibiyetlere dönüşememe nedeni ise sayın Zafer Kalaycıoğlu'ndan başkası değildir.

Yerin dibine soktuğun Tamika, bugün sahada kenara gelmeyen tek oyuncu Burak. Maçın bazı anlarında Nevriye'nin, bazı anlarında Ebony Hoffman'ın arkasında durdu Tamika. Aradaki size farkını anlatmama gerek yok. Bir adımı geçtim, bir santim geri adım atmadı. İstatistikler kandırmasın seni. Kaptırdığı topların tamamında en az hata kendisindeydi, ya takım arkadaşları elinde patlattılar topu ya da bizi kurtar modunda verdiler topu eline, çekildiler.

Hakeme afra tafra yapıyor demişsin ayrıca. İlk maçta son periyotta Fenerbahçe'ye faul çalınmadı. Mümkün mü böyle bir durum? İstemeyerek de olsa faul yapabildiğin bir oyunda. En az 10 pozisyon hatırlıyorum Tamika'nın dayak yediği ama düdük çıkmayan. Bugün de yine 15 dakikada ancak doldurdular faul haklaırnı. Karşındaki isim de Tamika yani, takımda biri hakeme laf söyleyecekse bu sadece Tamika'dır. Başkası değil.

Kısa vadede önümüzdeki dönemde Tamika'nın şu performansına yaklaşan bir final performansı izlemen mümkün değil. Ona da Tamika berbattı diyorsan şayet, izleme zaten bence daha iyisini görme ihtimalin çok düşük. Seneye Fowles gelecek. Şu anda bu oyunun en dominant ismi. Ona da bir kulp buluruz hep beraber, sıkıntı değil.
 

Üst